Salama – šta znači sanjati salamu?

Sanjati da vidite salamu
Ako u snu vidite salamu, to upozorava na nezgode na putu. Može se desiti da ćete negde otići na vikend da se odmorite, ali doživećete mnoštvo neprijatnih scena. Ništa neće ići tokom koji ste planirali zbog čega ćete mnoge obaveze morati da odložite izvinjavajući se ljudima sa kojima ste imali dogovor.

Sanjati da jedete salamu
Ukoliko u snu jedete salamu, to implicira da svesno pravite loše izbore. Vi ste osoba koja voli sebi da ugađa pa često prekršite pravila koja ste sami odredili. To se odnosi na izbor partnera, posla, namirnica koje konzumirate, i drugih stvari koje vam pokazuje da morate da poradite na karakteru ako želite da budete zadovoljni.

Sanjati da kupujete salamu
Kada u snu kupujete salamu, to označava svađu. Verovatno ćete se raspravljati sa dragom osobom koja od vas očekuje da ispunite sve njene/njegove želje. Šta god da uradite, dotičan/dotična neće biti zadovoljan zbog čega ćete prestati da glumite dobru vilu i pustićete ga da se sam snađe.

Sanjati da prodajete salamu
Ako u snu prodajete salamu, to znači da ćete nekoga slagati. Moguće je da ćete to uraditi iz najbolje namere, ali dotičnoj osobi ćete samo naškoditi. Strahovaćete da ga/je ne povredite, ali zaboravićete da prijatelji jedni drugima kažu gde greše, dok neprijatelji za to isto laskaju.

Sanjati da bacate salamu
Kada u snu bacate salamu, to ukazuje da ćete imati velike troškove. Verovatno ćete birati samo najbolju hranu, odeću, i druge stvari zbog čega ćete biti u dugovima. Brzo ćete se navići na dobro pa će vam trebati mnogo vremena da se vratite u normalu i da postanete svesni svojih mogućnosti.

Sanjati da drugi bacaju salamu
San u kome vidite kako neko baca salamu znači da će vas uvrediti nečija nezahvalnost. Moguće je da ćete pomoći drugoj osobi u nevolji, a da vam se neće ni zahvaliti na tome, nego će rešenje tog problema pripisati svojim vlastitim sposobnostima.

Sanjati da drugi jedu salamu
Ukoliko ste u snu videli kako neko jede salamu to implicira da ćete uzalud pokušavati da nekoga ubedite da pravi grešku. Verovatno će član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja raditi nešto što mu/joj može naneti veliku štetu. Potrudićete se da ga/je uverite da radi grešku,ali vas neće poslušati i odustati od toga.

Sanjati da ste dobili salamu
Dobiti salamu na poklon u snu znači da vas neko na javi sažaljeva. Moguće je da je to član vaše ili partnerove tj. partnerkine porodice. Smatra da ne zarađujete dovoljno i stalno drugima priča o tome. Osoba ste koja nikad ne kuka i sve što imate stekli ste isključivo svojim trudom i radom, zato vam jako teško pada kada čujete šta o vama pričaju drugi ljudi.

Sanjati da ste nekome poklonili salamu
Pokloniti salamu nekome u snu ukazuje na to da se ne biste trebali mešati u tuđi život, pa čak ni ukoliko se radi o osobi koja vam je mnogo bliska. Pustite da sam/a donosi vlastite odluke i da snosi posledice zbog toga. Savete delite samo onda kada ih neko od vas traži, u svakom drugom slučaju je to direktno zadiranje u nečiju privatnost.

Sanjati da kradete salamu
Krasti salamu u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju velike finansijske izazove. Moguće je da će vam se prihodi smanjiti i da ćete se teško snaći u toj situaciji. Nije isključeno da ćete morati da radite dva posla kako biste preživeli. Ako već sada počnete da štedite, ta kriza vam neće toliko teško pasti.

Sanjati da vam je neko ukrao salamu
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao salamu to implicira da previše verujete ljudima. Naime, u bližem okruženju imate nekoga ko će pokušati preko „vaših leđa“ da ostvari neke svoje interese. Moguće je da vam obećava kule i gradove, a sasvim je izvesno da ništa od toga neće ispuniti. Što pre shvatite da ste u zabludi, posledice će biti manje.

Sanjati da pravite salamu
Praviti salamu u snu znači da ste veoma vredna osoba, ali da nemate nikakvu korist od toga. Poslodavac ne namerava da vam poveća platu, ma koliko se trudili. Možda je vreme da razmislite o traženju drugog radnog mesta, tj. radnog okruženja koje će umeti da prepozna vaš potencijal.

Sanjati da drugi prave salamu
Ukoliko ste sanjali da neko pravi salamu to implicira da biste u bližoj budućnosti mogli upoznati osobu koja će vas oduševiti svojim stavom prema životu. Reč je o nekome ko veruje da se znanje, trud i rad isplate, pa ga mnogi smatraju idealistom. Ipak, dopašće vam se njegovi tj. njeni pogledi na život, te ćete se potruditi da što više vremena provedete zajedno.

Sanjati da sečete salamu
Seći salamu u snu ukazuje na to da će vam uskoro doći dragi gosti. To su članovi porodice ili prijatelji koje dugo niste videli. Biće vam jako drago što ih vidite, pa ćete se potruditi da se u vašem domu osećaju kao kod svoje kuće.

Sanjati da drugi seku salamu
Kada u snu vidite kako neko seče salamu to implicira da biste uskoro mogli biti pozvani na neku proslavu. To može biti venčanje, krštenje, proslava rođendana ili neko drugo slavlje. Rado ćete se odazvati pozivu i potrudićete se da svojim domaćinima obezbedite što lepši poklon.

Sanjati da pravite sendvič sa salamom
Praviti sendvič sa salamom u snu znači da ste lenji. U poslednje vreme nemate volje ni da ustanete iz kreveta, a kamoli da nešto radite. Možda ste samo umorni i potrebno vam je par dana da se „resetujete“. Međutim, ukoliko takva situacija potraje, moraćete da se potrudite da ne odete u krajnost i da vam to izazove neke probleme u poslovnom ili privatnom životu.

Sanjati da drugi prave sendvič sa salamom
Ako ste sanjali kako vam neko pravi sendvič sa salamom to implicira da nećete biti zadovoljni tuđim odnosom prema vama. Naime, vi se prema svima ophodite sa mnogo poštovanja i uvažavanja. Međutim, ne možete se pohvaliti da isto dobijate zauzvrat. Štaviše, nečija bahatost će vas mnogo povrediti.

Sanjati da jedete sendvič sa salamom
Jesti sendvič sa salamom u snu ukazuje na to da je krajnje vreme da počnete da radite na sebi ili da svoju ideju sprovedete u delo. Verovatno već neko vreme razmišljate o tome da svoj hobi pretvorite u posao, ali vas muči strah od neuspeha. Nećete znati da li ste uspešni ili ne ukoliko ni ne pokušate da ostvarite svoj san.

Sanjati da drugi jedu sendvič sa salamom
Kada u snu vidite kako neko jede sendvič sa salamom to znači da će vas razočarati manjak ambicije kod drage osobe. Moguće je da ste u vezi ili braku sa lenjom osobom ili da član porodice poseduje mnogo potencijala, ali to ne koristi u dovoljnoj meri. Ma šta vi njemu tj. njoj govorili, neće vas poslušati.

Sanjati da pržite salamu
Pržiti salamu za doručak u snu simbolizuje vašu skromnost. Vi ste osoba koja od ničega može da napravi mnogo. Ljudi koji vas poznaju vam se dive na vašoj ekonomičnosti i pitaju se kako vam polazi za rukom da sa skromnim primanjima imate sve što vam je potrebno.

Sanjati da drugi prže salamu
San u kome vidite kako neko prži salamu ukazuje na to da će neko kod vas izazvati samilost, pa ćete mu/joj pomoći da reši svoj problem. Tek ćete kasnije shvatiti da ste bili izmanipulisani.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakvu ste salamu u snu videli, jeli ili kupovali.

Sanjati pileću salamu
Pileća salama u snovima ukazuje na to da će neko banalizovati vaš trud i rad. Imaćete priliku da razgovarate sa nekim ko nije mnogo postigao u životu, ali voli da komentariše tuđe postupke i odluke. Za razliku od njega tj. nje, vi imate čime da se pohvalite, međutim, on tj. ona će pokušati da minimalizuje sve što ste do sada postigli. Ipak, nemojte da ga/je usrećite svojom burnom reakcijom, nego ostanite dostojanstveni.

Sanjati ćureću salamu
Ćureća salama u snovima je znak da biste mogli dobiti dobru ponudu za poslovnu saradnju. Moguće je da će vam trenutni poslodavac ponuditi bolje radno mesto ili da će to učiniti neko od vaših saradnika. Imajte u vidu da sa boljom platom dolazi i veća odgovornost, tako da biste trebali dobro da razmislite da li ste spremni na dodatnu količinu stresa.

Sanjati svinjsku salamu (šunku u crevu)
Svinjska salama ili šunka u crevu u snovima ukazuje na to da ćete odustati od nekog posla ili ideje koja ne donosi rezultate. Shvatićete da ste previše vremena i truda potrošili na to, pa ćete se okrenuti konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati pokvarenu salamu
Pokvarena salama u snovima, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi simbolizuju nemar prema sebi i prema drugima. Verovatno u poslednje vreme ne vodite računa o svom zdravlju, poslu ili odnosu sa partnerom tj. partnerkom, prijateljima ili članovima porodice. Dugoročno gledano, vaše ponašanje ne može da iznedri ništa dobro.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, jeli, kupili, prodali ili bacili salamu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija salame

Salama je vrsta kobasice koja je prethodno držana u slanoj vodi i začinima.