Smokva u snu – šta znači sanjati smokve?

Sanjati da vidite smokve
Ako u snu vidite smokve, to simbolizuje veliki uspeh u ljubavi. Moguće je da ćete partner/ka i vi prevazići prepreke koje su vam drugi postavili. Shvatićete da je ono što imate suviše vredno da biste dozvolili da se zbog gluposti okonča. Trudićete se da ni na koga ne obraćate pažnju, već da zajedno rešite svaki problem koji iskrsne.

Sanjati da jedete smokve
Ukoliko u snu jedete smokve, to ukazuje da ćete se obogatiti. Verovatno ćete pokrenuti ili naći posao koji će vam doneti veliku zaradu. Dobro ćete se raspitati i oslušnuti potrebe tržišta zbog čega će vam uspeh biti zagarantovan. Bićete spremni za saradnju i učenje koje će vas poštedeti grešaka koje početnici najčešće prave.

Sanjati da berete smokve
Kada u snu berete smokve, to označava uspeh u trgovini. Može se desiti da ćete se odlučiti da obavite veću kupovinu u vidu nekretnine, automobila ili nečega za šta će vam trebati dosta novca. Proći ćete bolje nego što ste očekivali jer ćete naići na poštene ljude sa kojima ćete se, bez problema, dogovoriti oko svega.

Sanjati smokvin list
Ako u snu vidite smokvin list, to znači da će vam se ispuniti davna želja. Moguće je da ćete na nju vremenom zaboraviti i da ćete se iznenaditi kada se setite koliko vam je nekada bila važna. Nećete biti uplašeni, niti opterećeni njenim ishodom zbog čega će se stvari odvijati bolje nego što biste vi isplanirali.

Sanjati da sadite smokvu
Kada u snu sadite smokvu, to implicira da ćete ulagati u budućnost. Vi ste osoba koja mnogo radi na svom obrazovanju i usavršavanju jer to smatrate jedinim načinom da sebi i svojoj porodici obezbedite lagodan život. Ne oslanjate se ni na koga jer ste svesni da ste sami kovač svoje sudbine.

Sanjati da se penjete na stablo smokve
Penjati se na stablo smokve u snu znači da posedujete ogroman potencijal za uspeh. Vrlo ste vredna osoba i brzo učite, međutim, još uvek niste dobili priliku da pokažete svoje znanje i veštine. Nemojte da gubite nadu jer će vaših pet minuta doći kada najmanje budete očekivali.

Sanjati da se drugi penju na stablo smokve
San u kome vidite kako se neko penje na stablo smokve ukazuje na to da će vas uvrediti kada poslodavac unapredi kolegu tj. kolegicu umesto vas. Posedujete mnogo više veština, znanja i iskustva, pa ćete to doživeti kao nepravdu. Ukoliko smatrate da na trenutnom radnom mestu u skorije vreme nećete moći da napredujete, počnite da tražite drugi posao.

Sanjati da drugi jedu smokve
Videti u snu kako neko jede smokve znači da ćete čuti šokantne vesti vezane za prijatelja tj. prijateljicu ili poznanika ili poznanicu iz detinjstva. Možda ćete saznati da se razveo/la ili da se naglo obogatio/la. U svakom slučaju, poželećete mu/joj sreću u životu.

Sanjati da nekoga hranite smokvama
Hraniti nekoga smokvama u snu ukazuje na to da ste zabrinuti za zdravlje bliske osobe. Neko od članova porodice ili prijatelja se suočava s izvesnim problemima, a još uvek nije dobio/la pravu dijagnozu i terapiju. Na žalost, vi tu ne možete mnogo da promenite, osim da mu/joj pružite nesebičnu podršku.

Sanjati da vas neko hrani smokvama
Ovakav san je upozorenje da ne zanemarujete simptome koje osećate duže vreme. Skloni ste da dijagnozu i lekove tražite u časopisima i na internetu, što može samo da pogorša situaciju. Što pre zakažete pregled kod lekara, pre ćete dobiti odgovore na pitanja koja vas muče, a vaše celokupno zdravlje će se popraviti.

Sanjati da drugi beru smokve
San u kome vidite kako neko bere smokve može biti znak da će neko profitirati preko „vaših leđa“. Moguće je da će poslodavac mnogo da zaradi zahvaljujući vašem trudu i radu. Ako ne želite da stalno donosite profit drugima, razmislite o tome da pokrenete vlastiti biznis.

Sanjati da drugi sade smokve
Videti u snu kako neko sadi smokve znači da će vas partner tj. partnerka ili neko od članova porodice podstaći da počnete da razmišljate o budućnosti. Možda ćete konačno odlučiti da svoju ideju sprovedete u delo. Osmislićete plan i ukoliko ga budete poštovali velike su šanse da ćete ostvariti svoj cilj.

Sanjati da kupujete smokve
Kupovati smokve u snu simbolizuje neočekivani dobitak. Moguće je da ćete dobiti nekretninu, imanje ili novac u nasledstvo. Druga mogućnost jeste da će poslodavac odlučiti da konačno nagradi vaš rad kratkoročnom, ali izdašnom stimulacijom. Moguće je i da ćete dobiti premiju u igrama na sreću. U svakom slučaju, novac će vam dobro doći da „zakrpite rupe“ nastale usled hroničnog nedostatka para, ali i da sebi priuštite ono o čemu dugo maštate.

Sanjati da prodajete smokve
Prodavati smokve u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi simbolizuju prevrtljvu sreću. Taman kad pomislite da vam je krenulo u životu, dogodiće se nešto nepredviđeno. Ipak, nemojte da očajavate nego tražite način da prevaziđete te prepreke i izazove.

Sanjati da ste dobili smokve
Ako vam je neko poklonio smokve u snu to implicira da imate tajnog obožavaoca. Neko iz vašeg okruženja gaji izvesne osećaje prema vama, ali se plaši da vam to prizna. Ako obratite pažnju sigurno ćete brzo shvatiti o kome se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Sanjati da ste nekome poklonili smokve
Pokloniti nekome smokve u snu znači da neke osećaje ni sami sebi ne želite da priznate. Verovatno vam se neko dopada, ali se mnogo trudite da to sakrijete. Verovatno je ta osoba zauzeta ili vam se čini da nemate nikakve šanse kod njega tj. nje. Ako ne probate nikad nećete saznati da li ste u pravu ili ne.

Sanjati da kradete smokve
Krasti smokve iz bašte, radnje ili supermarketa u snu ukazuje na to da će vas trenutak nepažnje dovesti u nezavidan položaj. Budite posebno oprezni u saobraćaju, ali i ukoliko planirate da potpišete bilo kakvu vrstu ugovora. Potrudite se da pročitate i shvatite svaku stavku koja se u njemu nalazi kako vas sutra ne bi bolela glava.

Sanjati da drugi kradu smokve
Ukoliko ste u snu videli kako neko krade smokve to implicira da ćete svedočiti žestokoj svađi dvoje ljudi koje površno poznajete. Neće se libiti da pred vama iznesu sav „prljav veš“ koji jedno o drugome znaju. Štaviše, pokušaće i vas da uvuku u svoj konflikt, pa morate da budete vrlo pažljivi da ne postanete deo tog haosa.

Sanjati da bacate smokve
Bacati smokve u smeće u snu ukazuje na to da ste nezadovoljni svojim životom, mada nema nekog konkretnog razloga za to. Istina je da još uvek niste ostvarili sve svoje želje, ali svakako postoje stvari zbog kojih treba da budete srećni. Prestanite da „tražite hleba preko pogače“ i počnite da se radujete zbog sitnica koje život čine lepim.

Sanjati da drugi bacaju smokve
Ukoliko ste u snu videli kako neko baca smokve u smeće to implicira ćete uzalud pokušavati da oraspoložite blisku osobu. Član porodice ili partner tj. partnerka se suočava s izvesnim problemima, ali vi nastojite da mu/joj skrenete misli u pozitivnom smeru. Verovatno ćete nakon nekog vremena odustati kada shvatite da vaša misija ne može da završi uspešno.

Sanjati da sušite smokve
Sušiti smokve u snu ukazuje na to da biste se mogli osramotiti pred drugim ljudima. Moguće je da ćete uraditi nešto zbog čega ćete se kasnije postideti. Pre nego što bilo šta kažete u većem društvu potrudite se da o tome dobro razmislite.

Sanjati da jedete sušene smokve
Jesti sušene smokve u snu znači da se kajete zbog nekih izgovorenih reči. Svako je barem jednom doživeo takvu situaciju, ali ne možete da promenite prošlost, pa bi bilo bolje da se okrenete budućnosti.

Sanjati da kupujete sušene smokve
Kupovati sušene smokve je znak da morate da pripazite na svoje ponašanje ukoliko želite da zadržite dobru reputaciju. Na staroj slavi se ne živi, zato budite oprezni.

Sanjati da pravite pekmez od smokve
Praviti pekmez od smokve u snu najavljuje konflikt s ukućanima, tj. članovima porodice. Povod će biti prilično bezazlen, međutim, prevazići će sam sebe kada se potegnu mnoga nerešena pitanja. Potrudite se da ne izgovorite reči zbog kojih biste se sutra mogli kajati.

Sanjati da jedete pekmez od smokve
Jesti pekmez od smokava u snu znači da ćete na javi ispaštati zbog tuđih grešaka. Neko od vaših bližnjih će se posvađati, a to će se negativno odraziti i na vas.

Sanjati da spremate kolač sa smokvama
Praviti kolač sa smokvama u snu simbolizuje probleme na poslu. Verovatno atmosfera u kolektivu nije na zavidnom nivou. Imate utisak da svi jedni druge nastoje da sabotiraju ili da ocrne pred nadređenima. Vrlo je teško raditi u takvom okruženju, pa ne bi bilo loše kada biste počeli da tražite drugi posao.

Sanjati da jedete kolač sa smokvama
Jesti kolač sa smokvama u snu ukazuje na to da će neko iz vašeg okruženja dobiti otkaz. Možda neće zadovoljiti uslove koje je poslodavac pred njega tj. nju postavio, a moguće je i da će biti proglašen/a tehnološkim viškom.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, jeli, brali ili sadili smokve, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija smokve

Smokva je drvenasta mediteranska biljka iz roda fikusa.