Provalija – šta znači sanjati provaliju?

Sanjati provaliju
Ako u snu vidite provaliju, to implicira da vam savest nije mirna. Moguće je da ste nekome učinili nepravdu, ali, umesto da ispravite grešku, vi ste potisnuli sve što vas veže za taj događaj. Ipak, nećete imati mira pa ćete rešiti da skupite hrabrost i da se izvinite osobi koju ste oštetili.

Sanjati da padate u provaliju
Ukoliko u snu padate u provaliju, to označava bolest. Verovatno se u poslednje vreme osećate veoma loše, ali nikako da pronađete uzrok, već samo tretirate posledice. Imaćete osećaj da sve dublje tonete pa nećete biti sposobni da obavljate jednostavne zadatke koje vam na poslu ili u školi svakodnevno zadaju.

Sanjati da ste gurnuli nekoga u provaliju
Kada u snu gurnete nekoga u provaliju, to je upozorenje da će vas snaći nevolja. Može se desiti da ćete nekome, na pogrešan način, pokušati da pomognete suočavajući ga/je sa stvarima za koje još uvek nije spreman/spremna. Imaćete dobre namere, ali zaboravićete da nisu svi dovoljno jaki da izdržali teška iskušenja.

Sanjati da skačete u provaliju
Ako u snu skačete u provaliju, to implicira da svojim postupcima dovodite sebe u smrtnu opasnost. Vi ste osoba koja se lako razočara nakon čega vam nije do života. Ponašate se nepromišljeno pa su tada svi vaši rođaci i prijatelji primorani da reaguju kako bi vas izvukli iz tog stanja.

Sanjati da drugi skaču u provaliju
Kada u snu vidite da drugi skaču u provaliju, to ukazuje da ćete tuđom krivicom biti izloženi neprijatnostima. Verovatno ćete se protiviti stvarima koje vaši prijatelji ili saradnici planiraju da urade, ali pošto ćete biti u manjini, nećete ništa postići. Ni krivi, ni dužni, dobićete kritike koje ćete stoički podneti ne pokušavajući da se izvučete i opravdate.

Sanjati da vas je neko gurnuo u provaliju
Ukoliko ste sanjali da vas je neko gurnuo u provaliju to implicira da ste paranoični. Možda verujete da kolega tj. kolegica želi da ugrozi vaš ugled u radnom kolektivu kako bi preuzeo/la vašu poziciju. Druga mogućnost jeste da ste skloni da optužujete partnera tj. partnerku da vam je neveran tj. neverna ili neiskren tj. neiskrena prema vama, premda za to nemate nikakve dokaze.

Sanjati da ste sleteli automobilom u provaliju
Ovakav san, na žalost, nije dobar znak. Često ukazuje na očaj ili nemoć da rešite neki problem. Možda biste ga trebali sagledati iz drugog ugla ili se posavetovati sa nekim u vezi sa time što vas muči. Prerano ste digli ruke od nekih ideja i unapred ih osudili na propast, a niste ni pokušali da ih realizujete.

Sanjati da je neko drugi sleteo autom u provaliju
Svedočiti ovakvoj vrsti saobraćajne nesreće u snu ukazuje na to da niste naučili ništa iz grešaka koje ste činili u prošlosti. Volite da verujete da su se sve kosmičke sile urotile protiv vas i da zato ne možete da napredujete. Međutim, istina je sasvim drugačija. Morate da priznate krivicu za to i da izvučete pouku iz tih padova. Samo tako ćete moći da krenete napred.

Sanjati da stojite na ivici provalije
Stajati na ivici provalije u snu znači da ste zabrinuti za zdravlje voljene osobe. Neko od vaših bližnjih se suočava sa problemom, a vi ne znate kako da mu/joj pomognete. Podrška i ljubav koju pružate nije mala stvar, zato se potrudite da on tj. ona bude svestan tj. svesna da u svakom momentu može da računa na vas.

Sanjati da drugi stoje na ivici provalije
Videti u snu kako neko stoji na ivici provalije ukazuje na to da ćete se potruditi da pomognete osobi u nevolji. Moguće je da ćete od prijatelja ili putem medija saznati za tužnu sudbinu nekog čoveka ili porodice, te ćete dati sve od sebe da poboljšate kvalitet njegovog tj. njenog života. Verovatno ćete organizovati humanitarnu akciju na koju će se odazvati mnogo vaših poznanika, te ćete donekle uspeti da ostvarite svoj cilj.

Sanjati da ležite na ivici provalije
Ležati na ivici provalije u snu znači da ćete dobro odreagovati u određenoj stresnoj situaciji. Nećete paničiti, nego ćete se potruditi da trezveno sagledate o kakvom se problemu radi i razmisliti o tome kako možete da ga rešite. Biće ovo jedno strašno, ali istovremeno i poučno iskustvo za vas.

Sanjati da drugi leže na ivici provalije
Ako ste u snu videli kako neko leži na ivici provalije to implicira da biste trebali više pažnje da posvetite ljudima koje volite. Neko od vaših bližnjih ima problem o kome vi ništa ne znate. Verovatno imate mnogo vlastitih obaveza i briga, ali to ne znači da treba da zanemarite sve oko sebe.

Sanjati da lebdite ili letite iznad provalije
Leteti ili lebdeti iznad provalije ukazuje na to da biste u bliskoj budućnosti mogli doneti odluku koja će promeniti dalji tok vašeg života. Za mlađe osobe to može da bude studiranje u drugom gradu, promena zanimanja ili karijere ili pak ulazak u brak. Moguće je da ćete odlučiti da preselite u drugu zemlju i tamo započnete novi život.

Sanjati da drugi lebde iznad provalije
San u kome vidite kako neko lebdi iznad provalije znači da biste mogli izgubiti bliskog prijatelja tj. prijateljicu. Možda će on tj. ona preselilti u drugi grad ili državu. Premda ćete obećati jedno drugome da ćete ostati u kontaktu, oboje ćete biti svesni da će ta udaljenost promeniti i vaš odnos. Druga mogućnost jeste da će umreti starija osoba koja vam je uvek davala korisne savete.

Sanjati da visite iznad provalije
Visiti iznad provalije u snu ukazuje na to da imate problem koji nećete moći sami da rešite. Zato nemojte da se junačite nego potražite pomoć ili savet nekoga kome verujete. Ukoliko se radi o brizi vezanoj za posao najbolje bi bilo da nadređenima priznate o čemu se radi kako biste zajedno došli do nekog rešenja.

Sanjati da drugi vise iznad provalije
Ukoliko ste u snu videli kako neko visi iznad provalije to implicira da će vas član porodice, prijatelj tj. prijateljica ili kolega tj. kolegica pitati za savet ili sugestiju. S obzirom na to da je reč o vrlo delikatnoj stvari, trebaće vam vreme da razmislite šta da mu/joj kažete. Verovatno će postupiti onako kako ste mu/joj kazali.

Sanjati da ste preskočili provaliju
Kada sanjate da ste uspeli da preskočite provaliju to znači da će vam se rizik isplatiti. Možda ste uložili novac u nešto za šta niste bili sigurni da će doneti pozitivne rezultate. Međutim, vreme će pokazati da je to bio ispravan potez. Druga mogućnost jeste da ćete pobediti strah i prići osobi koja vam se duže vreme dopada, te ćete započeti lepu ljubavnu vezu.

Sanjati da drugi preskaču provaliju
Videti u snu kako neko preskače provaliju ukazuje na to da ćete se naljutiti na voljenu osobu zbog nekih odluka ili postupaka. Moguće je da će član porodice ili partner tj. partnerka uraditi nešto bez vašeg znanja, te nećete moći tek tako da mu/joj oprostite što se pre toga nije konsultovao/la sa vama. Ne smete da dozvolite da takve stvari negativno utiču na vaše odnose.

Sanjati se spuštate niz provaliju
Spuštati se niz provaliju u snu znači da ćete se konačno ohrabriti da ostvarite neki dugogodišnji cilj. Verovatno je reč o ideji o kojoj razmišljate neko vreme, a niste se usuđivali da je sprovedete u delo. Sada su se stekli uslovi da realizujete svoje planove i bićete veoma istrajni u tome, pa će i rezultati biti brzo vidljivi.

Sanjati da se drugi spuštaju niz provaliju
Ukoliko ste u snu videli kako se neko spušta niz provaliju to implicira da ćete upoznati veoma zanimljivu osobu. Reč je o nekome koga možete opisati jednom rečju, a to je „neustrašiv/a“. Za razliku od vas on tj. ona se ne plaši da živi život punim plućima, niti da ostvaruje svoje želje. S ozbirom na to da verujete da od njega tj. nje možete mnogo toga da naučite, potrudićete se da što više vremena provedete zajedno kako biste upili deo energije, volje i želje koje poseduje.

Sanjati da se penjete uz provaliju
Penjati se uz provaliju u snu ukazuje na to da sporo napredujete. Moguće je da mnogo energije i truda ulažete u nešto, a da rezultati nisu onakvi kakve ste očekivali. Najgore bi bilo da sad izgubite strpljenje i veru u pozitivan ishod vaših nastojanja. Možda biste trebali da promenite pristup određenim problemima kako bi stvari počele da se menjaju na bolje.

Sanjati da se drugi penju uz provalijuOvakav san znači da biste trebali da podržite blisku osobu u ostvarenju njegovih tj. njenih ciljeva umesto što ga/je konstantno kritikujete. Lepo je što želite da mu/joj pomognete da stvari vidi realno, međutim, trebali biste da mu/joj date vetar u leđa da se izbori za ono što želi, jer je to najmanje što možete da uradite za njega tj. nju.

Sanjati da gradite most nad provalijom
Graditi most iznad provalije u snu ukazuje na to da ste željni dokazivanja. Svesni ste svojih kvaliteta, ali biste hteli da ih i drugi vide. Zato se ne libite da pokažete svoje znanje, iskustvo i veštine kako biste stekli što bolju reputaciju u društvu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, pali ili skočili u provaliju, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija provalije

Provalija je ponor, bezdan, ambis.