Rešetka – šta znači sanjati rešetke?

Sanjati rešetke
Ako u snu vidite rešetke, to implicira da se osećate sputano. Moguće je da sami sebi postavljate granice, ili to čine drugi ljudi. Veoma brzo odustajete od svega što ste zamislili nakon čega se kajete. Nikako da naučite da savladate prepreke koje se pojavljuju na svakom putu i da ubedite sebe da možete da uradite sve što zaista hoćete.

Sanjati da ste iza rešetaka
Ukoliko ste u snu iza rešetaka, to upozorava na opasno putovanje. Može se desiti da ćete imati neprilike u drugoj državi i da ćete dugo čekati na granici. Moraćete da strogo vodite računa o dokumentima i stvarima koje sa sobom nosite jer ćete biti detaljno pretreseni.

Sanjati da su drugi iza rešetaka
Kada su u vašem snu drugi iza rešetaka, to savetuje da se ljubaznije ponašate prema bliskim osobama. Verovatno u nekim situacijama preterujete oslanjajući se na ljubav koju članovi porodice, prijatelji ili partner/ka osećaju prema vama. Smatrate da vam je sve dopušteno, ali možete se neprijatno iznenaditi kada počnu da vas izbegavaju i prestanu da trpe vaše ispade.

Sanjati da stavljate rešetke
Ako u snu stavljate rešetke, to ukazuje da ćete se smiriti. Vi ste osoba koja brzo plane i u stanju ste da napravite problem i sebi i drugima. Shvatate da morate da poradite na samokontroli i da mnoge stvari prestanete da shvatate lično jer se često ni ne odnose samo na vas.

Sanjati da skidate rešetke
Kada u snu skidate rešetke, to znači da ćete nekome više verovati. Moguće je da ste blisku osobu kontrolisali misleći da ćete o njoj/njemu svašta otkriti. Međutim, shvatićete da takvo ponašanje može dovesti do kontraefekta koji će učiniti da jedno drugome ništa ne govorite.

Sanjati da drugi stavljaju rešetke
San u kome vidite kako neko stavlja rešetke znači da ćete se ni krivi ni dužni naći na meti nečije frustracije. Najgore što u tom momentu možete da uradite jeste da se svađate. Zato je bolje da sačekate da kaže šta ima i da se smiri, a potom da mu/joj argumentovano objasnite da niste adresa na koju treba da se obrati.

Sanjati da drugi skidaju rešetke
Videti u snu kako neko skida rešetke ukazuje na to da ćete uspeti da zaradite nečije poverenje. Morali ste mnogo da se dokazujete kako bi on tj. ona shvatio/la da su vam namere čiste. Zato će se u bližoj budućnosti otvoriti prema vama, pa će vaš odnos postati snažniji i kvalitetniji.

Sanjati da se provlačite između rešetaka
Provlačiti se između rešetaka u snu znači da volite izazove. Dosadno vam je kada vam je lako da nešto uradite. Zato više uživate u situacijama koje zahtevaju analizu, promišljanje, a u krajnjoj liniji i hitno delovanje. Nije ni čudo što vam članovi porodice ili prijatelji često govore da se premalo mislite na budućnost ili da uvek birate teži put ka cilju.

Sanjati da se drugi provlače između rešetaka
Ako ste u snu videli kako se neko provlači između rešetaka to implicira da će vas ponašanje bliske osobe iznenaditi ili začuditi. Moguće je da će član porodice, partner tj. partnerka ili neko do vaših prijatelja doneti odluku ili povući potez koji će vas šokirati. Ukoliko malo bolje razmislite, shvatićete da je uradio/la pravu stvar.

Sanjati da ste se zaglavili između rešetaka
Ukoliko ste sanjali da ste se zaglavili između rešetaka to znači da vam je dosadno. Verovatno ste zapali u dosadnu kolotečinu i svaki dan vam je isti. Maštate o promeni, a ništa ne radite po tom pitanju. Neće se dogoditi ništa značajno ukoliko nastavite da svaki slobodan trenutak provodite pored televizora.

Sanjati da se neko drugi zaglavio između rešetaka
Kada sanjate da se neko zaglavio između rešetaka to implicira da ćete uzalud pokušavati da nagovorite blisku osobu da se pokrene i da uradi nešto sa svojim životom. Moguće je da ste zabrinuti za člana porodice ili prijatelja tj. prijateljicu koji dozvoljava da mu/joj godine prolaze, a ne čini ništa kako bi popravio/la kvalitet svog života i bio/la srećniji i zadovoljniji sobom.

Sanjati da hodate po rešetkama
Hodati po rešetkama u snu ukazuje na to da ste pasivni. Verovatno vam se neka ideja dugo „vrzma po glavi“, međutim, niste je do kraja razradili, a kamoli napravili plan kako da je sprovedete u delo. Ukoliko zaista želite da taj vaš projekat uspe, morate da se pokrenete i da počnete da radite na njemu.

Sanjati da ste propali kroz rešetke
Ako ste sanjali da ste propali kroz rešetke to implicira da bi trebalo da se čuvate sabotaže. Moguće je da ste zbog profesionalnog ili privatnog uspeha nekome „trn u oku“. Ukoliko obratite pažnju uočićete o kome tj. o čemu se radi, pa ćete moći da zaobiđete zamke koje vam uporno postavlja.

Sanjati da je neko propao kroz rešetke
Ukoliko ste u snu videli kako je neko propao kroz rešetke to znači da ste nepoverljivi prema osobi koja je nedavno postala član vaše porodice, društva ili radnog kolektiva. Moguće je da je brzo osvojio/la sve osim vas. Ne postoji konkretan razlog zašto mu/joj ne verujete, međutim, osećate da nešto nije u redu. Nemojte ništa da preduzimate po tom pitanju ukoliko nemate dokaza da je reč o lošoj osobi.

Sanjati da pokušavate da polomite rešetke
Kada sanjate da pokušavate da polomite rešetke to implicira da ste često uporni na vlastitu štetu. Istrajnost je odlična osobina, međutim, vi ste počeli da preterujete i to bi moglo da vam se obije o glavu. „Stisnite kočnicu“ pre nego što odete predaleko. Život je previše kratak da bismo ga proveli ne boraveći s ljudima koje volimo i ne radeći ono u čemu uživamo.

Sanjati da drugi pokušavaju da polome rešetke
Ako ste sanjali da neko pokušava da polomi rešetke to znači da će vas oduševiti nečija energičnost. Naime, imaćete priliku da neko vreme provedete s osobom koja na život gleda potpuno drugačije nego vi. Za razliku od vas on tj. ona se trudi da na pravi način iskoristi svaku sekundu. Poželećete da što više vremena budete sa njim tj. njom, jer ste sigurni da od takve osobe možete mnogo toga da naučite.

Sanjati da ste polomili rešetke
Ukoliko ste sanjali da ste polomili rešetke to implicira da ćete pružiti nekome šansu. Vi ste vrlo skeptična osoba i koliko god to bilo dobro za posao, loše je za privatne odnose. Međutim, u bližoj budućnosti ćete se ipak ohrabriti i „spustiti gard“, te dozvoliti nekome da pokaže da su mu/joj namere dobre.

Sanjati da je neko drugi polomio rešetke
Kada sanjate da je neko polomio rešetke to znači da ste vrlo ambiciozna osoba, međutim, u poslednje vreme se takmičite sa svima i u svemu. Nadmetanje je dobro i korisno sve dok ima svoju svrhu. Međutim, vrlo lako to preraste u sukob, pa biste mogli da steknete status agresivne osobe i da izgubite poverenje i naklonost nekih ljudi.

Sanjati zlatne rešetke
Zlatne rešetke u snovima obično ukazuju na to da ste u vezi ili braku sa vrlo ljubomornom osobom. Ma koliko vam ta ljubav značila i imponovala, ponekad vas njegovo tj. njeno ponašanje guši i opterećuje. Razmislite o tome da li ćete moći još dugo da tolerišete tako posesivan odnos.

Sanjati rešetke na prozoru
Videti rešetke na prozoru u snu znači da ste nepoverljivi prema ljudima zato što vas kroz život vode stereotipi. Naime, vrlo često nekome „nalepite etiketu“, a da pri tome ne znate ništa o toj osobi. Ne bi trebalo da o knjizi sudite po koricama, nego da date šansu da vam neko pokaže ko je i kakav je. Ako vam se ne dopadne izbacite ga iz svog života, međutim nemojte unapred da ga/je eliminišete zato što vam se samo čini da vam ne odgovara.

Sanjati rešetke na vratima
San u kome vidite rešetke na vratima ukazuje na to da ste vrlo stidljivi i povučeni. Moguće je da su to urođene osobine, a možda je reč o duboko ukorenjenim kompleksima na kojima bi trebalo da poradite. Ukoliko se ozbiljno pozabavite tim problemom, daćete sami sebi šansu da više uživate u životu.

Sanjati rešetke na kaminu
Ako ste u snu videli rešetke na kaminu to implicira da ste romantična osoba, ali da ni trenutni, a ni bivši partneri tj. partnerke nisu bili takvi. Verovatno maštate o nekome ko će umeti da vas iznenadi nekim lepim gestom i ko će znati da ceni kada tako nešto dobije od vas.

Sanjati ogradu od rešetaka
Ukoliko ste u snu videli ogradu od rešetaka to znači da svoje mišljenje o osobi koju ste nedavno upoznali ne bi trebalo da gradite na temelju prvog utiska. Nekad nas intuicija može prevariti, a ovog puta ste stekli pogrešnu sliku o njemu tj. njoj.

Sanjati da crtate rešetke
Crtati rešetke u snu ukazuje na to da vam je potrebna podrška i zaštita. Možda ste plašite da ste je određenim odlukama ili potezima izgubili, te da više ne možete da računate na neke osobe. Ako im pokažete da oni mogu da računaju na vas, biće vam uzvraćeno istom merom.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, bili, stavljali ili skidali rešetke, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija rešetaka

Rešetke predstavljaju skup šipki koje se stavljaju na prozore ili vrata radi poboljšanja bezbednosti.