Šta znači sanjati pogubljenje (streljanje, vešanje)?

Sanjati pogubljenje
Ako u snu vidite pogubljenje, to je upozorenje da vam se loše piše. Moguće je da neko namerava da vas napadne fizički ili verbalno jer ste mu/joj se zamerili. Pokušaće da ostavi utisak neustrašive osobe kako bi drugima pokazao/la šta će im se dogoditi ukoliko budu sledili vaš primer.

Sanjati da će vas pogubiti
Ukoliko u snu neko hoće da vas pogubi, to implicira da imate zaštitnika. Verovatno će vam pomoći osoba za koju ste smatrali da je ravnodušna prema vama, ili, čak, neprijateljski nastrojena. Zavaraće vas to što nije dobar/dobra na rečima, ali njegova/njena dela će biti pravi pokazatelj da vam želi samo najbolje.

Sanjati da ćete vi pogubiti nekoga
Kada u snu vi pogubite nekoga, to označava tešku odluku. Može se desiti da ćete biti primorani da napravite izbor ili da nekome kažete istinu koju ne želi da čuje. Osetićete veliku nelagodnost, ali potrudićete se da pronađete pravi trenutak i najbolji način da to uradite izbegavajući da neko bude povređen.

Sanjati da ste zaustavili pogubljenje
Ako u snu zaustavite pogubljenje, to ukazuje da ćete reći istinu. Moguće je da ćete spasiti kolegu/koleginicu koga će nadređeni optužiti da nije ispunio svoje obaveze. Pošto ćete biti upućeni u sva dešavanja, nećete dozvoliti da nevina osoba ispašta zbog nečega što nije uradila.

Sanjati da je pogubljenje odloženo
Kada je u snu pogubljenje odloženo , to znači da imate još malo vremena. Verovatno vam je zadat određeni rok da završite posao, spremite ispit, i sl. To će vam doći kao kec na deset jer ste već počeli da smišljate izgovore koji će vas opravdati kod nadređenih i umiriti vam savest.

Sanjati da podržavate pogubljenje
Ukoliko ste sanjali da navijate da se neko pogubi to implicira da ste naivni. Dozvolili ste da vas neko ubedi u nešto što nije dobro za vašu budućnost. Manipulativnim metodama je uspeo/la da vas nagovori da uradite nešto što njemu tj. njoj ide u korist, ali vama čini veliku štetu. Otvorite oči pre nego što bude prekasno.

Sanjati da protestujete protiv pogubljenja
Protestovati tj. buniti se protiv pogubljenja u snu ukazuje na to da ćete odabrati pravi put. Trenutno se nalazite na životnoj prekretnici, te se pitate šta da radite. Trudite se da izaberete ono što će doneti najbolje rezultate, tj. što će poboljšati kvalitet vašeg života u budućnosti. Ukoliko odluke budete donosili uz pomoć logike i razuma, postoje velike šanse da se zbog njih nikad nećete pokajati.

Sanjati da ste neko traži vaše pogubljenje
Ako ste sanjali kako neko insistira na vašem pogubljenju to implicira da imate opasne neprijatelje. Neko pokušava da našteti vašem poslu ili odnosu sa voljenom osobom. Radi to vrlo vešto i podmuklo, pa ne možete ni da pretpostavite koji mu/joj je sledeći korak. U svakom slučaju, morate se čuvati intriga i smicalica, jer mu/joj je to najmoćnije oružje za uništenje vaše reputacije ili životne sreće.

Sanjati da tražite nečije pogubljenje
Ukoliko ste sanjali da tražite nečije pogubljenje to znači da ste željni osvete. Neko vas je u prošlosti povredio ili uvredio i ne možete nikako da pređete preko toga. Umesto da prošlost ostavite iza sebe, vi nastojite da skrojite plan pomoću koga ćete mu/joj vratiti „milo za drago“. Time veću štetu nanosite sebi nego njemu tj. njoj.

Sanjati da vam neko preti pogubljenjem
Kada sanjate da vam neko preti pogubljenjem to implicira da ste neke probleme stvorili u svojoj glavi, premda oni nemaju utemeljenje u stvarnosti. Vi ste po prirodi paničar, te haos vidite čak i tamo gde ga nema. Umesto da se okrenete pravim problemima, bavite se sitnicama koje vam oduzimaju dragoceno vreme. Ne libite se da o tome što vas muči razgovorate sa nekim ko može objektivno da sagleda vašu situaciju.

Sanjati da nekome pretite pogubljenjem
Pretiti nekome pogubljenjem u snu simbolizuje potisnut bes. Neko vas je na javi uvredio ili isprovocirao, a vi smatrate da niste odreagovali na pravi način. Sada biste mu/joj imali šta reći, ali ste u tom momentu zablokirali i niste kazali ništa. Prestanite da se vraćate na to i zapitajte se da li vam je zaista važno šta on tj. ona misli o vama.

Sanjati da ste sprečili nečije pogubljenje
Sprečiti nečije pogubljenje u snu znači da ćete nekome učiniti veliku uslugu. To može biti član porodice, prijatelj tj. prijateljica ili, pak, neko koga nikad u životu niste videli. Biće vam veoma zahvalan tj. zahvalna na tome i potrudiće se da vam se kad-tad oduži, premda to nećete očekivati od njega tj. nje.

Sanjati da je neko sprečio vaše pogubljenje
Ovakav san ukazuje na to da imate dobre prijatelje i da ih morate čuvati. Okruženi ste ljudima koji bi u svakom momentu položili vlastiti život za vas. Verovatno ste ih zadužili svojim ponašanjem, pa možete biti sigurni da vas nikad neće izdati. Ovakva prijateljstva su retka i dragocena i imajte u vidu da ste zbog toga pravi srećnik tj. srećnica.

Sanjati da ste lično sproveli pogubljenje
Ako ste se u snu našli u ulozi dželata to znači da ćete morati da donesete tešku odluku. Moguće je da ćete posredovati u sporu između dve osobe koje jednako volite i poštujete. Tražiće od vas da kažete ko je u pravu, a kada donesete odluku neko će se sigurno naljutiti na vas.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga na koji način se pogubljenje vršilo u vašem snu.

Sanjati pogubljenje na giljotini
Pogubljenje na giljotini je brutalan čin, kako na javi, tako i u snu. Ako ste u snu gledali kako nekoga ubijaju na giljotini to implicira da ćete svedočiti veoma stresnom događaju. To ne mora nužno da se reflektuje na vas, nego se može dogoditi nepoznatoj osobi na ulici. U svakom slučaju svedočićete nečemu što će vas duboko potresti.

Sanjati pogubljenje na lomači
Svedočiti pogubljenju na lomači u snu simbolizuje grižu savesti. Verovatno ste bili u prilici da nekome pomognete, ali to niste učinili. Ovo će vam poslužiti kao lekcija kako u budućnosti ne smete da se ponašate kako biste mogli mirno da spavate.

Sanjati pogubljenje streljanjem
Ako ste u snu svedočili pogubljenju streljanjem to znači da će vam se neko od bližnjih požaliti na svoje probleme. Moguće je da će vam član porodice ili prijatelj tj. prijateljica kazati da je doživeo/la veliko poniženje ili potcenjivanje u društvu ili na radnom mestu. Potrudićete se da mu/joj objasnite koliko je zapravo nebitno šta ljudi misle o njemu tj. njoj i da je najvažnije da ima podršku onih koji ga/je vole i poštuju.

Sanjati pogubljenje kamenovanjem
Kada svedočite pogubljenju kamenovanjem u snu to implicira da ćete pokušati da promenite odluku koju smatrate previše radikalnom. Možda će poslodavac odlučiti da otpusti kolegu tj. kolegicu jer je napravio/la neku grešku, a vi ćete se zauzeti za njega tj. nju. Druga mogućnost jeste da ćete protestovati protiv brutalnosti koju ste vi ili neko koga poznajte doživeo/la.

Sanjati pogubljenje vešanjem
Ovakav san ukazuje na to da ćete stati u nečiju odbranu. Verovatno će se svi okomiti na vašeg partnera tj. partnerku, člana porodice ili prijatelja tj. prijateljicu jer je uradio/la nešto što im se ne dopada. Premda ćete i vi smatrati da to nije sasvim u redu, rešićete da ga/je branite. Tek ćete mu/joj nasamo reći da je pogrešio/la i da takve stvari više nikad ne sme da ponovi.

Sanjati pogubljenje na električnoj stolici
Pogubljenje na električnoj stolici u snovima znači da biste mogli prisustvovati nečijem emocionalnom slomu. Naime, imaćete priliku da se uverite da je osoba koju ste smatrali snažnom i nepokolebljivom takođe veoma ranjiva. Nećete znati kako da reagujete jer ćete biti prilično iznenađeni. Tek tada ćete shvatiti koliko je važno da ne skrivamo svoje emocije, bile one lepe ili ružne.

Značenje može da se razlikuje i od toga kakvu je emociju pogubljenje izazvalo u vama.

Sanjati da ste tužni zbog nečijeg pogubljenja
Ako ste sanjali da vas je nečije pogubljenje rastužilo to implicira da ste veoma empatična osoba. Vi se trudite da pomognete svakome ko je u bilo kakvoj vrsti nevolje. Uvek se rado odazivate pozivima na humanitarne akcije, jer to smatrate svojom obavezom i dužnošću. Osim toga, pomažete i pojedincima za čije probleme drugi ne znaju.

Sanjati da ste srećni zbog nečijeg pogubljenja
Ukoliko ste sanjali da vas je nečije pogubljenje usrećilo ili obradovalo to znači da žudite za osvetom. Neko vas je u prošlosti povredio ili uvredio i nikako ne možete da pređete preko toga. Verujete u izreku „sve se vraća, sve se plaća“, međutim, nije da ne radite na tome da „naplatite“ ono što vam je neko dužan. Ovako negativne emocije nisu dobre za vašu psihu, zato morate da se potrudite da oprostite i da krenete dalje sa svojim životom.

Sanjati da ste uplašeni zbog nečijeg pogubljenja
Kada sanjate da vas je nečije pogubljenje uplašilo to implicira da je pred vama jedan veoma buran period. Suočićete se sa raznim brigama i problemima i trebaće vam mnogo strpljenja i energije da ih rešite. Na sreću, podrške bližnjih osoba vam ne nedostaje, pa ćete uz njihovu pomoć uspeti da prebrodite tu stresnu fazu svog života.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro na televiziji gledali film u kome ima pogubljenja, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija pogubljenja

Pogubljenje je izvršavanje smrtne kazne.