Stena – šta znači sanjati stene?

Sanjati stene na kopnu
Ako u snu vidite stene na kopnu, to ukazuje da ćete savladati teškoće. Vi ste jaka osoba koja se ni u najtežim situacijama ne predaje. Naprotiv, one kao da vas motivišu i teraju da se zainatite kako biste sebi i svima ostalima pokazali koliko ste sposobni.

Sanjati stene na morskoj obali
Ukoliko u snu vidite stene na morskoj obali, to implicira da nećete uspeti bez tuđe pomoći. Moguće je da ćete zamoliti nekoga koga poznajete da kaže lepu reč za vas kako biste dobili posao ili unapređenje. U tome nećete videti ništa loše jer ćete smatrati da zaslužujete ono što tražite i da se mnogo gori od vas nalaze na boljim pozicijama.

Sanjati da plovite prema stenama
Kada u snu plovite prema stenama, to označava promenu kursa kretanja u životu. Verovatno ćete morati da se odreknete nekog stava ili razmišljanja kako biste se uklopili u sredinu u kojoj se nalazite. Shvatićete da ne možete pošto-poto da insistirate na stvarima zbog kojih vas drugi pogrešno razumeju.

Sanjati da nosite stene
Ako u snu nosite stene, to znači da vas neko iskorišćava. Verovatno se radi o osobi koja vas se seti samo kada joj je nešto potrebno. Pošto ste na nju/njega slabi, jedino vam je važno da je/ga čujete zavaravajući se da će ovaj put biti drugačije i da ćete ostati u kontaktu.

Sanjati da skačete sa stene
Ukoliko u snu skačete sa stene, to označava avanturu. Može se desiti da ćete se u narednom periodu oprobati u sportu od kog će vam proraditi adrenalin. Iako ćete biti skeptični, toliko će vam se dopasti da ćete svo slobodno vreme najradije provoditi u teretani ili nekom drugom mestu gde ćete se njime baviti.

Sanjati da rušite stene
Kada u snu rušite stene, to ukazuje da vas na poslu ne poštuju. Moguće je da vas kolege ne doživljavaju kao autoritet zbog čega mnoge njihove obaveze sami završavate. Pokušavate da promenite stav i da postanete stroži, ali niko vas ne shvata ozbiljno.

Sanjati da drugi prenose stene
San u kome vidite kako neko prenosi stene znači da ste zabrinuti za voljenu osobu. Verovatno mislite da je član porodice ili prijatelj tj. prijateljica u nezdravoj vezi. Tačnije, plašite se za njega tj. nju jer verujete da nije srećan tj. srećna i da ga/je partner tj. partnerka iskorištava. Ipak, potrudite se da to mišljenje zadržite za sebe, jer nemate prava da mu/joj se mešate u život.

Sanjati da drugi skaču sa stene
Ovakav san ukazuje na to da ćete pozavideti prijatelju tj. prijateljici kada vam bude pričao/la o svojim doživljajima. Moguće je da on tj. ona za razliku od vas ima hrabrosti da živi život punim plućima. Možda bi trebalo da sledite njegov primer i da počnete da radite ono što vas čini srećnim.

Sanjati da drugi ruše stene
Videti u snu kako neko ruši stene obično znači da ste nekoga potcenili. Verovatno vaš radni kolega tj. kolegica poseduje veći potencijal nego što vi mislite. Zato bi trebalo mnogo češće da poslušate njegove tj. njene ideje, a ne da ih odmah odbacujete kao loše ili beskorisne.

Sanjati da se penjete na stenu
Penjati se na stenu u snu ukazuje na to da ste vrlo ambiciozni. Imate jasno definisane ciljeve i trudite se da nađete način da ih i ostvarite. Prevazilazite prepreke svesni žrtve koju morate da podnesete kako biste jednog dana postigli ono što želite.

Sanjati da se drugi penju na stenu
Ako ste u snu videli kako se neko penje na stenu to znači da bi trebalo da podržite dragu osobu u njegovim tj. njenim željama. Verovatno vam je član porodice ili partner tj. partnerka saopštio/la neku ideju, a vi ste je unapred osudili na propast. Time ste ga/je demoralisali, a umesto toga biste mu/joj trebali dati vetar u leđa kako bi postigao/la ono što želi.

Sanjati da stojite na vrhu stene
Stajati na vrhu stene u snu ukazuje na to da biste u bližoj budućnosti mogli ostvariti veći uspeh. To može da se odnosi na profesionalni ili na privatni deo vašeg života. U svakom slučaju, bićete vrlo ponosni na sebe.

Sanjati da drugi stoje na vrhu stene
San u kome vidite kako neko stoji na vrhu stene znači da ne bi trebalo da zavidite poznaniku tj. poznanici koji/a je uspela da ostvari svoje ciljeve. Bolje bi bilo da sledite njegov tj. njen primer kako biste i vi postigli ono što želite.

Sanjati da silazite niz stenu
Silaziti niz stenu u snu ukazuje na to da je u vašem životu nastupio period stagnacije. Moguće je da ste prošli vrlo turbulentnu fazu, ali da ste uspeli da ostvarite ono što ste želeli. Sada morate da konsolidujete snage kako biste se pripremili za ono što tek želite da postignete. Dajte sebi vremena i nemojte da žurite s odlukama i potezima.

Sanjati da drugi silaze niz stenu
Ukoliko ste u snu videli kako neko silazi niz stenu to implicira da ste previše kritični prema bliskim ljudima. Verovatno ste skloni da grdite članove porodice, partnera tj. partnerku ili nekoga od prijatelja jer smatrate da ne iskorištava svoj potencijal u dovoljnoj meri. Međutim, nemate prava na to i jedino što zapravo treba da uradite jeste da ga/je podstaknete na akciju, a ne da ga/je kritikujete.

Sanjati da se spuštate užetom niz stenu
Spuštati se užetom niz stenu ukazuje na to da ne bi trebalo da preduzimate rizične poteze u narednom periodu. Moguće je da će vam neko ponuditi poslovnu saradnju, obećaće vam kule i gradove, ali će to doći i uz određenu cenu. Nemojte da nasedate na lažna obećanja, pogotovo ukoliko ste zadovoljni poslom koji sada radite.

Sanjati da se drugi spuštaju užetom niz stenu
Videti u snu kako se neko spušta užetom niz stenu znači da bi vas član porodice ili prijatelj tj. prijateljica mogao/la zamoliti za pomoć ili savet. Suočiće se sa nekom krizom, te ćete vi biti prva adresa na koju će se obratiti. S obzirom na to da je reč o delikatnoj stvari, trebaće vam neko vreme da razmislite šta da mu/joj kažete.

Sanjati da ste pali sa stene
Ako ste sanjali da ste pali sa stene to, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi obično simbolizuju neuspeh ili gubitak. Moguće je da neka vaša ideja neće uroditi plodom ili da ćete „baciti“ novac na nešto potpuno neisplativo. Neka vam ovo posluži kao lekcija kako u budućnosti ne bi trebalo da se ponašate.

Sanjati da je neko drugi pao sa stene
Kada u snu vidite kako je neko pao sa stene to implicira da će vam se prijatelj tj. prijateljica ili kolega tj. kolegica požaliti na nešto. To može biti njegov tj. njen odnos sa partnerom, porodični ili finansijski problemi. U svakom slučaju, potrudićete se da mu/joj pružite utehu i pokažete mu/joj da može da računa na vas.

Sanjati da ste se skotrljali niz stenu
Skotrljati se niz stenu u snu znači da će vam se posrećiti. Verovatno ste u prošlosti napravili neku grešku i plašite se posledica toga. Međutim, rezultati toga neće biti tako tragični kao što ste možda mislili. Ipak, potrudite se da nešto naučite iz te situacije, jer ne možete računati na to da će vam se takva sreća ponovno „osmehnuti“.

Sanjati da se neko drugi skotrljao niz stenu
San u kome vidite kako se neko skotrljao niz stenu ukazuje na to da će vas obradovati vest vezana za člana porodice ili prijatelja tj. prijateljicu. Moguće je da će položiti ispit ili dobiti posao, premda ste svi sumnjali u njega tj. nju. Druga mogućnost jeste da ćete saznati da se njegovo tj. njeno zdravstveno stanje popravilo i da više nema razloga za brigu.

Sanjati talase koji se odbijaju o stenu
Videti u snu talase koji se odbijaju o stene znači da ste melanholični. U poslednje vreme nikako ne možete da pronađete snagu da se pokrenete. Verovatno vam je teško i da ustanete iz kreveta i nemate volje da se posvetite ni poslu, a ni bilo čemu drugom. Možda je sve to samo posledica umora, međutim, ukoliko potraje obratite se nekome za pomoć.

Sanjati da vam je stena preprečila put
Ovakav san ukazuje na to da vas na javi nešto koči ili neko kontroliše. Naime, osećate se potpuno sputano i smatrate da niste slobodni da sami donosite velike i važne odluke. Verovatno se o svakom segmentu svog života morate posavetovati sa nekim i to vam je dosadilo. S obzirom na to da ste odrasla osoba, trebalo bi da pokušate da se otmete iz njegovih tj. njenih „kandži“ i da konačno počnete da živite normalno.

Sanjati da pravite kuću na steni
Praviti kuću na steni u snu simbolizuje nedostatak mira. Moguće je da prolazite kroz vrlo buran period svog života. Mnogo toga vam se dogodilo i još uvek niste stigli sve da procesuirate i da donesete neke odluke. Dozvolite da vam se utisci slegnu, posvetite sebi par dana kako bi vam se misli razbistrile, pa tek onda vucite poteze.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, plovili ili skakali sa stena, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija stena

Stene su skup jednog ili više minerala koji imaju sastav i strukturu.