Šta znači sanjati podrum ili ostavu?

Sanjati pun podrum
Ako u snu vidite pun podrum, to simbolizuje blagostanje. Vi ste pravi domaćin/domaćica koji je u stanju da od jednog dinara napravi dva. Pažljivo rukovodite onim što imate na raspolaganju trudeći se da članovima vaše porodice pružite vrednosti koje nisu samo materijalne, već i duhovne.

Sanjati prazan podrum
Ukoliko u snu vidite prazan podrum, to označava sramotu. Može se desiti da ćete novac trošiti na gluposti od kojih nećete imati nikakvu korist. Nasešćete na nečije laži pa ćete više verovati strancima koji su veoma ubedljivi nego bliskim ljudima koji vas misle dobro.

Sanjati podrum sa pićem
Kada u snu vidite podrum sa pićem, to implicira da ćete imati svađe i neprilike. Moguće je da u narednom periodu nećete biti raspoloženi za saradnju i sumnjaćete u svačije namere. Takvim stavom ćete od sebe oterati dugogodišnje partnere koji neće hteti da trpe nagle promene vašeg raspoloženja.

Sanjati da propadate kroz podrum
Ako u snu propadate kroz podrum, to upozorava na veliku nevolju. Verovatno ćete vi ili neko od članova vaše porodice imati problem sa zdravljem što će značajno otežati vaš ili život dotične osobe. Uprkos poteškoćama, moraćete da budete jaki i da u sebi smognete snage da i iz ove bitke izađete kao pobednik.

Sanjati da se krijete u podrumu
Kada se u snu krijete u podrumu, to znači da osećate krivicu. Moguće je da ste uradili nešto što znate da je pogrešno pa biste najradije želeli da nestanete i da vas zemlja proguta. Pošto to nije opcija, moraćete da se suočite sa posledicama i da, za nauk, više ne ponavljate istu grešku.

Sanjati da se drugi kriju u podrumu
San u kome vidite kako se neko krije u podrumu ukazuje na to da će vas osoba koja vas je uvredila, povredila ili prevarila moliti za oprost. Verovatno će ga/je gristi savest zbog nekih reči ili postupaka, te će vas zamoliti da mu/joj oprostite. Dvoumićete se da li da to učinite, s obzirom na sve što ste zbog njega tj. nje preživeli, ali ćete na kraju poslušati savest i rešiti da „zakopate ratne sekire“ i krenete dalje.

Sanjati da ste zarobljeni u podrumu
Ukoliko ste sanjali da vas je neko zaključao u podrum to implicira da ste u toksičnoj emotivnoj ili prijateljskoj vezi. Moguće je da je vaš partner tj. partnerka ili prijatelj tj. prijateljica previše ljubomoran, te mu/joj smeta što provodite vreme sa drugim ljudima. Ma koliko ga/je voleli, teško da ćete još dugo moći da trpite tu psihološku torturu.

Sanjati da ste nekoga zarobili u podrumu
Kada sanjate da ste nekoga zarobili u podrumu to znači da biste trebali voljenu osobu pustiti da slobodno diše. Njegov tj. njen život je u potpunosti pod vašom kontrolom. Vi u svakom momentu morate da znate gde se on tj. ona nalazi i umete da se najljutite ukoliko bez vašeg znanja uradi i najbanalniju stvar. Imajte u vidu da će mu/joj u nekom momentu „pući film“ i da će odlučiti da se udalji od vas jer niko ne može do kraja života da živi u toj vašoj tamnici.

Sanjati da silazite u mračan podrum
Silaziti u veoma mračan podrum u snu ukazuje na to da vam nedostaje hrabrosti da rešite neki veliki problem. Reč je o nečemu što duže vreme „gurate pod tepih“ u nadi da će se s vremenom samo rešiti ili da će se neko drugi time pozabaviti. Vreme u ovom slučaju nije vaš saveznik nego neprijatelj. Što se pre uhvatite u koštac sa time, pre ćete moći da odahnete.

Sanjati da pravite podrum
Graditi podrum u snu znači da ste osoba koja razmišlja dugoročno. Trudite se da svaka odluka i postupak koju donesete ili napravite danas ima pozitivan odjek u budućnosti. Zato retko ulazite u rizične situacije, pogotovo kada su posao i novac u pitanju. Verujete da samo dugoročnim razmišljanjem sebi možete obezbediti sigurnu i bezbrižnu budućnost.

Sanjati da drugi prave podrum
Videti u snu kako nego gradi podrum ukazuje na to da će vam partner tj. partnerka ili neko od prijatelja predložiti da pokrenete zajednički poslovni projekat. Ubeđivaće vas da vaši talenti i energija mogu da izode nešto veliko. S obzirom na to da se plašite rizika moraćete dobro da razmislite da li je pametno da se upuštate u tako nešto.

Sanjati da čistite podrum
Čistiti podrum u snu znači da ćete se baviti nezahvalnim poslom. Možda će vam poslodavac poveriti izazovan zadatak ili ćete na sebe preuzeti neku veliku porodičnu obavezu. U svakom slučaju, moraćete da uložite mnogo vremena i truda u to. Ako budete uporni i strpljivi rezultati će biti veoma dobri.

Sanjati da drugi čiste podrum
San u kome vidite kako neko čisti podrum je znak da bi vas u bližoj budućnosti član porodice, prijatelj tj. prijateljica ili kolega, tj. kolegica mogao/la zamoliti da mu/joj pomognete oko nečega. Možda će vas pitati da mu/joj pozajmite novac, pomognete oko poslovnog zadatka ili oko neke privatne obaveze. Nećete ga/je odbiti, premda se ne možete pohvaliti da imate mnogo slobodnog vremena.

Sanjati da bacate stvari iz podruma
Ovakav san ukazuje na to da ćete konačno doneti odluku da ostavite prošlost iza sebe i da krenete dalje. Naime, dogodilo vam se nešto što vas je izbacilo iz koloseka i na šta ste se u proteklom periodu stalno vraćali. Međutim, sami ćete shvatiti da je to gubljenje vremena i da morate da koristite šanse koje vam se sada nude kako bi vam budućnost bila lepša.

Sanjati da neko baca vaše stvari iz podruma
Ukoliko ste sanjali kako neko baca vaše stvari iz podruma to implicira da ćete krizu kroz koju prolazite lakše prevazići uz pomoć dragih ljudi. Verovatno patite zbog nečega, ali vam prijatelji neće dozvoliti da se potpuno povučete u sebe, nego će vas terati da krenete dalje. Imate sreće što ste okruženi ljudima koji vas vole i podržavaju, jer ćete uz njih moći da savladate svaku životnu prepreku.

Sanjati da živite u podrumu
Ako ste sanjali da živite u podrumu to implicira da vas ljudi cene jer ste skromna i dobronamerna osoba. Vi se kroz život vodite devizom „ne čini drugima ono što ne bi voleo da oni tebi učine“. Premda imate neka loša iskustva s onima koji su pokušali da preko vaših leđa ostvare svoje interese, niste zlopamtilo, nego takve situacije ostavljate po strani. Mnogi vam se dive jer ste u stanju da oprostite i da u svemu i svakome vidite nešto dobro.

Sanjati da ste u podrumu sa mnogo nepoznatih ljudi
Ukoliko ste se u snu našli u podrumu sa nepoznatim ljudima to znači da ćete imati problem u komunikaciji s ukućanima ili radnim kolegama. Verovatno će jedna sitnica da izazove veliku svađu. Ako ne budete pazili šta govorite u afektu, mogli biste se pokajati zbog svojih reči kada emocije splasnu.

Sanjati da vas je neko napao u podrumu
Kada sanjate da vas je neko napao u podrumu to može da simbolizuje probleme sa zakonom. Možda ćete napraviti saobraćajni prekšaj, zaboraviti da platite račun tj. porez ili nešto treće. U svakom slučaju, povedite računa o tome kako se ne biste našli na sudu.

Sanjati veoma mračan i sablasan podrum
Mračan i sablasan podrum u snu, na žalost, nije dobar znak. Ukoliko ste se u snu našli u mračnom podrumu to najavljuje nevolje. Moguće je da će vam se izjaloviti neki plan, da ćete doživeti poslovni neuspeh ili ljubavni brodolom. Pred vama je veoma buran period i trebaće vam mnogo strpljenja i snage da ga prevaziđete.

Sanjati podrum pun pacova i miševa
Podrum pun pacova i miševa u snovima simbolizuje vaše neprijatelje. Ako ste se u snu uspeli odbraniti od ovih štetočina to je znak da ćete uspeti da pobedite one koji žele da vam nanesu štetu. Ukoliko ste sanjali da ne možete da se odbranite od pacova to implicira da morate da promenite taktiku kako biste savladali neprijatelja.

Sanjati poplavljen podrum
Ako ste sanjali da je podrum poplavljen i da pokušavate da izađete iz njega to implicira da bi neko od vaših radnih kolega mogao pokušati da vas ocrni pred poslodavcem kako bi preuzeo vaše radno mesto. Ukoliko budete pažljivi i ne date mu/joj povoda za tako nešto, neće uspeti da realizuje svoj podli plan.

Sanjati požar u podrumu
Kada sanjate da ste u podrumu koga je zahvatio požar to znači da prilikom donošenja važnih odluka ne smete da slušate šta vam kaže srce, nego ono što vam razum i logika govore. Sada nije vreme za sentimentalnosti, nego za mudre poteze.

Sanjati da se podrum ruši
Ukoliko ste sanjali da se podrum počeo rušiti dok ste vi bili u njemu to simbolizuje grižu savesti. Verovatno ste nekoga povredili ili uvredili, a niste tražili ili niste dobili njegov tj. njen oprost. Trebaće vam mnogo vremena da povratite narušeno poverenje, a moguće je da vas nikad više ta osoba neće gledati istim očima. Neka vam ova situacija posluži kao lekcija kako se ne smete ponašati prema ljudima koji su vam dragi.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli pun ili prazan podrum, ili ste se krili u njemu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija podruma

Podrum je prostorija u kući ili zgradi koja se nalazi ispod zemljine površine.