Šta znači sanjati srp?

Sanjati da vidite srp
Ako u snu vidite srp, to implicira da će vas neko prevariti ili da ćete vi nekoga prevariti. Moguće je da ćete ući u emotivnu ili poslovnu vezu koja, po vašem mišljenju, neće obećavati. Zbog toga nećete biti u potpunosti iskreni, već ćete tražiti bolje šanse i partnera/partnerku koji/a će vam ulivati poverenje.

Sanjati da radite sa srpom
Ukoliko u snu radite sa srpom, to simbolizuje srećne trenutke sa voljenom osobom. Verovatno ćete se u narednom periodu uveriti da želite da život provedete sa osobom sa kojom ste dugo zajedno. Iako ste to manje-više znali, učvrstićete odluku uprkos svima koji su se protivili.

Sanjati polomljen srp
Kada u snu vidite polomljen srp, to upozorava na neuspeh na poslu. Može se desiti da ćete imati poteškoće koje neće od vas zavisiti. Međutim, to nećete moći da objasnite nadređenima i mušterijama koje će vas smatrati neodgovornim/om i razmišljaće da li da ubuduće posluju sa vama.

Sanjati zatupljen srp
Ako u snu vidite zatupljen srp, to ukazuje da se nećete nervirati. Moguće je da ćete rešiti da spustite loptu i da mnoge stvari prihvatite staloženije nego što ste to, inače, radili. Shvatićete da nerviranjem ništa nećete postići pa ćete na mnogo štošta, jednostavno, oguglati.

Sanjati zakrivljen srp
Ukoliko u snu vidite zakrivljen srp, to označava bes. Može se desiti da će vas neko od bliskih ljudi ili saradnika toliko iznervirati da nećete uspeti da se iskontrolišete. Neće vam biti jasno kako je moguće da neko tako nepromišljeno postupi pa nećete prihvatiti opravdanje da se radi o nepažnji ili nenamernoj greški.

Sanjati da prodajete srp
Kada u snu prodajete srp, to implicira da ćete nadmudriti protivnike. Verovatno ćete upotrebiti njihovo oružje kako biste se izborili za ono što želite. Ipak, može se desiti da vam ta pobeda neće pružiti osećaj zadoboljstva kome ste se nadali.

Sanjati da kupujete srp

Kupovati srp u snu ukazuje na to da žudite za osvetom. Moguće je da vas je neko u prošlosti povredio i da maštate o tome da jednog dana i on tj. ona oseti vaš bol. Trujući se negativnim emocijama nanosite više štete sebi nego svom „protivniku“. Zato bi trebalo da se posvetite konstruktivnijim stvarima i da sve to ostavite iza sebe.

Sanjati da ste dobili srp
Ako ste sanjali da vam je neko dao srp to implicira da ćete vojevati tuđe bitke. Verovatno će se neko od vaših bližnjih posvađati sa drugom osobom, a vi ćete na sebe preuzeti njegovu tj. njenu odbranu. Pokušavajući da rešavate tuđe sukobe izazvaćete svoje. Time ćete sami sebi doneti više štete nego koristi.

Sanjati da ste nekome dali srp
Ukoliko ste sanjali da ste nekome dali srp to znači da previše očekujete od svojih bližnjih. Moguće je da imate problem, a verujete da će ga rešiti član porodice, partner tj. partnerka ili prijatelj tj. prijateljica. Vi ćete stajati sa strane, a on tj. ona će se boriti za vašu bolju budućnost.

Sanjati da ste ukrali srp
Ukrasti srp iz prodavnice tj. radnje u snu ukazuje na to da ste odabrali pogrešan način da rešite neki problem. Vaš pristup bi mogao da izazove brojne štetne posledice. Razmislite još jednom o odluci koju ste doneli i ukoliko je potrebno potražite savet ili sugestiju od osobe kojoj verujete.

Sanjati da ste ukrali tuđi srp znači da bi vas vaša ambicija mogla koštati brojnih prijateljstava i poznanstava. Ako nastavite da rušite mostove za sobom nećete imati sa kime da proslavite uspeh kada jednog dana do njega dođete.

Sanjati da vam je neko ukrao srp
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao srp to implicira da bi trebalo da se čuvate opstrukcija. Imate ideju koja bi mogla da donese dobre rezultate. Međutim, morate pažljivo da birate saradnike i partnere u tom projektu, jer će neko pokušati da sabotira vaš trud i rad.

Sanjati da ste pronašli srp
Pronaći srp u snu znači da će vam se posrećiti. Moguće je da ćete započeti veoma uspešnu poslovnu saradnju. Druga mogućnost jeste da ćete upoznati vrlo uticajnu osobu koja vam može pomoći da rešite problem koji vas dugo muči. Zato ćete se potruditi da zadobijete njegovo tj. njeno poverenje kako biste ga/je u nekom momentu mogli zamoliti za uslugu.

Sanjati da ste izgubili srp
Izgubiti srp u snu simbolizuje neuspeh. Verovatno neka vaša ideje neće doneti željene rezultate. To, ipak, ne bi smelo da vas obeshrabri da i dalje pokušavate da ostvarite svoje snove. Neka vam taj „pad“ posluži kao lekcija za buduće delovanje.

Sanjati da čistite srp
Čistiti srp u snu znači da previše pažnje posvećujete sitnicama i zato propuštate priliku da vidite širu sliku situacije u kojoj ste se našli. Poslušajte savet osobe koja vam stalno govori da „tražite dlaku u jajetu“, zato što vam on tj. ona želi dobro. Prestanite da gubite vreme na beznačajne stvari i počnite da gradite bolju budućnost.

Sanjati da drugi čiste srp
Ukoliko ste u snu videli kako neko čisti srp moguće je da ćete sarađivati sa „teškom“ osobom. Reč je o perfekcionisti koji vodi računa o svakom mogućem, pa i potpuno beznačajnom detalju. Zbog njegovog tj. njenog pristupa ćete izgubiti mnogo vremena, a postoji mogućnosti i da nećete ispoštovati rokove koje ste dobili.

Sanjati da oštrite srp
Oštriti srp u snu znači da ćete pronaći način da sami sebi olakšate posao kojim se trenutno bavite. Shvatićete da su stvari postavljene prilično komplikovano, pa ćete se potruditi da ih pojednostavite. To će vam uštedeti i vreme i energiju, a bićete prilično zadovoljni krajnjim rezultatom.

Sanjati da drugi oštre srp
Kada u snu vidite kako neko oštri srp to je znak da bi trebalo da poslušate savet bliske osobe. Naime, suočavate se s izvesnim preprekama i izazovima i polako gubite nadu u pozitivan ishod vašeg truda i rada. Međutim, neko od članova porodice, prijatelja ili kolega vam je pronašao rešenje, samo treba da ga sprovedete u delo.

Sanjati da ste se posekli srpom
Ako ste sanjali da ste se posekli srpom to implicira da u narednom periodu morate da budete veoma pažljivi, pogotovo ukoliko planirate da potpišete bilo kakvu vrstu ugovora. Potrudite se da pročitate i, što je još važnije, da shvatite svaku stavku koja se u njemu nalazi. Ako to ne učinite u budućnosti biste se mogli naći u velikoj nevolji.

Sanjati da ste nekoga posekli srpom
Ukoliko ste sanjali da ste nekoga slučajno posekli srpom to znači da morate da pazite šta pričate. Nije isključeno da ćete nenamerno povrediti tj. uvrediti blisku osobu. Druga mogućnost jeste da ćete zbog „dugog jezika“ istrpeti određene kritike ili sankcije.

Sanjati da ste nekoga namerno posekli srpom ukazuje na to da morate da naučite da se izborite sa vlastitim strahovima i dilemama. Skloni ste da vlastitu frustraciju lečite na bliskim ljudima. Do sada su tolerisali vaše „ispade“, ali verujte da neće moći još dugo da vam praštaju.

Sanjati da vas je neko posekao srpom
Ako ste sanjali da vas je neko slučajno posekao srpom to implicira da bi trebalo da oprostite osobi koja vas je uvredila. Život je prekratak da biste ga trošili na negativne emocije i da biste ga proveli u ljutnji. Pronađite u sebi snagu i pružite mu/joj ruku pomirenja.

Sanjati da vas je neko namerno posekao srpom ukazuje na to da ćete se naći na meti tuđeg nezadovoljstva. Verovatno će neko koga ni ne poznajete demonstrirati svoj bes na vama. Najgore što možete da uradite u takvom trenutku jeste da se posvađate. Sačekajte da kaže šta ima, a onda iznesite svoje mišljenje, argumentovano i smireno.

Sanjati da ste nekoga ubili srpom
Ubiti drugu osobu srpom u snu znači da morate da počnete da razmišljate o posledicama svojih odluka i postupaka. Prestanite da „gurate glavu u pesak“ i, što je još gore, da sami sebi tražite opravdanja. Priznajte grešku, zamolite za oproštaj i naučite nešto iz svega toga. U suprotnom biste mogli ostati sami na ovom svetu.

Sanjati da ste ubili životinju srpom
Kada sanjate da ste ubili životinju srpom to implicira da će vas neko doživeti kao nemilosrdnu osobu. Verovatno ćete morati da donesete teške odluke i da ćete zbog toga steći epitet beskompromisnog čoveka. Nakon toga će vas drugi gledati sa strahopoštovanjem.

Sanjati da ste bacili srp
Baciti srp u smeće u snu ukazuje na to da ćete promeniti neke stvari u svom životu. Shvatićete da niste srećni i zadovoljni i donećete neke teške, ali neophodne odluke. Možda će to sve iznenaditi vaše bližnje, ali će vas podržati u ideji da izgradite bolju budućnost za sebe i one koje volite.

Sanjati da drugi bacaju srp
Ako ste u snu videli kako je neko bacio srp u smeće to implicira da bi trebalo da imate više razumevanja za one koje volite. Čak i kada greše pokušajte bez drame da im pomognete. Galamom i grubim rečima nećete ništa postići.

Sanjati zarđao srp
Stari zarđali srp u snu znači da će vaša mala tajna ugledati svetlost dana.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, radili ili prodali srp, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija srpa

Srp je jednostavna poljoprivredna alatka koja se sastoji od čelika i njome se žanje trava i žitarice.