Sova – šta znači sanjati sovu (buljinu)?

Sanjati da gledate sovu
Ako u snu gledate sobu, to ukazuje da su pravi prijatelji velika retkost u vašem životu. Moguće je da ste okruženi ljudima sa kojima ne uspevate da ostvarite nikakvu komunikaciju. Oni sa kojima ste zaista dobri se mogu nabrojati na prstima jedne ruke pa se trudite da ih maksimalno ispoštujete.

Sanjati da čujete sovu
Ukoliko u snu čujete sovu, to upozorava na bolest. Može se desiti da se u narednom periodu nećete dobro osećati jer ćete biti pod stresom zbog mnogobrojnih obaveza. Verovatno je reč o padu imunog sistema i prehladi koju nećete imati vremena da odležite.

Sanjati da ste uhvatili sovu
Kada u snu uhvatite sovu, to implicira da se čuvate lošeg društva. Verovatno ćete hteti da nastavite da viđate prijatelje za koje vam svi govore da nisu na vašem nivou. Upozoravaće vas da ćete izaći na loš glas, a vi nikako nećete moći da im objasnite da oni dobro utiču na vas.

Sanjati mrtvu sovu
Ako u snu vidite mrtvu sovu, to označava tesnu pobedu. Moguće je da ćete se izboriti protiv bolesti ili osobe koja će vam zagorčavati život. Uprkos svim neprijatnostima, nećete ni pomisliti da odustanete ili da predate bitku koja za vas ima mnogo dublji značaj.

Sanjati sovu u kavezu
Ukoliko u snu vidite sovu u kavezu, to znači da ćete ukrotiti neprijatelja. Vi ste osoba koja ste svoje probleme rešava sa osmehom na licu. Ne dopuštate da drugi primete vaše slabosti jer znate da bi ih rado iskoristili protiv vas. Vaš moto je: „Sve što te ne ubije, ojača te.“

Sanjati da ste ubili sovu
Kada u snu ubijete sovu, to implicira da ćete preterati. Verovatno ćete nekoga uzeti na zub i nećete se smiriti dok mu/joj ne pokažete da ga/je ne podnosite. Smatraćete da i on/a oseća isto zbog čega nećete ni pokušati da porazgovarate o vašem odnosu.

Sanjati par sova
San u kome vidite par sova na grani ukazuje na to da ćete imati sreće u privatnom životu. Osobe koje su trenutno same bi u budućnosti mogle upoznati ženu tj. muškarca za ceo život. Ukoliko ste u vezi ili braku, vaš odnos sa voljenom osobom je sigurno kvalitetan i verovatno ćete sa njim tj. njom ostariti.

Sanjati više sova
Ako ste u snu videli više od dve sove na jednom mestu to, na žalost, nije dobar znak. Ovakav san može da ukazuje na to da imate suparnika tj. suparnicu. Moguće je da će se u vašu vezu tj. brak umešati treća osoba. Obratite pažnju na to kako se neki ljudi ponašaju prema vašem partneru tj. partnerki.

Sanjati da ste vi sova
Kada sanjate da ste vi sova to implicira da bi trebalo da sačekate sa donošenjem nekih važnih odluka. Naime, trenutno ste u fazi života kada se ne možete pohvaliti velikim iskustvom kada su neke stvari u pitanju. Jednostavnije, niste zreli za velike životne promene i trebalo bi da sebi date vremena, a ne da tu stvar „lomite preko kolena“, pa da se posle kajete.

Sanjati da letite sa sovama
San u kome letite sa sovama ukazuje na to da bi vam starija osoba mogla dati vrlo koristan savet. Ako ste u dilemi obratite se za sugestiju članu porodice ili prijatelju tj. prijateljici koji/a ima mnogo više životnog iskustva od vas.

Sanjati da letite na velikoj sovi
Leteti na sovi u snu znači da često dozvoljavate da vas mašta udalji od onoga što vam se u životu stvarno dešava. Vi ste po prirodi sanjar i u tome nema ništa loše. Međutim, u tom svom „mehuru od sapunice“ niste u stanju da prepoznate šanse koje su vam trenutno na raspolaganju i zato ste ih do sada mnogo propustili.

Sanjati da hranite sovu
Hraniti sovu u snu ukazuje na to da biste svojom harizmom i neposrednošću mogli „otopiti srce“ veoma krutoj i strogoj osobi. To mogu biti partnerovi tj. partnerkini roditelji ili, pak, vaš poslodavac. Reč je o osobi koju svi doživljavaju kao veliki autoritet i beskompromisnu ličnost. Međutim, vi ćete „zaviriti ispod površine“ i otkriti njegovu tj. njenu drugu stranu.

Sanjati da drugi hrane sovu
Ukoliko ste sanjali kako neko hrani sovu to implicira da bi vas bliska osoba mogla oduševiti i iznenaditi nekim poduhvatom. Verovatno će partner tj. partnerka ili član porodice uraditi nešto zbog čega ćete biti vrlo ponosni na njega tj. nju. Nije isključeno da ćete pripremiti zabavu u njegovu tj. njenu čast.

Sanjati da ste pustili sovu iz kaveza
Pustiti sovu iz kaveza u snu znači da ćete na javi učiniti dobro delo. Možda ćete od prijatelja ili putem medija saznati za nečiju tužnu sudbinu, te ćete shvatiti da ne možete da sedite skrštenih ruku nego da morate da uradite nešto za njega tj. nju. Moguće je da ćete organizovati humanitarnu akciju ili ćete apelovati na sve koje poznajete da vam pomognu u vašoj nameri.

Sanjati sovu kako lovi
Videti u snu sovu kako lovi može biti znak da će vam se posrećiti. Verovatno se nećete najbolje pripremiti za ispit ili nećete biti najbolji kandidat za posao, ali ćete ipak ostvariti dobre rezultate. U svakom slučaju, ne možete da računate da ćete se i svaki sledeći put „izvući“ na ovaj način, nego se morate pripremati za ono što treba da uradite.

Sanjati da vam je sova sletela na ruku
Ako ste sanjali da vam je sova sletela na ruku to implicira da imate tajnog obožavaoca. U vašem bližem okruženju postoji osoba kojoj se dopadate, ali vam to još uvek nije priznao/la. Razlog može biti to što ste zauzeti ili što mu/joj delujete nepristupačno. Ukoliko obratite pažnju sigurno ćete brzo shvatiti o kome se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Sanjati sovu pod vašim prozorom
San u kome vidite sovu pod vašim prozorom je znak da ste u dilemi. Moguće je da ste primetili da vam se član porodice ili prijatelj tj. prijateljica mnogo meša u život sa ciljem da vam pomogne. Zahvalni ste mu/joj zbog toga, ali verujete da je preterao/la. Zato ne znate da li da ga/je zamolite da vas pusti da sami donosite odluke ili da prećutite da vam njegove tj. njene intervencije smetaju.

Sanjati da ste kupili sovu
Kupiti sovu u snu znači da ne bi trebalo da forsirate neke stvari u svom životu. Ovo se posebno odnosi na emotivne i prijateljske veze. Ako ste primetili da vas prijatelj tj. prijateljica nikad prvi/a ne poziva na kafu, nemojte da insistirate na tome da se viđate. Isto važi i za ljubavne odnose. Na taj način ćete shvatiti ko su vam prijatelji, a ko samo poznanici.

Sanjati da prodajete sovu
Prodavati sovu u snu može da bude znak da ste nedavno doneli nepromišljenu odluku i da se plašite kakve bi ona posledice mogla da izazove. Kasno je da bilo šta menjate, ali ono što možete da uradite jeste da se što bolje pripremite za to što će da usledi.

Sanjati da ste dobili sovu na poklon
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio sovu to implicira da na javi postoji neko ko pokušava da vas kontroliše. Možda je vaš partner tj. partnerka posesivan/a ili su roditelj previše zaštitnički nastrojeni prema vama. Verovatno vas takvi odnosi opterećuju i guše, a ne znate kako da to rešite.

Sanjati da ste nekome poklonili sovu
Pokloniti nekome sovu u snu znači da ste ljubomorni. Moguće je da burno reagujete svaki put kada voljena osoba ili blizak prijatelj tj. prijateljica provodi vreme sa drugim ljudima. Takvim ponašanjem možete samo da doprinesete tome da vas ostavi tj. da se potpuno distancira od vas.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakvu ste sovu u snu videli.

Sanjati crnu sovu
Potpuno crna sova u snovima najavljuje stresne situacije koje će od vas zahtevati zrelost, ozbiljnost i odgovornost. Važno je da u narednom periodu velike i važne odluke ne donosite preko noći.

Sanjati belu sovu
Potpuno bela sova u snovima ukazuje na to da biste u bližoj budućnosti mogli upoznati veoma interesantnu osobu. Reč je o nekome čiji će vas način razmišljanja oduševiti. Poželećete da što više vremena provedete sa njim tj. njom, a ukoliko je reč o osobi suprotnog pola, nije isključeno da ćete se i zaljubiti.

Sanjati ranjenu ili bolesnu sovu
Ranjena ili bolesna sova u snovima simbolizuje manje prepreke na putu ka ostvarenju cilja. Ne smete da dozvolite da vas izazovi pokolebaju. Neka vam je stalno na umu rezultat, a sve ostalo neka budu samo načini kako da do njega dođete.

Sanjati da pomažete ranjenoj sovi
Pomagati ranjenoj sovi u snu znači da će vas prijatelj tj. prijateljica upitati za savet u vezi sa vrlo delikatnim problemom. Biće vam teško da mu/joj bilo šta kažete dok o svemu dobro ne razmislite.

Sanjati prepariranu sovu
Videti u snu prepariranu sovu ukazuje na to da ćete doživeti neuspeh. Moguće je da će vam se izjaloviti plan ili da ćete morati da odustanete od neke ideje. Ipak, nemojte da to shvatite previše tragično.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, čuli, uhvatili ili ubili sovu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija sove

Sova je usamljena ptica grabljivica koja noću lovi plen.