Pomorandža – šta znači sanjat narandžu?

Sanjati pomorandžu tj narandžu
Ako u snu vidite pomorandžu (narandžu, naranču), to upozorava na izdaju. Moguće je da će vam težak udarac zadati osoba kojoj ste verovali. Nakon toga, promenićete ponašanje i prema onima koji to nisu zaslužili. Postaćete zatvoreni i svaku vest koju čujete ispitivaćete podrobno kao da se radi o laži.

Sanjati da jedete pomorandže
Ukoliko u snu jedete pomorandže, to ukazuje da vam predstoje neočekivani ljubavni doživljaji. Verovatno će vam se dopasti osoba koju niste posmatrali na taj način, a posebno će vam biti zanimljivo da održavate tajnu vezu. Prijatelji ili kolege će nešto naslućivati, ali vi ćete izbegavati jedno drugo i pretvarati se da niste u dobrim odnosima.

Sanjati da kupujete pomorandže
Kada u snu kupujete pomorandže, to implicira da ne stavljate sve na jednu kartu. Vi ste osoba koja se u potpunosti predaje prijatelju, poslu ili partneru/partnerki. Mislite da su svi iskreni jer polazite od sebe i znate da nikada nikoga ne biste povredili. Ne umete da budete lukavi i da napravite rezervni plan ukoliko neki od prvobitnih zakaže.

Sanjati da berete pomorandže
Ako u snu berete pomorandže, to znači da ćete spojiti lepo i korisno. Verovatno ćete se zaposliti na mestu na kome ćete, ujedno, imati priliku da se provedete i da upoznate mnogo zanimljivih ljudi. To može biti sezonski posao u inostranstvu koji će vam omogućiti da vežbate strani jezik, proputujete i zaradite novac koji vam se kod kuće čini nedostižnim.

Sanjati pomorandžinu koru
Ukoliko u snu vidite pomorandžinu koru, to označava da vas neko potcenjuje. Moguće je da smatrate da se kolege ili članovi porodice prema vama loše ponašaju zbog čega vam daju samo ostatke i zovu vas kada im niko drugi nije na raspolaganju. Oduvek ste se osećali kao crna ovca što ne mora biti uslovljenjo samo njihovim tretmanom, već i vašim osećajem niže vrednosti.

Drugo značenje je da ste previše strogi prema sebi. Vi ste osoba koja mnogo pažnje poklanja fizičkom izgledu pa se neprijatno iznenadite kada vam se učini da ste dobili neko kilo više ili celulit. Tada ste u stanju da još napornije vežbate i da se pridržavate pravila koja će vam omogućiti da ostanete u top formi.

Sanjati da prodajete pomorandže
Kada u snu prodajete pomorandže, to simbolizuje upornost. Vi ste realna i strpljiva osoba kojoj nije problem da počne od najniže pozicije jer to ne smatrate poniženjem, već prilikom da što bolje naučite posao. Nije vam stalo do titule i zvanja, već se trudite da ostvarite što bolje rezultate koji će vam biti dovoljna preporuka.

Sanjati da vam je neko poklonio pomorandže
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio pomorandže to implicira da ste zabrinuti za svoje zdravlje. Verovatno neko vreme osećate određene simptome, te umesto da zakažete pregled kod lekara, dijagnozu i lekove tražite na internetu ili u časopisima. Počnite odgovornije da se ponašate prema sebi i obratite se stručnjacima za pomoć.

Sanjati da ste nekome dali pomorandže
Pokloniti nekome pomorandže u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi simbolizuju tenzije u odnosu sa bliskim ljudima. To može biti vaš partner tj. partnerka, član porodice ili prijatelj tj. prijateljica. Ako ne budete imali razumevanja jedno za drugo jaz među vama će se dodatno produbiti.

Sanjati da kradete pomorandže
Krasti pomorandže u snu ukazuje na to da ste odabrali pogrešan način da nekoga impresionirate. Verovatno vam se neko dopada, te se trudite da privučete njegovu tj. njenu pažnju. Možda će se to i dogoditi, ali mu/joj se vaš pristup neće dopasti, nego će izazvati kontra efekat.

Sanjati da drugi kradu pomorandže
Ukoliko ste u snu videli kako neko krade pomorandže to implicira da će bliska osoba vaš savet ili sugestiju shvatiti kao kritiku. Moguće je da ćete mu/joj iz najbolje namere ukazati na određene greške, ali će vas optužiti da želite da mu/joj se mešate u život. Tada ćete se potpuno povući i više nećete ništa komentarisati što se tiče njega tj. nje.

Sanjati da gulite pomorandže
Guliti pomorandže u snu ukazuje na to da ćete konačno ostaviti prošlost iza sebe i okrenuti se borbi za bolju budućnost. Shvatićete da morate da izađete iz tog začaranog kruga i da počnete da ostvarujete svoje ciljeve. Na sreću, imaćete veliku podršku porodice i prijatelja, što će biti od velikog značaja kako biste postigli ono što želite.

Sanjati da drugi gule pomorandže
San u kome vidite kako neko guli pomorandže znači da ćete pomoći bliskoj osobi da prevaziđe emocionalnu, moralnu ili finansijsku krizu. Član porodice, partner tj. partnerka ili prijatelj tj. prijateljica će se naći u problemu, a vi ćete mu/joj svojim savetima i podrškom pomoći da se iz toga izvuče.

Sanjati da mirišete pomorandže
Mirisati pomorandže u snu najavljuje niz zanimljivih i ugodnih događaja u budućnosti. Moguće je da ćete upoznati osobu koja će vas impresionirati svojim načinom razmišljanja, stavovima, pa i fizičkim izgledom. Nije isključeno da ćete započeti emotivnu vezu sa svetlom budućnošću.

Sanjati da cedite pomorandže
Cediti pomorandže u snu ukazuje na to da ćete konačno početi da vodite više računa o svom zdravlju. Možda ćete se rešiti poroka, promeniti način ishrane ili u svoju svakodnevnicu uvesti više fizičkih aktivnosti. To će se vrlo brzo pozitivno odraziti na vaše fizičko i mentalno zdravlje.

Sanjati da drugi cede narandže
Videti u snu kako neko cedi narandže znači da ćete doživeti olakšanje kad shvatite da je neko od vaših bližnjih rešio svoj zdravstveni problem. Član porodice ili prijatelj tj. prijateljica se u poslednje vreme borio/la sa izvesnim simptomima, ali će stvari krenuti na bolje, pa ćete i vi moći da se opustite.

Sanjati da jedete koru od pomorandže
Premda neobičan, ovakav san ima pozitivno značenje. Moguće je da ćete u bliskoj budućnosti poboljšati svoju finansijsku situaciju. Možda ćete pronaći unosan honorarni posao, osvojiti premiju u igrama na sreću ili dobiti nasledstvo. U svakom slučaju, vaš bankovni račun će porasti.

Sanjati da drugi jedu koru od pomorandže
Ovakav san ukazuje na to da će vas obradovati vesti vezane za nekoga od vaše rodbine ili prijatelja. Verovatno će draga osoba dobiti posao, napredovati u karijeri, završiti fakultet, dobiti  prinovu i slično. Zajedno ćete proslaviti taj lep događaj.

Sanjati da bacate trule pomorandže
Bacati trule pomorandže u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakav san obično najavljuje prepreke i izazove kada je posao ili zdravlje u pitanju. Moguće je da će vas virus „zakovati“ za krevet. Zbog toga ćete morati da revidirate svoje planove ili da prolongirate realizaciju nekih ideja na određeni vremenski period.

Sanjati da drugi bacaju trule pomorandže
San u kome vidite kako neko baca trule pomorandže ukazuje na to da će vam se partner tj. partnerka ili neko od prijatelja požaliti na svoj posao. Shvatićete da prolazi kroz veoma stresnu fazu, te nećete znati kako da mu/joj pomognete. Potrudićete se da makar slobodno vreme provede na najbolji mogući način kako bi smanjio/la količinu stresa koji trenutno oseća.

Sanjati da nekoga gađate pomorandžom
Gađati drugu osobu pomorandžom u snu simbolizuje napredak. Moguće je da će vam se ostvariti dugogodišnja želja. Ako ste nedavno konkurisali za posao dobićete dobre vesti. Ukoliko ste tražili povećanje plate poslodavac će uslišiti vašu molbu.

Sanjati da vas neko gađa pomorandžom
Ako ste sanjali da vas neko gađa pomorandžama to implicira da se morate čuvati kleveta. U vašem okruženju postoji neko ko želi da vas diskredituje u preduzeću u kome radite, ali i da ugrozi vašu reputaciju. Potrudite se da mu/joj ne dajete povoda da svoj plan sprovede u delo.

Sanjati da sadite pomorandže
Saditi pomorandže u snu ukazuje na to da biste vrlo brzo mogli unovčiti svoj talenat. Verovatno imate hobi u kome zaista uživate i koji vam pomaže da se opustite od redovnih aktivnosti i obaveza. Ipak, uskoro biste mogli osetiti i materijalnu dobit ukoliko budete znali da prepoznate priliku koju ćete u budućnosti dobiti.

Sanjati da drugi sade pomorandže
Ukoliko ste u snu videli kako neko sadi pomorandže to implicira da će vas strah od neuspeha sprečiti da svoju ideju sprovedete u delo. Već neko vreme razmišljate o nekom projektu, ali se kolebate jer niste sigurni da će vam doneti dobre rezultate. Takvim razmišljanjem sabotirate sami sebe. Ne smete svaku svoju ideju da osuđujete na propast, čak i pre nego što pokušate da je realizujete.

Sanjati drvo pomorandže puno plodova
Drvo pomorandže sa puno plodova u snu ukazuje na dobar odnos sa ukućanima ili partnerom tj. partnerkom. Verovatno ste zajedno prošli mnogo izazova i raznih iskušenja. Međutim, to vam je pomoglo da se dodatno zbližite, pa možete da se pohvalite da među vama vlada harmonija i razumevanje.

Sanjati da ste posekli drvo pomorandže
Poseći drvo pomorandže u snu znači da biste mogli izgubiti podršku bliskih osoba. Donećete neke odluke koje im se neće dopasti i to će se negativno odraziti na vaš odnos. Navikli ste da ih uvek imate pored sebe i da vam pružaju bezrezervnu podršku, međutim, ovog puta će stvari izgledati potpuno drugačije.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, jeli, brali, prodavali ili kupovali pomorandže, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija pomorandže (narandže)

Pomorandža je zimzelena biljka koja raste u mediteranskim zemljama, a njen plod je citrusno voće koje se koristi u ljudskoj ishrani.