Drvo – Šta znači sanjati stablo drveta?

Sanjati olistalo stablo drveta
Ako u snu vidite olistalo stablo drveta, to simbolizuje napredak. Moguće je da ćete se u narednom periodu pomeriti sa mrtve tačke na kojoj ste se dugo nalazili. Stanje vaših emocija i finansija će postati povoljnije pa ćete imati motivaciju da više izlazite i da se družite sa ljudima.

Sanjati stablo drveta bez lišća
Ukoliko u snu vidite stablo bez lišća, to označava ljubomoru. Verovatno u vašoj okolini postoji osoba kojoj potajno zavidite na uspehu. Često se takmičite sa njom/njim pokušavajući sebi da dokažete da ste bolji iako vas niko drugi ne poredi.

Sanjati sasušeno stablo drveta
Kada u snu vidite sasušeno stablo drveta, to je upozorenje da će vas neko prevariti. Može se desiti da ćete kupiti vrednu stvar koja neće raditi kao što bi trebalo. Bunićete se protiv nepravde koja vam je učinjena, ali svako će prebacivati krivicu na drugoga i ograđivaće se od odgovornosti.

Sanjati stablo drveta puno ploda
Ako u snu vidite stablo drveta puno ploda, to ukazuje da ćete imati sreću u poslu. Vi ste veoma snalažljiva osoba kojoj se dobre prilike ukazuju i kada se najmanje nada. Imate mnogo ideja koje nesebično delite sa drugima zbog čega vas oni žele u svom timu.

Sanjati ocvetalo stablo drveta
Ukoliko u snu vidite ocvetalo stablo drveta, to znači da ćete se veseliti. Moguće je da će neko od ukućana saopštiti lepu vest koju ćete hteti da proslavite. Želećete da verujete da je to početak povoljnog perioda koji vam tek predstoji.

Sanjati veliko stablo drveta
Kada u snu vidite veliko stablo drveta, to simbolizuje ugled. Vi ste osoba koja ne govori mnogo, već puštate da vas stvari koje radite definišu. Ljude delite samo na dobre i zle, dok su vam drugi parametri nevažni.

Sanjati malo stablo drveta
Ako u snu vidite malo stablo drveta, to implicira da vas neko omalovažava. Verovatno osoba iz okruženja čini sve da se osetite manje vrednim/om. Pošto ne možete da ga/je napadnete i da zahtevate da vas ostavi na miru, moraćete da naučite da se izborite u takvim situacijama i da dokažete da zaslužujete poštovanje.

Sanjati da ste sami oborili stablo drveta
Ukoliko u snu sami oborite stablo drveta, to ukazuje da ćete pobediti sebe. Smatrate da ste sami sebi najveći neprijatelj zbog čega, iz dana u dan, pokušavate da prevaziđete granice koje ste postavili. Svesni ste da prepreke postoje samo u vašoj glavi, ali potreban je težak rad da bi se srušile.

Sanjati oboreno stablo drveta
Kada u snu vidite oboreno stablo drveta, to označava gubitak. Vi mnogo volite prirodu i tužni ste zbog štete koju joj čovek svakodnevno nanosi. Trudite se da reciklirate i da podignete ekološku svest jer verujete da je to jedini način da se sačuva životna sredina.

Sanjati stablo drveta obraslo mahovinom
Stablo drveta obraslo mahovinom u snu znači da se osećate izgubljeno. Moguće je da ste se suočili sa brojnim izazovima i nepredviđenim situacijama. Čini vam se da vam se ceo svet raspao, ali to, jednostavno, nije tako. Dajte sebi vremena da dobro razmislite o svemu, pre nego što donesete određene odluke ili povučete važne poteze. Ako je potrebno, potražite savet osobe kojoj verujete.

Sanjati jedno stablo drveta na proplanku
Ako ste u snu videli samo jedno stablo drveta na proplanku to implicira da ste snažniji nego što mislite. Možda vas je život stavio pred veliki test i plašite se da nećete moći da ga položite. Međutim, imate vi dovoljno energije, volje i hrabrosti da se suočite sa svime što vam se dešava i da iz toga izađete kao pobednik.

Sanjati stablo drveta u plamenu
Videti stablo drveta u plamenu znači da ste ranjivi. Verovatno vas je nešto u prošlosti povredilo ili razočaralo i još uvek se niste od toga oporavili. Očekujete previše od sebe, a trebalo bi da sami sebi date malo više vremena da zalečite rane koje ste doživeli. Budućnost će biti lepa i morate da verujete u to.

Sanjati da voda nosi stablo drveta
San u kome vidite kako voda nosi stablo drveta je znak da ne bi trebalo da se bavite onime što ne možete da promenite, nego da se trudite da menjate ono što jeste u vašoj moći. Posvetite se sitnicama na koje možete da utičete. Popravljajući ih osećaćete se sve bolje i manje će vas mučiti ono što nije u vašoj „nadležnosti“.

Sanjati da je eksplozija ili granata rascepila stablo drveta
Ukoliko ste u snu videli kako je eksplozija ili granata rascepila drvo na pola to simbolizuje razočarenje. Verovatno vas je uvredila osoba od koje ste to najmanje očekivali. Upotpunosti ste mu/joj verovali, idealizovali ste ga/je i žmurili pred njegovim tj. njenim manama. Međutim, i on tj. ona je čovek od krvi i mesa kao i vi i ima pravo da pogreši.

Sanjati da se penjete na stablo drveta
Penjati se na stablo drveta u snu simbolizuje napredak. Pred vama je jedan veoma povoljan period kada je posao, ali i privatni život u pitanju. Sve što započnete ići će vam od ruke. Počećete da rešavate i probleme koje ste dugo „gurali pod tepih“. U svakom slučaju, ovu fazu života treba da iskoristite na najbolji mogući način.

Sanjati da se drugi penju na stablo drveta
San u kome vidite kako se neko penje na stablo drveta znači da ćete biti ponosni na blisku osobu. Moguće je da će član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja ostvariti veliki uspeh. Svima ćete pričati o tome, a nije isključeno da ćete pripremiti zabavu u njegovu tj. njenu čast.

Sanjati da silazite sa stabla drveta
Silaziti sa stabla drveta u snu označava tajnu koju krijete od bliskih ljudi. Naime, postoji detalj iz prošlosti kojim se ne ponosite. Ne želite da o tome pričate s onima do kojih vam je stalo, jer se plašite da bi istina mogla da ih povredi. Međutim, manje bi ih povredilo kada bi je čuli od vas, a ne od nekog drugog.

Sanjati da drugi silaze sa stabla drveta
Ako ste u snu videli kako neko silazi sa stabla drveta to implicira da bliska osoba krije nešto od vas. Verovatno ćuti jer zna da bi vas to moglo povrediti ili razočarati. Svesni ste toga, ali ne možete nikako sami da otkrijete o čemu se radi.

Sanjati da sedite na stablu drveta
Sedeti u snu na stablu drveta znači da ćete ostvariti svoj cilj. Reč je o nečemu o čemu dugo maštate, a niste bili u prilici da to i realizujete. Međutim, u bližoj budućnosti će se steći uslovi da svoju ideju sprovedete u delo i bićete ponosni na sebe.

Sanjati da drugi sede na stablu drveta
Ukoliko ste u snu videli kako neko sedi na stablu drveta to implicira da ne bi trebalo bliskoj osobi da namećete svoje ideje i planove. On tj. ona ima pravo da odlučuje o svom životu, a vi mu/joj trebate deliti savete samo onda kad ih traži od vas. U svakom drugom slučaju se to smatra direktnim mešanjem u nečiji život.

Sanjati da skačete sa stabla
Skakati sa stabla drveta u snu simbolizuje hrabrost. Vrlo ste odlučna osoba i nikad ne odustajete od svojih ciljeva. Čak i onda kada vas problemi „napadnu“ ne pokazujete nameru da ustuknete. Ako tako nastavite, imaćete velike šanse da postignete sve što ste sebi zacrtali. Podrška porodice i prijatelja će biti od velikog značaja, pa je važno da se okružite ljudima koji vas vole i razumeju.

Sanjati da drugi skaču sa stabla
San u kome vidite kako neko skače sa stabla drveta znači da bi trebalo da pokažete više razumevanja prema partneru tj. partnerki ili članu porodice. Čak i kada se ne slažete sa nekim njegovim tj. njenim odlukama i potezima, nemojte burno da reagujete i da ga/je oštro kritikujete. Sve što želite da mu/joj poručite možete i mirnim tonom.

Sanjati da visite sa stabla
Kada sanjate da visite sa stabla drveta to implicira da bi trebalo da budete odlučniji u svojim namerama i težnjama. Prestanite da se kolebate oko svake sitnice, pa će vam život biti lepši i jednostavniji.

Sanjati da drugi vise sa stabla
Videti u snu kako neko visi sa stabla drveta znači da neko od vaših bližnjih prolazi kroz krizu, a vi o tome ne znate ništa. Potpuno ste fokusirani na svoje brige i probleme, da ne vidite šta se dešava u životima ljudi koje volite.

Sanjati da ste pali sa stabla
Pasti sa stabla drveta u snu ukazuje na manji neuspeh. Moguće je da ćete morati da odložite neke planove na određeno vreme. Stvari vam neće ići u korist, ali to ne znači da se vaše želje nikad neće ostvariti.

Sanjati da je neko drugi pao sa stabla
Ukoliko ste u snu videli kako je neko pao sa stabla drveta to implicira da će vas prijatelj tj. prijateljica ili kolega tj. kolegica zamoliti za pomoć u vezi sa nekim važnim poslom. Naravno da ga/je nećete odbiti jer je reč o nekome ko vam je do sada mnogo puta izašao u susret.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili oborili stablo drveta, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija stabla drveta

Stablo drveta je deo izdanka koji raste u toku biljkinog života.