Šikara – šta znači sanjati šikaru?

Sanjati da vidite šikaru
Ako u snu vidite šikaru, to implicira da ćete imati muke do konačnog uspeha. Moguće je da ćete mnogo truda uložiti da biste dobili dobar posao, održali porodicu na okupu ili osvojili osobu u koju ste zaljubljeni. Svesni ste da se velike stvari ne dobijaju lako zbog čega ćete biti spremni da se suočite sa preprekama i da ih uspešno prevaziđete.

Sanjati da puzite po šikari
Ukoliko u snu puzite po šikari, to upozorava na bolest. Može se desiti da će vam se iznenada slošiti i da ćete otkriti da vam je zdravstveno stanje ugroženo. Pod hitno ćete morati da promenite loše navike i da izbegavate stresne situacije koje su sve ovo i uzrokovale.

Sanjati da neko drugi puzi po šikari
Kada u snu drugi puzi po šikari, to implicira da će vas neko razočarati. Verovatno se radi o osobi koju ste cenili i poštovali, ali koja vam je dokazala da nije onakva kakvom ste je smatrali. Boleće vas saznanje da ste bili u zabludi pa ćete izbegavati da ga/je sretnete jer ćete se plašiti da ćete mu/joj reći u lice sve što mislite.

Sanjati da sami hodate po šikari
Ako u snu sami hodate po šikari, to znači da ćete se namučiti pre nego što donesete konačnu odluku. Moguće je da ćete biti u dilemi i da nećete znati šta da uradite u vezi posla ili braka/veze. Dobro ćete razmisliti o svemu jer jedan pogrešan korak može značiti kraj.

Sanjati da sa nekim hodate po šikari
Ukoliko u snu sa nekim hodate po šikari, to simbolizuje podršku. Može se desiti da će naredni period biti veoma težak za vas, ali olakšavajuća okolnost je ta što nećete biti sami. Osoba koju najviše volite će biti uz vas i neće dozvoliti da vam se nešto loše dogodi.

Sanjati da vidite blisku osobu u šikari
Kada u snu vidite blisku osobu u šikari, to ukazuje da nećete uspeti da mu/joj pomognete. Verovatno vam ni on/a sam/a to neće dozvoliti zbog čega ćete odustati. Biće vam teško da ga/je gledate u tom stanju pa ćete odlučiti da je najbolje da više ne budete u kontaktu.

Sanjati da je vaš dom zarastao u šikaru
Ako ste sanjali da je vaš dom zarastao u šikaru to implicira da vas brinu loši odnosi unutar porodice. Moguće je da neko od vaših ukućana ima problem koji se negativno odražava na celokupnu atmosferu u vašem domu. Trudite se da to popravite, međutim, isto se ne može reći i za druge članove porodice. Budite strpljivi jer će i ta teška faza vašeg života u nekom momentu da se okonča.

Sanjati da je porodično imanje zaraslo u šikaru
Ovakav san ukazuje na to da bi trebalo da održavate kontakte sa rodbinom. Verovatno ste zbog nekih privatnih obaveza ili posla zapostavili ljude koji su vam nekad bili važni. Distancirali ste se jedni od drugih, a nemate nikog prečeg od njih. Organizujte porodično druženje na kome će se okupiti oni koje volite.

Sanjati da ste zalutali u šikaru
Ako ste sanjali da ste zalutali u šikaru to implicira da vas situacija u kojoj ste se iznenada našli zbunjuje. Jako je važno da u narednom periodu odluke ne donosite preko noći. Najbolje bi bilo kada biste se o svojim sledećim potezima konsultovali sa ljudima kojima verujete i koji vam žele dobro. Zajedničkim snagama uspećete da se izvučete iz te krize.

Sanjati da nekoga tražite u šikari
Tražiti nekoga u šikari u snu simbolizuje razočarenje. Moguće je da vas je izneverila osoba kojoj ste verovali. Shvatićete da ste ga/je idealizovali i da on tj. ona zapravo ne poseduje osobine koje vi cenite. Neka vam ovo posluži kao lekcija za ubuduće, a to je da se više uzdate u sebe, a manje u ljude koji mnogo obećavaju.

Sanjati da nešto tražite u šikari
Kada sanjate da nešto tražite u šikari to implicira da se bavite jalovim poslom. Verovatno ste u to uložili mnogo vremena i truda, a rezultata nema. Umesto što nastavljate da se vrtite u tom začaranom krugu, odustanite od toga i posvetite se nečemu što ima budućnost.

Sanjati da ste pronašli napuštenu bebu u šikari
Ovakvi snovi mogu biti jako teški, ali nemaju loše značenje. Naprotiv, san u kome ste pronašli napuštenu bebu u šikari je znak da ćete pomoći nekome ko će pokazati veliku zahvalnost i uzvratiće vam istom merom. Nije isključeno da ćete nakon toga postati nerazdvojni prijatelji.

Sanjati da ste pronašli ranjenog psa u šikari
Ako ste sanjali da ste u šikari pronašli ranjenog psa to implicira da ćete se u narednom periodu posvetiti projektu koji ima širi društveni značaj. Shvatićete da vaši uski interesi ne smeju da budu ispred dobrobiti zajednice u kojoj živite. Uradićete nešto dobro za vaše okruženje i bićete veoma ponosni na sebe zbog toga.

Sanjati da ste pronašli ranjenu zver u šikari
Pronaći ranjenu zver u šikari ukazuje na to da bi trebalo pažljivije da birate prijatelje i poslovne saradnike. Prilično ste naivni i dozvoljavate da vas ljudi ubede u bilo šta, umesto da razmislite o tome da li vam zapravo žele dobro. Još nije kasno da se distancirate od onih koji mnogo obećavaju, a ništa ne ispunjavaju.

Sanjati da ste pronašli blago u šikari
Ukoliko ste sanjali da ste pronašli blago u šikari to je znak da ne treba da odustanete od svoje ideje samo zato što drugi ne veruju u nju. Ukoliko ste sigurni da može da donese dobre rezultate ne smete da dozvolite da vas tuđe kritike i komentari pokolebaju. Ako budete strpljivi i uporni dokazaćete svima da su bili u krivu.

Sanjati da se krijete u šikari
Kriti se u šikari u snu ukazuje na to da bi trebalo da još jednom razmislite o potezu koji nameravate da učinite, s obzirom na to da nije utemeljen na dužem razmišljanju, nego na emociji koju osećate. Umesto što želite nekoga da povredite ili da mu/joj se osvetite, pokušajte da iz toga izvučete pouku.

Sanjati da nekoga krijete u šikari
Ako ste sanjali da ste nekoga sakrili u šikari to implicira da ćete na javi stati u nečiju zaštitu. Možda će poslodavac odlučiti da otpusti vašeg kolegu tj. kolegicu, a vi ćete se pobuniti protiv toga. Druga mogućnost jeste da će se bliska osoba naći na meti kritika, ali vi nećete dozvoliti da ga/je svi napadaju nego ćete pokušati da nađete opravdanje za njegove tj. njene odluke ili postupke.

Sanjati da nešto krijete u šikari
Kada sanjate da ste nešto sakrili u šikari to znači da niste mnogo naučili iz grešaka iz prošlosti. Naime, skloni ste da verujete da se ceo kosmos urotio protiv vas i da vam zbog toga ništa ne polazi za rukom. Istina je mnogo jednostavnija. Ako biste razmislili o svojim potezima i uvideli greške koje ste pravili, te priznali odgovornost za njih takve stvari više ne biste ponavljali.

Sanjati da sečete (krčite) šikaru
Seći ili krčiti šikaru u snu simbolizuje nove početke. Možda ćete promeniti posao ili započeti privatni biznis. Druga mogućnost jeste da ćete se zbog školovanja ili posla preseliti u drugi grad ili državu, a treća da ćete prekinuti dugogodišnju vezu ili brak u kome niste bili srećni. Promena neće biti laka, ali se nikad nećete pokajati zbog odluka koje ste doneli.

Sanjati da drugi seku (krče) šikaru
Ukoliko ste u snu videli kako neko krči šikaru to implicira da bi trebalo blisku osobu da podržite u njegovim tj. njenim namerama, planovima i idejama. Nemojte da kritikujete nešto što ne razumete, nego pokušajte da shvatite kakve su mu/joj težnje. Ako možete pomozite mu/joj u realizaciji njegovog tj. njenog projekta, a ako ne možete izmaknite se i nemojte da ga/je opstruišete.

Sanjati da spavate u šikari
Kada sanjate da spavate u šikari to simbolizuje lenjost. Moguće je da ste trenutno u fazi kada vam se ništa ne radi. Nemate volje da ujutro ustanete iz kreveta, a kamoli da se prihvatite nekog posla. Možda ste samo umorni ili demoralisani zbog nekih uspeha. Međutim, ukoliko ta faza traje predugo san je znak da nešto mora da se menja.

Sanjati da drugi spavaju u šikari
Videti u snu kako neko spava u šikari znači da će vas iznenaditi odluke ili potezi bliske osobe. Možda ćete mu/joj sugerisati da od toga odustane, ali vas sasvim sigurno neće poslušati. Pomirite se sa tim da ovog puta mora da nauči na vlastitim greškama.

Sanjati da vodite ljubav u šikari
Ako ste sanjali da vodite ljubav sa voljenom osobom u šikari to implicira da vaš odnos nije na zavidnom nivou. Problem je loša komunikacija, koja se negativno odražava na vaše zajedničke planove. Pokažite razumevanje i spremnost na kompromis, a nemojte misliti da se svađom mogu rešiti problemi koji vas muče.

Ukoliko ste sanjali da vodite ljubav u šikari sa poznanikom tj. poznanicom moguće je da će vas život staviti pred neko iskušenje. Nemojte da podležete nagonima, nego poslušajte šta vam razum govori.

Kada sanjate da vodite ljubav u šikari sa nepoznatom osobom moguće je da ćete ući u neku vrstu tajne ljubavne veze.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili hodali po šikari, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija šikare

Šikara je degradacijski stadijum šume.