Riba – šta znači sanjati ribe?

Sanjati da ribe hvatate rukom
Ako u snu ribe hvatate rukom, to upozorava na prevaru. Moguće je da će vam neko obećavati kule i gradove, ali na kraju ćete ostati bez ičega. Bićete besni na sebe jer ste naseli na laži beskrupulozne osobe koja je spremna na sve da bi dobila ono što želi.

Sanjati da lovite ribu
Ukoliko u snu lovite ribu, to označava neuspeh u ljubavi. Verovatno ste nekome nedvosmisleno pokazali šta osećate, ali niste naišli na povratnu informaciju kojoj ste se nadali. Nećete moći da se pretvarate kao da se ništa nije dogodilo, ali shvatićete da nema svrhe da se ljutite, inatite ili da ga/je pravite ljubomornim/om.

Sanjati da drugi love ribe
Kada u snu drugi love ribe, to implicira da će vas neko izdati. Može se desiti da ćete nekome poveriti detalje iz vašeg privatnog ili poslovnog života sa ciljem da olakšate dušu i da čujete koristan savet. Umesto toga, drugi će saznati za vaše probleme pa ćete imati osećaj kao da su jedva dočekali da vam sole pamet.

Sanjati male ribe
Ako u snu vidite male ribe, to označava neprilike u kući. Moguće je da će članovi vaše porodice imati primedbe za sve što uradite i neće se ustručavati da vam to saopšte na veoma grub način. Pokušaćete da ih ignorišete, ali nećete imati mira ni u svojoj sobi zbog čega ćete jedva čekati da se odselite.

Sanjati velike ribe
Ukoliko u snu vidite velike ribe, to znači da ćete pretrpeti štetu. Verovatno ćete odbiti da sarađujete sa moćnim ljudima čije vam se namere uopšte neće dopasti. Nećete hteti da budete ničiji paravan za mutne radnje zbog čega će o vama širite neistine i ugroziti vam reputaciju.

Sanjati da jedete ribu
Kada u snu jedete ribu, to ukazuje da ćete imati sreću na kocki. Može se desiti da ćete slučajno pogoditi brojeve na loto listiću ili pobednike u nekom sportu. Prvo ćete častiti sebe i svoje najbliže, a sa ostatkom novca ćete kupiti nešto što odavno planirate.

Sanjati da ste riba
Ako ste sanjali da ste vi riba to simbolizuje manjak slobode. Moguće je da ste u vezi sa vrlo ljubomornom osobom i da ste zbog toga pod konstantnim pritiskom. Sa druge strane, ovakve osećaje može stvarati i posao kojim se trenutno bavite.

Sanjati da drugi jedu ribu
San u kome vidite kako neko jede ribu znači da ste zabrinuti za blisku osobu. Neko od članova porodice ili prijatelja se u poslednje vreme ponaša, po vašem sudu, iracionalno. Pokušavate da ga/je upozorite na štetne posledice takvih postupaka, međutim, bez rezultata. S obzirom na to da je reč o odrasloj osobi, ne možete mnogo da učinite osim da se nadate da niste u pravu.

Sanjati da čistite ribu
Čistiti ribu u snu ukazuje na to da ćete se baviti nekim nezahvalnim poslom, tj. poslom koji ne donosi konkretne rezultate. Bićete svesni toga, ali ćete se ipak potruditi da svoj deo završite u roku koji vam je zadat i na najbolji mogući način. Ne očekujte veliku nagradu za trud koji ste u to uložili, jer je sasvim sigurno nećete dobiti.

Sanjati da drugi čiste ribu
Kada u snu vidite kako neko čisti ribu to implicira da će vas prijatelj ili prijateljica zamoliti da mu/joj pomognete u nekom poslu. Moraćete da žrtvujete svoje slobodno vreme kako biste mu/joj bili na raspolaganju, ali vam to neće smetati jer se radi o osobi koja vam je do sada bezbroj puta izašla u susret kada vam je bilo najpotrebnije.

Sanjati da pečete ribu
Peći ribu u tiganju ili na roštilju u snu ukazuje na to da bi vas uskoro mogla posetiti osoba koju dugo niste videli. Reč je o rodbini ili prijateljima koji žive u drugom gradu ili zemlji. Njihov dolazak će vas mnogo obradovati, pa ćete se potruditi da se u vašem domu osećaju kao kod svoje kuće.

Sanjati da drugi peku ribu
San u kome vidite kako neko peče ribu najavljuje skorije putovanje. Moguće je da ćete otići u posetu članu porodice koji živi u inostranstvu ili starim prijateljima koje dugo niste videli. Druga mogućnost jeste da ćete otputovati na godišnji odmor na more ili planinu ili da ćete otići na kraći izlet sa članovima porodice ili prijateljima. Promena sredine će vam prijati.

Sanjati da kuvate ribu
Kuvati ribu u snu ukazuje na to da biste uskoro mogli početi da menjate životne navike. Za početak ćete se zdravije hraniti i pokušati da se rešite poroka. Uvešćete više fizičkih aktivnosti u svoju svakodnevnicu, a ako istrajete u tome, starost će vam biti veoma zahvalna.

Sanjati da drugi kuva ribu
Kada u snu vidite kako neko kuva ribu to implicira da ćete dati podršku bliskoj osobi u nekoj ideji. Moguće je da će partner tj. partnerka ili neko od prijatelja da se odluči za promenu posla ili pokretanje tj. proširenje vlastitog biznisa. Podržaćete ga/je u tome i dati mu/joj do znanja da može da računa na vašu pomoć u bilo kom trenutku.

Sanjati da jedete sirovu ribu
Jesti sirovu ribu u snu simbolizuje potrebu za promenom. Moguće je da ste zapali u dosadnu kolotečinu i da vam je potrebno uzbuđenje u životu. Samo vi možete da zadovoljite svoju potrebu, a to nećete postići ukoliko ne počnete da menjate životne navike. Za početak, umesto da veče provedete pored televizora, otiđite u šetnju ili na trčanje.

Sanjati ribu u čistoj tekućoj vodi
Ukoliko ste u snu videli kako riba pliva u bistroj reci ili izvoru to je dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju rešavanje problema koji vas dugo muče. Važno je da budete još malo strpljivi, jer se bolji dani naziru. Osim toga, nemojte da gubite motivaciju zato što vam je sada najpotrebnija.

Sanjati ribu u prljavoj tekućoj vodi (mulju)
San u kome vidite ribu kako pliva u mulju znači da ćete se u bližoj budućnosti suočiti sa brojnim preprekama i izazovima. Naime, pred vama je jedan veoma težak period. Na sreću, okruženi ste ljudima koji vas vole, poštuju i podržavaju, te ćete uz njihovu pomoć uspeti da prevaziđete tu krizu.

Sanjati ribu u akvarijumu
Kada u snu vidite ribu ili više riba u akvarijumu to implicira da će vaša sreća izazvati nečiju žalost. Moguće je da ćete napredovati na poslu tek kad kolega tj. kolegica dobije otkaz. Nećete moći da sprečite da mu/joj se to dogodi, ali se iz poštovanja prema njemu tj. njoj nećete javno radovati svom napretku.

Sanjati da vas je napala velika riba
Ako ste sanjali da vas je napala velika riba to znači da uporno potiskujete neke svoje osećaje ili ih ignorišete. To je loše, ne samo za vašu psihu, nego i zbog toga što ćete u nekom momentu „eksplodirati“ i izazvati veliki problem svima oko sebe, pa i sebi samom. Ako je potrebno o tome pričajte sa stručnjakom.

Sanjati da kupujete ribu
Kupovati ribu u snu najavljuje lep susret. Moguće je da ćete konačno naći vremena da se vidite sa prijateljima tj. prijateljicama ili daljim rođacima. Niste se mogli pohvaliti „praznim hodom“ u proteklom periodu, ali ćete uskoro pronaći par sati da se posvetite dragim ljudima.

Sanjati da prodajete ribu
Prodavati ribu u snu ukazuje na biste trebali da ulazite u rizične poslove, bez obzira na to što vam drugi obećavaju veliku zaradu. Niste osoba koja može da se izbori sa takvim stvarima, pa biste zato trebali da „igrate na sigurno“.

Sanjati da ste dobili ribu
Ukoliko ste sanjali da vam je neko poklonio ribu to implicira da će se kolega tj. kolegica na poslu ili član porodice ponuditi da preuzme deo vaših obaveza na sebe. Time će vam mnogo pomoći, s obzirom na to da u poslednje vreme ne možete da se pohvalite da imate imalo vremena za sebe.

Sanjati da ste nekome poklonili ribu
Pokloniti drugome ribu u snu znači da ćete nekome pomoći. To može biti vama bliska osoba, ali i neko koga nikad do tada niste imali priliku da upoznate. Vama to neće oduzeti mnogo vremena, a njemu tj. njoj će puno značiti. Potrudiće se da vam se oduži za tu uslugu.

Sanjati da kradete ribu
Krasti ribu u snu simbolizuje detinjasto ponašanje. Verovatno se prema nekim bitnim stvarima odnosite neozbiljno. S obzirom na to da ste odrasla osoba, ili se barem tako doživljavate, trebali biste biti odgovorniji za ono što radite.

Sanjati ribu da govori
Na žalost, riba koja govori u snovima nema dobro značenje. Obično ovakvi snovi simbolizuju usamljenost ili problem u komunikaciji sa bliskim ljudima. Vreme je da se „pomirite sa svetom“!

Sanjati ribu da leti
Snovi o „letećim ribama“ nisu retki. Na sreću, imaju veoma pozitivno značenje i sanjamo ih onda kada smo na korak do pronalaska rešenja problema koji nas muče. Dakle, uskoro biste se mogli rešiti velike brige.

Sanjati mrtvu ribu
Mrtva riba u snovima nema posebno negativno značenje i obično ukazuje na neki peh na javi. Međutim, ukoliko ste u snu videli jato mrtvih riba to je znak da neko pokušava da vam „zabije nož u leđa“.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, lovili ili jeli ribu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija ribe

Riba je vodeni kičmenjak koji diše uz pomoć škrga.