Šta znači sanjati plast sena (slame, stog, navijak)?

Sanjati plast sena
Ako u snu vidite plast sena, to označava dobitak. Moguće je da ćete sami, svojim radom, uspeti da se izborite za lagodan život kome ste težili. To će zahtevati brojna odricanja, ali smatraćete da je važnije da spremite ispit ili uradite nešto što se od vas očekuje, nego da izlazite sa društvom i tako gubite vreme.

Sanjati da sami ležite na plastu sena
Ukoliko u snu sami ležite na plastu sena, to znači da ćete se nekome uzalud nadati. Verovatno ćete očekivati da vas pozove osoba sa kojom ste bili bliski, ali on/a će, izgleda, imati pametnija posla. Biće vam krivo što ne želi da vas vidi i pitaćete se da li ste mu/joj učinili nešto loše pa vas izbegava.

Sanjati da sa nekim ležite na plastu sena
Kada u snu sa nekim ležite na plastu sena, to upozorava na prepreke u ljubavi. Može se desiti da ćete zavoleti osobu koja se vašoj porodici nimalo neće dopasti. Objasnićete im da ne želite da se mešaju u vaše izbore, ali pritisak će biti neizdrživ pa ćete pomišljati da odustanete od borbe.

Sanjati da vodite ljubav na plastu senu
Sanjati da vodite ljubav u senu, može značiti prisutnost osećaja opuštenosti i poverenja sa partnerom, poriv za seksualnim istraživanjem i raskalašenosti sa dotičnom osobom. Želja da istražite neistraženo.

Sanjati da tražite iglu u plastu sena
Ako u snu tražite iglu u plastu sena, to implicira da obraćate pažnju na detalje. Vi ste osoba koju sve interesuje i ne smirujete se dok događaje u potpunost ne razjasnite. Često pridajete veliki značaj nečemu što, realno, nije preterano važno, pa vam za ključna pitanja ponestane vremena i snage.

Sanjati da pravite plastove sena
Ukoliko u snu pravite plastove sena, to ukazuje da ste dobar organizator. Vi ste osoba koja svakoj stvari na stolu i, generalno u kući ili kancelariji, zna mesto. Često unapred planirate događaje, putovanja, i sl. zbog čega se ljutite kada neko sa kim ste se dogovorili otkaže ili pomeri sastanak.

Sanjati da palite plast sena
Kada u snu zapalite plast sena, to simbolizuje rasterećenje. Moguće je da ćete shvatiti da vas mnoge stvari vraćaju u prošlost i da vas sprečavaju da razmišljate o budućnosti. Nećete više želeti da se mučite pa ćete sve negativne emocije i ljude odstraniti iz vašeg života i oktenuti novi list.

Sanjati da drugi pale plast sena
San u kome vidite kako neko pali plast sena ukazuje na to da će vas prijatelj tj. prijateljica naprasno eliminisati iz svog života. Shvatićete da više ne želi da provodi vreme sa vama, pa ćete se pitati o čemu se radi i zbog čega je to tako. Pošto nećete moći sami da dođete do konkretnog odgovora, moraćete direktno da mu/joj se obratite. Međutim, on tj. ona vam neće odgovarati na pozive i poruke, te ćete u nekom momentu shvatiti da je vaše prijateljstvo i zvanično stvar prošlosti.

Sanjati da drugi prave plast sena
Videti u snu kako neko pravi plast sena znači da će vas druga osoba motivisati na rad. U poslednje vreme ste prilično lenji i svaku svoju obavezu odlažete dok god možete. Međutim, bićete u prilici da na tuđem primeru vidite koliko je to pogrešno, pa ćete i sami početi da se menjate. S ovom promenom će početi da vam se dešavaju veoma lepe stvari.

Sanjati da drugi traže iglu u plastu sena
Ovakav san ukazuje na to da ćete biti u prilici da sarađujete sa vrlo pedantnom i komplikovanom osobom. Smetaće vam to što on tj. ona pokušava svaku sitnicu da dovede do savršenstva. Takav način rada vama ne odgovara, jer to doživljavate kao bespotrebno otezanje posla i strahujete da biste tako mogli da probijete zadane rokove. Moraćete jedno drugome da se prilagodite kako bi posao bio završen kako treba i na vreme.

Sanjati da rušite plast sena
Ako ste sanjali da namerno rušite plast sena to implicira da svaku svoju ideju osudite na propast, čak i pre nego što pokušate da je realizujete. To potiče od manjka samopouzdanja ili prethodnih loših iskustava. Ako biste počeli da radite na sebi i da stičete nova znanja i iskustva sve bi se polako počelo menjati na bolje. Ukoliko vi budete verovali sami sebi i drugi će vam više verovati.

Sanjati da drugi ruše plast sena
Kada u snu vidite kako neko ruši plast sena to znači da biste mogli postati žrtva sabotaže. Moguće je da imate latentnog neprijatelja. Reč je o vrlo lukavoj osobi koja želi preko vaših leđa da ostvari svoje ciljeve. Zato je jako važno da pazite kome pričate o svojim planovima i željama, jer bi neko mogao da zloupotrebi vaše poverenje i iskrenost.

Sanjati da se igrate u plastu sena
Igrati se u plastu sena u snu ukazuje na to da čeznete za mirnijim i bezbrižnijim životom. Ukoliko živite u gradu verovatno maštate o tome da se preselite na selo i sklonite se od buke, vreve i stresa. Trenutno niste u mogućnosti da svoj plan sprovedete u delo, ali ne mora da znači da se u budućnosti vaše težnje neće ostvariti.

Sanjati da se deca igraju u plastu sena
San u kome vidite kako se deca igraju u plastu sena simbolizuje radost. Moguće je da ćete provesti lepe trenutke u društvu najmlađih. Potpuno ćete se spustiti na njihov nivo, pa ćete se prisetiti i vlastitog detinjstva, tj. bezbrižnih dana vaše mladosti. To će vam pomoći da napunite baterije i da se lakše suočavate sa svim izazovima koji vam predstoje.

Sanjati da se odrasli igraju u plastu sena
Ukoliko ste u snu videli kako se odrasle osobe igraju u plastu sena to znači da ste ponekad previše ozbiljni i negativni. Život jeste ozbiljna stvar, ali bi vam bilo mnogo lakše kada biste ga posmatrali malo opuštenije.

Sanjati da ste se sakrili u plastu sena
Kriti se u plastu sena u snu ukazuje na to da ste vrlo snalažljiva osoba. Prijatelji i drugi ljudi koji vas dobro poznaju vas karakterišu kao „mačku sa devet života“. Nije vam problem da se uklopite u različito društvo jer umete da komunicirate sa različitim ljudima. Osim toga, znate da prepoznate prilike koje vam se nude i da ih iskoristite na pravi način.

Sanjati da se drugi kriju u plastu sena
Ako ste u snu videli kako se neko krije u plastu sena to implicira da ćete imati priliku da razgovarate sa veoma lukavom osobom. Reč je o nekome ko priča mnogo, a na kraju ne kaže ništa. Pošto ste vrlo pronicljivi u startu ćete doći do zaključka da se služi demagogijom kako bi ostvario/la vlastite ciljeve i interese.

Sanjati da prenosite plastove sena
Prenositi plastove sena u snu ukazuje na to da ćete dobiti vrlo nezahvalan zadatak. Moguće je da će vam poslodavac kazati da morate lično da otpustite kolegu. Druga mogućnost jeste da ćete se baviti nečim što vam je nepoznato i strano, te ćete morati da iskoristite prethodna iskustva i znanja o drugim stvarima i da ih prilagodite toj situaciji.

Sanjati da drugi prenose plastove sena
Ukoliko ste u snu videli kako neko ručno prenosi plastove sena to implicira da ste zabrinuti za blisku osobu. Verovatno neko od članova porodice, partner tj. partnerka ili prijatelj tj. prijateljica ima problem na poslu, a vi ne znate kako da mu/joj pomognete. Nemojte da zanemarujete značaj podrške koju mu/joj pružate jer mu/joj to zaista mnogo znači.

Sanjati da prevozite plastove sena
Kada sanjate da traktorom ili drugom poljoprivrednom mašinom prevozite plastove sena to znači da će vaša kreativnost i inovativnost doći do izražaja. Moguće je da ćete uspeti da pronađete način da dugotrajan posao pojednostavite i ubrzate. Nije isključeno da će vas poslodavac nagraditi za to ili da će vam okolina ukazati veliko poštovanje i divljenje.

Sanjati da drugi prevoze plastove sena
San u kome vidite kako neko traktorom prevozi plastove sena ukazuje na to da će vam kolega tj. kolegica pomoći da se pripremite za važan ispit ili da završite vrlo zahtevan posao. S obzirom na to da on tj. ona ima mnogo više iskustva sa time od vas, potrudiće se da vam maksimalno izađe u susret. Na kraju ćete zajedno proslaviti vaš veliki uspeh.

Sanjati da ste kupili plast sena
Kupovati plastove sena u snu znači da ste osoba koja razmišlja nekoliko koraka unapred. Vi nikad niste bili skloni tome da živite od danas do sutra. Štaviše takav način života vas plaši i brine. Zato uvek imate plan B ukoliko vaš prvobitni projekat ne urodi plodom. Isto važi i kada su finansije u pitanju, tako da ne dozvoljavate da u bilo kom momentu ostanete bez sigurne ušteđevine.

Sanjati da prodajete plast sena
Ako ste sanjali da prodajete plastove sena to implicira da biste se mogli razočarati kada shvatite da je nagrada koju vam je poslodavac obećao zbog uloženog truda i rada veoma mala. Smatrate da ste mu doneli mnogo veću zaradu nego što je spreman da prizna. Nakon ove situacije ćete početi ozbiljno da razmišljate o promeni radnog mesta.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, pravili, palili ili tražili nešto u plastu sena, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija plasta sena

Plast sena je skup trave ili lišća koji se suši na Suncu i koristi se u ishrani životinja.

Novi Sanovnik