Slama – šta znači sanjati slamu?

Sanjati slamu
Ako u snu vidite slamu, to označava siromaštvo. Može se desiti da ćete preko noći izgubiti ono za šta ste se godinama borili. Nećete moći da verujete da je vaš trud tek tako nestao pa ćete biti prilično obeshrabreni i bez snage i novca da počnete sve iz početka.

Sanjati da nosite slamu
Ukoliko u snu nosite slamu, to ukazuje da će u firmi biti onako kako očekujete. Verovatno ste se pomirili sa tim da ćete raditi sve što vam zadaju, a ne samo poslove koji su u opisu vašeg radnog mesta. Od samog starta ste realni i ne želite da se zanosite jer je to siguran način da se razočarate.

Sanjati da palite slamu
Kada u snu palite slamu, to upozorava na svađe. Moguće je da ćete se raspravljati sa članovima porodice ili komšijama. Nikako nećete uspeti da se dogovorite zbog čega će se situacija otrgnuti kontroli. Ukoliko se ne smirite, organi reda će morati da intervenišu.

Sanjati krov od slame
Ako u snu vidite krov od slame, to označava strah. Verovatno smatrate da je vaša budućnost neizvesna što vas jako plaši. Trudite se da to ne pokazujete u društvu, ali kada ste sami, kroz glavu vam prolaze strašne misli i prizori zbog kojih razmišljate da prihvatite ponude koje biste, da je drugačija situacija, bez razmišljanja odbili.

Sanjati da mlatite slamu
Ukoliko mlatite slamu, to implicira da će vam neko uzvratiti nezahvalnošću. Može se desiti da će vas osoba kojoj ste pomogli posmatrati kao neprijatelja. Biće mu/joj neugodno u vašem društvu pa će početi da vas izbegava i da drugačije tumači ono što se dogodilo.

Sanjati da skupljate slamu
Kada u snu skupljate slamu, to ukazuje da ćete pronaći izgubljeni predmet. Moguće je da ste negde zaturili stvar koju vam je dala draga osoba. Smišljaćete kako da mu/joj to saopštite, ali kada se najmanje budete nadali, poklon će se pojaviti.

Sanjati da drugi skupljaju slamu
Videti u snu kako neko sakuplja slamu je znak da ćete biti nepravedno optuženi da ste od nekoga nešto otuđili. Moguće je da će vam član porodice ili prijatelj tj. prijateljica kazati da ste uzeli neku njegovu tj. njenu stvar i da je nikad niste vratili.

Sanjati da drugi mlate slamu
San u kome vidite kako neko mlati slamu ukazuje na to da ćete se na javi distancirati od osobe koja vam ne odgovara. Shvatićete da ne delite mišljenje ni o jednoj temi i izbegavaćete da sa njim tj. njom polemišete o bilo čemu. Nije isključeno da će vas otvoreno pitati da objasnite svoje ponašanje.

Sanjati da drugi pale slamu
Ako ste u snu videli kako neko pali slamu moguće je da ćete se na javi truditi da pomirite dve „zaraćene“ strane. Verovatno će se članovi porodice ili prijatelji posvađati i prekinuti komunikaciju. Preuzećete na sebe odgovornost da im pokažete koliko je njihov konflikt besmislen i trebaće vam mnogo truda i nerava da ostvarite tu misiju.

Sanjati da drugi nose slamu
Ovakav san znači da ćete deo svojih obaveza prebaciti na druge. Moguće je da ćete radni zadatak podeliti sa kolegom tj. kolegicom ili da ćete zadužiti članove porodice za neke kućne poslove. Neće im biti drago zbog toga, ali će vama umnogome olakšati život. Davno ste shvatili da se previše trošite i da je vreme da „stanete na kočnicu“.

Sanjati da balirate (sabijate) slamu
Balirati ili sabijati slamu ručno u snu simbolizuje težak rad. Verovatno ćete se morati mnogo potruditi da završite neki posao. Ako ste sanjali da traktorom balirate slamu moguće je da će vam neko izaći u susret prilikom rešavanja problema. To ne mora biti neko od prijatelja ili članova porodice, nego čak i osoba koju ste nedavno upoznali.

Sanjati da drugi baliraju (sabijaju) slamu
Ukoliko ste u snu videli kako neko ručno balira slamu to implicira da ćete se na javi sažaliti nad nečijom sudbinom. Moguće je da ćete od prijatelja ili putem medija saznati za tešku materijalnu situaciju neke porodice ili pojedinca, te ćete odlučiti da učinite sve što je u vašoj moći kako biste im/mu/joj pomogli.

Sanjati da pravite šešir od slame
Praviti šešir od slame u snu simbolizuje kreativnost. Trenutno ste u fazi kada vam sve polazi za rukom. U stanju ste da svaki problem rešite, a da one koji trenutno ne mogu da se reše ostavite za neko bolje vreme. Pokušajte da tu fazu svog života iskoristite na najbolji mogući način. Sada je pravi trenutak da napravite planove za budućnost.

Sanjati da drugi prave šešir od slame
Kada u snu vidite kako neko pravi šešir od slame to implicira da biste u bližoj budućnosti mogli upoznati vrlo interesantnu osobu. Oduševiće vas količina energije koju poseduje i to što se izuzetno trudi da svoj posao uradi na pravi način. Reč je o profesionalcu kakav se retko sreće, pa ćete poželeti da što više vremena provedete sa njim tj. njom jer znate da od takve osobe možete mnogo toga da naučite.

Sanjati da nosite slamnati šešir
Nositi slamnati šešir u snu je znak da vam je potreban odmor. Prethodni period je bio veoma stresan. Doživeli ste razne teške situacije i to vas je iscrpelo fizički i mentalno. Moraćete da odvojite barem nekoliko dana kako biste se „resetovali“. Neće svet propasti ukoliko vi neko vreme ne budete radili ništa.

Sanjati da drugi nose slamnati šešir
San u kome vidite kako neko nosi slamnati šešir znači da ćete pozavideti nekome na njegovom tj. njenom opuštenom stavu prema životu. Vi ste osoba koja mnogo brine i ponekad se čini kako nosite sve brige sveta na svojim leđima. U poređenju sa njim tj. njom vi ste potpuna krajnost. Ipak, morate da priznate da je njegov tj. njen način života mnogo zdraviji, pa čak i produktivniji od vašeg.

Sanjati strašilo sa slamnatim šeširom
Strašilo sa slamnatim šeširom u snu ukazuje na to da ste paničar. Osoba ste koja od male brige pravi veliki problem. U tim momentima mentalnog rastrojstva niste u stanju da poslušate šta vam ljudi oko vas govore, nego zamišljate najgori mogući razvoj događaja. Zbog vlastitog zdravlja biste trebali da „stanete na loptu“ i da spustite tenzije koje sami sebi stvarate.

Sanjati da jedete slamu
Premda slama nije hrana za ljude, ovakvi motivi su u snovima zastupljeni onda kada strepimo za svoje zdravlje. Verovatno ste se suočili s izvesnim simptomima, ali još uvek niste posetili lekara. Nemojte da upadate u zamku, pa da dijagnozu i lekove tražite na interenetu ili u časopisima. Što se pre obratite stručnjacima za pomoć pre ćete rešiti problem.

Sanjati da drugi jedu slamu
Ukoliko u snu vidite kako neko jede slamu to implicira da ste zabrinuti za zdravlje voljene osobe. Moguće je da se neko od vaših bližnjih suočava s izvesnim simptomima. Verovatno ste u poslednje vreme često sa njim tj. njom u raznim ordinacijama, a najviše vas brine činjenica da niko ne može da otkrije o kakvom se obolenju radi. Važno je da ne gubite nadu da će se situacija popraviti.

Sanjati da nekoga hranite slamom
Hraniti nekoga slamom u snu ukazuje na to da će neko vaše dobre namera protumačiti na pogrešan način. Možda ćete želeti da pomognete članu porodice ili prijatelju tj. prijateljici, a on će to doživeti kao pokušaj mešanja u njegov tj. njen život. Shvatićete da je došlo do nesporazuma, pa ćete prestati da delite savete onda kada ih niko od vas ne traži.

Sanjati da vas neko hrani slamom
Ako ste sanjali da vas neko hrani slamom to implicira da ćete se ogrešiti o dragu osobu. Član porodice ili prijatelj će pokušati da vam pomogne, a vi ćete mu/joj drsko odbrusiti da vam pomoć nije potrebna. Tek ćete kasnije shvatiti da ste pogrešili, pa ćete morati da tražite njegovo tj. njeno izvinjenje.

Sanjati da životinje hranite slamom
Kada sanjate da hranite životinje tj. stoku slamom to znači da ćete početi da štedite kako bi vam budućnost bila bolja i kvalitetnija. Naime, uskoro ćete shvatiti da ste mukom zarađen novac trošili na stvari koje vam nisu bile potrebne, pa ćete promeniti navike. Biće ovo jedna od najboljih odluka koju ste u životu doneli.

Sanjati da drugi hrane životinje slamom
Ukoliko ste u snu videli kako neko hrani životinje slamom to implicira da biste trebali da poslušate savet koji ste nedavno dobili, a tiče se vašeg profesionalnog života. Verovatno vam je stariji član porodice ili prijatelj nešto sugerisao i da ste se oglušili na to. Međutim, ubrzo ćete shvatiti da je u pravu.

Sanjati da ležite na slami
Ležati na slami u snu ukazuje na to da želite da promenite nešto u svom domu, ali još uvek nemate finansijskih mogućnosti za to. Podstanari maštaju o svojoj nekretniji, a mnogi bi želeli da renoviraju kuću ili stan.

Sanjati da drugi leže na slami
Ako ste u snu videli kako neko leži na slami to implicira da ćete pomagati prijatelju tj. prijateljici da se preseli ili da završi neki težak posao. Rado ćete se odazvati njegovom tj. njenom pozivu, zato što vam je do sada bezbroj puta izašao/la u susret.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, nosili, skupljali, palili ili mlatili slamu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija slame

Slama predstavlja osušene stabljike žitarica.