Šta znači sanjati sunđer (spužvu)?

Sanjati da vidite sunđer ili spužvu
Ako u snu vidite sunđer tj. spužvu, to ukazuje da ćete se iznenada naći u veselom društvu. Moguće je da ćete biti ubeđeni da ćete se dosađivati u izlasku ili na putovanju. Suprotno vašim očekivanjima, upoznaćete ljude sa kojima ćete odlično funkcionisati i provod će biti zagarantovan.

Sanjati da koristite sunđer
Ukoliko u snu koristite sunđer, to znači da brzo učite. Vi ste osoba koja lako apsorbuje nova znanja i sprovodi ih u praksu. Volite da slušate ljude koji imaju iskustva u poslu kojim se bavite pa od njih kradete zanat. Ne smatrate da ste najpametniji pa rado prihvatate sugestije koje će vam pomoći da postanete još bolji.

Sanjati da cedite sunđer
Kada u snu cedite sunđer, to simbolizuje dobitak. Moguće je da ćete nekoga ubediti da veliku svotu novca potroši na vas ili na vaše ideje. Bićete samouvereni pa će svaki vaš predlog izgledati kao da je predodređen za uspeh. Svi će se diviti vašoj moći ubeđivanja i pitaće za savet kako da i njima to pođe za rukom.

Sanjati da cedite suv sunđer
Ukoliko u snu cedite suv sunđer, to je upozorenje da ne preterujete u kocki. Može se desiti da ćete mnogo novca potrošiti na metode za koje ćete smatrati da će vam doneti instant zaradu. Kada malo dođete sebi, shvatićete da ste preko noći izgubili ono što ste godinama stvarali.

Sanjati da nešto brišete sunđerom
Ako u snu nešto brišete sunđerom, to označava priznanje. Verovatno će neko od nadređenih zapaziti da se trudite pa će vas imati u vidu kada budu davali povišice ili unapređenja. Nećete se mnogo intimizirati sa kolegama pa ćete svoje mišljenje zadržati za sebe.

Sanjati da se kupate sunđerom
Kupati se sunđerom u snu simbolizuje grižu savesti. Moguće je da ste u prošlosti uradili nešto čime se ne ponosite. Možda ste uvredili blisku osobu ili ste prekršili obećanje koje ste nekome dali. Neko je na vas računao, a vi ste izneverili njegovo tj. njeno poverenje. Pokušajte da dobijete oproštaj, ne samo zbog vas nego i zbog njega tj. nje.

Sanjati da nekoga kupate sunđerom
Ukoliko ste sanjali da nekoga kupate sunđerom to implicira da bi bliska osoba uskoro mogla da vas zamoli za savet. Verovatno se neko od članova porodice ili prijatelja našao u nezavidnom položaju i ne zna kako da postupi u toj situaciji. Potrudite se da ga/je saslušate i da zajedničkim snagama pronađete najbolje moguće rešenje.

Sanjati da vas neko kupa sunđerom
Kada sanjate da vas neko kupa sunđerom to je znak da problem koji vas trenutno muči nećete moći da rešite sami. Moguće je da se radi o situaciji koja zahteva više mudrosti. Ne libite se da potražite savet od nekoga kome verujete. To ne mora da bude član porodice, nego može biti kolega tj. kolegica ili prijatelj tj. prijateljica čije mišljenje uvažavate.

Sanjati da perete suđe sunđerom
Prati suđe sunjerom u snu znači da ste na javi zaboravili neku važnu obavezu. Možda ste nekome nešto obećali, ali ste to „smetnuli s uma“. Druga mogućnost jeste da ste zaboravili da završite neki posao ili obavezu, pa će vam se to u nekom momentu odbiti o glavu.

Sanjati da drugi peru suđe sunđerom
San u kome vidite kako neko pere suđe sunđerom ukazuje na to da ćete zameriti prijatelju tj. prijateljici ili kolegi tj. kolegici što nije ispoštovao/la vaš dogovor. Računate na njega tj. nju, ali vam neće biti na raspolaganju kada vam bude bilo potrebno. Nemojte da budete prestrogi prema njemu tj. njoj, jer se tako nešto i vama može dogoditi u budućnosti.

Sanjati da kupujete sunđer
Kupovati sunđer u snu znači da se spremate da promenite nešto u svom životu ili u vašem domu. Verovatno ste shvatili da predugo „čamite“ na istom mestu i da su promene neophodne. Razmišljanje o tome će samo po sebi doneti svežinu vašoj svakodnevnici, a u samom procesu realizacije vaše ideje ćete zaista uživati.

Sanjati da prodajete sunđer
Prodavati sunđer u snu može da simbolizuje neočekivanu dobit. Moguće je da ste izgubili nadu da će poslodavac da vam poveća platu, pa će vas kratkoročna stimulacija iznenaditi. Druga mogućnost jeste da ćete dobiti nasleđe ili premiju u igrama na sreću. U svakom slučaju, dodatni novac će vam pomoći da „zakrpite rupe“ nastale usled hroničnog nedostatka para, ali i da sebi priuštite nešto o čemu dugo maštate.

Sanjati da ste dobili sunđer
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio ili dao sunđer to implicira da biste u skorijoj budućnosti mogli pretrpeti kritiku. Verovatno ste u poslednje vreme lenji ili nemarni kada su posao i obaveze u pitanju. To će zasmetati poslodavcu ili članovima porodice, pa će vam skrenuti pažnju na to koliko je vaše ponašanje štetno.

Sanjati da ste nekome dali sunđer
Kada sanjate da ste nekome dali ili poklonili sunđer to znači da će vam zasmetati ponašanje bliske osobe ili radnog kolege tj. kolegice, pa ćete mu/joj to otvoreno reći. Dosadilo vam je da ispravljate njegove tj. njene greške i izvršavate njegove tj. njene obaveze. Ipak, pokušajte da isključite emocije kako biste što argumentovanije izneli to što vas muči.

Sanjati da ste ukrali sunđer
Ukrasti sunđer od nekoga u snu ukazuje na to da će vas neko na javi optužiti da ste bahati ili arogantni. Možda ćete se u nekoj situaciji poneti nadmeno, ali ćete naići na „kontra-udarac“. Tek tada ćete shvatiti da ste pogrešili i da bi trebalo da promenite svoj pristup prema ljudima koji vas okružuju.

Sanjati da vam je neko ukrao sunđer
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao sunđer moguće je da ćete ući u kraću raspravu s nepoznatom osobom. Neko će se prema vama poneti bezobrazno i nećete moći da prećutite. Ipak, svađa će vas samo dodatno uznemiriti, a nećete postići ništa konkretno i pozitivno.

Sanjati da bacate sunđer
Bacati sunđer u snu u smeće znači da biste na javi mogli napredovati. Verovatno će poslodavac konačno shvatiti koliko mu vaš trud i rad znače, te će vam ponuditi bolje plaćeno radno mesto. Imajte u vidu da sa time ide i veća odgovornost, pa razmislite da li ste spremni na to da još više vremena provodite na poslu.

Sanjati da drugi bacaju sunđer
Kada u snu vidite kako neko baca sunđer moguće je da će vas razočarati nešto na radnom mestu. Možda će poslodavac odlučiti da pohvali ili unapredi kolegu tj. kolegicu, premda vi verujete da ste više zaslužili tako nešto. Ne smete da dozvolite da vas sujeta sprečava da jasno sagledate stvari oko sebe.

Sanjati da ležite na sunđeru
Ležati na sunđeru u snu ukazuje na to da vam je potreban odmor. U poslednje vreme ste mnogo radili i niste stizali da se posvetite sebi. Na sreću, ova burna i stresna faza vašeg života će uskoro da se završi, pa ćete moći da se okrenete stvarima u kojima uživate, ali i da se pošteno odmorite.

Sanjati da drugi leže na sunđeru
Ako ste u snu videli kako neko leži na sunđeru moguće je da ćete pozavideti drugoj osobi na poslu kojim se bavi. Shvatićete da on tj. ona mnogo manje radi od vas, a zarađuje puno više novca. Umesto što se trujete negativnim emocijama, pokušajte i vi da se izborite za takav status, ali nemojte da očekujete da će ta promena da se dogodi preko noći.

Sanjati da sedite na sunđeru
Sedeti na suđeru u snu znači da čeznete za promenom sredine. Moguće je da zbog poslovnih ili privatnih obaveza dugo niste putovali. Pokušajte makar da organizujete kraći izlet u prirodu, jer vam čak i to može pomoći da „napunite baterije“ i da se lakše suočite s izazovima koji vam predstoje.

Sanjati da drugi sede na sunđeru
San u kome vidite kako neko sedi na sunđeru može da bude znak da ćete biti pozvani na druženje, zabavu ili neku proslavu kod rođaka, kolega ili prijatelja, ali da ćete odbiti taj poziv. Izmislićete izgovor zato što vam trenutno ne odgovara to društvo. Možda bi trebalo da razmislite o proširenju kruga prijatelja, s obzirom na to da ste shvatili da sa ljudima sa kojima se trenutno družite nemate apsolutno ništa zajedničko.

Sanjati da pravite nameštaj od sunđera
Praviti nameštaj od sunđera u snu znači da ste vrlo kreativna osoba, ali da svoj potencijal ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Moguće je da vaš posao ne zahteva maštovitost i kreativnost, ali to ne znači da svoj talenat ne možete da usmerite na bavljenje hobijem. Ko zna, možda to jednog dana postane dobar izvor zarade.

Sanjati da drugi prave nameštaj od sunđera
Ovakav san ukazuje na to da biste u bližoj budućnosti mogli dobiti primamljivu, ali sumnjivu poslovnu ponudu. Neko će vam obećati mnogo, ali ćete se ipak dvoumiti da li da prihvatite to što vam nudi, s obzirom na to da je reč o osobi koja u vašim očima nema pravi kredibilitet. Raspitajte se dobro o čemu se radi pre nego što bilo šta odgovorite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, koristili, cedili ili brisali nešto sunđerom, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija sunđera ili spužve

Sunđer je deo pribora za održavanje higijene prostorija.