Ruka – šta znači sanjati ruke?

Sanjati da vidite prljave ruke
Ako u snu vidite prljave ruke, to upozorava da su vam prijatelji neiskreni. Moguće je da mnogi ne odobravaju vaše postupke i da ih krišom komentarišu. Vremenom ćete postajati svesni da vas gledaju drugim očima, ali neće vam biti jasno zašto otvoreno ne kažu šta misle.

Sanjati da su vaše ruke prljave
Ukoliko su u snu vaše ruke prljave, to implicira da ćete nekome naneti nepravdu. Može se desiti da ćete nekoga svesno oštetiti u zamenu za uslugu koja će vam biti učinjena. Iako ćete naći bezbroj opravdanja da umirite savest, često ćete se setiti osobe koja, vašom krivicom, nije dobila ono što je zaslužila.

Sanjati da su vam čiste ruke
Kada su vam u snu čiste ruke, to simbolizuje iskrenost. Vi ste osoba koju najbolje opisuje izreka: „Što na um, to na drum“. Ne brine vas da li će se vaši komentari dopasti drugima jer smatrate da im činite magareću uslugu ako govorite samo ono što žele da čuju.

Sanjati da su drugome čiste ruke
Ako su u vašem snu nekome čiste ruke, to ukazuje na poverenje. Moguće je da u vašem okruženju postoji osoba kojoj govorite sve što uradite ili pomislite. Nije vam dao/la povoda da u njega/nju sumnjate pa se trudite da mu/joj uzvratite istom merom.

Sanjati da perete ruke
Ukoliko u snu perete ruke, to označava kraj vaših briga. Verovatno ćete prestati da radite ili da se družite sa osobama koje vam ne prijaju. Osetićete olakšanje jer više nećete morati da se pretvarate i jedva ćete čekati da prekinete svaki kontakt sa njima.

Sanjati da ste izgubili ruke
Kada u snu izgubite ruke, to upozorava na smrt. Može se desiti da će se starijem poznaniku pogoršati stanje nakon čega će uslediti ono neizbežno. Pokušaćete da utešite njegovu porodicu i da se prisetite svih lepih trenutaka koje ste zajedno delili.

Sanjati da su vam ruke mišićave
Ako ste sanjali da su vam ruke mišićave to simbolizuje manjak samopouzdanja. Moguće je da je reč o duboko ukorenjenim kompleksima koji vas sprečavaju da napredujete i da budete srećni. Poradićete na tome, pa će život početi da vam se menja na bolje.

Sanjati muškarca sa mišićavim rukama
San u kome vidite muškarca sa vrlo mišićavim rukama je znak da ste pod nečijim uticajem zato što ga/je volite ili zato što ga/je se plašite. Razmislite koliko ste do sada odluka sami doneli, a koliko vam ih je on tj. ona nametnuo/la.

Sanjati ženu sa mišićavim rukama
Ukoliko ste u snu videli ženu sa vrlo mišićavim rukama to znači da se plašite promena. Moguće je da ne volite da izlazite iz svoje zone komfora i da ste zbog toga propustili brojne velike prilike. Ako biste se oslobodili tog straha i oberučke prihvatili nove mogućnosti sve bi krenulo u boljem smeru.

Sanjati da su vam ruke vrlo male
Ako ste sanjali da su vam ruke vrlo male to, na žalost, simbolizuje izdaju. Morate da budete vrlo oprezni, ne samo prema poznanicima i kolegama, nego i prema prijateljima i voljenoj osobi. Neko bi mogao duboko da vas razočara. To ne mora da znači da treba da se izolujete od svih, nego samo da pazite kome i šta pričate.

Sanjati da imate velike ruke
Velike ruke u snovima znače da ćete biti nagrađeni za trud koji ste u nešto uložili ili za svoje dobročinstvo. Moguće je da ste mnogo vremena i energije posvetili nečemu i rezultati će premašiti vaša očekivanja. Druga mogućnost jeste da ćete dobiti priznanje za svoju humanost.

Sanjati da su vam ruke deformisane
Kada sanjate da na ruci nemate jedan ili više prstiju ili da imate više od deset prstiju, da vam je ruka kriva i slično to je dobar znak. Ovakvi snovi uglavnom najavljuju poboljšanje finansijske situacije. Za mlađe ljude san može biti znak skorijeg ulaska u brak ili dolaska prinove.

Sanjati da su vam ruke dlakave
Ako ste sanjali da su vam ruke vrlo dlakave to implicira da postoji nešto što vas onespokojava. Dosta stvari koje su vam smetale ste promenili na bolje i time ste zadovoljni. Međutim, postoji jedan „kamenčić u cipeli“ koji vas brine ili frustrira.

Sanjati tuđe dlakave ruke
San u kome vidite osobu sa vrlo dlakavim rukama znači da bi u vašem domu moglo doći do većih promena. Možda će se neko doseliti ili odseliti, možda ćete da dobijete prinovu ili će se dogoditi turbulencije kada su novac i posao u pitanju.

Sanjati da su vam ruke krvave
Ukoliko ste sanjali da su vam ruke krvave to simbolizuje osećaj krivice, tj. grižu savesti. Moguće je da ste nekoga uvredili, povredili ili mu/joj naneli štetu. Ako ne pokušate to da ispravite i dalje ćete sanjati snove s ovakvim ili sličnim značenjem.

Sanjati da su tuđe ruke krvave
San u kome vidite kako su nekome ruke krvave ukazuje na to da će vam se neko izviniti zbog nekih reči ili postupaka. S obzirom na to da ste uvredljivi i da teško zaboravljate takve stvari, neće vam biti lako da mu/joj oprostite i da krenete dalje.

Sanjati da imate ožiljke po rukama
Ako ste sanjali da imate ožiljke po rukama to simbolizuje vašu borbenost. Vi ste osoba koja skoro nikad ne odustaje od svojih ciljeva. Ma koliko to bilo dobro u profesionalnom smislu, ponekad je veliki teret. Morate da naučite da se opustite i da s vremena na vreme „odložite oružje“.

Sanjati da neko drugi ima ožiljke po rukama
Kada sanjate da neko drugi ima ožiljke po rukama to znači da će vas oduševiti nečija borbenost i energičnost. Reč je o osobi koja je doživela brojne uspone i padove, ali se nikad nije predala. Vodi se devizom „neuspeh nije opcija“, a to vam nije blisko jer ste do sada mnogo puta odustajali od onoga što nije išlo „glatko“.

Sanjati da imate rane po rukama
Ukoliko ste sanjali da imate rane po rukama to implicira da ćete se zbog nekoga ili nečega žrtvovati. Moguće je da ćete u želji da zaštitite voljene osobe ili da im obezbedite bolju budućnost uraditi nešto što se kosi sa vašim ubeđenjima.

Sanjati da neko drugi ima rane po rukama
Ako ste u snu videli rane na nečijim rukama to znači da krivite sebe za tuđi neuspeh. Možda verujete da ga/je niste na vreme upozorili ili da mu/joj niste dali dobar savet. Nema razloga da tako razmišljate, jer je on tj. ona odluku o daljim potezima doneo/la sam/a.

Sanjati da imate tetovažu na ruci
Kada sanjate da imate tetovažu na ruci to implicira da želite da se izdvojite iz mase. Oduvek smatrate da ste posebni i to ni ne krijete, nego se tom činjenicom ponosite. Pored toga, u većem društvu ste osoba koju svi slušaju i čijim se šalama smeju, a vas ni ne zanima kakvo zapravo mišljenje o vama imaju.

Sanjati tetovažu na tuđoj ruci
San u kome vidite tetovažu na nečijoj ruci ukazuje na to da ne smete da dozvolite da predrasude upravljaju vašim životom. Skloni ste da o ljudima, mestima i stvarima sudite na temelju pretpostavke, a ne na bazi svog iskustva. Zbog toga propuštate da u potpunosti uživate u životu, da upoznate nove ljude i doživite nešto posebno.

Sanjati da se držite sa nekim za ruku
Držati nekoga za ruku ili držati se sa nekim za ruku u snu znači da vam je do nekoga stalo i da se plašite da ćete da ga/je izgubite. Zapitajte se da li je taj strah realan i utemeljen, jer bi upravo on mogao da ugrozi vaš odnos sa voljenom osobom.

Sanjati da ste slomili ruku
Ukoliko ste sanjali da ste pali i slomili ruku to implicira da bi u narednom periodu trebalo da budete vrlo oprezni. Pred vama je mnogo obaveza i zato morate da sačuvate svoje fizičko i mentalno zdravlje. Ako ne budete pažljivi, možda će vas nešto „prikovati“ za krevet i sprečiti da realizujete svoje planove.

Sanjati da vam je neko polomio ruku
Ako ste sanjali da vam je neko polomio ruku to simbolizuje povređen ego. Moguće je da vas je na javi neko uvredio i nećete moći lako da mu/joj oprostite.

Sanjati da ste nekome polomili ruku
Kada sanjate da ste nekome polomili ruku to znači da ćete provocirati osobu kojoj zavidite. Uzvratiće vam samo osmehom i to će biti znak da ste poraženi u toj „igri“.

Sanjati da nekome pružate ruku
Pružiti nekome ruku u snu ukazuje na to da ćete odustati od osvete ili da ćete nekome nešto oprostiti. Niste osoba koja lako prašta, ali ćete shvatiti da je to bolje nego da ostatak života živite sa tom gorčinom.

Sanjati da vam neko pruža ruku
Ukoliko ste sanjali da vam je neko pružio ruku to implicira da ste ponekad previše ponosni. To ne znači da treba da pređete preko svega u šta verujete, ali ste u riziku da postanete gordi i nesrećni.

Sanjati da ste odbili ispruženu ruku
Ako ste sanjali da vam je neko pružio ruku i da ste je odbili to znači da ste vrlo često sami sebi najveći neprijatelj.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro uprljali ili oprali ruke, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija ruku

Ruke su gornji udovi tela.