Šta znači sanjati pomračenje?

Sanjati pomračenje meseca
Ako u snu vidite pomračenje meseca, to implicira da će vas neko ogovarati. Moguće je da će dotična osoba jedva čekati da okrenete leđa da bi pričala loše o vama. Iako ćete više brinuti o tome ko kaže, nego šta kaže, neće vam biti svejedno što se vaše ime  pominje u negativnom kontekstu.

Sanjati pomračenje sunca
Ukoliko u snu vidite pomračenje sunca, to upozorava na nesreću. Može se desiti da će naredni period biti izuzetno težak za vas jer ćete imati gubitke koje ćete teško podneti. Oni mogu biti u vidu novca od čega ćete se oporaviti, ili u vidu smrti drage osobe za koju ste vezani.

Sanjati da gledate pomračenje
Kada u snu gledate pomračenje, to označava nemoć. Verovatno ćete hteti da pomognete bliskoj osobi koja, po vašem mišljenju, traći vreme na stvari koje su ispod njenog nivoa. Pokušaćete da ga/je ubedite da se trgne i da više ceni sebe, ali vaša upozorenja će naići na otpor koji nećete moći da savladate.

Sanjati da sa naočarama gledate pomračenje
Ako u snu sa naočarama gledate pomračenje, to ukazuje da ste suviše oprezni. Vi ste osoba koja se strogo pridržava saveta koje čuje jer ne želite da ugrozite vaše zdravlje. Često sebi uskraćujete uživanja koja bi mogla da vam škode i sa čežnjom posmatrate druge kako uživaju u životu.

Sanjati da ste zakasnili da gledate pomračenje
Kada u snu zakasnite da gledate pomračenje, to znači da kuburite sa vremenom. Moguće je da, zbog brojnih obaveza, ne stižete da vidite drage ljude koji su željni vašeg društva. Tešite se da ćete im novcem ili materijalnim stvarima to nadoknaditi, ali sa većinom nećete imati odnos kao pre.

Sanjati delimično pomračenje sunca
Delimično pomračenje sunca u snu ukazuje na to da ćete uspeti da se izvučete iz nevolje uz pomoć bliskih ljudi. Moguće je da ćete doživeti gubitke ili da će vaši troškovi početi da premašuju zaradu koju imate. Tada će vam član porodice ili prijatelj tj. prijateljica izaći u susret pozajmicom. Bićete mu/joj večno zahvalni na tome i potrudićete se da taj dug vratite što pre.

Sanjati prstenasto pomračenje sunca
Prstenasto pomračenje sunca može biti znak da još uvek gajite nadu da će neka sporna odluka iz prošlosti iznedriti dobre rezultate u budućnosti. Verovatno ste uložili novac u nešto previše rizično, pa se sada plašite da li će vam se ta suma vratiti ili ćete izgubiti sve. Druga mogućnost jeste da ste odbili odličnu poslovnu priliku, ali da verujete da će se uskoro pojaviti nova, još bolja šansa.

Sanjati delimično pomračenje meseca
Delimično pomračenje meseca ukazuje na to da ćete se uveriti da vas prijatelji ogovaraju. Naći ćete se u pravo vreme na pravom mestu, te ćete shvatiti da vas osećaj nije prevario i dobićete dokaz da ti ljudi nisu bili iskreni prema vama. Tek tada ćete odlučiti da prekinete svaki kontakt sa njima.

Sanjati istovremeno pomračenje sunca i meseca
Ovako neobična pojava u snovima se javlja kada smo na javi zbunjeni nekom situacijom. Moguće je da ste pred nekim iskušenjem ili dilemom i ne znate kako da reagujete. Najgore što možete da uradite jeste da delujete afektivno. Sačekajte da vam se utisci slegnu ili se posavetujte sa nekim kome verujete. Samo tako ćete dobiti odgovore na pitanja koja vas muče.

Sanjati pomračenje sunca ili meseca praćeno kišom ili grmljavinom
Ako ste sanjali da je pomračenje sunca praćeno kišom ili grmljavinom to je znak da biste uskoro mogli čuti vesti koje će vas iznenaditi. Možda će vas šokirati ponašanje osobe koju poznajete. Nećete moći da verujete da se njemu tj. njoj tako nešto moglo dogoditi i zahvalićete bogu što niste na njegovom tj. njenom mestu.

Pomračenje meseca praćeno olujom u snovima ukazuje na to da će vam neko otkriti svoju tajnu. Moraćete se zakleti da je nikad nikome nećete ispričati. Možda će vam biti teško da ne prekršite datu reč, ali nikad nećete izdati onoga ko vam je ukazao to poverenje.

Sanjati da pomračenje posmatrate s obale mora
Posmatrati pomračenje sunca ili meseca sa obale mora u snu ukazuje na to da morate da radite na samopouzdanju kako biste napredovali. Vi posedujete veliko znanje i brojne veštine, ali ste skloni da sve to minimalizujete. Lepo je biti skroman, ali ne smete da omalovažavate sami sebe. Kada počnete više da cenite sebe i drugi će vas mnogo više poštovati.

Sanjati da gledate pomračenje na televiziji
Kada sanjate da gledate pomračenje sunca ili meseca na televiziji to implicira da ćete odbiti neku ponudu koju smatrate previše rizičnom. Verovatno će vam neko obećati brzu i laku zaradu, ali ćete shvatiti da to nisu „čista posla“, pa ćete se distancirati, ne samo od toga, nego i od osobe koja vam je to ponudila.

Sanjati da fotografišete pomračenje
Fotografisati pomračenje sunca ili meseca u snu znači da ćete morati da nađete dokaz za nečije nedelo. Naime, posumnjaćete da vas kolega tj. kolegica sabotira ili da pokušava da ugrozi vaš odnos sa poslodavcem. Međutim, nećete smeti da preduzmete ništa dok ne budete sasvim sigurni da ste u pravu. Bez konkretnih dokaza će vaša priča zvučati kao klevetanje ili ogovaranje, a to je ono što vam je u ovom momentu najmanje potrebno.

Sanjati da drugi fotografišu pomračenje
San u kome vidite kako neko fotografiše pomračenje sunca ili meseca ukazuje na to da imate dobre saveznike. Vaš odnos prema ljudima iz okruženja je prilično kolegijalan i pun razumevanja. Uz takve prijatelje i poznanike ne postoji šansa da vam neprijatelji naštete u bilo kom smislu te reči.

Sanjati da snimate pomračenje
Snimati pomračenje sunca ili meseca u snu znači da biste trebali više pažnje da posvetite pravilnom dokumentovanju vaših aktivnosti jer će vas neko optužiti za nerad ili nemar. Zato pišite sve što radite i potrudite se da imate dokaze za sve što ste preduzimali. Okruženi ste ljudima koji su skloni da krivicu za svoje greške svaljuju na druge ljude, a vi biste mogli postati sledeća žrtva.

Sanjati da drugi snimaju pomračenje
Videti u snu kako neko snima pomračenje sunca ili meseca ukazuje na to da biste trebali povesti računa o svom ponašanju. Lepo je što ste ambiciozna osoba i što se mnogo trudite da ostvarite svoje ciljeve. Međutim, svoju karijeru ne možete graditi „gazeći“ po drugim ljudima. Ako tako nastavite uspeh bi vam mogao prisesti.

Sanjati da čitate o pomračenju
Čitati u snu o pomračenju sunca ili meseca je znak da ćete uskoro krenuti u realizaciju svojih ideja. Reč je o nečemu o čemu dugo razmišljate. Napravićete plan i pokušati da predvidite moguće prepreke sa kojima ćete se u budućnosti susresti. Zahvaljujući velikom trudu, radu i posvećenosti uspećete da ostvarite svoje ciljeve.

Sanjati da pišete o pomračenju
Pisati o pomračenju sunca ili meseca u snu može da simbolizuje vašu radoznalost. Osoba ste koja uživa u učenju novih stvari. Volite da čitate, pa mnogo vremena posvećujete istorijskim i naučnim temama. Na žalost, nemate mnogo sagovornika za takve stvari, s obzirom na to da vaši prijatelji imaju sasvim druga interesovanja.

Za što preciznije tumačenje snova o pomračenju sunca ili meseca je važno da pokušate da se setite kakav je to osećaj izazvalo u vama.

Sanjati da vas je pomračenje obradovalo
Ako ste sanjali da ste tokom pomračenja sunca ili meseca bili srećni i radosni to znači da ni ne slutite kakve vam nevolje predstoje. U bližoj budućnosti biste mogli ući u veoma burnu fazu svog života. Susrešćete se sa brojnim izazovima i problemima, a samo vas mudre odluke mogu izvući iz te krize.

Sanjati da vas je pomračenje uplašilo
Ukoliko ste tokom sna o pomračenju osetili strah to implicira da biste trebali da poslušate instinkt. Niste skloni tome da odluke donosite na bazi osećaja tj. intuicije, nego na temelju promišljanja i logike. Međutim, ovog puta biste ipak trebali da poslušate šta vam govori vaš „unutrašnji glas“.

Sanjati da pomračenje nije ostavilo poseban utisak na vas
Ako ste ste u snu bili potpuno ravnodušni prema pomračenju sunca ili meseca to znači da se olako mirite sa svojom sudbinom. Imate još mnogo vremena da uradite ono što želite, samo je pitanje imate li hrabrosti i volje za to. Ako je odgovor potvrdan, nema razloga da oklevate, nego počnite da radite na ostvarenju svojih ciljeva.

Sanjati da je pomračenje izazvalo opštu paniku
Kada sanjate da je pomračenje sunca tj. meseca izazvalo opštu paniku među ljudima koji vas okružuju to implicira da biste trebali poslušati savete koje vam daju dobronamerne osobe. Činjenica je da neki od njih imaju mnogo više životnog ili radnog iskustva od vas i da znaju o čemu govore. Zato stavite u stranu sujetu u tvrdoglavost i postupite onako kako vam sugerišu.

Sanjati da je pomračenje izazvalo opštu radost
San u kome vidite kako je pomračenje sunca tj. meseca izazvalo sreću među ljudima oko vas ukazuje na to da se plašite da vaša okolina neće imati razumevanja za neke vaše odluke ili poteze. Ako ih vi smatrate ispravni i ako daju rezultate, nema mnogo smisla da brinete o tome šta će drugi da vam kažu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro gledali pomračenje sunca ili meseca, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija pomračenja

Pomračenje je ulazak jednog nebeskog tela u senku drugog nebeskog tela.