Plivati u snu – šta znači sanjati plivanje?

Sanjati da plivate u bistroj vodi
Ako u snu plivate u bistroj vodi, to simbolizuje bezbrižnost. Moguće je da ste zaradili ili nasledili onoliko koliko vam je potrebno da sebi i svojoj porodici obezbedite pristojne uslove za život. Nikada niste samo jurili za novcem, već ste se trudili da budete sa svojim najmilijima jer znate da nikakvo blago na ovom svetu ne može da vam nadoknadi izgubljeno vreme.

Sanjati da plivate u mutnoj vodi
Ukoliko u snu plivate u mutnoj vodi, to označava nemir. Verovatno ste u nekom trenutku poželeli da do novca dođete lakšim putem koji je podrazumevao i određene rizike. Iako se ta priča odavno završila, i dalje strepite da će se saznati šta ste radili i da će vas stići kazna.

Sanjati da plivate bez uspeha
Kada u snu plivate bez uspeha, to je upozorenje da vam je nesreća na pragu. U narednom periodu će vam se dogoditi mnoge neželjene stvari koje će iz korena promeniti vaše planove. Moraćete da se prilagodite novim okolnostima i da što pre prežalite ono što ste želeli, a niste uspeli da ostvarite.

Sanjati da učite plivanje
Ako u snu učite da plivate, to ukazuje da slušate savete. Vi ste osoba koja smatra da je najbolje učiti na tuđim greškama zbog čega se pridržavate svega što saznate od koji imaju više iskustva i godina od vas. Svesni da nije svako raspoložen da prenosi znanje, ali sve što vam kažu, upijate kao sunđer i sprovodite u praksi.

Sanjati da plivate kombinujući različite stilove
Kada u snu plivate kombinujući različite stilove, to implicira da ste temeljni. Trudite se da podrobno ispitate sve što radite, kako u poslu, tako i u privatnom životu. Veoma ste radoznali pa uvek pronađete nešto novo čime ćete se zanimati, dok je dosada nepoznat pojam u vašem vokabularu.

Sanjati da učite nekoga da pliva
Ukoliko ste sanjali da učite dete da pliva to implicira da želite svojim savetima i životnim iskustvom da pomognete ljudima oko sebe. Nije vam cilj ni namera da se hvališete svojim uspesima, nego da na ličnom primeru pokažete drugima kako mogu ostvariti ono što žele.

Sanjati da učite odraslu soobu da pliva u snu ukazuje na to da će neko vaše odluke, postupke ili namere shvatiti na pogrešan način. Moguće je da ćete pokušati da pomognete nekome, ali će on tj. ona to doživeti kao uplitanje u njegov tj. njen lični život. Optužiće vas da mu/joj namećete svoje stavove i mišljenja, pa vam više neće pasti na pamet da mu/joj bilo šta sugerišete.

Sanjati da plivate u ledenoj vodi
Plivati u ledenoj vodi u snu najavljuje velike promene u vašem životu, zahvaljujući kojima ćete izbeći neke potencijalno opasne situacije. Naime, moraćete da revidirate svoje planove, što će se na kraju ispostaviti kao dobra stvar jer ćete tako izbeći da preuzmete veliki rizik. U svakom slučaju, pored instinkta bi trebalo da slušate i zdrav razum i savete ljudi koji vam žele dobro.

Sanjati da plivate u jezeru
Ako ste sanjali da plivate na jezeru to simbolizuje susret sa veoma dragim ljudima. Možda će vam u posetu doći rodbina ili prijatelji iz drugog grada ili države, te ćete se potruditi da ih ugostite na najbolji mogući način. Druga mogućnost jeste da ćete otići na kafu, piće ili večeru sa prijateljima iz detinjstva tj. mladosti, pa ćete zajedno evocirati drage uspomene iz prošlosti.

Sanjati da plivate u reci
Plivati u reci u snu može imati više značenja. Jedno od njih jeste da ste ludo zaljubljeni u nekoga i da ste zbog te osobi počeli da zanemarujete školu, posao ili porodicu. Drugo značenje sna u kome plivate u reci jeste da patite od manjka koncentracije i da zbog toga pravite velike greške u svakodnevnom životu i radu.

Sanjati da plivate u moru
Ukoliko ste sanjali da plivate na moru to simbolizuje postizanje nekih dugoročnih ciljeva, a ponekad ukazuje i na poboljšanje materijalne situacije. Ipak, tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakvo je bilo more dok ste u njemu plivali.

Ako ste se morali boriti sa visokim i jakim talasima dok ste plivali u moru to može da znači da vaša svakodnevnica obiluje izazovima, preprekama i dramama u komunikaciji sa drugima. Ukoliko ste sanjali da ste plivali u mirnom moru to je znak da morate da popravite odnos sa članovima porodice. Ne smete da dozvolite da tokom rasprava kažete nešto zbog čega ćete se kasnije kajati.

Sanjati da plivate u okeanu
Plivanje u okeanu u snovima ima vrlo slično značenje kao san u kome ste plivali u moru. Mirna voda simbolizuje stabilizaciju u porodičnim ili profesionalnim odnosima, dok oluja na okeanu predviđa ili ukazuje na brojne probleme. U svakom slučaju, reč je o situacijama koje se mogu rešavati samo „hladne glave“.

Sanjati da plivate u močvari
Premda je potpuno neuobičajeno plivati u močvari, statistika pokazuje da su takvi motivi itekako zastupljeni u snovima. Ako ste sanjali da plivate u močvari to može da predviđa loše vesti. Moguće je da će vam se izjaloviti neki plan ili ćete čuti nešto tužno vezano za člana porodice, tj. rodbine ili nekog od vaših prijatelja.

Sanjati da plivate u potoku
Kada sanjate da plivate u potoku to može da simbolizuje novčane probleme. Može se desiti da u narednom periodu priliv novca bude mnogo manji nego što je to do sada bio slučaj, pa ćete morati da se prilagodite toj situaciji, tj. da smanjite prohteve i potrebe. Ako se budete ponašali odgovorno nećete imati problem da prevladate tu krizu.

Sanjati da plivate u bazenu
San u kome plivate u bazenu takođe može imati više značenja. Ako ste sanjali da plivate u bazenu čija je voda kristalno čista to implicira da žudite za mirom. Na sreću, ta burna faza vašeg života je na izmaku, pa ćete uskoro moći da se odmorite i opustite.

Ukoliko ste sanjali da plivate u prljavom bazenu to može da bude znak da vam se istovremeno dopadaju dve osobe i da niste sigurni koga da odaberete.

Sanjati da plivate sa delfinima
Plivati sa delfinima u snu znači da se možete smatrati srećnom osobom jer ste okruženi ljudima koji vas vole i podržavaju i koji su spremni u svakom momentu da vam pruže pomoć. Potrudite se da ih zadržite pored sebe do kraja života, a to ćete uspeti samo ako im ukažete jednako poštovanje i ljubav.

Sanjati da plivate sa kitovima ili ajkulama
Ako ste sanjali da plivate sa kitovima, ajkulama ili drugim opasnim morskim životinjama to znači da vam je dosadno. Vi žudite za avanturom, a ne radite ništa kako biste je doživeli. Ništa značajno vam se ne može dogoditi ukoliko svako veče budete provodili gledajući televiziju.

Sanjati da plivate prema pučini
Ukoliko ste sanjali da plivate prema pučini, tj. prema otvorenom moru to implicira da želite da privučete nečiju pažnju. Moguće je da vam se dopada osoba iz vašeg okruženja, a ne znate kako da mu/joj priđete. Verovatno smatrate da vam zavođenje nije najbolja strana, pa ste nesigurni i prestrašeni. Najbolje bi bilo kada biste u društvu te osobe bili ono što jeste, te izbegavali da se pretvarate u nešto što mislite da bi mu/joj se moglo dopasti.

Sanjati da plivate prema obali
Kada sanjate da plivate prema obali, ali ste još uvek daleko od nje to implicira da biste mogli probiti rokove za završetak nekih poslova ili preuzetih obaveza. Uspećete da ih okončate, ali ne na vreme. Ako ste sanjali da plivate prema obali i da ste joj prilično blizu to je znak da ćete bez mnogo problema uspeti da završite poslove u roku koji vam je neko zadao.

Sanjati da plivate goli
Plivati bez odeće snu je jako dobar znak. Ovakav san ukazuje na to da ste puni samopouzdanja i vere u sebe. Konačno možete reći da ste se rešili nekih duboko ukorenjenih kompleksa i da sada sa punim pravom možete da tvrdite da ste spremni da rešite svaki problem koji vam se nađe na putu ka ostvarenju vaših ciljeva.

Sanjati da drugi plivaju goli
San u kome vidite kako neko pliva bez odeće ukazuje na to da ćete imati posla s arogantnom osobom. Smetaće vam to što veruje da je mnogo pametniji/a, veštiji/a ili iskusniji/a od vas, a pogotovo to što ima naviku da potcenjuje sve druge ljude. Verovatno nećete moći oćutati na neke njegove tj. njene izjave.

Sanjati da plivate potpuno odeveni
Plivati u odeći u snu znači da vam je potrebna podrška i zaštita. Moguće je da ste je izgubili usled nekih nepromišljenih odluka ili poteza ili da nikad u životu niste ni osećali da vas neko podržava. Bilo kako bilo, dovoljno ste snažni da se izborite sa svim izazovima koji su pred vama i ne smete nikad da posumnjate u sebe.

Sanjati da drugi plivaju potpuno odeveni
Ovakav san ukazuje na to da ćete se potruditi da pomognete osobi u nevolji. To može biti neko od vaših bližnjih ili, pak, osoba koju prvi put vidite u životu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro plivali u bistroj, mutnoj vodi ili ste učili da plivate, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija plivanja

Plivanje je kretanje živih bića kroz vodu sa ciljem da se održe na površini.