Pas – šta znači sanjati psa?

Psi su pored mačaka najčešće sanjana životinja. Dijapazon tumačenja je veoma širok, ipak većinom su pozitivni snovi vezani sa cuke. Neki snovi vezani za pse su izazvani često skorijom traumom ili lošim iskustvom sa psima i u tom slučaju san sa psom ne treba tumačiti…

Videti malog psa, kuče ili štene u snu
Dobićete iznenadan dar koji ne očekujete, i kojem ćete se veoma obradovat.

Videti velikog psa u snu
Ako u snu vidite psa, to simbolizuje vernost. Moguće je da ćete upoznati mnogo dobrih ljudi koji na život gledaju slično kao vi. Iako ste smatrali da se prava prijateljstva sklapaju u mladosti, uverićete se da nikad nije kasno da započnete novi odnos koji može prerasti u lepo iskustvo. Ovaj san ima značenje da ćete steći nekog bitnog prijatelja i čije će se prijateljstvo produžiti kroz vaš život.

Sanjati da vas pas napada ili grize
Ukoliko vas u snu pas napada ili grize, to označava opasnost. Verovatno ste pozajmili novac koji vam je bio hitno potreban, ali nikako ne uspevate da skupite isti iznos i da ga vratite. Ma koliko izbegavali, doći ćete u sukob sa osobom koju ste oštetili, a vaš susret će se burno završiti uz pretnje i pogrdne reči.

Sanjati da se igrate sa psom
Kada se u snu igrate sa psom, to ukazuje da ćete naći moćnog zaštitnika. Može se desiti da ćete se dopasti nadređenom/oj pa će učiniti sve kako biste imali što manje problema na poslu. To će vas učiniti veoma nepopularnim/om među kolegama, ali tešiće vas činjenica da niste ni za šta krivi, niti imate čega da se stidite.

Sanjati da ste ranili ili ubili psa
Ako u snu ranite ili ubijete psa, to implicira da će vaši protivnici pretrpeti gubitak. Vaš moto je: „ko se zadnji smeje, najslađe se smeje“. U stanju ste da istrpite veliku nepravdu, ali svesni ste da ćete kad-tad zadati udarac koji će vam nadoknaditi svu patnju.

Sanjati da ste nekome dali psa
Ukoliko u snu nekome date psa, to označava nesreću. Moguće je da ćete se suočiti sa velikim problemima koji će vas naterati da u potpunosti promenite vaš život. Moraćete da se odreknete mnogih zadovoljstava i da se prilagodite novim okolnostima koje neće biti nimalo lake.

Kuja sa štencima u snu
Ako u snu vidite ili imate interakciju sa kujom koja ima štence, taj san označava stabilne odnose u porodici i sa bližim prijateljima. Rodbina se može pouzdati u vas i zbog tog vas vole i hvale. Za mlade parove označava dug i srećan život.

Pas ako reži u snu
Preterano se brinete oko nekog problema. Taj problem izgleda vam kao nepremostiva prepreka ali će se u stvari pokazati da je skroz sitan i nebitan.

Sanjati besnog psa
Kada u snu vidite besnog psa, to znači da će vam prijatelj postati neprijatelj. Može se desiti da ćete jedno drugome zamerati stvari iz prošlosti koje niste raščistili, a koje će samo nastaviti da stvaraju jaz između vas. Umesto da se bavite uzrokom, pričaćete samo o posledicama vrteći se u začaranom krugu iz kog ne postoji izlaz.

Da je pas bolestan san
U snu da vaš ili nečiji tuđi pas bude bolestan, da povraća ili možda samo leži bolesno, to znači da neko od bliže rodbine treba vašu pomoć u vezi nečeg ali ga je sramota da vas pita.

Sanjati da pas urliče ili zavija
Ako u snu pas urliče, to upozorava na bolest. Verovatno se mnogo ne bavite vašim zdravljem zbog čega ćete često biti prehlađeni i malaksali. Nećete to ozbiljno shvatiti i uzeti par dana da odležite, već ćete sebe dovesti u mnogo veću opasnost nego što možete i da zamislite.

Sanjati da hranite psa
Kada u snu hranite psa, to simbolizuje požrtvovanost. Vi ste osoba koja voli sva živa bića i sa njima nesebično delite sve što imate. Nije isključeno da ste vlasnik nekoliko kućnih ljubimaca o kojima se brinete i poklanjate im ljubav i pažnju. Iako bi bez njih vaš novčanik bio pun, vaše srce bi bilo prazno.

Sanjati belog psa
Predstoji vam dobar period života u kojem vam neće nedostajati mnogo stvari.

Crn pas u snu
Ako je crn pas povezan sa strahom onda predstavlja probleme, nevolje, besparicu, nedostatak posla. Ipak nakon nekog perioda biće bolje. Ako je povezan sa pozitivnim osećajima onda postoje dva odvojena tumačenja… Za slobodne žene to znači da ćete sresti i upoznati kvalitetnog muškarca koji će biti čak i materijal za muža, za zauzete žene znači da će sresti muškarca iz prošlosti koji im je imao priliku biti ozbiljna veza. Za muškarce označava da će dobiti suparnika.

Šaren pas
Neke predstojeće probleme, nevolju ili besparicu ćete rešiti izuzetno brzim i odlučnim delovanjem.

Videti kera lutalicu
Ako vidite kera tj. psa (cuku) lutalicu bez vlasnika taj san označava da će neka važna odluka u porodici pasti na vas. Zavisno od vaše odluke tako će se i situacija odviti na bolje ili na gore.

Sanjati da ste udomili psa
Udomiti psa u snu znači da ćete učiniti dobro delo. Možda ćete pomoći slučajnom prolazniku tj. prolaznici ili ćete se priključiti nekoj humanitarnoj akciji. Biće vam drago što možete da date svoj doprinos boljem i humanijem društvu u kakvom biste želeli da žive vaši potomci.

Sanjati da kupujete psa
Kupovati psa u snu simbolizuje usamljenost. Za osobe koje su dugo bez emotivnog partnera ovaj osećaj je sasvim prirodan. Međutim, ako se osećate usamljeno uprkos tome što ste u vezi ili braku, san je znak da je vreme za jedan iskren razgovor sa voljenom osobom.

Sanjati da prodajete psa
Prodavati psa u snu znači da ćete svojim postupcima ili odlukama nekome slomiti srce. Možda ćete ostaviti osobu koja vas voli ili ćete prekršiti obećanje koje ste nekome dali. U svakom slučaju, spremite se da prihvatite odgovornost za nečiju tugu.

Sanjati da ste dobili psa na poklon
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio psa to implicira da će vas bliska osoba obradovati dobrom vešću, gestom ili poklonom. Verovatno ćete se nakon dugo vremena konačno osećati radosno. Poželećete da taj trenutak potraje što duže.

Sanjati da ste ukrali psa
Ukoliko ste sanjali da ste ukrali pas od nekoga to znači da pokušavate svoju sreću da gradite na tuđoj nesreći, ali vaše zadovoljstvo neće biti dugog veka. Razmislite još jednom da li je to pravi način da dobijete ono što želite.

Sanjati da vam je neko ukrao psa
Kada sanjate da vam je neko ukrao psa to implicira da ćete osetiti veliku prazninu zbog gubitka drage osobe. Moguće je da će preminuti neko ko vam je oduvek bio oslonac ili da će bliska osoba odlučiti da se preseli u drugi grad tj. državu. Smatraćete da niko neće moći da ga/je zameni, ali ćete vreme izlečiti tu ranu.

Sanjati da kupate psa
Kupati psa u snu ukazuje na to da ćete konačno pokazati svoju nežniju stranu pred određenom osobom. Naime, imate naviku da ljudima ne otkrivate sve strane svoje ličnosti dok se ne uverite da su im namere dobre. Neko će konačno steći vaše poverenje i moći će da vidi deo vas koji je potpuno suprotan od onoga kako se predstavljate.

Sanjati da drugi kupaju psa
Videti u snu kako neko kupa psa ukazuje na to da će vas dirnuti nečiji postupak. Moguće je da će osoba koju ste smatrali distanciranom, strogom, pa čak i arogantnom pokazati svoje „drugo lice“. Time će vas osvojiti za sva vremena.

Sanjati da šetate psa
Šetati psa u snu znači da ćete dobiti obavezu koja vam se dopada. Za razliku od svega ostalog, u ovom poslu ćete zaista uživati. Biće vam zadovoljstvo da svoje vreme uložite u tako nešto.

Sanjati da vas pas prati
Ovakav san ukazuje na to da se ne biste trebali upuštati u rizične ili ilegalne poslove. Naime, neko će vam obećati dobru zaradu ukoliko se upustite u neki projekat koji je „sa druge strane zakona“. Ako ne želite da snosite ozbiljne posledice, nemojte ni da prihvatite tu ponudu ma koliko primamljivo zvučala.

Sanjati borbu pasa
Ukoliko ste u snu videli dva ili više pasa kako se međusobno bore to nije dobar znak. Ovakvi snovi simbolizuju neugodna iskustva koja biste mogli doživeti. Moguće je da će neko odbiti vašu romantičnu ponudu, te ćete se osećati razočarano ili poniženo.

Sanjati da ste udarili psa
Ako ste sanjali da ste udarili psa kako bi poslušao vaše naređenje to implicira da će drugi vaše namere ili postupke shvatiti pogrešno, te ćete se suočiti sa velikom osudom javnosti.

Sanjati da je neko drugi udario psa
Ovakav san znači da ćete nepravedno optužiti drugu osobu da je okrutna ili beskrupulozna. Nećete imati konkretne dokaze za to osim tračeva koje ste o njemu tj. njoj čuli.

Sanjati da ste pregazili psa
Kada sanjate da ste svojim automobilom slučajno pregazili psa to znači da sumnjate u blisku osobu. Neko od vaših prijatelja vas nije podržao u situaciji koja vam je bila izuzetno važna. Time će vaše poverenje u njega tj. nju biti poljuljano.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, igrali se ili nekome dali psa, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija psa

Pas je pripitomljeni sisar iz porodice Canidae i direktni potomak sivog vuka.