Roniti – šta znači sanjati ronjenje?

Sanjati da sami ronite
Ako u snu sami ronite, to upozorava da nećete lako doći do cilja. Moguće je da ste očekivali da će vam na poslu neko pomoći, ali shvatićete da ste prepušteni samom/samoj sebi. Kolege neće biti naročito raspoložene da bilo kome prenose znanje i da otrivaju tajne do kojih su godinama dolazili.

Sanjati da sa nekim ronite
Ukoliko u snu sa nekim ronite, to simbolizuje srodnu dušu. Verovatno ste našli osobu kojoj uvek možete da se poverite i da mu/joj kažete kako se osećate. To može biti partner/ka, ali i prijatelj/ica koji vas razume. Često ćete jedno drugome čitati misli, a osećaćete se prijatno čak i kada ćutite.

Sanjati da gledate nekoga da roni
Kada u snu gledate nekoga da roni, to označava ljubomoru. Moguće je da zavidite osobi iz okruženja koju smatrate uspešnom. Stalno se pitate kako je dogurala tako daleko i dolazite do zaključka da sigurno ima jaka leđa koja nadoknađuju nedostatak drugih kvaliteta.

Sanjati da ronite, ali ne uspevate da izronite
Ako u snu ronite, ali ne uspevate da izronite, to implicira da ste opterećeni. Verovatno ste konstantno u žurbi i pokušavate da završite veliki broj obaveza koje samo pristižu. Nekada imate osećaj da vas snaga izdaje i da ovim tempom nećete još dugo izdržati.

Sanjati da ronite sa bocom
Ukoliko u snu ronite sa bocom, to ukazuje da ste oprezni. Vi ste osoba koja brine o sebi i svom zdravlju jer ste svesni da niko to neće raditi umesto vas. Volite da se počastite sitnicama koje vam popravljaju raspoloženje, a koje drugi smatraju traćenjem vremena i novca.

Sanjati da ronite sa ajkulama
Kada u snu ronite sa ajkulama, to znači da ste navikli na neprijatelje. Verovatno bi vam bilo čudno i dosadno kada biste živeli mirno, bez ikakvih trzavica. U ovakvim situacijama nalazite podstrek da budete još bolji i da svima date do znanja da se ne petljaju sa vama.

Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i detalja koji su ih pratili. Zato je važno da pokušate da se setite svega što ste u snu videli tj. doživeli.

Sanjati da drugi rone s ajkulama
San u kome vidite kako neko roni s ajkulama ukazuje na to da vas neće oduševiti nečija hrabrost, nego ćete njegovu tj. njenu odluku ili potez doživeti kao ludost. Uzalud ćete ga/je upozoravati na opasnost, jer neće pokazati nameru da vas posluša.

Sanjati da ronite u jezeru
Roniti u jezeru u snu je znak da pazite šta pričate i šta radite, jer svaka vaša reč ili potez može da bude upotrebljena protiv vas. Ovo se posebno odnosi na vaš profesionalni život. Ukoliko želite da napredujete u onome čime se bavite, nemojte da „stajete na žulj“ ljudima od kojih to zavisi.

Sanjati da ronite u reci
Ako ste sanjali da ronite u reci moguće je da ćete u bližoj budućnosti odlučiti da sa članovima porodice ili prijateljima odete na odmor. Verovatno dugo niste putovali, pa će vam promena sredine dobro doći da „napunite baterije“ za izazove koji vam tek predstoje.

Sanjati da ronite u moru
Roniti u moru u snu predviđa vrlo lepe trenutke na javi. Moguće je da ćete se družiti sa porodicom ili prijateljima ili da ćete otići na kraći izlet sa partnerom tj. partnerkom. Mnogo će vam značiti da se sklonite od svakodnevnih briga i problema, te ćete sebi obećati da ćete ubuduće ovakve „akcije“ mnogo češće provoditi.

Sanjati ronite u okeanu
Ukoliko ste sanjali da ronite u okeanu to implicira da ćete imati prevelika očekivanja od nekoga ili nečega. Možda vam je neko nešto obećao, međutim, neće uspeti da ispuni baš sva obećanja. Druga mogućnost jeste da vas je neko ubedio da se promenio, ali ćete vrlo brzo shvatiti da se to zapravo nije dogodilo.

Sanjati da ronite u bazenu
Kada sanjate da ronite u bazenu to znači da ćete uspeti da završite to što ste započeli. Verovatno ste se uhvatili u koštac sa većim izazovom, poslom ili problemom i moraćete da uložite mnogo vremena i energije u to. Međutim, neka vam motivacija bude činjenica da ćete na kraju biti više nego zadovoljni postignutim rezultatima.

Sanjati da ronite u ledenoj vodi
Roniti u ledenoj vodi u snu može da ima više značenja. Ukoliko vam je ronjenje u ledenoj vodi bilo prijatno i ukoliko ste u tome uživali to znači da ćete uspeti da rešite nesuglasice sa nekim od vaših prijatelja. Ako ste ronili u ledenoj vodi i osećali ste strah, paniku ili hladnoću to simbolizuje finansijske gubitke.

Sanjati ronite u mutnoj (prljavoj) vodi
Ako ste sanjali da ronite u prljavoj vodi to ukazuje na probleme u komunikaciji sa voljenom osobom. Verovatno se nećete složiti sa partnerom tj. partnerkom ili članom porodice oko načina da se reši neki problem. Važno je da pokažete razumevanje i spremnost na kompromis, kako biste prevazišli tu krizu.

Sanjati da ronite u zagađenoj vodi
Ukoliko ste sanjali da ronite u vodi koja je zagađena ili otrovana to, na žalost, nije dobar znak. Naime, neke unutrašnje dileme negativno utiču na vaš odnos sa pojedinim ljudima. Moguće je da svoje frustracije „lečite“ na osobama koje to ničim nisu zaslužile. Ako se ne budete menjali, sigurno ćete s vremenom oterati sve one koji su vam dragi.

Sanjati da ste počeli da se davite tokom ronjenja
Kada sanjate da ste tokom ronjenja počeli da se davite to implicira da bi trebalo da sačekate sa implementacijom nekog plana ili ideje. Sada nije povoljan trenutak za rizične poteze, jer bi vam mogli doneti mnogo više štete nego koristi.

Sanjati ronilačko odelo
Ronilačko odelo u snovima ukazuje na to da bi trebalo da poradite na svom odnosu sa bliskim osobama. Moguće je da ste zanemarili porodicu i prijatelje, pa da ni ne znate šta se u njihovim životima dešava. Ako želite da možete da računate na njih, moraćete i vi da uložite sebe u te odnose.

Sanjati ronilačku opremu
Ronilačka oprema u snu može da ima više značenja. Najčešće ovakvi snovi ukazuju na kompleksnost situacije u kojoj ste se našli, delimično i vlastitom zaslugom. Došao je trenutak kada morate nešto da preduzmete, ali se plašite da bi svaki naredni korak doneo više štete nego koristi. Možda ćete morati da rizikujete.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro ronili sami, u društvu ili sa ajkulama, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija ronjenja

Ronjenje je boravak pod vodom u cilju obavljanja sportskih aktivnosti.