Roda – šta znači sanjati rodu?

Sanjati rodu
Ako u snu vidite rodu, to simbolizuje sreću u braku. Verovatno se lepo slažete sa voljenom osobom i imate odnos pun ljubavi i poverenja. Želećete da uvećate vašu porodicu pa ćete mnogo pričati o tome kako ćete vaspitavati decu i ko će za šta biti zadužen.

Sanjati da roda leti
Ukoliko u snu roda leti, to označava neispunjenu želju. Moguće je da biste voleli da imate decu, ali iz nekog razloga vam to ne uspeva. Previše ste se opteretili ovom idejom i čim se malo budete opustili, videćete da će sve doći na svoje mesto.

Sanjati da terate rodu
Kada u snu terate rodu, to implicira da nekoga zavaravate. Verovatno partner/ka želi da imate porodicu, ali vi ga/je ubeđujete da još uvek nije pravi trenutak. Izgovori su vam loša finansijska situacija, obaveze na poslu, itd., a zapravo ni sami ne znate šta vam je činiti.

Sanjati rodu u gnezdu
Ako u snu vidite rodu u gnezdu, to ukazuje da će vas posetiti važna osoba. Verovatno se radi o nekome ko će vam ponuditi dobar posao koji ste dugo čekali. Bićete rešeni da ovu priliku maksimalno iskoristite jer ste svesni da vam se slična neće ukazati u skorije vreme.

Sanjati da ste ubili rodu
Ukoliko u snu ubijete rodu, to znači da ćete savladati neprijatelje. Vi se ne slažete sa konstatacijom da je samo važno učestvovati, već vam je pobeda primarni cilj. Često se ljutite na saradnike ili saigrače koji ne postižu dobre rezultate i izbegavate da sa njima budete u istom timu.

Sanjati da roda maše krilima
Kada u snu roda maše krilima, to najavljuje svadbu. Može se desiti da ćete vi ili neko vama blizak rešiti da se venča. Ranije ćete početi sa pripremama jer ćete prirediti ogromno slavlje koje će zahtevati veliki trud ili ćete biti kum/a koji/a će svoju ulogu shvatiti veoma ozbiljno.

Sanjati da ste vi roda
Ako ste sanjali da ste vi roda to implicira da želite da „sedite na dve stolice“. Imate partnera tj. partnerku, a maštate o nekoj drugoj osobi. Najdraže bi vam bilo kada biste mogli da dobijete oboje istovremeno. Međutim, morate da znate da će u svemu tome neko sigurno biti povređen.

Sanjati da letite sa rodama
Leteti sa rodama u snu simbolizuje slobodu na javi. Moguće je da ćete prekinuti vezu s osobom koja vas je gušila i zbog koje ste bili često nesrećni. Druga mogućnost jeste da ćete se osloboditi posla koji vas frustrira i koji ne donosi ni zadovoljstvo, a ni finansijsku stabilnost.

Sanjati par roda
San u kome vidite dve rode ukazuje na to da ćete pronaći ili da ste već pronašli svoju „srodnu dušu“. Osoba ste kojoj je emocionalna stabilnost vrlo važna i zato pored sebe želite osobu koja je posvećena i vama i tom odnosu. Možda ste je već pronašli, a niste toga ni svesni. Ukoliko to nije slučaj, u bližoj budućnosti ćete naći onog/onu koji/a vam je potreban/a.

Sanjati rodu sa mladuncima
Ukoliko ste u snu videli rodu sa mladuncima to implicira da bi trebalo da posvetite više pažnje svojoj deci, porodici i bliskim ljudima. Verovatno u poslednje vreme mnogo radite i trudite se da postignete što više. Međutim, morali bi da znate koje su prave vrednosti i šta su vam životni prioriteti. Ako na jednu stranu stavite ljubav prema bližnjima, a na drugu novac i karijeru videćete šta „preteže“.

Sanjati jato roda
Jato roda u snu simbolizuje profesionalni uspeh. U bližoj budućnosti ćete biti adekvatno nagrađeni za svoj trud, rad i znanje. Poslodavac će napokon prepoznati koliko mu značite, pa će vam povećati platu ili ponuditi bolju poziciju u firmi u kojoj radite. Osobe koje su trenutno bez posla, uskoro će uspeti da pronađu ono što traže.

Sanjati crne rode
Crne rode u snovima, na žalost, nisu dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju ulazak u nepovoljan period vašeg života. Moguće je da ćete saznati za bolest ili nesreću koja se dogodila nekom od vaših rođaka, prijatelja ili poznanika. Osobe koje se bave privatnim biznisom mogle bi da dožive velike poteškoće.

Sanjati da je roda napravila gnezdo na vašem prozoru
Ako ste sanjali da je roda napravila gnezdo na vašem prozoru to je dobar znak. Verovatno ćete uspeti da bez velikih muka rešite neki problem. Druga mogućnost jeste da ćete čuti dobre vesti vezane za vaše ili zdravlje bliske osobe. San može da simbolizuje i poboljšanje finansijske situacije.

Sanjati da je roda napravila gnezdo na vašem krovu
Kada sanjate da je roda napravila gnezdo na vašem krovu to implicira da se držite ispravnih principa u životu i da ćete zbog toga uspeti da prevaziđete svaki izazov. Ne plašite se promena i dovoljno ste strpljivi da sačekate svoju šansu. Zbog takvih stvari biste u budućnosti mogli ostvariti mnoge svoje ciljeve.

Sanjati rodu u kavezu
Roda u kavezu ukazuje na to da biste u bližoj budućnosti mogli saznati nešto što će vas šokirati ili iznenaditi, a tiče se nekog od vaših rođaka, prijatelja ili poznanika. Najpre nećete moći da poverujete da je to istina, međutim, kada se uverite da je to tako, potpuno ćete promeniti mišljenje o njemu tj. njoj.

Sanjati rodu u zoološkom vrtu
Ukoliko ste sanjali rodu u zoološkom vrtu to implicira da neko ili nešto neće ispuniti vaša očekivanja. Moguće je da dugo čekate na nešto i da ste vrlo uzbuđeni zbog toga. Međutim, kada napokon dočekate ono o čemu maštate ostaćete iznenađeni ili čak ravnodušni. Možda su vaše želje ipak nešto drugo, a možda još uvek ni sami ne znate šta želite.

Sanjati da hranite rode
Hraniti rode u snu ukazuje na to da ćete ući u vrlo povoljnu fazu života. Svaki problem, izazov ili nesuglasicu ćete rešavati brzo i efikasno. Osim toga, bićete vrlo produktivni na poslu, a ni privatne obaveze neće ostati nezavršene. Taj period bi trebalo da iskoristite na najbolji mogući način.

Sanjati da drugi hrane rode
Videti u snu kako neko hrani rode znači da će vam laknuti kada saznate da je član porodice, partner tj. partnerka ili neko od vaših prijatelja rešio/la problem koji ga/je duže vreme muči. Moguće je da ste mu/joj i vi pomagali u tome, pa ćete napokon moći da odahnete kada saznate da je skinuo/la tu brigu sa svog vrata.

Sanjati da mazite rodu
Maziti rodu u snu simbolizuje neočekivanu radost na javi. Verovatno ćete u bližoj budućnosti saznati vrlo lepu vest. Druga mogućnost jeste da ćete se spontano sastati s osobom koju dugo niste videli, a koja vam je u nekom periodu vašeg života mnogo značila. Otići ćete na kafu ili ručak i tom prilikom se prisetiti lepih zajedničkih uspomena.

Sanjati da drugi maze rodu
San u kome vidite kako neko mazi rodu ukazuje na ljubomoru. Moguće je da zavidite prijatelju tj. prijateljici na odnosu kakav ima sa partnerom tj. partnerkom. Želeli biste da i vas neko tako voli i poštuje, te brine o vama. Nemojte da se trujete negativnim emocijama, pa ćete možda i vi nekad pronaći isto što i on tj. ona.

Sanjati da gađate rodu kamenom
Gađati rodu kamenom u snu simbolizuje nezadovoljstvo na javi. Verovatno se neke stvari ne odvijaju onako kako ste zamislili. Umesto da se posvetite rešavanju tih problema, vi samo kukate nad svojom sudbinom i ljutite se na celi svet. Trebalo bi da svu tu energiju usmerite na izgradnju bolje budućnosti.

Sanjati da drugi gađaju rodu kamenom
Ako ste u snu videli kako neko gađa rodu kamenom to implicira da ćete se pobuniti protiv nepravde. Moguće je da ćete biti u prilici da sa grupom ljudi odlučujete o nečijoj sudbini. Većinom glasova će biti donesena, po vašem mišljenju, nepravedna odluka. Pokušaćete da je promenite, ali ćete biti u manjini. Nije isključeno da ćete se potruditi da se ta odluka nikad ne sprovede u delo.

Sanjati da pucate na rodu
Ukoliko ste sanjali da iz vatrenog oružja pucate na rodu to znači da ćete lukavstvom pokušati da ostvarite svoj cilj. Verovatno ćete se truditi da se nekome „uvučete pod kožu“ kako bi vam pomogao da realizujete ono što ste zamislili. Nije isključeno da će shvatiti o čemu se radi i da će se distancirati od vas.

Sanjati da drugi pucaju na rodu
Videti u snu kako neko iz vatrenog oružja puca na rodu ukazuje na to da ćete uzalud upozoravati blisku osobu na njegovog tj. njenog novog prijatelja tj. prijateljicu ili partnera tj. partnerku. Doći ćete do zaključka da njegove tj. njene namere nisu dobre, ali voljena osoba će vas optužiti da ste ljubomorni. Nemojte da mu/joj se mešate u život i pustite ga/je da nauči na sopstvenoj grešci.

Sanjati ranjenu rodu
Ranjena roda u snovima znači da ćete se suočiti sa nepravdom. Neko će vas oštetiti, a vi nećete moći da uradite ništa kako biste to sprečili ili ispravili.

Sanjati da pomažete ranjenoj ili povređenoj rodi
Pomagati ranjenoj ili povređenoj rodi u snovima ukazuje na to da biste u bližoj budućnosti mogli stare prijatelje zameniti novima.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli rodu da leti, maše krilima ili u gnezdu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija rode

Roda je visoka ptica dugog vrata, dugih nogu i dugog i tvrdog kljuna.