Pljuvati – šta znači sanjati pljuvanje?

Sanjati da vi nekoga pljujete
Ako u snu vi nekoga pljujete, to implicira da ćete se svađati. Moguće je da će vas neko toliko iznervirati da ćete reagovati na način koji vam nije svojstven. Ne može se reći da ćete zbog toga žaliti, ali bićete svesni da ste loše postupili i da ste trebali da ignorišete dotičnu osoba koja je, na ovaj način, postigla svoj cilj.

Sanjati da vas neko pljuje
Ukoliko u snu vas neko pljuje, to ukazuje da vam se sreća osmehnula. Verovatno ste morali mnogo toga da istrpite na poslovnom i privatnom planu kako biste došli na poziciju na kojoj ste sada. Često ste bili na korak da odustanete, ali misao o nagradi vas je motivisala i sprečila da pravite gluposti.

Sanjati da gledate kako nekoga pljuju
Kada u snu gledate kako nekoga pljuju, to označava kukavičluk. Može se desiti da nećete braniti osobu koja je slabija ili nedužna za ono što je okrivljuju. Gledaćete svoja posla i klonićete se nevolje, ali negde ćete osetiti da niste postupili u skladu sa vašom savešću zbog čega ćete žaliti.

Sanjati da pljujete u dalj
Ako u snu pljujete u dalj, to znači da se dosađujete. Moguće je da nemate mnogo obaveza pa vam dani prolaze u igranju igrica, gledanju serija, lenčarenju, itd. Ni u čemu ne vidite smisao i očekujete da će život sam od sebe početi da se odigrava stvarajući vam prilike za posao, školovanje, itd.

Sanjati da pljujete krv
Ukoliko u snu pljujete krv, to je upozorenje da odete na lekarski pregled. Vi ste osoba koja o svom zdravlju razmišlja tek kada je ugroženo. Olako ga shvatate i vrlo malo pažnje poklanjate fizičkim aktivnostima, odabiru namirnica i drugim stavkama koje bi mogle da vam pomognu da se sačuvate.

Tumačenje se može razlikovati i u zavisnosti od toga koga ste u snu pljunuli, tj. ko je na vas pljunuo u snu.

Sanjati da pljujete majku
Pljunuti majku u snu ukazuje na to da vas grize savest što ste bili nepažljivi prema njoj. Majka igra važnu ulogu u vašem životu, ali zbog različitih stavova o određenim pitanjima, umete da budete veoma drski prema njoj. S obzirom na to da ste svesni da vaša majka ima samo dobre namere, trebali biste tražiti oprost, premda će vam ona svakako oprostiti jer se ne može dugo ljutiti na vas.

Sanjati da vas majka pljuje
Ovakav san je znak da biste trebali poslušati njen savet. Trenutno ste u moralnoj, emocionalnoj ili finansijskoj krizi i ne znate kako da se izborite sa time. Naravno da ćete se prvo obratiti osobi kojoj najviše verujete. U ovom slučaju je to vaša majka. Zato nemojte da oklevate nego postupite po njenoj sugestiji.

Sanjati da pljujete oca
Pljunuti oca u snu ukazuje na to da mu nešto zamerate. Moguće je da ste u mladosti imali nesuglasice oko nekih stvari i kajete se što ste poslušali njegov savet, a niste postupili onako kako ste vi smatrali da je najbolje. Najlakše je druge kriviti za vlastite neuspehe. Morate početi preuzimati odgovornost za svoje greške, jer ćete samo na taj način nešto naučiti iz njih.

Sanjati da vas otac pljuje
Ako ste sanjali da vas otac pljuje to implicira da se mnogo trudite da ispunite njegova očekivanja. Verovatno on tj. ona polaže velike nade u vas, a nije isključeno ni da želi preko vas da ostvari vlastite ambicije. Pošto niste sami birali svoj put teško vam je da istrpite taj pritisak i mogli biste „pući“ u najgorem mogućem trenutku. Zato budite iskreni i prema sebi i prema vašem ocu.

Sanjati da pljujete brata ili sestru
Pljunuti brata ili sestru u snu može simbolizovati lošu komunikaciju među vama, tj. neki latentni sukob. Moguće je da se međusobno takmičite ili da svako od vas želi da dokaže da je bolji/a. Međutim, kada biste jedno drugoga podržavali i bodrili, lakše bi vam bilo da ostvarujete svoje ciljeve. Nije isključen sukob oko podele nasleđene imovine.

Sanjati da vas brat tj. sestra pljuje
Kada sanjate da vas brat tj. sestra pljuje moguće je da se on tj. ona ne slaže sa vašim životnim izborima. Možda smatra da ste odabrali pogrešan put ka uspehu ili lošeg životnog saputnika. Ukoliko se vaša rodbina ne slaže sa vašim partnerom tj. partnerkom sigurno vas to pogađa i imate utisak kao da žele da odaberete stranu. Teško ćete uspeti da pomirite dva potpuno različita pola koji se bore za vas.

Sanjati da pljujete partnera tj. partnerku
Pljuvati partnera tj. partnerku u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi predviđaju svađe, pa čak i prekid veze tj. razvod braka. Verovatno je zaljubljenost prestala, a samim tim se i vaš odnos pogoršao. Ukoliko često razmišljate o tome kako bi vam život izgledao da niste sa njim tj. njom, to je jasan znak da morate nešto konkretno da preduzmete.

Sanjati da vas partner tj. partnerka pljuje
Kada sanjate da vas partner tj. partnerka pljuje to implicira da verujete da vas ne poštuje onoliko koliko zaslužujete. Moguće je da vam se čini da potcenjuje vaš trud, rad i uspehe ili da vas „uzima zdravo za gotovo“. Vaše optužbe mogu biti i potpuno neosnovane. Zato nemojte da ga/je napadate za nešto za šta nemate konkretnog dokaza. Ovo ćete rešiti samo iskrenim razgovorom.

Sanjati da pljujete prijatelja tj. prijateljicu
Pljunuti prijatelja tj. prijateljicu u snu ukazuje na to da mu/joj zavidite na nečemu. Možda je on tj. ona postigao/la sve ono o čemu ste vi maštali. Ima dobar posao, solidno zarađuje ili uživa u ljubavi osobe kakvu biste vi želeli da imate pored sebe. Trujući se negativnim emocijama nećete postići apsolutno ništa dobro, nego ćete postati ogorčeni. Bolje bi bilo da se ugledate na njega tj. nju, pa da počnete da ostvarujete svoje želje i ciljeve.

Sanjati da vas prijatelj tj. prijateljica pljuje
Ukoliko ste sanjali da vas prijatelj tj. prijateljica pljuje to implicira da vas ogovara. Nema hrabrosti da vam u lice kaže da smatra da grešite, nego o tome debatuje sa nekim drugim. Možda se plaši da vas ne povredi, pa zato ne želi da vam se suprotstavi, a možda vam to i nije pravi prijatelj tj. prijateljica.

Sanjati da pljujete kolegu tj. kolegicu
Pljunuti kolegu tj. kolegicu sa fakulteta ili s posla ukazuje na to da vam je krivo što on tj. ona mnogo brže napreduje od vas. Verovatno ga/je profesori više poštuju ili ima neke protekcije kojima se vi ne možete pohvaliti. S obzirom na to da on tj. ona ni ne zna da se takmičite sa njim tj. njom, to što radite je besmisleno. Trudite se da budete najbolji u tome što radite i prestanite da se poredite sa drugima.

Sanjati da vas kolega tj. kolegica pljuje
Ovakav san može biti znak da će tražiti vašu pomoć. Moguće je da će vam se obratiti kako biste mu/joj dali savet u vezi sa polaganjem nekog važnog ispita ili u vezi sa poslom kojim se bavite. Nemojte biti sujetni nego pomozite onome kome je potrebno.

Sanjati da pljujete šefa tj. šeficu
Pljunuti šefa tj. šeficu u snu je verovatno najčešći san od svih gore navedenih. Ovakvi snovi simbolizuju frustraciju zbog neostvarenih ambicija. Verovatno mislite da zaslužujete veću platu ili bolju poziciju u firmi u kojoj radite. Ako ste svesni da ne postoji mogućnost napretka vreme je da počnete da tražite drugi posao.

Sanjati da vas šef tj. šefica pljuje
Ako ste sanjali da vas je šef tj. šefica pljunuo/la to implicira da biste u afektu mogli napraviti neku glupost. Moguće je da će vas neko provocirati minimalizovanjem vašeg znanja, iskustva ili uspeha. Umesto da na to odgovorite osmehom vi ćete „planuti“, te ćete mu/joj pomoći da ostvari svoj cilj i da zbog toga likuje. Takve ljude je najbolje ignorisati jer to smatraju svojim porazom.

Sanjati da pljujete lekara tj. lekarku
Pljunuti lekara tj. lekarku u snu ukazuje na to da morate da povedete računa, ne samo o svom fizičkom, nego i o mentalnom zdravlju. Nemojte da zanemarujete simptome koje osećate ili da dijagnozu i lekove tražite u časopisima ili na internetu, nego se obratite stručnjacima za pomoć.

Sanjati da vas lekar tj. lekarka pljuje
Kada sanjate da vas je lekar tj. lekarka pljunuo/la to znači da ćete imati posla sa vrlo neprofesionalnim ljudima. Shvatićete kako neke osobe sebi uzimaju mnogo za pravo i zapitaćete se na čemu je utemeljen takav način razmišljanja.

Sanjati da pljujete nepoznatu osobu
Pljunuti nepoznatu osobu u snu ukazuje na to da morate da naučite da kanališete negativnu energiju. Svoje frustracije i loše raspoloženje ne smete da lečite na ljudima koji vas vole, jer to nisu ničim zaslužili. Naučite kako da se borite s unutrašnjim demonima, ali tako da oni koji vas okružuju to ne osete.

Sanjati da vas nepoznata osoba pljuje
Ovakav san može da znači da ćete na javi doživeti neugodnost. Verovatno ćete svedočiti svađi dvoje ljudi koje ste nedavno upoznali. Neće se libiti da pred vas iznesu sav svoj „prljav veš“, nego će čak pokušati da i vas uvuku u svoj konflikt. Ne smete im to dozvoliti.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro pljunuli nekoga, ili je neko vas pljunuo, to je sigurno ostavilo utisak.

Definicija pljuvanja

Pljuvanje je izbacivanje proizvoda pljuvačnih žlezda.