Potkovica – šta znači sanjati potkovicu?

Sanjati potkovicu
Ako u snu vidite potkovicu, to simbolizuje srećnije dane. Kakvi god problemi da vas muče, u narednom periodu će vam se ukazati prilika da ih rešite. Biće vam lakše kada shvatite da stvari polako dolaze na svoje mesto zbog čega ćete se smiriti i svu energiju usmeriti u planiranje radosnih događaja koje ste već duže vreme imali na umu.

Sanjati da vam neko daje potkovicu
Kada vam u snu neko daje potkovicu, to ukazuje da imate zaštitnika. Moguće je da se osećate bezbedno u društvu osobe koja vam pruža pažnju i lepo se prema vama ponaša. Jedva ćete čekati da ga/je vidite, a ukoliko se radi o osobi suprotnog pola, može se desiti da ćete njegovu/njenu ljubaznost protumačiti kao znak da mu/joj se sviđate na drugačiji način.

Sanjati da nekome dajete potkovicu
Ukoliko u snu nekome dajete potkovicu, to znači da ste brižni. Vi ste osoba koja voli sve ljude oko sebe i trudite se da u njima vidite samo dobre osobine. Imate osećaj odgovornosti prema prijateljima i kolegama pa ih često terate da lepo jedu, da redovno idu na lekarske preglede, kao i mnoge druge stvari koje su za njihovo dobro.

Sanjati da ste nekome uzeli potkovicu
Ako u snu nekome uzmete potkovicu, to označava razočaranje. Verovatno će se vaša slika o osobi koju ste idealizovali pokvariti jer ćete otkriti stvari iz njegove/njene prošlosti koje vam se neće dopasti. Iako one neće imati veze sa vama, više ga/je nećete gledati kao pre zbog čega ćete odlučiti da je najbolje da se udaljite.

Sanjati da ste izgubili potkovicu
Kada u snu izgubite potkovicu, to implicira da ćete pogrešiti. Može se desiti da ćete dobiti dobru poslovnu ili emotivnu ponudu koju ćete, iz straha, neznanja, ili nekog drugog razloga, odbaciti. Ubrzo ćete shvatiti šta ste uradili i pokušaćete da se vratite na staro, ali vašu šansu će neko drugi iskoristiti.

Sanjati da ste pronašli potkovicu
Pronaći potkovicu u snu najavljuje lepe promene u vašem životu. Moguće je da ćete ostvariti svoje želje, da ćete završiti fakultet, pronaći ili promeniti posao ili mesto stanovanja ili, pak, dobiti prinovu. Konačno ćete moći da sa manje zeblje razmišljate o budućnosti i počećete da se radujete svakom novom danu.

Sanjati da ste ukrali potkovicu
Ukrasti potkovicu u snu znači da ne biste svoju sreću trebali da gradite na tuđoj nesreći. Verovatno se nadate da će kolega tj. kolegica dobiti otkaz, te da ćete vi zauzeti njegovu tj. njenu poziciju u firmi. Druga mogućnost jeste da ste u nekoj vrsti tajne ljubavne veze s osobom koja već ima emotivnog partnera tj. partnerku. Verujete da će prekinuti tu vezu ili brak kako bi ostao/la sa vama. Odnosi izgrađeni na takvim osnovama retko imaju svetlu budućnost.

Sanjati da vam je neko ukrao potkovicu
Ukoliko ste sanjali da vam je neko ukrao potkovicu to implicira da biste se trebali čuvati klevete. Neko će pokušati da ugrozi vašu reputaciju ili odnos sa voljenom osobom. Razlog može biti ljubomora ili zavist, ali i osveta. Moguće je da ste nekoga uvredili, povredili ili mu/joj na bilo koji način naneli štetu i sada želi da vam vrati „milo za drago“.

Sanjati da ste se spotakli o potkovicu
Spotaći se o potkovicu u snu znači da ne biste prepoznali dobru šansu ni kada bi vas lupila u glavu. Naime, potpuno ste fokusirani na neki manji problem, da ne vidite prilike koje vam se trenutno nude. Moglo bi se dogoditi da otvorite oči kada bude prekasno. Ukoliko želite da to sprečite, prestanite da se opterećujete sitnicama i prigrlite šanse koje su vam na raspolaganju.

Sanjati da pravite potkovicu
Praviti potkovicu u snu ukazuje na to da ste veoma maštovita i kreativna osoba, ali da svoj talenat ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Ukoliko vam trenutni posao ne ostavlja prostora za inovativnost, svoj dar možete usmeriti na hobi. Možda će to jednog dana postati dobar izvor prihoda.

Sanjati da drugi prave potkovicu
Ukoliko ste u snu videli kako neko pravi potkovicu to implicira da ćete imati priliku da provedete neko vreme s osobom koja će vas oduševiti količinom informacija koju poseduje. Shvatićete da od njega tj. nje možete mnogo toga da naučite, te ćete se pobrinuti da vaša druženja budu što češća. Ukoliko je reč o osobi suprotnog pola nije isključeno da će se među vama roditi i neki dublji osećaji.

Sanjati da ste bacili potkovicu
Baciti potkovicu u snu znači da na javi sami sebe sabotirate. Skloni ste da svaku svoju ideju odbacite čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Razlog za takvo ponašanje leži u manjku samopouzdanja. Kad konačno svoje prednosti i kvalitete stavite ispred mana život će vam postati lakši i zanimljiviji.

Sanjati da drugi bacaju potkovicu
San u kome vidite kako neko baca potkovicu ukazuje na to da ste zabrinuti za blisku osobu. Moguće je da verujete da član porodice ili prijatelj tj. prijateljica odbacuje svoju sreću jer se plaši ljubavnog neuspeha. Stalno ga/je podstičete da se bori za lepšu budućnost, ali vam se čini da on tj. ona nema hrabrosti za to. Na žalost, uradili ste sve što je bilo u vašoj moći. Na njemu tj. njoj je odluka da li će nešto da uradi ili ne.

Sanjati da vas je neko udario potkovicom
Kada sanjate da vas je neko udario potkovicom to može biti znak da ćete se zaljubiti. Upoznaćete osobu koja će vas brzo osvojiti, ne samo svojim fizičkim izgledom, nego i stavom prema životu. Poželećete da ostavite sve zbog njega tj. nje i da gradite zajedničku budućnost.

Sanjati da ste nekoga udarili potkovicom
Ako ste sanjali da vas je neko udario potkovicom to implicira da biste se mogli naći u nezavidnoj situaciji. Moguće je da će vam neko neočekivano izjaviti ljubav. Bićete zbunjeni njegovom tj. njenom iskrenošću i moraćete da sami sebi odgovorite na pitanje da li želite da mu/joj date šansu. Ovo može biti veliki izazov ukoliko ste trenutno u braku ili ozbiljnoj vezi.

Sanjati potkovicu zakucanu za zid
San u kome vidite potkovicu zakucanu na zid može biti znak da ćete se zbog školovanja ili posla preseliti u drugi grad ili zemlju. Biće vam teško da napustite život koji ste gradili u trenutnoj sredini, ali ćete znati da je vaša budućnost negde drugo, te se nećete mnogo dvoumiti da li da spakujete kofere ili ne.

Sanjati da zakucavate potkovicu na zid
Zakucavati potkovicu na zid u snu ukazuje na to da ćete se konačno ohrabriti da krenete u odlučnu borbu za bolju budućnost. Shvatićete da se predugo vrtite u tom začaranom krugu i počećete da menjate neke navike. Više ćete raditi na sebi i truditi se da ostvarujete manje ciljeve kako bi vam i krajnji cilj bio dostižniji. Imate velike šanse za uspeh samo ukoliko ne odustanete čim se suočite sa prvom preprekom.

Sanjati potkovicu na lančiću
Ukoliko ste videli potkovicu na lančiću to implicira da bi vam se uskoro moglo posrećiti na poslu. Moguće je da ćete prihvatiti ponudu koja vam trenutno ne izgleda baš sjajno. Međutim, ispostaviće se da ste bolje prošli nego što ste mogli da zamislite. Bićete ponosni na sebe jer ste doneli neke veoma smele odluke.

Sanjati zlatnu potkovicu
Zlatna potkovica u snu simbolizuje pobedu. Šta god da trenutno nastojite da postignete biće uspešno. Možda ćete položiti važan ispit, završiti fakultet, napredovati u karijeri ili ostvariti ono o čemu dugo maštate. U svakom slučaju, postići ćete dugogodišnji cilj.

Sanjati srebrnu potkovicu
Srebrna potkovica u snovima je znak da ste nekome na drugom mestu. Moguće je da ste u vezi s osobom kojoj niste prioritet. Verovatno više pažnje posvećuje svojoj porodici ili prijateljima. Osećate se zapostavljeno i usamljeno, ali se nadate da će stvari da se promene u vašu korist. Prestanite da gajite lažne nade i potražite svoju sreću pored nekog drugog.

Sanjati plastičnu potkovicu
Plastična potkovica simbolizuje lažna obećanja. Verovatno ste poverovali nekome ko vam je obećao kule i gradove, a do sada ništa nije ispunio/la. Moraćete da se pomirite sa gorkom istinom i da krenete dalje. Uzdajte se u sebe, svoje znanje i umeće, jer samo tako nećete biti razočarani drugim ljudima.

Sanjati polomljenu potkovicu
Polomljena potkovica u snovima, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi simbolizuju neuspeh, razočarenje ili izdaju. Moguće je da nećete ostvariti svoj plan ili da će vas povrediti partner tj. partnerka ili prijatelj tj. prijateljica. Trebaće vam neko vreme da se oporavite od toga, ali ćete ipak smoći snage da krenete dalje.

Sanjati tetovažu potkovice
Ako ste sanjali da vi imate tetovažu potkovice to implicira da maštate o tome da privučete pažnju osobe koja vam se duže vreme dopada. Pokušavate da mu/joj date znak da nešto osećate prema njemu tj. njoj, ali ne dobijate povratnu informaciju. Verovatno ćete se uskoro ohrabriti da ga/je pozovete na piće.

Ukoliko ste u snu videli tetovažu potkovice na drugoj osobi to znači da ćete ostati u senki osobe koja je mnogo dominantnija od vas.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, izgubili, dali, dobili ili uzeli nečiju potkovicu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija potkovice

Potkovica je metalni predmet oblika latiničnog slova U koji se zakiva na konjska kopita.