Šta znači sanjati proleće?

Ako je u vašem snu proleće, to ukazuje da ćete čuti prijatne vesti od drage osobe. Moguće je da će vam se javiti neko za koga ste mislili da vas je zaboravio. Stalno ćete razmišljati o razgovoru koji ste vodili pokušavajući da analizirate svaku reč i da u njima pronađete skriveno značenje koje poručuje da za vas još uvek ima nade.

Sanjati da počinje proleće
Ukoliko u vašem snu počinje proleće, to znači da ćete postati aktivniji. Verovatno ćete se osećati kao da ste se probudili iz zimskog sna i poželećete da nadoknadite sve što ste u prethodnom periodu propustili. Imaćete brojne obaveze zbog kojih ćete kući dolaziti samo da prespavate što će pozitivno uticati na vaše raspoloženje.

Sanjati da se završava proleće
Kada se u vašem snu završava proleće, to simbolizuje prijatne trenutke. Može se desiti da ćete prekinuti vezu ili prijateljstvo što će vam veoma teško pasti. Međutim, mnoge lepe stvari će početi da vam se dešavaju koje će pokazati da ste doneli pravu odluku i da je na kraju svakog kraju jedan novi početak.

Sanjati da čekate proleće
Ako u snu čekate proleće, to implicira da živite od sećanja. Vi ste osoba koja je mnogo toga preživela, ali nikako ne uspevate da ostavite prošlost i da se okrenete budućnosti. Propuštate mnoge prilike koje vam se ukazuju jer se potajno nadate da će vam se vratiti neko ko je pokazao da je nepouzdan i da na njega ne možete da se oslonite.

Sanjati da je proleće došlo pre vremena
Kada u snu proleće dođe pre vremena, to označava uspeh u radu. Vi ste osoba koja nikada ne čeka poslednji trenutak već se ranije spremate za ispite, posao, sastanke ili druge obaveze. Ne umete da funkcionišete pod pritiskom i ne biste podneli da par dana ne spavate ili da odstupite od nekih navika.

Sanjati kišovito proleće
Kišovito proleće u snovima simbolizuje usamljenost. Osobe koje su dugo bez emotivnog partnera jako dobro poznaju taj osećaj. Međutim, ukoliko ste u vezi ili braku i niste razdvojeni od partnera tj. partnerke ne biste se trebali tako osećati. San ukazuje na to da je vreme za iskren razgovor o tome što vas muči.

Sanjati sunčano proleće
Sunčano proleće u snovima je veoma dobar znak. Ukazuje na sreću, radost, uspeh i zdravlje. Problemi koji vas sada muče će uskoro biti rešeni, samo je važno da ostanete strpljivi i uporni. Osoba ste koju je optimizam napustio, ali postoji jedan deo vas koji se nada da će se stvari popraviti. U toj nadi dočekaćete ono što želite, samo ukoliko budete verovali u sebe i ono što radite.

Sanjati vetrovito proleće
Vetrovito proleće u snovima simbolizuje promene. Moguće je da ćete upisati fakultet, pronaći ili promeniti posao ili promeniti mesto boravka. Promena može da se odnosi i na vaš ljubavni status. Ako ste dugo sami postoji mogućnost da ćete u bližoj budućnosti pronaći idealnog partnera tj. partnerku. Osobe koje su nesrećne u vezi ili braku će se konačno ohrabriti da tu agoniju prekinu i da ponovo počnu da žive punim plućima.

Sanjati oblačno i tmurno proleće
Oblačno i tmurno proleće ukazuje na to da niste sposobni da vidite prilike koje vam se nude. Zarobljeni ste u prošlosti i ne dozvoljavate sami sebi da krenete dalje. Muče vas stvari koje sada ne možete da promenite i zato ne vidite šanse koje su vam na raspolaganju. Krajnje je vreme da se okrenete budućnosti.

Sanjati sneg u proleće
Ako ste sanjali da je sneg pao u proleće to implicira da ćete se suočiti s izazovima i preprekama na putu ka ostvarenju vašeg cilja. Dugo ste razmišljali o onome što želite i pokušali ste da predvidite moguće probleme na svom putu kako biste ih na vreme eliminisali. Međutim, sa nekim stresnim situacijama ćete morati da se borite „u hodu“ i zato je jako važno da ostanete strpljivi i motivisani.

Sanjati da slikate proleće
Slikati ili crtati proleće u snu simbolizuje nadu da će se neka stresna situacija razrešiti u vašu korist. Trenutno proživljavate jednu od najburnijih faza u svom životu i nije vam lako. Na sreću, optimista ste i verujete u pozitivan ishod vašeg truda, rada i zalaganja. Život će vas za taj trud kad-tad nagraditi.

Sanjati da drugi slikaju proleće
San u kome vidite kako neko slika ili crta proleće ukazuje na to da uživate veliku podršku vaših bližnjih. Možete se smatrati veoma srećnom osobom jer ste okruženi ljudima koji vas vole i poštuju. Imate kome da se obratite za pomoć, savet ili sugestiju, što je zaista važno svakom pojedincu. Potrudite se da bližnjima „uzvratite istom merom“, tj. da im budete na raspolaganju kada je potrebno.

Sanjati sliku proleća
Ako ste u snu videli lepu sliku proleća to znači da ste optimista i da zbog toga ljudi vole da provode vreme sa vama. Ulivate im nadu da će njihovi problemi da se reše i trudite se da i u najtežim momentima zadržite pozitivan stav. Ukoliko ste u snu videli sliku proleća koja u vama izaziva nemir to implicira da bi vam neko ili nešto moglo pokvariti planove.

Sanjati fotografiju sa motivima proleća
Videti u snu fotografiju sa motivima proleća može da simbolizuje putovanje koje vam predstoji. Moguće je da ćete otići u posetu prijateljima koje dugo niste videli ili da ćete konačno moći da odete na godišnji odmor. U svakom slučaju, promena sredine će vam dobro doći da „napunite baterije“ kako biste se što lakše suočili s obavezama koje vam tek predstoje.

Sanjati razglednicu sa motivima proleća
San u kome vidite razglednicu sa motivima proleća ukazuje na to da bi vas uskoro mogla posetiti vrlo draga osoba. Reč je o nekome ko duže vreme ne živi u vašem gradu, a sa kime ste veoma bliski. Biće vam drago što ga/je vidite, pa ćete se potruditi da se u vašem domu oseća kao kod svoje kuće.

Sanjati prolećno venčanje
Ukoliko ste sanjali da se udajete ili ženite u proleće to simbolizuje promenu ljubavnog statusa. Osobe koje su dugo same bi se mogle uskoro zaljubiti. Ako ste u vezi, moguće je da ćete se venčati sa partnerom tj. parterkom ili da ćete započeti zajednički život. Oni koji su u braku bi mogli dobiti prinovu.

Kada sanjate da prisustvujete prolećnom večanju u snu to znači da ćete nekome pozavideti na odnosu kakav ima sa voljenom osobom. Poželećete da je i vaš partner tj. partnerka tako romantičan/a i pažljiv/a.

Ako ste sanjali da se vaš bivši partner ženi u proleće ili da se vaša bivša partnerka udaje u to godišnje doba to implicira da lažete sebe da ste srećni zbog njega tj. nje. Krijete šta stvarno mislite o njemu tj. njoj i ostajete zarobljenik prošlosti.

Sanjati prolećnu setvu
Prolećna setva u snovima ukazuje na nove početke. Verovatno ćete konačno uspeti da ostavite prošlost iza sebe i da se okrenete budućnosti. Imaćete dovoljno volje, snage i hrabrosti da svoje želje pretvorite u stvarnost.

Sanjati da osećate miris proleća
Osećati miris proleća u snu je jako dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju velike preokrete u vašem životu. Moguće je da će vam se ostvariti dugogodišnja želja. O čemu god da se radi, možete računati sa time da će ishod biti dobar.

Tumačenje ovakvih snova može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kada ste sanjali proleće.

Sanjati proleće u zimskom periodu
Ako ste proleće sanjali tokom zimskog perioda to je znak da ne biste trebali da donosite brze odluke i zaključke jer ćete se razočarati. Veoma je važno da neke stvari „ne lomite preko kolena“, nego da o njima dobro razmislite pre nego što donesete odluku šta treba da radite.

Sanjati proleće u prolećnom periodu
Ovakvi snovi simbolizuju radost, prosperitet i dobro raspoloženje. Ukoliko ste trenutno potišteni, razočarani ili ljuti zbog nečega ili nekoga, uskoro bi se to moglo promeniti. Dogodiće vam se mnoge lepe stvari zbog kojih će se kvalitet vašeg života drastično promeniti. Sanjajući „male snove“ možete postići mnogo, zato budite skromni i realni i brzo ćete osetiti napredak u svakom segmentu vašeg života.

Sanjati proleće u letnjem periodu
Kada sanjate proleće tokom letnjeg perioda to ukazuje na nostalgiju. Moguće je da žalite za vremenom koje je prošlo i koje ne može da se vrati. Verovatno mislite da ste nekad bili mnogo srećniji nego danas, međutim, ne dajete sebi šansu da vidite pozitivne stvari koje vam se sada dešavaju.

Sanjati proleće u jesenjem periodu
Ako ste san o proleću doživeli tokom jesenjih meseci to simbolizuje probuđenu nadu ili osećanja koja su se davno ugasila. Ovo se posebno odnosi na ljude koji su nekad bili u dugoj i ozbiljnoj vezi. Moguće je da ste nedavno sreli tu osobu i da ste počeli da razimišljate o tome kako bi vam život izgledao da ste sada zajedno. To je posebno opasno ako bivšeg partnera tj. partnerku nikad niste preboleli. Razmislite da li su emocije koje trenutno osećate stvarne ili ne.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko je skoro počelo ili se završili proleće, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija proleća

Proleće je godišnje doba koje na severnoj Zemljinoj polulopti počinje 21. marta i traje do 21. juna.