Šta znači sanjati šal?

Šal je naš verni pratioc u zimskom periodu i teško da se bilo ko od nas može istinski zagrejati, sve dok se ne ušuškamo u toplu udobnost šala, kape i rukavica. Idealan je i kao modni detalj, međutim u snovima nam često može ukazivati na probleme koji nam se mogu naći na putu.

Sanjati šal
Videti šal u snu znači moguće zdravstvene probleme kojima možete biti podložni, ali najčešće će to biti lakši zdravstveni problemi koje ćete lako rešiti. Takođe, ovakav san ukazuje na vašu preteranu želju za kontrolom, te vam savetuje da je potrebno da se opustite i dozvolite drugima da i bez vašeg nadzora obave svoj deo posla. Prihvatite savete drugih i njihovu pomoć u nekim stvarima, više umova je uvek pametnije od jednog.

Sanjati da nosite šal
Sanjati da nosite šal oko vrata predskazuje da dolazi period sreće i blagostanja u ljubavi. Ako ste već u vezi, moguć je brak, a ako ste sami, upoznaćete nekog za kim će vaše srce ubrzano zakucati. Osetićete ispunjenost duše i shvatićete da je ljubav nešto što leči mnoge rane. Ako osećate udobnost dok nosite šal, sve što vam se dogodi u ljubavi i porodičnom životu biće lepo i biće trajno, ali ako osetite neudobnost šala, moguće je da ćete upoznati nekog s kim ćete imati kratkotrajnu vezu, isključivo zbog seksa.

Sanjati da neko drugi nosi šal
Kada vidite nekog drugog da nosi šal, u svom snu, pred vama su nova poznanstva koja će vam proširiti krug prijatelja i obogatiti vas novim znanjima i idejama. Moguće je i da ćete upoznati novog poslovnog partnera, ili saradnika, uz čiju ćete pomoć proširiti svoj posao i dići ga na naročito visok nivo. Ako ste u snu u inetrakciji sa osobom koja nosi šal, otkrićete nekom svoje tajne.

Sanjati da pletete šal
Ako sanjate da vi pletete šal, verovatno ćete čuti dobre vesti vezane za zdravlje nekog od vaših staijih ukućana, ili bližih članova familije. Ovakav san ukazuje da će nekom, vama dragom, brige konačno nestati, a osmeh se konačno vratiti na lice. Ako sanjate da neko drugi plete šal u vašem prisustvu, to može značiti da će vam neko pomoći da rešite svoje zdravstvene probleme.

Sanjati da kupujete šal
Kada kupujete šal u svojim snovima, verovatno ćete zaraditi neki novac, prvenstveno uz pomoć nekog od svojih rođaka. Ovo može značiti i da će vam neko od vaše familije vratiti novac koji ste mu nekada ranije posudili. Ako neko drugi kupuje šal, dobićete novac koji niste zaradili, možda kao neki poklon, ali u svakom slučaju, ovaj novac će vam dobro doći da rešite neke stvari.

Sanjati da poklanjate šal
San u kome poklanjate šal drugoj osobi implicira da u vašem okruženju postoje zavidni ljudi, koji prate svaki vaš korak i ljubomorno gledaju i komentarišu sve što vi imate. One vam možda neće učiniti ništa nažao, ali neugodno je znati da je svaki vaš korak popraćen ljubomornim i zavidnim pogledima i komentarima. Probajte to rešiti otvorenim razgovorom.

Sanjati da dobivate šal na poklon
Šal koji vam je neko poklonio u vašem snu, ukazuje na to da ćete dobiti korisne poslovne savete od starije osobe, te će vam oni omogućiti proširenje vašeg posla, ili poboljšanje kvalitete, a to će definitivno rezultirati poboljšanjem vašeg financijskog statusa.

Sanjati da skidate šal
Ako u svom snu skidate šal, vaše zdravstveno stanje ubrzo bi moglo biti narušeno, a za oporavak bi mogli biti podvrgnuti i operacionom zahvatu. Međutim vaš život nije u opasnosti, niti bi trebali imati bilo kakvih ozbiljnijih posledica, čak će vas iznenaditi brzina oporavka i dobro sveukupno zdravstveno stanje nakon toga.

Sanjati da ste izgubili šal
Izgubiti šal u snu simbolizuje gubitak ili, pak, traumu zbog gubitka na javi. Možda će iz vašeg života nestati osoba koja vam je veoma važna ili još uvek ne možete da prežalite odlazak takve osobe. Moguće je da će prijatelj tj. prijateljica preseliti u drugi grad ili državu, pa ćete shvatiti da će vas fizička razdvojenost udaljiti i na drugim nivoima.

Sanjati da ste pronašli šal
Kada sanjate da ste pronašli šal to implicira da biste u bližoj budućnosti mogli upoznati osobu sa kojom ćete se veoma brzo zbližiti. Nije isključeno da će on tj. ona postati sastavni deo vašeg života i veoma dobar prijatelj tj. prijateljica.

Sanjati da ste pocepali šal
Ako ste sanjali da ste slučajno pocepali šal to znači da ćete zbog nekih odluka ili poteza izgubiti podršku osobe koja vam mnogo znači. Ukoliko ste sanjali da ste namerno pocepali šal to implicira da ćete prekinuti kontakt sa prijateljem tj. prijateljicom ili raskinuti ljubavnu vezu sa partnerom tj. partnerkom kada shvatite da više nemate ništa zajedničko.

Sanjati da ste bacili šal
Baciti šal u snu ukazuje na to da premalo razmišljate o svojoj budućnosti. Vaše odluke su vezane samo za nekoliko dana ili meseci unapred, a ne pravite dugoročnije planove. Lepo je i bezbrižno živeti od danas do sutra, međutim, odgovorne, ozbiljne i odrasle osobe se ne ponašaju na taj način.

Sanjati da je neko drugi bacio šal
Ovakav san može da znači da ćete shvatiti da vi i vaš emotivni partner tj. partnerka nemate istu viziju budućnosti, te ćete se zapitati da li da ostanete zajedno. Ako smatrate da je vaša ljubav dovoljno jaka da prevaziđe neke izazove, nemojte da odustajete od te veze tj. braka. Međutim, ukoliko ste nesrećni zbog toga to je jasan znak da je vreme za novu stranicu u vašem životu.

Sanjati da ste zapalili šal
Zapaliti šal u snu ukazuje na to da ćete konačno prestati da živite u prošlosti. Moguće je da se kajete zbog nekih odluka ili postupaka ili zbog toga što ste propustili dobre prilike. Međutim, shvatićete da od toga nema nikakve koristi i počećete da planirate bolju i lepšu budućnost.

Sanjati da drugi pale šal
Kada u snu vidite kako neko pali šal to implicira da će neka osoba odjednom nestati iz vašeg života. Verovatno će prijatelj tj. prijateljica prestati da vam se javlja. Pitaćete se šta se dogodilo, tj. gde ste pogrešili, ali do tog odgovora nećete moći da dođete.

Sanjati da ste nekoga vezali šalom
Vezati nekoga šalom u snu ukazuje na to da ste osoba koja nesvesno pokušava da kontroliše sve oko sebe. Vi svojim bližnjima često namećete svoje mišljenje, ideje i stavove i ljutite se kada ne postupaju po vašim instrukcijama tj. savetima.

Sanjati da vas je neko vezao šalom
Ako ste sanjali da vas je neko vezao šalom to implicira da ste pod nečijim snažnim uticajem. To može biti neko od članova porodice ili partner tj. partnerka. U svakom slučaju, malo je odluka koje ste u poslednje vreme sami doneli, a mnogo više onih koje vam je on tj. ona nametnuo/la.

Sanjati da pokušavate nekoga da udavite šalom
Ukoliko ste sanjali da nekoga pokušavate da udavite šalom to simbolizuje potisnut bes ili, pak, želju za osvetom. Možda vas je neko uvredio ili povredio, pa smatrate da treba da mu/joj vratite istom merom. Osveta sasvim sigurno neće doneti moralno zadovoljenje o kome maštate, pa bi bilo bolje da se posvetite konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da neko pokušava da vas udavi šalom
Ovakav san ukazuje na to da ćete isprovocirati nečiju burnu reakciju. Možda ćete kazati nešto što se neće svideti članu porodice, prijatelju tj. prijateljici, partneru tj. partnerki, nekome od prijatelja ili kolega, pa će „osuti paljbu“ na vas.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga koje je boje bio šal iz vašeg sna.

Sanjati crni šal
Crni šal u snu simbolizuje žalost. Moguće je da ćete izgubiti poznanika, člana porodice ili prijatelja. Druga mogućnost jeste da u vašem domu vlada veoma loša atmosfera uzrokovana nekvalitetnom komunikacijom.

Sanjati beli šal
Beli šal u snovima najavljuje zanimljivo poznanstvo. Verovatno ćete u bližoj budućnosti upoznati nekoga ko može da reši vaš problem.

Sanjati crveni šal
Crveni šal u snu simbolizuje sreću i radost u porodici.

Sanjati roze šal
Roze šal u snovima ukazuje na to da će neko pokazati veliku nežnost prema vama. Moguće je da će osoba koju površno poznajete stati u vašu zaštititu.

Sanjati plavi šal
Plavi šal je u snovima veoma dobar znak. Ako ste u snu nosili šal plave boje to implicira da ćete konačno uspeti da pobedite svoje strahove.

Sanjati zeleni šal
Zeleni šal ukazuje na mir i blagostanje. Uskoro ćete uspeti da rešite problem koji vas dugo muči, pa ćete moći da odahnete. Vaša finansijska situacija će se dosta popraviti.

Sanjati žuti šal
Žuti šal u snovima je znak da u vašem okruženju postoji osoba koja vam na nečemu zavidi.

Sanjati šareni šal
Šareni šal u snovima obično ukazuje na to da ćete biti u prilici da neko vreme provedete sa ljubaznim i pristojnim ljudima. Moguće je da će neobavezno druženje u budućnosti da preraste u lepo prijateljstvo.

Definicija šala

Šal je najčešće deo zimskih dodataka odeći, mada je sve češće upotrebljavan i kao modni detalj koji se ne mora nositi samo po hladnom vremenu. Koristi se još od daleke prošlosti, a imao je i važne uloge u obeležavanju društvenog statusa onog ko ga nosi, kao i u verskim obeležjima i ritualima.