Šta znači sanjati suparnika ili suparnicu?

Sanjati da vidite suparnika ili suparnicu
Ako u snu vidite suparnika, to upozorava na ogovaranje. Moguće je da ćete sresti osobu sa kojom niste u dobrim odnosima zbog čega ćete, čim jedna/jedan drugoj/drugom okrenete leđa, pričati o lošim iskustvima koja ste doživeli. Pošto svaka istina ima dva lica, ni vi, ni on/a nećete biti u potpunosti u pravu.

Sanjati da ste vi nečiji/a suparnik/suparnica
Ukoliko ste u snu vi nečiji suparnik, to ukazuje da će vas neko pogrešno proceniti. Verovatno će vas osoba iz okruženja doživeti kao konkurenciju i smatraće da želite da mu/joj oduzmete nešto što joj pripada. Vi je/ga nećete svesno ugrožavati, već ćete se boriti za sebe koristeći metode za koje smatrate da su ispravne.

Sanjati da je vama neko suparnik ili suparnica
Kada je u snu vama neko suparnik, to implicira da ste nesigurni. Vi ste osoba koja u vezi, prijateljstvu ili drugom odnosu uvek nađe razloga za ljubomoru. Plašite se da će vam neko oduzeti ljubav bliske osobe zbog čega postajete posesivni i svojim ponašanjem dotičnu osobu, podsvesno, udaljavate od sebe.

Sanjati da razgovarate sa suparnikom ili suparnicom
Ako u snu razgovarate sa suparnikom/suparnicom, to označava neočekivani sastanak. Može se desiti da ćete slučajno sresti osobu koja vam je nekada mnogo značila. Smatraćete to ironijom jer, kada ste pokušavali da izrežirate susret, to vam nikako nije polazilo za rukom.

Sanjati da se svađate sa suparnikom/suparnicom
Ukoliko se u snu svađate sa suparnikom, to znači da ćete biti iskreni. Moguće je da više nećete moći da ćutite, već ćete nekome reći sve što vam je na duši. Iako vam je takav stav u životu stvarao mnoge probleme, niste naučili iz grešaka, već nastavljate da ih ponavljate.

Sanjati da ste se pomirili sa suparnikom/suparnicom
Kada se u snu pomirite sa suparnikom, to ukazuje da imate taktiku. Vaš moto je: „Drži prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže.“ Sigurnije se osećate kada ste u toku sa najnovijim dešavanjima jer imate dovoljno vremena da isplanirate sledeći korak.

Sanjati da ste pobedili suparnika/suparnica
Pobediti suparnika tj. suparnicu u snu znači da ćete konačno naučiti da kažete „Neću“, „Ne želim“ i „Ne mogu“. Naime, dozvolili ste da vas bežanje od problema tj. izbeganje konfrontacija sputava, pa ćete u nekom momentu shvatiti da ste stavili tuđe želje i potrebe ispred vlastitih. Možete to vrlo lako da promenite ukoliko promenite taktiku.

Sanjati da ste poraženi od suparnika/suparnice
Ako ste sanjali da ste poraženi od suparnika tj. suparnice to simbolizuje manjak samopouzdanja. Zbog duboko ukorenjenih kompleksa nemate mogućnost da napredujete. Kada biste se pozabavili tim problemom sve bi vrlo brzo krenulo na bolje. Okrenite se ljudima koji vas poštuju i slušajte njihove savete.

Sanjati da vas suparnik/suparnica vređa
Ovakav san najavljuje napredak na javi. Moguće je da će poslodavac konačno shvatiti koliko mu vaš trud i rad znači, pa će odlučiti da vas za to adekvatno nagradi. Druga mogućnost jeste da ćete položiti važan ispit, završiti veliki posao ili se rešiti brige koja vas dugo pogoni.

Sanjati da vređate suparnika/suparnicu
Vređati suparnika tj. suparnicu u snu znači dane bi trebalo da velike i važne odluke donosite u afektu. Našli ste se u situaciji koja zahteva mudro delovanje i najgore što možete da uradite jeste da tu stvar „lomite preko kolena“. Ako je potrebno potražite savet osobe kojoj verujete.

Sanjati da vas suparnik/suparnica progoni
Ako ste sanjali da vas suparnik tj. suparnica progoni to simbolizuje manjak hrabrost da se uhvatite u koštac sa nekim problemom. Činjenica je da određenim segmentom svog života niste upotpunosti zadovoljni i da morate da to rešite. Međutim, još uvek niste spremni da donesete konačnu odluku za koju znate da je najbolja i da će vam obezbediti lepšu i srećniju budućnost.

Sanjati da progonite suparnika/suparnicu
Progoniti suparnika tj. suparnicu u snu znači da ćete napokon shvatiti da možete neke probleme i prepreke da predupredite, samo ukoliko se posvetite planiranju. Naravno da ćete sa nekim izazovima u budućnosti morati da se suočavate u hodu, ali postoje i one stvari koje možete već sada da sprečite, a ne da posle „gasite požar“.

Sanjati da se bijete sa suparnikom tj. suparnicom
Ukoliko ste sanjali da ste se potukli sa suparnikom tj. suparnicom to simbolizuje potisnut bes ili nezadovoljstvo. Moguće je da vas je neko u prošlosti uvredio ili povredio, a verujete da niste reagovali na pravi način. Prestanite da se vraćate na to, izvucite pouku zbog koje vam se takve situacije više neće ponavljati.

Sanjati da ste ranili suparnika tj. suparnicu
Raniti suparnika tj. suparnicu u snu znači da ćete doći do delimičnog rešenja problema koji vas muči. Možda ćete samo na kratko da odahnete, ali je pred vama još uvek dug put do konačnog razrešenja te situacije. Ako ne budete sumnjali u sebe sve će se dobro završiti.

Sanjati da vas je suparnik tj. suparnica ranio/la
Ovakav san ukazuje na to da ste povređeni. Možda vas je uvredilo nečije ponašanje ili ste se razočarali u blisku osobu. To može biti neko kome ste bezgranično verovali i na koga ste uvek mogli da se oslonite. Shvatili ste da ste bili u krivu i potrebno je neko vreme da pređete preko toga.

Sanjati da ste ubili suparnika tj. suparnicu
Ubiti suparnika tj. suparnicu u snu znači da ćete u pokušaju da rešite jedan problem sami sebi na vrat natovariti brojne brige. Jednostavno ćete pogrešno protumačiti situaciju u kojoj se nalazite. Kako biste došli do racionalnog i konačnog razrešenja tog problema potražite savet ili sugestiju.

Sanjati mrtvog suparnika tj. suparnicu
Mrtav suparnik u snu je znak da će se vaš trud i rad isplatiti. Moguće je da dugo radite na nečemu, a da niste zadovoljni rezultatima. To što polako gubite motivaciju je loš znak. Potrudite se da odgovorite na pitanje da li verujete u uspeh vašeg delovanja. Ako je odgovor potvrdan onda nemojte da odustajete.

Sanjati da grlite suparnika tj. suparnicu
Grliti suparnika tj. suparnicu u snu ukazuje na to da će vaše strpljenje i tolerancija biti na testu. Verovatno ćete imati priliku da privatno ili poslovno sarađujete sa vrlo komplikovanom osobom. Reč je o nekome koga poštujete, pa će vam biti teško da pristajete na kompromise koje od vas traži.

Sanjati da vas suparnik tj. suparnica grli
Ako ste sanjali da vas suparnik tj. suparnica grli mogli biste na javi ispasti naivni. Moguće je da ćete poverovati u nečija obećanja. Neko će vam obećati mnogo, a neće ispuniti ništa. Samo ćete izgubiti dragoceno vreme na to. Ukoliko vam je već sada jasno o čemu se radi, nemojte da oklevate nego se distancirajte od te osobe.

Sanjati da ljubite suparnika tj. suparnicu
Ljubiti suparnika tj. suparnicu u snu znači da ćete na javi morati da pređete preko nekih svojih stavova i uverenja. Shvatićete da tvrdoglavost ne vodi nigde i da morate da pristanete na određene kompromise. Neće vam biti lako jer ste vrlo principijelna osoba, međutim, zbog opšteg dobra i bolje budućnosti moraćete da popustite.

Sanjati da vas suparnik tj. suparnica ljubi
Kada  sanjate da vas suparnik tj. suparnica ljubi to implicira da ćete posumnjati u nečije namere. Moguće je da će se u vašem životu pojaviti nova osoba koja će se vrlo brzo dopasti svima. Međutim, vaša intuicija će vam govoriti da ne treba da mu/joj verujete. Dobro je to što sumnjate, samo morate da budete oprezni kako sumnja ne bi prerasla u paranoju.

Sanjati da vodite ljubav sa suparnikom tj. suparnicom
Voditi ljubav sa suparnikom tj. suparnicom u snu znači da ste usamljeni. Osobama koje su dugo bez emotivnog partnera nije potrebno dodatno objašnjenje ovog značenja. Međutim, ukoliko ste u vezi ili braku ne bi trebalo tako da se osećate. San je znak da je vreme za iskren razgovor sa voljenom osobom.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga ko vam je bio suparnik tj. suparnica iz sna.

Sanjati da vam je brat ili sestra suparnik tj. suparnica
Ukoliko ste sanjali da vam je bliska osoba suparnik tj. suparnica to implicira da ćete se naći u nezavidnoj poziciji i da ćete morati da donesete radikalne odluke.

Sanjati da vam je prijatelj tj. prijateljica suparnik tj. suparnica
Ovakav san, na žalost, nije dobar znak. Najavljuje veliku svađu u porodici, društvu ili radnom kolektivu. Možda ćete upravo vi krenuti u mirovnu misiju kako se ono na čemu ste dugo radili ne bi pretvorilo u „prah i pepeo“.

Sanjati da vam je kolega tj. kolegica suparnik tj. suparnica
Ako vam je kolega tj. kolegica sa fakulteta ili posla suparnik tj. suparnica to simbolizuje izuzetno izražen takmičarski dug. Vi ste osoba koja mora biti najbolja u svemu čime se bavi. Takvi ste bili od detinjstva i takvi ste danas. Zdrav odnos prema konkurenciji nije nužno loš, ali pazite da ne preterate.

Sanjati da vam je šef tj. šefica suparnik tj. suparnica
Kada sanjate da vam je nadređena osoba suparnik tj. suparnica to implicira da ste od neke ideje prerano odustali. Možda ste imali dobar plan, ali ste ga osudili na propast čak i pre nego što ste pokušali da ga realizujete. Razmislite još jednom da li je to pravi put.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, razgovarali, svađali se ili mirili sa suparnikom, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija suparnika

Suparnik je rival, protivnik.