Šta znači sanjati putokaz?

Sanjati putokaz
Ako u snu vidite putokaz, to označava nedovršene obaveze. Moguće je da još uvek niste vratili dugove ili da ste nekome dali obećanje koje niste ispunili. Zbog takvog ponašanja vrlo lako možete izaći na loš glas posle čega vas niko neće shvatiti ozbiljno, niti će hteti da posluje sa vama.

Sanjati da ste promašili putokaz
Ukoliko u snu promašite putokaz, to ukazuje da će vas greške skupo koštati. Verovatno u nekim situacijama niste bili dovoljno oprezni, niti ste umeli da procenite kako da reagujete u datom trenutku. Iako vas to dovodi do očajanja, makar ćete steći iskustvo koje će vam pomoći da nikad više sebe ne dovedete u sličnu poziciju.

Sanjati da prepravljate putokaz
Kada u snu prepravljate putokaz, to implicira da terate po svom. Vi ste osoba koja se ne miri sa sudbinom, već uzima stvari u svoje ruke. Nekada samo želite sebi i drugima da dokažete da ste u stanju da uradite sve što zamislite, a nekada je to preveliki teret jer ne umete da se pomirite sa ishodima koji se razlikuju od onoga što ste zamislili.

Sanjati da pratite putokaz
Ako u snu pratite putokaz, to simbolizuje spokoj. Vi ste osoba koja sve u životu radi polako čekajući pravi trenutak da pokaže svoj maksimum. Ulažete mnogo u sebe i svoje obrazovanje jer znate da je to najbolja investicija koja će se, pre ili kasnije, isplatiti.

Sanjati da uklanjate putokaz
Kada u snu uklanjate putokaz, to znači da nekome spremate zamku. Može se desiti da ćete hteti da se osvetite osobi koja vas je nekako oštetila, ali to neće samo njemu/njoj stvoriti probleme, već i drugima koji nisu umešani u vaš sukob. Shvatićete da ste napravili veliku grešku, ali biće kasno da se povučete.

Sanjati da ignorišete putokaz
Ukoliko ste sanjali da ste ignorisali putokaz to implicira da ste sujetni i tvrdoglavi. Čak i kad vam ljudi argumentovano dokažu da niste u pravu, vi idete „glavnom kroz zid“. Mnogo puta ste se „opekli“, ali iz tih grešaka niste mnogo naučili. Vreme je da se menjate ukoliko želite da vam budućnost bude lepša i kvalitetnija.

Sanjati da postavljate putokaz
Postavljati putokaz u snu znači da ćete pobediti neprijatelje njihovim oružjem. Naime, neko će pokušati da vas sabotira, ali ćete na vreme shvatiti o čemu se radi i nećete mu/joj to dozvoliti. Umesto da on tj. ona nanese štetu vama, vi ćete to učiniti njemu. Ipak, ta mala osveta neće doneti zadovoljstvo kakvo biste možda očekivali.

Kako biste dobili što preciznije značenje svojih snova pokušajte da se setite konteksta u kome su se odvijali, kao i detalja koji su ih pratili.

Sanjati da vas putokaz usmerava napred
Putokaz koji vas usmerava napred simbolizuje promenu. Najčešće se te promene odnose na mesto boravka, fakultet ili posao. Moguće je da ćete život nastaviti u drugom gradu ili državi, da ćete prihvatiti ponudu za promenu radnog mesta tj. da ćete shvatiti da ne želite da studirate to što ste započeli, nego da se vidite u nekom drugom poslu. Jedna od mogućnosti jeste i putovanje na destinaciju koja vam je do sada bila nepoznata.

Sanjati da vas putokaz usmerava nazad
Ako ste sanjali da vas putokaz usmerava nazad to znači da vam je potreban „restart“. Morate ponovo da preispitate šta želite, a šta ne želite od svog života. Trenutno ste zbunjeni situacijom u kojoj se nalazite, pa ne bi bilo loše kada biste o tome razgovarali s osobom kojoj verujete. Ipak, odluku gde želite da krenete morate da donesete sami. Ne bi bilo loše kada biste promenili prioritete u životu.

Sanjati da vas putokaz usmerava levo
Ukoliko ste sanjali da vas putokaz usmerava levo to simbolizuje napredak u materijalnom smislu. Moguće je da ćete konačno početi da zarađujete više nego ranije, da će vam poslodavac povećati platu ili da ćete preći na bolje plaćen posao. Jedna od mogućnosti jeste i da ćete dobiti nasledstvo zahvaljujući kome ćete moći opuštenije da razmišljate o budućnosti.

Sanjati da vas putokaz usmerava desno
Kada sanjate da vas putokaz usmerava desno to implicira da biste mogli steći dobru reputaciju u društvu. Za vaše znanje, ali i odnos prema ljudima će se daleko pročuti. Mnogi će vas hvaliti, a ukoliko se bavite javnim poslom nije isključeno da ćete biti nagrađeni za sve što ste do sada uradili u korist svoje zajednice.

Sanjati da vam putokaz pokazuje da se zaustavite
Ako ste sanjali da vam putokaz pokazuje da morate da se zaustavite to je znak da ste umorni i iscrpljeni usled brojnih obaveza, problema i izazova. Vreme je da napravite pauzu, da konsolidujete svoje snage i da razmislite o tome šta treba da radite u budućnosti. Ako ovako nastavite stres bi mogao ozbiljno da našteti vašem zdravlju.

Sanjati nerazumljiv putokaz
Ukoliko ste sanjali da ne možete da shvatite šta vam putokaz pokazuje to simbolizuje zbunjenost i nemir. U poslednje vreme ste sami sebi teški, suočavate sa raznim brigama i normalno je da ne možete da funkcionišete normalno. Na sreću, pored sebe imate ljude koji vas podržavaju, pa ćete uz njihovu pomoć uspeti da prevaziđete tu krizu.

Sanjati da je neko prepravio putokaz
San u kome vidite putokaz koji je neko prepravio je znak da ne biste trebali da dozvoljavate ljudima da vam se u velikoj meri mešaju u život. Dopustili ste da drugi donose važne odluke u vaše ime. Nameću vam svoje ideje i stavove i skoro da nemate prava glasa. Nećete još dugo moći to da trpite, pa bi bilo najbolje kada biste tu situaciju rešili bez tenzija i svađa.

Sanjati da je neko sklonio putokaz
Kada sanjate da je neko sklonio putokaz za koji ste bili sigurni da je stajao na određenom mestu to implicira da biste se trebali čuvati verbalnih konflikata. U poslednje vreme ste prilično nervozni i lako vam je da „planete“. Sve dok ste tako frustrirani ne biste trebali da ulazite u rasprave.

Sanjati da putokaz pokazuje vaše rodno mesto
Ako je putokaz iz vašeg sna pokazivao mesto u kome ste rođeni to simbolizuje nostalgiju za davno prošlim vremenima. Često razmišljate o periodu života kada ste bili srećniji i bezbrižniji. Upravo vas to sprečava da prošlost ostavite iza sebe i da se okrenete budućnosti.

Sanjati da putokaz pokazuje vaše mesto boravka
Ukoliko ste sanjali da putokaz pokazuje mesto u kome trenutno živite to implicira da vam je potrebna promena. Zapali ste u dosadnu kolotečinu i svaki dan vam je isti. Želeli biste da vam se nešto dogodi, a ne radite ništa kako bi do toga došlo. Ništa se značajno neće desiti ako nemate volje i želje da izađete iz svoje zone komfora.

Sanjati da putkaz pokazuje vaše mesto iz snova
Kada sanjate putokaz koji pokazuje mesto u kome biste jednog dana voleli da živite ili koje biste želeli da posetite to znači da biste uskoro mogli putovati negde. To može biti neka egzotična destinacija ili, pak, izlet sa porodicom u trajanju od nekoliko dana. Promena sredine će vam pomoći da „napunite baterije“ kako biste se lakše suočili s izazovima koji su pred vama.

Sanjati putokaz za cenar grada
Putokaz koji vas usmerava u centar nekog grada znači da biste trebali da obogatite svoj društveni život. To nećete postići ako nastavite da svako veče provodite uz televizor i grickalice. Morate da se pokrenete ukoliko vam usamljenost smeta.

Sanjati putokaz za školu
Ako ste sanjali putokaz za školu, fakultet ili neku drugu obrazovnu insistuciju moguće je da vam nedostaje samopouzdanja. Preuzeli ste na sebe neki zadatak, a niste sigurni da imate dovoljno znanja da ga završite. Ako budete više radili na sebi i verovali u sebe i sumnje koje vas muče će nestati.

Sanjati putokaz za biblioteku
Ukoliko ste u snu videli putokaz za biblioteku to implicira da se ključ vašeg problema krije u pređašnjim iskustvima. Kako biste shvatili šta treba da radite pokušajte da evocirate svoja saznanja iz prošlosti.

Sanjati putokaz za manastir
Putokaz za manastir u snovima ukazuje na to da vam je potreban mir. Verovatno vam se u poslednje vreme dešavaju razne stvari i da ste opterećeni i svojim i tuđim brigama. Niste tip osobe koja paniči zbog onoga na šta ne može da utiče. Međutim, loši međuljudski odnosi na koje svako od nas može da utiče vas mnogo pogađaju.

Sanjati putokaz za raj
Ako ste u snu videli putokaz za raj to znači da ste optimista. Vi ste osoba koja i u veoma teškim momentima ima snage da pronađe „tračak svetlosti“. Zbog toga vam bližnji često poveravaju svoje tajne i probleme. Oni jednostavno znaju da ćete naći način da ih „podignete“ i ohrabrite.

Sanjati putokaz za pakao
Putokaz za pakao u snovima obično simbolizuje gubitak nade u pozitivan ishod nekih vaših nastojanja. Moguće je da se mnogo trudite na poslu ili da sačuvate emotivnu vezu tj. pronađete pravog partnera tj. partnerku, ali rezultati nisu vidljivi. Ipak, nemojte da budete toliko negativni jer će se u nekom momentu kockice sigurno posložiti onako kako vi to želite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, pratili, promašili ili uklonili putokaz, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija putokaza

Putokaz je vidljiv znak na putu koji pokazuje njegov smer.