Šta znači sanjati pojanje?

Sanjati da slušate pojanje
Ako u snu vi slušate pojanje, to simbolizuje spokoj. Vi ste osoba koja mnogo radi na sebi i trudi se da izbegava konflikte sa drugim ljudima. Iako biste najradije rekli šta imate, svesni ste da biste se posle toga loše osećali. Ne smeta vam što će vas drugi smatrati naivnim/om ako ćete na taj način sačuvati vaš mir.

Sanjati da vi pojete
Ukoliko u snu vi pojete, to ukazuje da će vaš hobi prerasti u nešto ozbiljnije. Moguće je da se, pored poslom, bavite i nečim što ste od malih nogu voleli. Iako vas plaši da od toga nećete moći da živite, vremenom ćete doći u situaciju da se odlučite da li ćete ostati nezadovoljni na sigurnom ili ćete se zaputiti u neizvesnost koja će vam vratiti osmeh na lice.

Sanjati da neko drugi poje
Kada u snu drugi poje, to implicira da ste na nekoga ponosni. Verovatno se radi o osobi koja je, uprkos mnogim teškoćama u životu, izašla na pravi put. Njegov/njen uspeh ćete posmatrati kao da je vaš i maksimalno ćete se truditi da mu/joj pomognete kad god ste u mogućnosti.

Sanjati da pojete na sahrani
Ako u snu pojete na sahrani, to znači da ćete nekome ukazati poštovanje. Može se desiti da ćete svima pričati o osobi koja vas je mnogo zadužila. Bićete srećni što ste imali priliku da ga/je upoznate, ali biće vam jako žao što više nije sa vama. Trudićete se da sačuvate uspomenu na njega/nju prisećajući se saveta, dobrih dela i drugih stvari po kojima ga/je pamtite.

Sanjati da pojete na krštenju
Kada u snu pojete na krštenju, to ukazuje da ste cenjeni u okruženju. Vi ste osoba koja već na prvi pogled ostavlja utisak da je ozbiljna i poštena. U životu niste ni mrava zgazili pa niko ne može da vam zameri da ste ga na neki način oštetili. Ne hvalite sami sebe, već vaše kvalitete primećuju drugi i prepričavaju ih.

Sanjati da drugi poju na sahrani
Ovakav san ukazuje na to da ćete dobiti brojne komplimente od osobe koju ste nedavno upoznali. Priznaće da vam se oduvek divi i da poštujete to što radite. Pošto ste prilično skromna osoba, prijaće vam ovako lepe reči, ali se nećete „uzdići“ zbog njih, nego ćete se potruditi da ne razočarate one koji o vama isto misle.

Sanjati da drugi poju na krštenju
San u kome čujete i vidite kako neko poje tokom krštenja znači da bi vam neko mogao poveriti veliku tajnu. To može biti član porodice, prijatelj tj. prijateljica, kolega ili kolegica. Moraćete se zakleti da ćete o tome ćutati do kraja života i nećete ni pomišljati da pogazite reč koju ste mu/joj dali.

Sanjati da pojete na venčanju
Pojati na venčanju simbolizuje srećne trenutke koji vam predstoje. Pred vama je jedan veoma dobar period kada je posao, ali i privatni život u pitanju. Rešićete neke probleme koji vas oduvek muče, te ćete moći da se opustite. Sve što počnete da radite će vam ići od ruke, zato se potrudite da ovu fazu svog života iskoristite na najbolji mogući način.

Sanjati da drugi poju na venčanju
Čuti i videti kako neko poje na venčanju znači da biste mogli čuti dobre vesti od člana porodice tj. rodbine ili prijatelja tj. prijateljice koji/a ne živi u vašem gradu. Možda ćete saznati da se ženi tj. udaje, da čeka prinovu ili da je postigao/la veliki uspeh. Biće vam veoma drago zbog njega tj. nje, ali istovremeno i žao što ne možete sa njim tj. njom da podelite tu radost.

Sanjati da pojete tokom litija
Pojati tokom litija u snu ukazuje na to da ćete steći veliki ugled u društvu. Osoba ste koja mnogo radi na sebi. Trudite se da u tome čime se bavite ostvarite najbolje moguće rezultate. Premda ste ambiciozni, nikad ne „gazite“ preko drugih kako biste postigli svoj cilj. Nije isključeno da ćete u bližoj budućnosti postati veoma popularni i cenjeni.

Sanjati da drugi poju tokom litija
Ako ste u snu čuli i videli kako neko poje tokom litija moguće je da ćete upoznati svog idola. Reč je o osobi koju veoma poštujete zbog svega što radi, tj. što je postigao/la. Bićete veoma uzbuđeni kada dobijete priliku da sa njim tj. njom razgovarate, ali i veoma iznenađeni kada shvatite koliko je on tj. ona skromna i prizemna osoba spremna da vam prenese svoje znanje, veštine i iskustva o tome čime se bavi. Zbog toga ćete ga/je ceniti još više.

Sanjati da pojete u kafani ili klubu
Pojanje u klubu ili kafani je prilično neobičan san, a simbolizuje pokušaje da privučete pažnju osobe koja vam se dopada. Verovatno mu/joj još uvek niste priznali svoje osećaje, jer želite da „pripremite teren“ za prvi korak i da se uverite da vas u startu neće odbiti. Nije isključeno da će vaša misija uroditi plodom.

Sanjati da drugi poju u kafani ili klubu
San u kome vidite i čujete kako neko poje u klubu ili kafani je znak da imate tajnog obožavaoca. U vašem bližem okruženju postoji neko ko vam se divi i kome se dopadate, ali vam to još uvek nije priznao/la. Verovatno ste i sami primetili neke znakove, ali ste odlučili da ih ignorišete. Ako obratite pažnju sigurno ćete brzo shvatiti o kome se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Sanjati da vas neko uči da pojete
Ukoliko ste sanjali da vas neko uči kako da pojete to implicira da ćete potceniti neki posao, zadatak ili obavezu. Smatraćete da možete relativno brzo i lako da se izborite sa time, pa se nećete ni potruditi da se tome ozbiljnije posvetite. Moguće je da ćete kasno shvatiti sa čime imate posla, te ćete se pokajati zbog toga što se niste ranije uhvatili u koštac sa time.

Sanjati da vi nekoga učite da poje
Kada sanjate da vi nekoga učite da poje to znači da će vaše pedagoške veštine biti na testu. Možda ćete pokušavati deci, prijateljima ili kolegama nešto da objasnite, ali nećete imati dovoljno strpljenja za to. Tek tada ćete shvatiti koliko je težak posao učitelja, profesora i predavača u školama i na fakultetima.

Sanjati da terate nekoga da poje
Terati nekoga da poje u snu nije dobar znak. Ovakvi snovi su upozorenje da prestanete drugima da namećete svoje mišljenje i ideje. Bez obzira na činjenicu da to radite iz najbolje namere, to se smatra direktnim mešanjem u tuđi život. Savete delite samo onda kada ih neko od vas traži.

Sanjati da vas neko tera da pojete
Ako ste sanjali da vas neko tera da pojete to implicira da ste pod stresom. Verovatno se trudite da ispunite očekivanja svojih roditelja, partnera tj. partnerke, profesora ili poslodavca. Navikli ste sve oko sebe da budete najbolji u svemu čime se bavite. Međutim, ovaj pritisak se negativno odražava na vaše mentalno i fizičko zdravlje.

Sanjati da vam je neko zabranio da pojete
Ukoliko ste sanjali da vam je neko zabranio da pojete to znači da će vas na javi neko uvrediti. Moguće je da će član porodice, partner tj. partnerka, prijatelj/ica ili kolega tj. kolegica kazati nešto što vam se neće dopasti. Umesto da usvojite njegovu tj. njenu kritiku, vi ćete se smrtno naljutiti na njega tj. nju i time potvrditi da ste nezrela osoba.

Sanjati da ste nekome zabranili da poje
Zabraniti drugome da poje ukazuje na to da ste arogantni. Lepo je što imate visoko mišljenje o sebi, ali to ne znači da imate pravo da potcenjujete sve ljude oko sebe. Uskoro bi vas neko mogao „spustiti na zemlju“ na veoma mudar i oštar način. Ako želite da sprečite da vas neko ponizi pred više ljudi, promenite svoje ponašanje.

Sanjati da slušate pojanje na radiju
Slušati pojanje na radiju znači da vam je potreban mir. Verovatno trenutno prolazite kroz buran period svog života. Borite se sa raznim problemima i sumnjama i maštate o nekom bezbrižnom vremenu iz prošlosti. Dobra vest je što ova faza neće potrajati još dugo, pa je bitno da ostanete strpljivi.

Tumačenje sna može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakvu je emociju pojanje izazvalo u vama.

Sanjati da vas pojanje raduje
Ukoliko ste sanjali da ste radosni dok slušate pojanje to implicira da ćete uskoro promeniti prioritete. Moguće je da ste zbog posla i borbe za materijalna dobra zanemarili svoj privatni tj. duhovni život. Međutim, uskoro ćete početi da menjate neke navike i shvatićete da ste zbog toga mnogo srećniji i ispunjeniji.

Sanjati da vas pojanje rastužuje
Kada sanjate da vas pojanje rastužuje ili da ste se rasplakali dok ste slušali pojanje to znači da će vas nečiji gest duboko ganuti. Veoma brzo biste mogli shvatiti koliko nekome značite.

Sanjati da vas pojanje plaši
Ako ste sanjali da ste se uplašili kad ste čuli pojanje to znači da vas grize savest zbog nekog „greha“ iz prošlosti. Možda nije kasno da ispravite tu pogrešku, zato nemojte da oklevate.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro pojali ili slušali pojanje, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija pojanja

Pojanje je crkveno pevanje u pravoslavlju.