Šta znači sanjati rođendan?

Sanjati da slavite rođendan
Ako u snu vi slavite rođendan, to simbolizuje duboku starost. Vi ste osoba koja živi i koja će živeti onako kako želi. Trudite se da svakodnevnicu obogatite dešavanjima koja vas čine srećnim/om i da budete okruženi ljudima u čijem se društvu osećate prijatno. Sve to će doprineti da dočekate lepe godine ne žaleći ni za čim.

Sanjati tuđ rođendan
Ukoliko u snu neko drugi slavi rođenadan, to označava veselje. Verovatno ćete biti pozvani na žurku na kojoj je provod zagarantovan. Dugo ćete razmišljati šta da obučete, koji poklon da kupite i ostale sitnice koje, uprkos planovima, uvek ostavite za poslednji trenutak.

Sanjati da se ne radujete rođendanu
Kada se u snu ne radujete rođendanu, to implicira da ste nezadovoljni. Moguće je da se plašite starenja i godina koje neumitno prolaze. Voleli biste da ostanete mladi i da bliskim ljudima ne budete na teretu. Zaboravljate da, kao što vi nikoga niste napustili u nevolji, niko ni vama to neće učiniti.

Sanjati da su vam na rođendanu neželjeni gosti
Ako vam u snu na rođendan dođu neželjeni gosti, to ukazuje da ćete trpeti nepravdu. Može se desiti da ćete neke stvari morati da prećutite, a rado biste dotičnim osobama rekli šta mislite. Osetićete da ni na koga ne možete da se oslonite i zamerićete članovima porodice ili partneru/partnerki da vas dovoljno ne podržavaju.

Sanjati da napuštate rođendan
Kada u snu napustite rođendan, to znači da ste razmaženi. Vi ste navikli da sve bude po vašem i čim vam neko protivreči, demonstrativno napuštate taj skup. Ne umete da se ugrizete za jezik i da malo istrpite, već pokazujete da ste, uprkos godinama, i dalje nezreli i nespremni za život.

Sanjati da vas je neko pozvao na proslavu rođendana
Ukoliko ste sanjali da vas je neko pozvao na proslavu rođendana to implicira da postoji realna mogućnost da ćete uspeti da ostvarite plan koji ste sebi zacrtali. To može da se odnosi na profesionalni deo vašeg života. Sa druge strane, možda će putovanje kome se mnogo radujete da se realizuje u najkraćem mogućem roku.

Sanjati da ste odbili poziv na proslavu rođendana
Ako ste sanjali da ste odbili poziv na proslavu nečijeg rođendana to ukazuje na vrlo loše raspoloženje. Moguće je da ste zapali u anksioznost ili da vas muče neki problemi, pa ne želite da se družite. Bilo kako bilo, moraćete da se „trgnete“ ili da nekoga pitate za pomoć ili savet kako biste prevazišli krizu u koju ste zapali.

Sanjati da organizujete proslavu svog rođendana
Organizovati proslavu vlastitog rođendana u snu znači da ste usamljeni. Verovatno ste izgubili kontakt sa nekim ljudima, pa nemate sa kime ni kafu da popijete. Osobe koje su dugo bez emotivnog partnera jako dobro poznaju taj osećaj. Međutim, ukoliko ste u vezi ili braku ne bi trebalo da se osećate usamljeno. U tom slučaju, san je znak da je došlo vreme za iskren razgovor sa voljenom osobom.

Sanjati da organizuje proslavu tuđeg rođendana
Kada sanjate da organizuje proslavu tuđeg rođendana to implicira da ćete se potruditi da obradujete blisku osobu. Moguće je da neko od članova porodice ili prijatelja ima neki problem, pa ćete odlučiti da ga/je usrećite, kako bi barem na kratko skrenuo/la misli na nešto lepo.

Sanjati da pozivate nekoga na proslavu rođendana
Pozvati nekoga na proslavu rođendana u snu može da znači da se niste dugo sastali sa prijateljima, tj. sa ljudima u čijem društvu uživate. Pozovite ih na kafu ili druženje, sigurno imate dva sata slobodno da provedete s ljudima koji su vam dragi.

Sanjati da niko nije došao na proslavu vašeg rođendana
Ako ste sanjali da se niko nije pojavio na proslavi vašeg rođendana to implicira da se plašite da ste izgubili nečiju podršku i zaštitu. Moguće je da ste uradili nešto što je pomalo razočaralo bliske ljude. Nemojte da brinete, jer, ma koliko ih vaši potezi iznenadili, možete da računate na njih.

Sanjati da ste zakasnili na proslavu svog rođendana
Zakasniti na proslavu vlastitog rođendana u snu znači da ste rasejani. Verovatno vam se u poslednje vreme mnogo toga događa i ne stižete sve da procesuirate na pravi način. Možda ne bi bilo loše kada biste napravili pauzu. Neće svet propasti ukoliko vi dva dana ne budete radili ništa.

Sanjati da se niste pojavili na proslavi svog rođendana
Kada sanjate da se niste pojavili na proslavi svog rođendana to implicira da vas muči odnos sa partnerom tj. partnerkom ili prijateljem tj. prijateljicom. Moguće je da se ne slažete oko nekih stvari i da često sami sebi pitate ima li taj odnos ikakvu budućnost. Samo iskrenim razgovorom možete da dođete do odgovora na to pitanje.

Sanjati da ste niste pojavili na proslavi tuđeg rođendana
Ukoliko ste sanjali da se niste pojavili na proslavi rođendana člana porodice, partnera tj. partnerke ili druge bliske osobe to implicira da ćete ući u bespotrebnu raspravu sa nekim i da će se zahvaljujući sabranosti treće osobe izbeći veći sukob.

Sanjati da slavite rođendan sa bliskim ljudima
Slaviti rođendan u snu sa bliskim osobama, članovima porodice, prijateljima i slično ukazuje na to da vam nedostaju dragi ljudi. Moguće je da zbog posla nemate vremena da se družite sa njima, ali sigurno možete da pronađete nekoliko minuta u toku nedelje da ih pozovete ili da im pošaljete poruku.

Sanjati da slavite rođendan sa nepoznatim ljudima
Ako ste sanjali da proslavljate rođendan sa ljudima koje ne poznajete to znači da bi trebalo da proširite krug prijatelja. Verovatno ste došli do zaključka da se neka vaša interesovanja ne poklapaju s onim što zanima ljude sa kojima se družite. Zato ne bi bilo loše kada biste počeli vreme da provodite i sa nekim drugim osobama.

Sanjati da vam niko nije čestitao rođendan
Kada sanjate da vam niko nije čestitao rođendan to implicira da bi trebalo da poradite na duboko ukorenjenim kompleksima. Manjak samopouzdanja vas sprečava da iskoristite sav svoj potencijal i da svetu pokažete svoje lepe osobine.

Sanjati da ste zaboravili da čestitate nekome rođendan
Ukoliko ste sanjali da ste zaboravili nekome da čestitate rođendan to znači da ćete na javi nehotice uvrediti drugu osobu. Verovatno u tom momentu nećete dobro razmisliti o tome šta pričate, ali ćete kada „izvalite glupost“ momentalno shvatiti šta ste kazali i zamolićete ga/je da vam oprosti.

Sanjati da ste dobili vredan rođendanski poklon
Ako ste sanjali da ste dobili vredan rođendanski poklon to implicira da vam nedostaje pažnje i ljubavi. Ljudi koji su dugo bez emotivnog partnera jako dobro poznaju taj osećaj. Međutim, ukoliko ste u vezi ili braku ne bi trebalo tako da se osećate. Razgovarajte sa voljenom osobom o tome da li možete zajedničkim snagama da prevaziđete taj problem.

Sanjati da niste dobili rođendanski poklon
Kada sanjate da niste dobili rođendanski poklon to znači da sami sebe potcenjujete. Ovo se posebno odnosi na profesionalni deo vašeg života. Imate mnogo znanja i iskustva, pa zašto to ne biste stavili u prvi plan, u odnosu na neke mane ili nešto na čemu još treba da poradite.

Sanjati da nekome dajete rođendanski poklon
Ukoliko ste sanjali da nekome dajete rođendanski poklon to implicira da ste vrlo uporna osoba i da vam ta osobina može mnogo pomoći da ostvarite ciljeve koje ste sebi zacrtali. Ipak, trebalo bi da malo više pažnje posvetite planu zahvaljujući kome ćete postići ono što želite.

Tumačenje ovakvih snova može da se razlikuje i u zavisnosti od toga čiji ste rođendan u snu slavili.

Sanjati da vaš partner tj. partnerka slavi rođendan
Ako ste sanjali da vaš partner tj. partnerka slavi rođendan to znači da ne treba da sumnjate u njega tj. nju. Vaš odnos je zasnovan na iskrenosti i međusobnom razumevanju i poverenju, te nema razloga da mislite da nećete još dugo da ostanete zajedno.

Sanjati da vaše dete slavi rođendan
Kada sanjate da vaše dete slavi rođendan to implicira da ste zabrinuti za njegovu tj. njenu budućnost. To preživljava većina roditelja i takve brige su prirodne i normalne. Međutim, ukoliko svojoj deci pružite ljubav, podršku i pažnju, te im usadite prave vrednosti, u budućnosti će vas učiniti vas ponosnim.

Sanjati da član vaše porodice slavi rođendan
Ukoliko ste sanjali da neko od članova vaše porodice slavi rođendan to može da znači da vas brinu odnosi u porodici. Verovatno se u poslednje vreme komunikacija pokvarila, te razmišljate o tome kako će se ta situacija na kraju razviti. Nemojte mnogo da se mešate u svađe drugih ljudi, nego se držite na distanci i pustite da oni sami reše problem koji imaju.

Sanjati da vaš prijatelj tj. prijateljica slavi rođendan
Ako ste sanjali da neko od vaših prijatelja slavi rođendan to implicira da bi među vama moglo doći do nesporazuma, ali ćete brzo uspeti da ga rešite. Shvatićete koliko vam je prijatelj tj. prijateljica važan/a, pa ćete se potruditi da pokažete razumevanje i spremnost na kompromis, kako bi vaš odnos opstao. Možda problem koji sada imate pomogne da osnažite svoje prijateljstvo, te da ono potraje još dugo.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro slavili ili bili na tuđem rođendanu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija rođendana

Rođendan je dan kada je ljudska jedinka rođena.