Poplava – šta znači sanjati poplavu?

Sanjati poplavu
Ako u snu vidite poplavu, to upozorava na svađu u porodici. Moguće je da ćete jedni druge kriviti za loše stvari koje su vam se dogodile ne shvatajući da od toga nemate nikakve koristi. Biće vam lakše da se inatite nego da svako preuzme svoj deo krivice i da ispravi ono što je pogrešio.

Sanjati da vas je zahvatila poplava
Ukoliko vas u snu zahvati poplava, to simbolizuje rodnu godinu. Verovatno ćete naučiti da stvari sa negativnim ishodom okrenete u vašu korist i da ne gubite vreme na situacije na koje ne možete da utičete. Bavićete se poslovima u kojima ste dobri i pokušaćete da se koncentrišete na određenu oblast u kojoj ćete usavršiti vaše znanje.

Sanjati da vas nosi poplava
Kada vas u snu nosi poplava, to označava prijatne doživljaje. Vi ste osoba koja voli da proba nove stvari jer ne želite da vas „starost pita gde vam je bila mladost“. Često sa starijim ljudima iz okruženja pričate o nestašlucima koje su oni pravili u svoje vreme zanimajući se da li bi ih ponovili kada bi im se ukazala prilika.

Sanjati da sprečavate poplavu
Ako u snu sprečavate poplavu, to ukazuje da je vaš trud uzaludan. Može se desiti da ćete nekoga pokušati da odgovorite od namere koju želi da sprovede u delo. Skoro ćete biti sigurni da će napraviti grešku pa nećete moći da se pomirite da ga/je gledate kako uništava samog/samu sebe.

Sanjati da ste izazvali poplavu
Ukoliko u snu izazovete poplavu, to implicira da ste zabrinuti. Uprkos tome što se trudite da ostanete hladnokrvni, opterećeni ste raznim emocijama koje čine da lako izgubite kontrolu. U nekim situacijama nećete moći da se suzdržite i reći ćete ono što ne mislite zbog čega će mnogi biti povređeni.

Sanjati da je nekog drugog zahvatila poplava
Kada u snu nekog drugog zahvati poplava, to znači da nećete održati obećanje. Moguće je da vas je bliska osoba zamolila za uslugu koja vam nije delovala teško. Međutim, kako vreme bude prolazilo, zaboravićete na dogovor i trudićete se da izbegnete dotičnu osobu jer nećete imati objašnjenje za vaš postupak.

Sanjati da poplava nosi sve pred sobom
Videti u snu kako poplava nosi sve pred sobom ukazuje na to da ste prerano odustali od neke ideje ili cilja. Možda vam nije išlo najbolje, pa ste se razočarali ili ste doživeli previše neuspeha zbog kojih ste izgubili motivaciju. Međutim, još uvek postoje šanse da postignete ono što želite, samo je važno da se borite za to.

Sanjati da ste se utopili u poplavi
Premda je vaš san veoma potresan on nema negativno značenje. Ovakvi snovi simbolizuju poboljšanje materijalne tj. finansijske situacije. Ukoliko ste se nedavno suočili sa novčanom krizom, uskoro ćete moći malo da odahnete jer će se stanje u vašem budžetu popraviti.

Sanjati da poplava nosi druge ljude
Ovakav san, na žalost, nije dobar znak. Može ukazivati na brojne prepreke i izazove sa kojima ćete se u budućnosti susresti. Osim toga, ovakvi prizori u snovima mogu da simbolizuju i velike materijalne ili nematerijalne gubitke.

Sanjati da poplava nosi životinje
San u kome vidite kako poplava nosi životinje simbolizuje materijalne gubitke. Moguće je da ćete uložiti novac u nešto neisplativo. Druga mogućnost jeste da će vaši troškovi premašiti iznose kojima raspolažete. Najgore što možete da uradite jeste da se dodatno zadužujete po nepovoljnim uslovima.

Sanjati da vam je poplava preprečila put
Ako ste sanjali da vam je poplava preprečila put to je znak emocionalnih problema. Možda patite za bivšim partnerom ili partnerkom, možda se osećate usamljeno premda ste u vezi ili braku, a možda gubite nadu da ćete naći srodnu dušu. U svakom slučaju, morate biti strpljivi i tražiti svoju sreću.

Sanjati da gledate poplavu sa sigurne udaljenosti
Posmatrati poplavu sa sigurne udaljenosti u snu može ukazati na neki važan događaj koji će promeniti dalji tok vašeg života. Dogodiće vam se neke stvari koje niste mogli da predvidite i na koje nećete moći da utičete. Moraćete da se prilagodite tome da će vam život u budućnosti biti potpuno drugačiji.

Sanjati da pokušavate da zaštitite svoj dom od poplave
Ako ste sanjali da pokušavate postavljanjem privremenih nasipa da sprečite da voda poplavi vaš dom to implicira da ste zakasnili sa nekim velikim odlukama. Propustili ste ogromnu šansu i jedino što vam preostaje jeste da čekate drugu.

Sanjati da je vaš dom poplavljen
Ukoliko ste sanjali da je vaš dom poplavljen to simbolizuje neku unutrašnju borbu. Moguće je da se dvoumite da li da poslušate osećaje ili da postupite onako kako nalaže zdrav razum. Možda biste se o tome trebali posavetovati s osobom kojoj verujete, a koja ima mnogo više životnog iskustva od vas.

Ako ste sanjali da je poplava potpuno uništila vaš dom to ukazuje na loše odnose u porodici. Verovatno među bližnjima vladaju tenzije i nikako ne možete da pronađete zajednički jezik. Ukoliko pokažete razumevanje i spremnost na kompromis situacija bi se mogla popraviti.

Sanjati poplavljene ulice
Poplavljene ulice u snu obično ukazuju na to da ste zbunjeni situacijom u kojoj se nalazite. Moguće je da vas je neki događaj potpuno izbacio iz koloseka i da se zbog toga osećate izgubljeno. Dajte sebi vremena da shvatite šta vam se dešava i nemojte velike odluke da donosite preko noći.

Sanjati da „branite“ grad od poplave
Ukoliko ste sanjali da ste zajedno sa drugim ljudima odlučili da pokušate da obranite svoj grad od nadolazeće poplave to je znak da biste trebali biti solidarni sa drugima. Pomozite vi nekome kako biste se u teškim trenucima mogli nadati da će vama neko pomoći.

Sanjati da je poplava zahvatila ceo grad
Videti u snu ovako kataklizmične prizore je veoma stresno, pa je samim tim i značenje sna prilično negativno. Ukoliko ste videli kako voda preplavljuje ceo grad to može da ukazuje na bolest ili nesreću unutar porodice ili među vašim prijateljima. Pred vama je velika borba i morate da budete jaki kako biste je izneli do kraja.

Sanjati da ste uspeli da se spasete iz poplave
Ovakav san je znak da ćete neke probleme uspešno rešiti u budućnosti. Ovo se posebno odnosi na brige vezane za porodicu ili partnera tj. partnerku. Verovatno će se vaša komunikacija postepeno popravljati, te ćete moći da razgovarate bez podignutih tenzija.

Sanjati da spasavate ljude iz poplave
Spasavati ljude iz poplave ukazuje na to da ćete sve svoje slobodno vreme staviti na raspolaganje drugim ljudima. Moguće je da će neko od članova porodice ili prijatelja zapasti u ozbiljnu moralnu, duhovnu, emocionalnu, finansijsku ili neku drugu krizu, a vi ćete se potruditi da mu/joj pomognete kako bi se iz toga što pre izvukao/la.

Sanjati da vas je neko spasao iz poplave
Ako ste sanjali da vas je neko spasao iz poplave to je dobar znak. Ovakvi snovi znače da ćete u teškim trenucima svog života imati na koga da se oslonite. To čak ne mora biti neko od vaših bližnjih, nego može biti osoba koju ćete tek da upoznate. Verovatno će vas isti problem povezati, te ćete ostati bliski do kraja života.

Sanjati da brojite žrtve poplave
Brojati žrtve poplave u snu simbolizuje tugu. Moguće je da vam se na javi dešavaju neki nemili događaji, nešto što niste sami prouzrokovali. Normalno je da se teško nosite sa time, ali imajte u vidu da ste snažniji nego što trenutno mislite. Život vas je stavio pred iskušenje, a na vama je da se sa time izborite.

Sanjati da ste u poplavi izgubili voljenu osobu
Ovakav san možemo svrstati među noćne more, međutim, on nema toliko loše značenje koliko vam se na prvi pogled čini. Naprotiv, izgubiti dragu osobu u poplavi može da bude potvrda da vas on tj. ona voli čak i više nego vi njega tj. nju. San je znak da je vaša veza jaka i da će izdržati sva iskušenja koje vam život bude servirao.

Sanjati da sagledavate štetu nakon poplave
Ukoliko ste sanjali da je poplava ostavila pustoš za sobom i prouzrokovala veliku materijalnu štetu to implicira da ćete svoje ciljeve ostvariti samo ako budete vredni i uporni. Ne možete računati na tuđu pomoć, nego se morate pouzdati samo u sebe, svoje znanje i veštine. Ako ne budete sumnjali u sebe uspeh će sigurno doći.

Sanjati da pišete o velikoj poplavi
Kada sanjate da izveštavate tj. pišete o poplavi biblijskih razmera to implicira da ćete svedočiti nekim teškim događajima za drugu osobu. Moguće je da ćete tešiti prijatelja tj. prijateljicu koji/a je doživeo/la gubitak. Nastojaćete da mu/joj maksimalno olakšate taj bol, a on tj. ona će vam biti zahvalan/a na tome.

Sanjati da čitate o velikoj poplavi
Čitati o velikoj poplavi u novinama ili u knjizi u snovima može da bude znak da biste trebali da poslušate svoju intuiciju ukoliko želite da rešite neki problem. Ovog puta vam ni razum, a ni emocije ne mogu pomoći, nego taj unutrašnji glas koji je iz dana u dan sve bučniji.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, sprečili, izazvali ili vas je zahvatila poplava, to je sigurno ostavilo jak utisak.

Definicija poplave

Poplava je prirodna pojava koju karakteriše visoki vodostaj u rekama i jezerima, a zatim i plavljenje okolnih područja.