Slanina – šta znači sanjati slaninu?

Sanjati slaninu
Ako u snu vidite slaninu, to označava iskušenje. Moguće je da najviše volite ono što vam škodi. U to spada jaka hrana, alkohol, duvan, i slične stvari. Dešava vam se da u njima preterate, ali kada odlučite, u stanju ste dugo da ih se klonite. Posle nekog vremena ih ponovo konzumirate jer želite da nagradite sebe zbog discipline i tako stalno idete Jovo nanovo.

Sanjati da jedete slaninu
Ukoliko u snu jedete slaninu, to implicira da će vas neko klevetati. Verovatno u vašem okruženju ima zavidnih osoba koje potcenjuju tuđe napore smatrajući da jedino oni rade kako treba. Često napamet pričaju o stvarima u koje se ne razumeju pa vam je teško da se suzdržite i da ne započnete raspravu koju ste, u startu, izgubili.

Sanjati da topite slaninu
Kada u snu topite slaninu, to simbolizuje radosnu sutrašnjicu. Vi ste osoba koja želi da sebi i svojoj porodici obezbedi sigurnu budućnost zbog čega ste u stanju da se žrtvujete i da radite više poslova. Iako znate da nije dobro da im sve date na gotovo, savest vam je mirna jer niste uzalud rasipali vreme i novac.

Sanjati da prodajete slaninu
Ako u snu prodajete slaninu, to ukazuje da ste majstor svog zanata. Vama je važniji kvalitet od kvantiteta zbog čega radove privodite kraju tek kada zadovolje vaše kriterijume. Nije vam važno koliko će to vremenski potrajati jer ste sigurni da niko neće imati primedbe i da nećete crveneti zbog kritika.

Sanjati da bacate slaninu
Kada u snu bacate slaninu, to znači da ste u zabludi. Moguće je da ste zainteresovani za oblast kao što je nutricionizam, bavljenje fizičkim aktivnostima, ili drugu nauka. Pratite samo najnovija istraživanja koja su često kontradiktorna u odnosu na dosadašnja otkrića zbog čega odbacujete mnoge stvari od kojih biste mogli da imate koristi.

Sanjati da drugi jedu slaninu
San u kome vidite kako neko jede slaninu ukazuje na to da biste trebali da izbegavate ogovaranje drugih ljudi. Naime, vi ste vrlo radoznala osoba i imate veliki krug prijatelja, te svakodnevno dobijate različite informacije iz njihovog privatnog i profesionalnog života. Isto tako, volite da o tome diskutujete sa drugim ljudima, a to bi vam se u nekom momentu života moglo „odbiti o glavu“.

Sanjati da drugi tope slaninu
Videti u snu kako neko topi slaninu znači da biste mogli biti nagrađeni za svoj trud i rad. Vi ste vrlo vredna osoba i zbog toga vas mnogi poštuju i vole. Do sada niste imali mnogo prilika za napredak, međutim, to bi se u bližoj budućnosti moglo promeniti. Možda će vam poslodavac povećati platu ili ćete dobiti neke druge benefite. U svakom slučaju, pred vama je zanimljiv i lep period pun pozitivnih promena.

Sanjati da drugi bacaju slaninu
Ako ste u snu videli kako neko baca slaninu to implicira da ćete uzalud pokušavati dragoj osobi da objasnite da je doneo/la pogrešnu odluku. Naime, neko od članova porodice ili prijatelja je krenuo/la u realizaciju ideje koju smatrate lošom i neostvarivom. Pokušaćete da mu/joj ukažete na činjenicu da je to gubljenje vremena, ali će ipak morati da nauči na vlastitim greškama.

Sanjati da kupujete slaninu
Kupovati slaninu u prodavnici, tj. u supermarketu u snu ukazuje na to da ste odabrali pogrešan način da smanjite troškove. Odrekli ste se sitnica da biste mogli da uživate u porocima. Promenite prioritete ukoliko želite da uštedite.

Ako ste sanjali da kupujete slaninu u mesnici to implicira da biste trebali više novca da uložite u ono što će vam se sigurno vratiti. Možete kupiti jeftinu odeću, ali kada su sredstva za rad u pitanju, tu ne biste trebali da štedite.

Kada sanjate da kupujete slaninu na pijaci to znači da će vam se neko ulaganje isplatiti. Dobićete mnogo više nego što ste mislili da je moguće.

Sanjati da ste dobili komad slanine
Ukoliko ste sanjali da vam je neko poklonio komad slanine to implicira da ste osoba koju mnogi vole i poštuju. Retko kome ste se u prošlosti zamerili i svakome ste izašli u susret. Zato možete da očekujete pomoć sa svih strana ukoliko za tako nešto bude bilo potrebe. Ipak, ne smete da dozvolite da vam ta moć „udari u glavu“, pa da počnete da zloupotrebljavate nečiju naklonost.

Sanjati da ste nekome poklonili komad slanine
Pokloniti drugoj osobi komad slanine u snu ukazuje na to da ćete imati priliku da neko vreme provedete sa veoma dobrom osobom. Reč je o nekome ko u sebi nema ni trunku sujete i zlobe. Na njegovom tj. njenom primeru ćete shvatiti da je svet zapravo mnogo lepše mesto nego što ponekad mislite. Ukoliko je reč o osobi suprotnog pola nije isključeno da ćete se zaljubiti.

Sanjati da ste ukrali slaninu
Kada sanjate da ste ukrali slaninu iz supermarketa, mesnice ili sa pijace to implicira da bi neki vaši potezi ili odluke mogli naići na kritike ljudi koji vas okružuju. Možda ćete uraditi nešto što im se neće dopasti, pa će vam to reći u lice. Ako verujete da ste postupili ispravno, potrudite se da im to i dokažete. Međutim, nemojte da se brinete zbog toga, ako ste sigurni u to što radite, ne smete da dozvolite da vas tuđe mišljenje pokoleba.

Ukrasti slaninu od druge osobe ili iz tuđe sušare (pušnice) znači da ćete biti nepravedno optuženi za neko „zlodelo“. Moraćete mnogo da se potrudite da dokažete da ste nevini, a nakon tog „incidenta“ neke ljude više nećete gledati istim očima.

Sanjati da vam je neko ukrao slaninu
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao slaninu to znači da u bližem okruženju imate osobu koja vas iskorištava kako bi ostvario/la svoje ciljeve i interese. Reč je o nekome ko vam se predstavlja kao prijatelj tj. prijateljica, a izdaće vas ukoliko shvati da mu/joj se to isplati. Zato pazite sa kime delite svoje tajne, planove i strahove. O takvim stvarima razgovarajte samo sa ljudima za koje ste sigurni da vam nikad ne bi naneli štetu ili zlo.

Sanjati da sečete slaninu
Seći slaninu u snu ukazuje na to da će vam uskoro u goste doći veoma dragi ljudi. Reč je o rodbini ili prijateljima koje dugo niste videli. Potrudićete se da se u vašem domu osećaju kao kod svoje kuće. Uz kvalitetnu hranu i dobro piće odlično ćete se zabaviti i evocirati drage uspomene iz prošlosti.

Sanjati da drugi seku slaninu
Ukoliko ste u snu videli kako neko seče slaninu to implicira da ćete nekoga iznenaditi svojom posetom. Naime, obići ćete rodbinu ili prijatelje kod kojih dugo niste bili. Biće im izuzetno drago što ste im gosti, pa će se potruditi da se u njihovom domu osećate što bolje. Obećaćete jedni drugima da ćete se u budućnosti više družiti, mada i jedni i drugi znate da to obećanje ne možete da ispunite.

Sanjati da pržite slaninu
Pržiti slaninu u snu znači da se previše trudite da udovoljite ukućanima, partneru tj. partnerki ili prijateljima. Žrtvujete svoje slobodno vreme kako bi njima bilo lepše. Ipak, morate da se posvetite i sebi, svojim potrebama i željama kako se jednog jutra ne biste probudili kao nesrećna i nezadovoljna osoba.

Sanjati da drugi prže slaninu
San u kome vidite kako neko prži slaninu ukazuje na to da ste razmaženi. Navikli ste da su vam članovi porodice i partner tj. partnerka uvek na raspolaganju. Međutim, morate imati više obzira prema njihovim potrebama.

Sanjati da jedete prženu slaninu
Ovakav san ukazuje na to da bi vam se zbog nepažnje mogao dogoditi peh. Možda ćete pasti na ulici, napraviti saobraćajni prekršaj ili grešku na radnom mestu.

Sanjati da drugi jedu prženu slaninu
Ako ste u snu videli kako neko jede prženu slaninu to je poruka da se ne smete radovati tuđoj nesreći, te da na tome ne smete da zasnivate vlastitu sreću. Ukoliko ne verujete u karmu, verujte da se se i dobro i loše u životu kad-tad vrati.

Sanjati da kuvate slaninu
Kuvati slaninu u snu znači da na javi lažete sami sebe. Verovatno ste na dijeti ili pokušavate da se rešite poroka. Umesto da budete iskreni prema sebi i da shvatite za šta se tačno žrtvujete, vi postupate suprotno od onoga što ste sami sebi obećali i zato dobrih rezultata nema.

Sanjati da drugi kuvaju slaninu
San u kome vidite kako neko kuva slaninu ukazuje na to da bi vas moglo nasmejati nečije ponašanje. Moguće je da ćete biti u prilici da slušate nečije hvalisanje i nećete moći pomoći sami sebi da razgovarate bez sarkazma.

Sanjati da jedete kuvanu slaninu
Ukoliko ste u snu jeli kuvanu slaninu to implicira da biste trebali da povedete računa o vlastitom zdravlju. Možda se osećate dobro, ali ne smete da preskačete redovne kontrole i da se oglušavate na savete lekara.

Sanjati da drugi jedu kuvanu slaninu
Kada u snu vidite kako neko jede kuvanu slaninu to znači da ste zabrinuti za zdravlje voljene osobe.

Sanjati pokvarenu slaninu
Ako je slanina koju ste u snu videli bila pokvarena ili čak crvava to simbolizuje štetu. Pazite na šta tačno trošite mukom zarađeni novac.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, jeli, topili, prodavali, kupili ili bacili slaninu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija slanine

Slanina je sušeno meso koje se pravi od usoljenog svinjskog mesa.