Šta znači sanjati sirće (ocat)?

Snove sa motivom sirćeta mnogo češće sanjaju žene nego muškarci. Takođe ovaj san češće sanjaju kuvari. Njihovo značenje zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i od detalja koji su ih pratili. Samo sirće je redak pojam u snovima.

Sanjati sirće

Ako u snu vidite sirće ili ocat, to implicira da ćete čuti neprijatne vesti. Moguće je da će se bliskoj osobi desiti loša stvar koja će direktno pogoditi i vas. Prvenstveno će vam biti krivo zbog nje/ga, ali smetaće vam što sve vaše planove morate da odložite ili da od njih odustanete.

Sanjati da kupujete sirće (ocat)

Ukoliko u snu kupujete sirće, to označava neželjene obaveze. Verovatno ćete biti primorani da date veliku sumu novca na nešto što niste planirali. To može biti kazna, račun, i slično. Iako ćete žaliti, bićete svesni da ste sami krivi pa ćete u budućnosti više paziti.

Sanjati da pijete sirće (ocat)

Kada u snu pijete sirće, to upozorava na razočaranje. Može se desiti da ćete nekome poveriti tajnu koju ne želite da drugi saznaju. Bićete uvereni da se radi o pouzdanoj osobi, ali vrlo brzo ćete saznati da ste tema mnogih ogovaranja i da pogrešili u proceni.

Sanjati da stavljate sirće u jelo (ocat)

Ako u snu stavljate sirće u jelo, to znači da ste gurman. Vi ste osoba koja uživa u hrani i, generalno, u životu. Volite da ugađate sebi i drugima pa uvek vodite računa da spremite njihovu omiljenu hranu, filmove i druge rekvizite koji upotpunjuju vaše druženje.

Sanjati da prosipate sirće (ocat)

Kada u snu prosipate sirće, to ukazuje da ćete zažaliti zbog nekih reči. Moguće je da ćete biti na ivici nerava zbog čega ćete mnogima sasuti u lice šta, zapravo, o njima mislite. Nećete više hteti da trpite i da im dozvolite da od vas prave budalu, ali kada se strasti smire, shvatićete da mogli da budete malo blaži.

Sanjati da pravite (proizvodite) sirće

Praviti tj. proizvoditi sirće u snu simbolizuje malu zaradu. Verovatno niste zadovoljni platom koju dobijate, s obzirom na trud koji u posao ulažete. Ako ste sigurni da se ta situacija neće uskoro promeniti, počnite da tražite drugo radno mesto. Posedujete talenat i znanje, samo je potrebno da pronađete poslodavca koji će to umeti adekvatno da nagradi.

Sanjati da ste dobili sirće

Ako ste sanjali da vam je neko dao sirće to implicira da će vam neko pomoći da završite neki posao ili privatnu obavezu. Moguće je da ćete kućne poslove podeliti sa partnerom tj. partnerkom ili decom, tj. da će vam kolega tj. kolegica na poslu pomoći da privedete kraju neki težak zadatak.

Sanjati da ste nekome dali sirće

Kada sanjate da ste nekome dali sirće to znači da ćete pomoći nepoznatoj osobi. Verovatno će to biti deo vašeg posla, ali će njemu tj. njoj mnogo značiti to što ste uradili. Potrudiće se da vam se oduži, premda vi smatrate da nema potrebe za time.

Sanjati da kradete sirće

Krasti sirće u snu ukazuje na to da ćete pokušavajući da rešite manji problem sami sebi prouzrokovati veliki haos. Važne odluke ne smete da „lomite preko kolena“, nego morate sebi dati vremena da o svemu dobro razmislite. Pogotovo je važno da konflikte sa članovima porodice ili partnerom tj. partnerkom ne rešavate kada ste ljuti ili uznemireni.

Sanjati da drugi piju sirće

San u kome vidite kako neko pije sirće znači da ćete nenamerno povrediti blisku osobu. Moguće je da ćete kritikovati člana porodice ili prijatelja iz najbolje namere, ali će to ispasti mnogo gore nego što ste mislili. Verovatno neko vreme nećete biti u kontaktu, dok on tj. ona ne shvati da niste želeli da ga/je povredite, nego da mu/joj pomognete.

Sanjati da drugi prosipaju sirće

Videti u snu kako neko prosipa sirće ukazuje na to da biste na javi mogli miriti dve „zaraćene“ strane. Moguće je da će se članovi porodice, prijatelji ili kolege posvađati, a vi ćete želeti da „izgladite“ taj sukob jer ga smatrate besmislenim. Uspećete u svojoj misiji, ali će vam oduzeti mnogo energije i vremena.

Sanjati da se umivate sirćetom

Umivati se sirćetom u snu znači da više verujete alternativnoj, nego tradicionalnoj medicini. Radije ćete piti čaj, nego neki lek. Međutim, postoje situacije kada morate da verujete lekarima, a ne travarima. Zato ne oklevajte da zakažete pregled ukoliko vas neki simptomi muče duže vreme.

Sanjati da se drugi umivaju sirćetom

Ukoliko ste u snu videli kako se neko umiva sirćetom to implicira da ste zabrinuti za zdravlje bliske osobe. Verovatno član porodice ili prijatelj tj. prijateljica ne želi da poseti lekara, bez obzira na to koliko vi insistirali na tome. S obzirom da je reč o odrasloj osobi ne postoji način da ga/je naterate da vas posluša.

Sanjati da se kupate u sirćetu

Kupati se u sirćetu u snu znači da ste opterećeni svojim godinama. Mnogo vas vređa kada vas ljudi pitaju koje ste godište i činite sve kako biste izgledali mlađe. Možda bore i seda kosa vama nisu privlačni, ali su tu zato što ste ih „zaradili“ životnim iskustvom. Dovoljno ste zreli da sprečite komplekse da upravljaju vašim životom.

Sanjati da se drugi kupaju u sirćetu

Kada u snu vidite kako se neko kupa u sirćetu to implicira da će vas iznenaditi razmišljanje vašeg poznanika tj. poznanice. Verovali ste da je reč o izuzetno inteligentnoj osobi, ali ćete u razgovoru shvatiti koliko je zapravo površan/a. Moguće je da će potpuno „pasti“ u vašim očima i da ćete doći do zaključka da ste ga/je godinama idealizovali.

Sanjati da perete kosu sirćetom

Prati kosu sirćetom znači da ne biste trebali da zanemarujete simptome koje osećate duže vreme. Pogrešno je dijagnozu i lekove tražiti u časopisima ili na internetu. Time možete samo da pogoršate situaciju. Zato je bitno da se što pre obratite stručnjacima koji su se školovali za to da vam pomognu.

Sanjati da drugi peru kosu sirćetom

San u kome vidite kako neko pere kosu sirćetom simbolizuje dobro zdravlje. Ako ste nedavno imali nekih problema, u bližoj budućnosti će se stvari promeniti na bolje. Moguće je da će vas neka stresna situacija naterati da povedete više računa o ishrani, rešite se poroka ili da u svoju svakodnevnicu uvedete više fizičkih aktivnosti.

Sanjati da ste nekoga poprskali sirćetom

Poprskati nekoga sirćetom ukazuje na ljubomoru ili zavist. Moguće je da u bliskom okruženju imate osobu koja je postigla sve ono o čemu vi maštate. Verovatno ima dobar posao i solidnu platu ili lep odnos sa partnerom tj. partnerkom. Umesto što se trujete negativnim emocijama, on tj. ona bi trebalo da vam posluži kao primer da se želje ostvaruju samo ukoliko se trudite.

Sanjati da vas je neko poprskao sirćetom

Ako ste sanjali da vas je neko poprskao sirćetom to implicira da ćete biti u društvu ciničnih osoba. Neko će pokušati da vas isprovocira potcenjujući vaše znanje, trud, rad ili uspehe. Ne smete sebi da dozvolite burnu reagiju, jer ćete time naštetiti sebi, a on tj. ona će ostvariti ono što želi.

Sanjati da nešto čistite sirćetom

Čistiti nešto sirćetom u snu simbolizuje težak posao koji vam predstoji u budućnosti. Moguće je da ćete preuzeti vrlo odgovoran zadatak na sebe. Druga mogućnost jeste da ćete nekome morati da saopštite loše vesti ili bolnu istinu. Nemojte da sumnjate u sebe, bez obzira na to što ste pod stresom. Imate dovoljno energije da prevladate i tu krizu.

Sanjati da drugi nešto čiste sirćetom

Videti u snu kako neko nešto čisti sirćetom znači da ćete na javi bliskoj osobi reći da je ono čime se trenutno bavi gubljenje vremena. Reč je o nekom poslu koji ne donosi rezultate, a vi sumnjate da će se to u budućnosti promeniti. Zato ćete odlučiti da budete potpuno iskreni prema njemu tj. njoj i kazaćete mu/joj da je bolje da digne ruke od toga i posveti se konstruktivnijim stvarim u svom životu.

Sanjati da bojite jaja sirćetom

Bojiti jaja sirćetom u snu ukazuje na to da ste vrlo talentovana i maštovita osoba, ali da taj svoj dar ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Moguće je da vaš posao ne zahteva kreativnost, ali to ne znači da ne možete da je usmerite na bavaljenje hobijem. Ko zna, možda to jednog dana postane dobar izvor prihoda.

Sanjati da drugi boje jaja sirćetom

Kada u snu vidite kako neko boji jaja sirćetom to implicira da vas boli što bliska osoba nije ambiciozna. Svesni ste da on tj. ona poseduje veliki potencijal, ali je previše lenj/a da ga iskoristi. Na žalost, ne možete mnogo da učinite, osim da mu/joj savetujete da se pokrene i uradi nešto dobro za sebe i svoju budućnost.

Sanjati da vam je sirće uništilo garderobu

Ovakav san znači da ste skloni preterivanju u svemu – u ljubavi, radu, pa čak i brizi za druge. Ma koliko ljudima oko vas prijala vaša naklonost, ponekad ih izluđujete svojim savetima i time što se mnogo sekirate za njihov život. Pokušajte da budete umereniji, kako u onome čime se bavite, tako i u odnosu sa ljudima koje volite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, kupili, pili, prosuli ili stavili u jelo sirće, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija sirćeta

Sirće je začin u ishrani koji se dobija vrenjem alkohola.