Seme – šta znači sanjati semenke?

Sanjati da vidite seme
Ako u snu vidite seme, to označava dobitak. Moguće je da će posao u koji ste ulagali konačno početi da se isplaćuje. To će vam biti važno i zbog samopouzdanja jer ste vremenom počeli da sumnjate u vaše sposobnosti. Imaćete jako malo slobodnog vremena, ali bićete zadovoljni i ponosni na sebe.

Sanjati proklijalo seme
Ukoliko u snu vidite proklijalo seme, to simbolizuje zdravlje. Vi ste osoba koja vodi računa o sebi zbog čega u poslednje vreme niste imali ni kijavicu. Smatrate da je u jelu, piću i treninzima najvažnija umerenost pa se trudite da ni u jednom aspektu ne preterate.

Sanjati da kupujete seme
Kada u snu kupujete seme, to ukazuje da ćete nešto započeti. Vi uvek imate nove ideje pa ne znate kojoj ćete pre da se posvetite. Dešava vam se da mnoge projekte ne završite jer iskrsne nešto čemu biste radije posvetili pažnju. Zbog toga vas drugi ne shvataju ozbiljno i izbegavaju da sarađuju sa vama.

Sanjati da bacate seme
Ako u snu bacate seme, to implicira da ste zadovoljni vašim životom. Trenutno ne postoji ništa što biste promenili i lepo se osećate u svojoj koži. Zračite samopouzdanjem koje privlači iste takve ljude, a odbija one koji vam, poput vampira, crpe energiju.

Sanjati da vadite seme iz povrća
Kada u snu vadite seme iz povrća, to znači da ćete hteti nekome da pomognete. Moguće je da će vam se neko učiniti kao dobra osoba zbog čega ćete pokušati da mu/joj pronađete bolji posao ili da učinite neko drugo dobro delo. Ohrabrićete ga/je da pruži svoj maksimum i bićete ponosni na rezultate.

Sanjati da drugi bacaju seme
San u kome vidite kako neko baca seme znači da ćete biti ponosni na blisku osobu. Neko od vaših bližnjih će postići veliki uspeh, a vi ćete se svima hvaliti zbog toga. Nije isključeno da ćete prirediti zabavu u njegovu tj. njenu čast.

Sanjati da sadite seme u saksiju
Saditi seme u saksiju ukazuje na to da ste potpuno zapostavili hobije zbog toga što imate mnogo drugih obaveza. Više ne radite ono u čemu uživate, nego se bavite drugim stvarima. Osim toga, vreme vam oduzimaju i ljudi koje ste navikli da ste im uvek na raspolaganju. Vreme je da se malo više posvetite sebi kako se ne biste jednog jutra probudili kao nezadovoljna i nesrećna osoba.

Sanjati da drugi sade seme u saksiju
Videti u snu kako neko sadi seme u saksiju ukazuje na to da ćete upoznati osobu koja će vas impresionirati svojom energijom. Reč je o nekome ko je vizionar, a pomalo i idealista. Međutim, on tj. ona za razliku od vas ima dovoljno snage da se bori za ono što želi. Mogli biste mnogo toga da naučite od takve osobe.

Sanjati da razbacujete seme po zemlji
Razbacivati seme po zemlji u snu znači da se uspehu možete nadati samo ukoliko se budete trudili. Naime, ne možete očekivati da će drugi rešiti vaše probleme, niti da će se drugi baviti vašim životom ukoliko se vi ne trudite da on postane bolji i kvalitetniji. Morate da prestanete da kukate nad svojom sudbinom i da krenete u borbu za bolju budućnost.

Sanjati da drugi razbacuju seme po zemlji
San u kome vidite kako neko razbacuje seme po zemlji ukazuje na to da ćete pomagati drugoj osobi da ostvari svoj cilj. Verovatno će vam neko od članova porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja saopštiti svoju ideju i vi ćete shvatiti da je reč o nečemu što može da donese dobre rezultate. Zajedničkim snagama ćete se boriti da taj plan sprovedete u delo.

Sanjati da prodajete seme
Prodavati seme u snu ukazuje na to da biste želeli da vas drugi više poštuju. Međutim, vi patite od manjka samopouzdanja i zbog toga teško artikulišete svoje želje i ideje. Kada biste poradili na tome i kada biste počeli više da volite i cenite sebe i drugi bi vas više poštovali.

Sanjati da kradete seme
Krasti seme u snu znači da ste odabrali pogrešan način da ostvarite svoj cilj. Naime, niste dobro razmislili o mogućim negativnim posledicama svojih odluka i poteza. Još nije kasno da promenite pristup i da odaberete onu taktiku koja može da donese uspeh.

Sanjati da vam je neko ukrao seme
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao seme to implicira da biste trebali biti nežniji prema bližnjima. Iz najbolje namere ste veoma kritični. Međutim, bolji biste efekat mogli postići kada biste „spustili loptu“ i kada biste im pristupili sa više razumevanja. Sada nije trenutak da sprovodite „vaspitne mere“, nego da pokažete solidarnost s onima koje volite.

Sanjati da jedete seme
Jesti seme u snu simbolizuje dobro zdravlje. Verovatno ste imali nekih problema, ali ste se na vreme obratili lekaru, pa će vaše tegobe brzo da nestanu. Ipak, pokušajte da promenite nezdrave životne navike kako bi vam starost bila bezbrižnija i mirnija. Poruka ovog sna jeste da se što pre rešite poroka koji negativno utiču na vaš organizam, ali i odnose sa ljudima.

Sanjati da drugi jedu seme
San u kome vidite kako neko jede seme je znak da ćete uskoro moći da odahnete jer će bliska osoba rešiti problem koji ga/je dugo muči. Moguće je da je neko od članova porodice imao zdravstvenih problema, ali se stvari polako stabilizuju. Još uvek nije kraj vašim brigama, ali ćete makar trpeti manje količine stresa nego što je to sada slučaj.

Sanjati da kuvate seme
Kuvati seme u snu znači da biste trebali da odustanete od ideje koja ne donosi rezultate. Već dugo se bavite nečim što vam oduzima energiju. Međutim, uspeh nije ni na vidiku. Vreme je da dignete ruke od toga i da se posvetite konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da drugi kuvaju seme
Ako ste u snu videli kako neko kuva seme to implicira da ćete uspeti ubediti blisku osobu da odustane od neke odluke. Moguće je da ste vi shvatili da mu/joj to može doneti više štete nego koristi, ali da se trudite da i on tj. ona to shvati. Ako budete istrajni uspećete u tome da ga/je odgovorite od namere zbog koje bi se sutra mogao/la pokajati.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakvo ste seme u snu videli. Istina je da je neka semena teško prepoznati, ali je važno da pokušate da se setite na šta vas je seme iz vašeg sna asociralo.

Sanjati seme bundeve
Seme bundeve tj. špice u snovima simbolizuju vaš talenat da nagovorite ljude da vam budu na raspolaganju. Naime, imate moć da druge ubedite da udovoljavaju vašim potrebama i željama. U stanju ste da manipulacijom postignete sve što želite, međutim, ne biste trebali da zloupotrebljavate taj svoj dar.

Sanjati seme lubenice
Ukoliko ste u snu videli ili jeli semenke lubenice, to, na žalost nije dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju konflikte unutar porodice. Trenutno je komunikacija s ukućanima veoma loša i svi ćete morati da se trudite da se to promeni. Važno je da pokažete razumevanje i spremnost na kompromis.

Sanjati seme jabuke
Seme jabuke u snovima simbolizuje iskušenje. Moguće je da ćete biti u prilici da napredujete, ali samo ukoliko svojim delovanjem ugrozite drugoga ili ukoliko pogazite obećanje koje ste sami sebi dali. Druga mogućnost jeste da ćete biti u prilici da budete sa vrlo atraktivnom osobom i da tako prevarite i povredite partnera tj. partnerku. Setite se izreke „ne čini drugima ono što ne bi želeo/la da drugi učine tebi“ i biće vam jasno šta treba da uradite.

Sanjati seme paprike
Kada u snu vidite seme paprike to implicira da ćete dobiti dobru poslovnu ponudu. Ako ste trenutno zadovoljni svojim radnim mestom i primanjima, moguće je da ćete je odbiti. Međutim, ukoliko vas posao koji radite ne ispunjava i ne donosi željenu zaradu znate šta treba da uradite.

Sanjati seme laneno seme
Laneno seme simbolizuje napredak u svakoj sferi vašeg života. Moguće je da ste se u prethodnom periodu suočili sa brojnim izazovima i preprekama. Trpeli ste zbog toga velike količine stresa, ali ste uspeli da iz toga izađete kao pobednik. Naučili ste važne lekcije zbog koji ćete u budućnosti imati mnogo uspeha na poslu, ali i u ljubavnom životu.

Sanjati seme suncokreta
Kada u snu vidite ili jedete semenke suncokreta to implicira da biste trebali da promenite pristup prema ljudima. Ubeđeni ste da su mnogi od njih u stanju da vas povrede i da su neiskreni prema vama. Zato upadate u zamku vlastite paranoje i sami postajete nepoverljivi. Ako se promenite bićete mnogo srećniji.

Sanjati semenke marihuane (kanabisa)
Semenke kanabisa tj. marihuane u snu simbolizuju nerealna očekivanja. Verovatno ste ubeđeni u uspeh nečega čime se trenutno bavite, pa već maštate o tome šta će biti vaš sledeći veliki projekat. Bolje bi bilo kada biste išli korak po korak, a ne srljali u provaliju. Dajte sebi vremena da o svemu razmislite i ostvarujete ciljeve jedan za drugim kako se ne biste razočarali.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, kupili, vadili ili sejali seme, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija semena

Seme je reproduktivni biljni organ u kome se nalazi klica, začetak nove biljke.