Prosjak – šta znači sanjati prosjaka?

Sanjati prosjaka
Ako u snu vidite prosjaka, to označava nesigurnost. Moguće je da se plašite bankrota jer nemate dobar osećaj u vezi posla koji ste pokrenuli. Konstantno proveravate stanje vaših računa i trudite se da budete u toku sa najnovijim dešavanjima kako biste sprečili katastrofu.

Sanjati da ste vi prosjak
Ukoliko ste u snu vi prosjak, to ukazuje da ćete dobiti na lutriji. Može se desiti da ćete igrati kladionicu ili neku drugu vrstu igre na sreću koja će vam doneti veliku svotu novca. I dalje ćete nastaviti da ulažete u takve stvari zaboravljajući staru dobru izreku da „nema ‘leba bez motike“.

Sanjati da ste pomogli prosjaku
Kada u snu pomognete prosjaku, to znači da se dobročinstvo kad-tad nagradi. Vi ste nesebična osoba koja bi i poslednji dinar dala nekome ko se nalazi u teškoj situaciji zbog čega i sami često oskudevate. Jednostavno ne umete da kažete „ne“ i puno vam je srce ako uspete makar malo da pomognete.

Sanjati da ste odbili da pomognete prosjaku
Ako u snu odbijete da pomognete prosjaku, to implicira da ste nepoverljivi. Po prirodi ste nezavisna osoba koja smatra da je svako kovač svoje sreće. Verujete da nije vaša stvar to što se neko nije snašao u životu ili što je odlučio da napusti školovanje koje bi mu obezbedilo posao i kvalitetniji život. Sumnjate u mnoge tužne priče i u njima vidite nameru pojedinaca da se brzo obogate bez ikakvog truda.

Sanjati da je vaš neprijatelj postao prosjak
Kada u snu neprijatelj postane prosjak, to ukazuje da će vaša pobeda ostaviti gorak ukus. Verovatno ćete se nameračiti da pokažete da neko iz okruženja nije onakav/onakva kakvim/om ga/je svi zamišljaju. To ćete na kraju i uspeti, ali osetićete prazninu i teskobu kojoj se niste nadali.

Sanjati da dajete novac prosjaku
Ukoliko ste u snu davali novac prosjaku to može da znači da će se zdravlje starijeg člana vaše uže ili šire porodici popraviti. Verovatno ste zabrinuti za nekog ko vam je mnogo drag. Međutim, uskoro biste mogli čuti vesti koje će doneti radost i olakšanje.

Sanjati da dajete hranu ili vodu prosjaku
Davati hranu ili vodu prosjaku u snu ukazuje na to da ćete se starati o nekome. Moguće je da će se član porodice, prijatelj tj. prijateljica ili partner tj. partnerka suočiti sa moralnom ili finansijskom krizom ili zdravstvenim problemima. Vi ćete sve svoje slobodno vreme uložiti u to da njemu tj. njoj bude bolje. Vaša misija će sigurno uroditi plodom, samo je važno da budete veoma strpljivi i istrajni.

Sanjati da razgovarate sa prosjakom
Razgovarati u snu sa prosjakom najavljuje putovanje sa partnerom tj. članovima porodice. Verovatno ćete otići na zajednički odmor gde ćete upoznati ljude koji vam mogu pomoći da napredujete u karijeri ili da rešite neki problem. Ako dugo razmišljate o pokretanju ili proširenju vlastitog biznisa, uskoro biste mogli pronaći dobre saradnike za taj poduhvat.

Sanjati da se svađate sa prosjakom
Svađati se u snu sa prosjakom, na žalost, najavljuje finansijsku krizu na javi. Moguće je da ćete uložiti novac u nešto potpuno neisplativo. Ti problemi će dovesti do pogoršanja celokupnih odnosa u vašoj porodici. Na sreću, relativno brzo ćete pronaći izlaz iz te situacije, pa ćete stvari okrenuti u svoju korist. Sa pronalaskom rešenja za tu krizu i ostale razmirice će biti manje učestale i burne.

Sanjati da pijete sa prosjakom
Ako ste sanjali da pijete sa prosjakom to implicira da ste upali u beznađe usled problema koji su vas zadesili. Dogodile su vam se neke stvari zbog kojih ste potpuno demoralisani. Trebaće vam neko vreme da se izvučete iz te krize. Do tada je jako važno da razmišljate o dobrim stvarima koje vas okružuju, ljudima koji vas vole i zamišljate bolju i kvalitetniju budućnost.

Sanjati da pevate sa prosjakom
Pevati sa prosjakom u snu ukazuje na to da ćete pronaći nešto dobro u lošoj situaciji. Naime, dogodiće vam se problem koji niste mogli da predvidite. Umesto da očajavate, vi ćete u tome videti priliku za napredak. Optimizam vas neće napustiti, što je vrlo pozitivna stvar. Zahvaljujući tome uspećete da prevaziđete svaku prepreku.

Sanjati da se ljubite sa prosjakom
Ljubiti se sa prosjakom u snu znači da ćete upoznati veoma interesantnu osobu. Reč je o nekome ko živi život punim plućima i ne plaši se da ostvaruje svoje snove. Pozavidećete mu/joj na takvom stavu, te ćete poželeti da što više vremena provedete zajedno jer verujete da od njega tj. nje možete mnogo toga da naučite.

Sanjati da se udajete za prosjaka, tj. da ženite prosjakinju
Ukoliko neudata žena sanja da se udaje za prosjaka to implicira da je izgubila nadu da će pronaći čoveka svog života. Ako udata žena sanja da se udaje za prosjaka to znači da svom partneru nešto zamera, ali mu to još uvek nije priznala.

Kada neoženjen muškarac sanja da se ženi prosjakinju to znači da bi trebao dati šansu ženi koja mu se dopada. Ukoliko oženjen muškarac sanja da ženi prosjakinju to implicira da mu je materijalna sigurnost važnija od ljubavi.

Sanjati da prosjak spava na vašem kućnom pragu
Ovakav san ukazuje na to da vas grize savest što niste pomogli onima kojima je pomoć bila potrebna. Bili ste u mogućnosti da to učinite, ali u tom momentu niste prepoznali svoju ulogu. Još uvek nije kasno da nešto učinite.

Sanjati da prosjak spava na ulici ili u parku
Videti prosjaka kako spava na ulici ili na klupi u parku u snu znači da je vreme da počnete da pomažete onima kojima je potrebno. Pridružite se humanitarnoj akciji ili počnite da volontirate u nekoj organizaciji. Ne samo da ćete drugima pomoći, nego ćete se i vi osećati bolje i korisnije.

Sanjati da se bijete sa prosjakom
Ako ste sanjali da ste se potukli sa prosjakom to implicira da ćete uskoro prevazići finansijske probleme. U poslednje vreme vam je to najveća briga. Međutim, pametnim ulaganjem i smanjenjem potrošnje ne samo da ćete sprečiti bankrot, nego ćete postići materijalnu stabilnost. Vrlo brzo ćete moći da odahnete, barem kada je priliv novca u pitanju.

Sanjati da bežite od prosjaka
Bežati od prosjaka u snu ukazuje na to da će vas strah od neuspeha ili promene sprečiti da postignete uspeh. Verovatno će vam neko ponuditi posao u inostranstvu ili neku drugu opciju koja će podrazumevati izlazak iz vaše zone komfora. Umesto da to prihvatite oberučke, vi ćete njegovu tj. njenu ponudu odbiti. U daljoj budućnosti biste se mogli pokajati zbog te odluke.

Sanjati da jurite prosjaka
Juriti prosjaka u snu znači da ćete učiniti svoju porodicu ponosnom. Verovatno ćete položiti važan ispit, završiti fakultet, pronaći posao ili početi da zarađujete više novca. Druga mogućnost jeste da ćete se oženiti, tj. udati ili dobiti prinovu. U svakom slučaju, vaši voljeni će se svima hvaliti zbog toga, a nije isključeno ni da će pripremiti zabavu u vašu čast.

Sanjati da vas je prosjak napao
Kada sanjate da vas je prosjak iz čista mira napao na ulici to implicira da ste paranoični. Volite da verujete da se ceo svet okrenuo protiv vas i da zbog toga ne možete da napredujete. Problem je u tome što ne vidite vlastite greške i zato ne možete da učite na njima. Ako biste preuzeli odgovornost za svoje postupke, naučili biste lekciju i više ne biste ponavljali kardinalne greške zbog kojih vaš život ne izgleda onako kako biste želeli.

Sanjati da je bliska osoba postala prosjak
Ukoliko ste sanjali da je neko od članova porodice ili prijatelja postao prosjak to znači da biste trebali da mu/joj posvetite više svog vremena. Potpuno ste fokusirani na vlastite probleme i ne možete da vidite šta se dešava u životima ljudi koji vas okružuju. On tj. ona se suočava sa velikom krizom, a vi o tome ne znate ništa.

Sanjati da kradete od prosjaka
Krasti od prosjaka u snu ukazuje na to da ste ambiciozni, ali lenji. Vi se nadate da će neko drugi da rešava vaše probleme i poslove, a da ćete vi „kupiti kajmak“. Stvari ne funkcionišu na taj način. Ako želite da postignete nešto konkretno u svom životu, moraćete mnogo više da se trudite i da radite.

Sanjati da vas je prosjak pokrao
Ako ste sanjali da vas je prosjak pokrao to implicira da zbog stereotipa propuštate velike životne prilike. Imate jasno izgrađen stav o nekim stvarima i ljudima, međutim, on često nije utemeljen na znanju ili iskustvu, nego na pretpostavkama. Promenite perspektivu jer ćete samo tako moći da svoj život obogatite korisnim saznanjima i dragocenim poznanstvima.

Sanjati da ste ubili prosjaka
Ubiti prosjaka u snu znači da ste odabrali pogrešan pristup rešavanju problema. Ne libite se da potražite savet od osobe kojoj verujete. Svež pogled na to što vas trenutno muči može da vam mnogo pomogne da se izborite sa tom brigom.

Sanjati mrtvog prosjaka
Mrtav prosjak u snu ukazuje na to da se borite za nešto što nema budućnost. To može biti loša emotivna veza ili besperspektivan posao. U svakom slučaju, odustanite od toga i posvetite se konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili pomogli prosjaku, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija prosjaka

Prosjak je siromašna osoba koja živi od milostinje.