Ponjava – šta znači sanjati ponjavu?

Sanjati ponjavu
Ako u snu vidite ponjavu, to označava kratkotrajno veselje. Moguće je da ćete u kući napraviti razmeštaj kako biste smestili sve goste koje želite da pozovete. Razlog za slavlje može biti: rođendan, diplomiranje, novi posao, ili ćete, jednostavno, okupiti sve drage ljude i zajedno uživati u filmskom ili sportskom programu.

Sanjati da tkate ponjavu
Ukoliko u snu tkate ponjavu, to implicira da ćete se uzalud truditi. Verovatno ćete u školi ili na fakultetu učiti samo teoriju koju nećete umeti da primenite u praksi. Trebaće vam mnogo vremena da steknete osnovno znanje da biste radili zbog čega ćete zaključiti da bi vam bilo bolje da ste upisali kurs ili negde volontirali.

Sanjati da neko tka ponjavu
Kada u snu neko drugi tka ponjavu, to znači da poštujete tuđi rad. Vi ste osoba koja ne voli da se cenka, već kupujete ono za šta imate novca. Smatrate da svako treba da zaradi i da nećete propasti ako platite malo više. Živite u skladu sa vašim mogućnostima i ne očajavate kada nešto ne možete da priuštite.

Sanjati da prodajete ponjavu
Ako u snu prodajete ponjavu, to ukazuje da ćete raskrstiti sa prošlošću. Moguće je da ćete biti spremni za promene kojima ćete sebe obavezati da neke stvari počnete iz početka. Jedino što ćete zadržati je iskustvo koje ste stekli, ali nećete dozvoliti da vas ono vraća unazad, niti da vas obeshrabri da će se buduća poslovna ili ljubavna dešavanja završiti neuspehom.

Sanjati da kupujete ponjavu
Kada u snu kupujete ponjavu, to znači da imate specifičan ukus. Vi volite stvari koje drugima deluju staromodno i prevaziđeno jer, između ostalog, nećete biti uniformisani. Sami osmišljavate odevne kombinacije i uređujete vaš životni prostor pa bi vam najviše odgovarao neki kreativan posao koji bi vam omogućio da realizujete mnoge ideje.

Sanjati da vam je neko poklonio ponjavu
Ovakav san ukazuje na to da biste u bližoj budućnosti mogli dobiti nešto što vam nije potrebno ili što vam se ne dopada. Niste osoba koja se ne slaže sa devizom „poklonu se u zube ne gleda“, međutim, razočaraće vas činjenica da ste takav dar dobili od osobe za koju verujete da vas dobro poznaje i da ste se do sada mnogo trudili da mu/joj uvek pronađete odgovarajući, tj. koristan poklon.

Sanjati da ste nekome poklonili ponjavu
Pokloniti nekome ponjavu znači da će na javi vaš gest neko shvatiti potpuno pogrešno. Verovatno će vas povrediti to što misli da ste hteli da ga/je uvredite. Uzalud ćete pokušavati da se opravdate, jer neće pokazati volju da vas sasluša. Na kraju ćete morati dići ruke od takvih pokušaja.

Sanjati da ste ukrali ponjavu
Ukrasti ponjavu u snu ukazuje na to da biste se zbog nepromišljenih odluka ili poteza mogli naći u nevolji. Slikovito rečeno, gaseći manji požar izazvaćete katastrofu. Još uvek ima vremena da razmislite o situaciji u kojoj se nalazite, pa i da se o tome posavetujete sa nekim kome verujete. Imajte u vidu da se velike stvari se nikad „ne lome preko kolena“.

Sanjati da perete ponjavu
Prati ponjavu u snu može da bude znak da treba da odustanete od ideje ili projekta koji ne donosi rezultate. Posvetili ste tome mnogo svog vremena i truda, međutim, stvari se ne odvijaju onako kako ste očekivali. Vreme je da se posvetite konstruktivnijim stvarima u svom životu, te da počnete da tražite bolje i isplativije šanse.

Sanjati da drugi peru ponjavu
Ako ste u snu videli kako neko pere ponjavu moguće je da ćete uzalud pokušavati blisku osobu da odgovorite od neke ideje ili plana. Partner tj. partnerka, član porodice ili prijatelj tj. prijateljica će vam saopštiti neku svoju odluku koju ćete smatrati potpuno pogrešnom. Potrudićete se da mu/joj obrazložite zašto tako mislite, ali neće imati volje da vas posluša.

Sanjati da krpate (ušivate) ponjavu
Krpati tj. ušivati ponjavu u snu simbolizuje nedostatak kreativnosti ili motivacije da rešite neki problem. Verovatno ste došli u fazu kada vaša inovativnost stagnira i našli ste se pred zidom. Možete to prevazići ako se nakratko posvetite drugim stvarima. Dajte sebi vremena da razmislite o tome, jer će taj loš period uskoro proći, a vi ćete se moći vratiti redovnim aktivnostima.

Sanjati da drugi krpaju (ušivaju) ponjavu
Kada u snu vidite kako neko krpa tj. ušiva ponjavu to implicira da će vas bliska osoba zamoliti za sugestiju ili savet u vezi sa problemom koji ga/je muči. Iskreno ćete reći šta o tome mislite, a na njemu tj. njoj je da taj vaš predlog usvoji ili ne.

Sanjati da ste bacili ponjavu
Baciti ponjavu u snu ukazuje na to da ćete prestati da se osvrćete na neuspehe iz prošlosti zbog kojih ste propustili mnoge dobre šanse. Konačno ćete shvatiti da ste nesigurni zbog padova koje ste doživeli, ali koji su vas ipak naučili mnogo. Sa tim iskustvom i znanjem u budućnosti možete mnogo brže da napredujete. Samo je važno da konačno krenete dalje.

Sanjati da drugi bacaju ponjavu
San u kome vidite kako neko baca ponjavu znači da ćete shvatiti da se neko ko vam je bio blizak potpuno promenio. Doći ćete do zaključka da vam je danas malo toga zajedničko i to će vas skoro potpuno poraziti. Ovo je posebno značajno ukoliko se radi o vašem emotivnom partneru tj. partnerki, jer bi taj zaključak mogao da prethodi raskidu dugogodišnje veze tj. razvodu braka.

Sanjati da ste zapalili ponjavu
Zapaliti ponjavu u snu ukazuje na to da ćete se zareći da više nikad nećete ponavljati greške koje ste radili u prošlosti. Verovatno ste trenutno pod utiskom jedne takve pogreške i ne možete trezveno da razmišljate o tome. Samo se setite izreke „nikad ne reci nikad“ i biće vam potpuno jasno zašto sebi ne smete davati takva obećanja.

Sanjati da drugi pale ponjavu
Videti u snu kako neko pali ponjavu znači da bi vam bliska osoba mogla otkriti neku tajnu. Sasvim je izvesno da će vas to šokirati i pomalo razočarati. Ipak, obećaćete mu/joj da to nikad nikome nećete ispričati, te ćete njegov tj. njen greh poneti sa sobom u grob. Moguće je da će se vaše mišljenje o njemu tj. njoj nakon ovoga drastično promeniti.

Sanjati da se pokrivate ponjavom
Pokrivati se ponjavom u snu ukazuje na to da na javi bežite od problema. Ovo se posebno odnosi na privatni deo vašeg života, konkretno na odnose sa porodicom i prijateljima. Svesni ste da imate potpuno suprotan pogled na budućnosti i različite ciljeve. Trudite se da to zataškate i da pristajete na kompromise, dok druga strana ostaje pri svojim stavovima. Dugoročno gledano, ovaj „balon“ će u nekom momentu morati pući, a to neće ni malo lepo izgledati.

Sanjati da vas neko pokriva ponjavom
Ako vas je neko u snu pokrio ponjavom to implicira da neko ili nešto ograničava vašu slobodu ili vas spečava da ostvarite svoje snove. To mogu biti članovi porodice, partner tj. partnerka ili samo radno ili životno okruženje. Nije isključeno da ćete svoju slobodu pokušati da vratite promenom radnog mesta ili mesta boravka.

Sanjati da nekoga pokrivate ponjavom
Pokrivati drugu osobu ponjavom u snu ukazuje na to da se trudite da imate kontrolu nad nečijim životom. Ne želite to ni sebi ni drugima da priznate, ali je to istina. Verovatno se radi o vašem partneru tj. partnerki, detetu ili članu porodice. Morate biti svesni da on tj. ona ima pravo na svoje stavove, odluke i ciljeve koji često nisu u saglasnosti sa vašima.

Sanjati pocepanu ponjavu
Pocepana ponjava u snovima simbolizuje siromaštvo. To ne mora nužno da se odnosi na materijalne nedostatke, nego može da ukazuje na usamljenost, nedostatak pažnje i nežnosti ili na duhovno siromaštvo. Možda je vreme da „zavirite u sebe“ i da tamo tražite odgovore na pitanja koja vas muče.

Sanjati prljavu ponjavu
Prljava ponjava u snovima ukazuje na lenjost. Trenutno ste u fazi kada nemate volje da ujutro ustanete iz kreveta, a kamoli za nešto drugo. Takvo stanje se negativno odražava ne samo na posao, nego i na odnose sa partnerom tj. partnerkom, članovima porodice i prijateljima. Ukoliko taj loš period traje duže, to je znak za uzbunu.

Sanjati krvavu ponjavu
Krvava ponjava simbolizuje prepreke i izazove koji vam predstoje. Pred vama je jedan veoma buran period vašeg života. Trebaće vam mnogo energije i strpljenja da ga prevaziđete. Na sreću, jači ste nego što možete da zamislite, pa ćete se sa minimalnim brojem ožiljaka izvući iz te krize.

Sanjati šarenu ponjavu
Šarena ponjava  u snovima simbolizuje radost. Na kratko ćete zaboraviti ono što vas muči i to uz pomoć ljudi koje volite. Možda ćete biti pozvani na veselje, poput venčanja, krštenja ili proslave rođendana i odlično ćete se zabaviti u društvu dragih ljudi.

Sanjati jednobojnu ponjavu
Jednobojna ponjava u snovima ukazuje na susret s osobom koju dugo niste videli. To može biti prijatelj tj. prijateljica iz detinjstva tj. mladosti ili bivši partner tj. partnerka. Biće vam drago što ga/je vidite, ali ćete već nakon par razmenjenih reči shvatiti da on tj. ona više nije ista osoba, pa ćete se zapitati da li ste se i vi mnogo promenili.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, tkali, prodali ili kupili ponjavu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija ponjave

Ponjava je grubo tkani vuneni prekrivač.