Šta znači sanjati šećer?

Šećer je simbol svega slatkog, a kakav je na javi, jako je sličan i u snu. Sanjati snove vezane za šećer trebali bi svi što češće, samo kad bi mogli birati šta da sanjamo. Ipak ima i interpretacija koje nisu tako slatke.

Sanjati šećer
Snovi u kojima vidite šećer predstavljaju nadolazeću sreću i veselje. Ali polako, neće vam sve tek tako pasti s neba. Pred vama su prvo određeni problemi i nervoze, ali to neće potrajati dugo. Savladaćete ih prilično lako i bićete nagrađeni periodom sreće i blagostanja. Ne one poklonjene, nego one istinski zaslužene sreće.

Sanjati da jedete šećer
Ako jedete šećer u snu, krajnji rezlutati vašeg truda i rada biće pozitivni i verovatno i bolji nego što ste očekivali. Međutim da bi do tog raspleta došli, moraćete proći trnovitim putevima, savladati prepreke koje će vam drugi tu postaviti i pokazati da verujete u ono što radite. Znajte da to neko sve sa strane gleda, neko ko vam ne želi uspeh i ko se potrudio da vas omete. Na kraju, ipak ćete vi biti pobednik i pokazati da imate najviše snage onda kadase u vas najmanje veruje.

Sanjati da kupujete šećer
Ako sanjate da kupujete šećer, neko iz vaše okoline gaji romantična osećanja prema vama, a vrlo je verovatno da vi to i ne znate. Nekom se sviđate zbog načina na koji živite i na koji se ophodite prema drugima. Ali i taj „neko“ ima problem da vam to i pokaže. Možda je to zbog toga što ste vi već u vezi, ili braku, a možda i samo zbog stidljivosti onog čija ste simpatija. Takođe, ovo može značiti da ćete ubrzo naći neku davno izgubljenu vrednost.

Sanjati da prodajete šećer
Prodavati šećer u snu moglo bi ukazati na to da ćete se pokušati okoristiti nečijom dobrotom, te preko nekog iz vaše blizine, ili sa vašeg posla, pokušati za sebe ostvariti materijalno dobro. Moguće je da će to biti na nepošten način, a kad-tad će to izaći na vidjelo i doživećete veliku sramotu. Preispitajte svoje namere.

Sanjati kocke šećera
Sanjati kocke šećera upućuje na to da ćete ubrzo postati sudionik flerta sa nekom osobom suprotnog pola, iako već imate ljubav i niste joj planirali biti neverni. I vas će iznenaditi vaši postupci, ali nećete tako lako naći snage da se oduprete novoj ljubavnoj avanturi. Ipak, ovo ne mora značiti da ćete ići do kraja i stvarno počiniti neveru, a rasplet događaja najviše zavisi od vas samih, i od snage vaše ljubavi prema stalnom partneru.

Sanjati da prosipate šećer
Kada prosipate šećer u snu, verovatno ćete doživeti neki manji novčani gubitak. Zapravo, veličina novčanog gubitka zavisi od toga koliko ste šećera prosuli, ali ne bi trebalo biti neke veće opasnosti, osim ako sanjate da prosipate baš velike količine šećera, svuda oko sebe.

Sanjati da kuvate sa šećerom
Kada u snu pripremate neki obrok sa šećerom, pred vama su određene teškoće, ali ništa toliko opasno, da vi to ne možete lako rešiti. Budite na oprezu i na samom početku lošeg perioda poduzmite korake koji će vas rešiti problema. Ako se previše opustite i ne odreagujete na znakove koji vam se ukažu, problemi se mogu uvećati, a vi se naći u neugodnijeoj situaciji od one koju ste mogli zamisliti.

Sanjati da ste prosuli šećer po podu
Ukoliko ste sanjali da ste namerno prosuli šećer po podu to simbolizuje finansijske izazove u budućnosti. Moguće je da ste u poslednje vreme trošili više nego što je bilo neophodno, a to bi vam se kasnije vrlo lako moglo odbiti o glavu. Počnite već sada da štedite kako ne biste doživeli bankrot.

Sanjati da ste slučajno prosuli šećer po podu ukazuje na neočekivane troškove. Možda će vam se pokvariti automobil, kućanski aparat ili nešto treće za šta ćete morati da odvojite određenu sumu novca.

Sanjati da drugi prosipaju šećer po podu
Videti u snu kako neko namerno prosipa šećer po podu znači da će vas iznervirati nečija bahatost. Moguće je da ćete imati priliku da provedete neko vreme s osobom koja se obogatila preko noći, pa sada potcenjivački gleda na sve oko sebe.

San u kome vidite kako neko slučajno prosipa šećer po podu ukazuje na to da će vas član porodice, prijatelj tj. prijateljica ili neko od kolega zamoliti da mu/joj pozajmite određenu sumu novca.

Sanjati da važete šećer
Vagati šećer u snu znači da će vas bliska osoba optužiti da ste škrti. Naime, u poslednje vreme se mučite sa time da vam što više novca ostane za realizaciju neke kupovine ili drugog projekta. Zato se trudite da što manje trošite, što će prijatelj tj. prijateljica ili neko od bližnjih shvatiti kao da pokušavate da živite na „tuđoj grbači“.

Sanjati da drugi važu šećer
San u kome vidite kako neko važe šećer znači da ćete konačno prestati da radite tuđi posao. Osoba ste koja vrlo retko govori „ne mogu“, „ne želim“ i „neću“ i zbog toga vas drugi ljudi iskorištavaju. Shvatićete da zbog njihovih zadataka, ideja i potreba zanemarujete sami sebe, pa ćete odlučiti da to promenite.

Sanjati da nosite džakove šećera
Nositi džakove pune šećera u snu ukazuje na to da ćete uspeti da ostvarite svoje ciljeve. Verovatno ste uložili mnogo truda i rada u nešto i pitate se da li će rezultati biti dobri. Važno je da budete strpljivi, pa ćete u budućnosti moći da uživate u plodovima svog rada.

Sanjati da drugi nose džakove šećera
Videti u snu kako neko prenosi džakove šećera znači da neke ljude ne bi trebalo da sažaljevate, zato što su oni zadovoljni svojim životom. Možda vama ne izgleda kao da su srećni, ali da žele promenu oni bi se sami za to izborili.

Sanjati da kradete šećer
Krasti šećer iz radnje ili prodavnice u snu ukazuje na to da ćete se nekome dopasti zbog optimizma kojim zračite. Vi ste osoba na kojoj se tuga ili brige ne mogu prepoznati. Upravo suprotno, smatrate da druge ne treba opterećavati svojim problemima. U bližoj budućnosti bi vaš stav mogao da impresionira osobu suprotnog pola, pa će vas pozvati na piće ili večeru.

Sanjati da drugi kradu šećer
San u kome vidite kako neko krade šećer znači da ćete se zaljubiti u osobu koja je mnogo mlađa ili mnogo starija od vas. Shvatićete da imate mnogo toga zajedničkog i pomisliti da je on tj. ona zapravo vaša „srodna duša“. Još samo kada biste smogli hrabrost i pokušali da mu/joj priđete.

Sanjati šećer u činiji
Ako ste u snu videli činiju punu šećera to takođe ima veze sa vašom materijalnom situacijom. Revidirajte troškove i počnite da štedite kako bi vam budućnost bila bezbrižna. Ukoliko ipak odlučite da nastavite sa dosadašnjim potrošačkim navikama postoji mogućnost da ćete zapasti u veliku krizu.

Sanjati šećer u džaku (vreći)
Videti u snu džak pun šećera simbolizuje velike vesti. Postoji mogućnost da ćete osvojiti premiju u igrama na sreću ili nasledstvo. Druga mogućnost jeste da ćete dobiti priliku da zaradite veći iznos novca, ali samo pod uslovom da preuzmete veliki rizik. Razmislite dobro o mogućim posledicama pre nego što pristanete na to.

Sanjati mrave u šećeru
Ukoliko ste u snu videli činiju ili vreću šećera punu mrava to implicira da neki vaši izbori neće naići na odobravanje članova porodice ili prijatelja. Možda ćete pomisliti da ste konačno upoznali svoju srodnu dušu, međutim, vaši bližnji ga/je neće tako lako prihvatiti. Konstruktivnim i argumentovanim razgovorom možete da razrešite tu situaciju.

Sanjati da topite šećer
Kada sanjate da topite šećer to znači da vam okolnosti još neće dozvoliti da pronađete neki balans u životu. Moguće je da vaš privatni život trpi zbog brojnih profesionalnih obaveza, a moguća je i obrnuta situacija. Na žalost, trenutno stvari tako stoje, ali to ne znači da se u budućnosti neće promeniti na bolje.

Sanjati da drugi tope šećer
San u kome vidite kako neko topi šećer obično ukazuje na to da će vam se prijatelj tj. prijateljica požaliti na neki problem. Verovatno je reč o lošim porodičnim tj. emocionalnim odnosima. Poželećete da budete potpuno iskreni i da mu/joj kažete da je problem u njemu tj. njoj, ali ćete brzo odustati od te ideje jer ne želite da ga/je povredite.

Sanjati da stavljate šećer u slano jelo
Ako ste sanjali da ste slučajno u neko slano jelo umesto drugog začina stavili šećer to implicira da vam je potreban odmor. U poslednje vreme ste pod konstantnim stresom, a to se negativno odražava na vaše mentalno i fizičko zdravlje. Pravi je trenutak da napravite pauzu kako biste „napunili baterije“ za izazove koji vam tek predstoje.

Kada sanjate da namerno u slano jelo stavljate šećer to znači da čeznete za osvetom. Verovatno vas je neko povredio ili uvredio i ne mislite da mu/joj oprostite. Imajte u vidu da osveta neće biti tako „slatka“ kao što se možda nadate.

Definicija šećera

Šećer koji svakodnevno koristimo u pripremi jela i poslastica je najčešće dobiven od šećerne repe, ili trske, neizostavan je sastojak svakodnevnih jelovnika i rasprostranjen je podjednako po celom svetu. Industrijski je proizvod procesa rafiniranja, a iako je primamljiv svim uzrastima, može ostaviti loše zdravstvene posledice po korisnika koji ga konzumira nekontrolisano.