Šta znači sanjati svetlo?

Sanjati da vidite svetlo u noći
Ako u snu vidite svetlo u noći, to simbolizuje sreću. Vi uspešno pronalazite rešenje za svaku problematičnu situaciju u kojoj se nađete. Neizlečivi ste optimista pa negativan ishod nipošto ne prihvatate i trudite se da iz svega što radite izvučete ono najbolje.

Sanjati svetlo u magli
Ukoliko u snu vidite svetlo u magli, to ukazuje da ćete se izvući. Moguće je da će vam bliska osoba pomoći da rešite materijalne probleme koji vam već duže vreme zadaju glavobolju. Naići će vam kao kec na deset i prihvatićete svaki njen/njegov savet ili ponudu jer ćete znati da ima dobre namere.

Sanjati da palite svetlo
Kada u snu palite svetlo, to znači da ćete promeniti ugao gledanja. Pokušaćete da izvučete pouke iz loših stvari koje su vam se dogodile kako ih ne biste ponovili. Prestaćete da sažaljevate sebe i da krivite druge za neuspehe zbog čega ćete bez opterećenja nastaviti dalje.

Sanjati da gasite svetlo
Ako u snu gasite svetlo, to implicira da niste istrajni. Vi ste osoba koja odustaje od veze, posla ili prijateljstva čim se pojave prve prepreke. Najlakše vam je da se sklonite i da ubedite i sebe i druge kako od toga nema ništa. Uzalud pokušavate da umirite savest jer duboko u sebi znate da ste se poneli kao kukavica.

Sanjati da vam neko ili nešto zaklanja svetlost
Ukoliko vam u snu neko ili nešto zaklanja svetlost, to upozorava da će vas sabotirati. Moguće je da će neko od ljudi iz okruženja pokušati da vas spreči da napredujete jer će u vašem uspehu najbolje videti svoj neuspeh. Biće vam neprijatno da mu/joj se pohvalite kada nešto postignete jer ćete osetiti da se ne raduje zbog vas.

Sanjati zaslepljujuće svetlo
Kada u snu vidite zaslepljujuće svetlo, to ukazuje da ćete nepromišljeno postupiti. Može se desiti da, usled velike sreće, tuge ili besa, učinite nešto na šta nećete biti ponosni. Ne umete da kontrolište emocije pa mnogi misle da ste nezreli i da imate preku narav.

Sanjati svetlo na kraju tunela
Videti svetlo na kraju tunela u snu ima prilično jasno značenje. Obično ovakvi snovi ukazuju na to da ćete u bliskoj budućnosti uspeti da rešite problem koji vas dugo muči. Reč je o situaciji zbog koje ste pretrpeli velike količine stresa, ali koja će, na sreću, da se okonča na, za vas, najbolji mogući način. Važno je da ostanete strpljivi i da nastavite da se borite, pa će se sve kockice napokon složiti kako treba.

Sanjati svetlo na semaforu
Ako ste u snu videli svetlo na semaforu to može da ima više različitih značenje. Crveno svetlo na semaforu je najčešće znak da će vas neko ili nešto sprečiti u ostvarenju vaših želja ili ciljeva. Ukoliko ste u snu videli žuto svetlo to implicira da ćete morati da se strpite, jer vaše vreme tek dolazi. Zeleno svetlo na semaforu ukazuje na to da je vreme da „krenete u akciju“, ako želite da postignete ono što ste sebi zacrtali.

Sanjati ne možete da upalite svetlo
Kada sanjate da ne možete da upalite svetlo to implicira da bi u vezi sa rešavanjem problema koji vas muči trebalo da se posavetujete s osobom kojoj verujete. Drugačiji pristup toj situaciji bi mogao da iznedri najbolje moguće rešenje. Zato se ne libite da se obratite članu porodice, prijatelju tj. prijateljici ili kolegi tj. kolegici kako bi vam pomogao/la da dođete do cilja.

Sanjati da ne možete da ugasite svetlo
Ovakav san ukazuje na to da ne bi trebalo da odustanete od ideje koja vam se dugo „vrzma“ po glavi. Ne možete znati da li će doneti željene rezultate ili ne, ukoliko niste ni probali da je realizujete. Zato prestanite da oklevate i da tražite izgovore i počnite da radite na tome.

Sanjati da neprestano palite i gasite svetlo
Ako ste sanjali da neprestano palite i gasite svetlo to implicira da ste neodlučni. Možda vam se pružila životna šansa, a vi se plašite da je prihvatite. Druga mogućnost jeste da vam se dugo neko dopada, ali mu/joj to još uvek niste priznali. U svakom slučaju, u nekom momentu ćete morati da prestanete da kalkulišete i oklevate ukoliko želite da budete uspešni i srećni.

Sanjati da drugi neprestano pale i gase svetlo
San u kome vidite kako neko neprestano pali i gasi svetlo može da bude znak da ćete ući u konflikt sa članom porodice, partnerom tj. partnerkom, prijateljem tj. prijateljicom ili kolegom tj. kolegicom. Povod će biti banalan, ali bi ta rasprava mogla da preraste u ozbiljnu svađu ukoliko neko od vas ne bude mogao da se iskontroliše. Potrudite se da ne budete zaslužni za takav razvoj događaja.

Sanjati da vam svetlost obasjava put
Ukoliko ste sanjali kako vam svetlost obasjava put to znači da se možete smatrati srećnom osobom. Do sada ste mnogo puta doživeli da se bez vaše intervencije situacija razreši na vašu korist. Ipak, nemojte stalno da se oslanjate na sreću, zato što je za postizanje uspeha potreban i veliki trud i rad.

Sanjati neobičnu svetlost na dnevnom nebu
Kada u snu vidite neobičnu svetlost na dnevnom nebu to implicira da ćete čuti dobre vesti. Moguće je da će vam ih saopštiti član porodice, neko od rođaka ili prijatelja. U svakom slučaju, obradovaće vas ta informacija i bićete ponosni na njega tj. nju. Moglo bi da se dogodi da dobijete prinovu u porodici.

Sanjati neobičnu svetlost na noćnom nebu
Ako ste u snu videli neobičnu svetlost na noćnom nebu to je, na žalost, loš znak. Ovakvi snovi najavljuju nevolju ili krizu. Možda ćete čuti loše vesti vezane za privatni ili profesionalni život. Trebaće vam strpljenja, hrabrosti i volje da prevaziđete izazove pred koje će vas život staviti. Ipak, nemojte da sumnjate u sebe, jer ste itekako sposobni da se izvučete iz toga.

Sanjati da vam svetlost pokriva senku
Ukoliko ste sanjali da vam svetlost potpuno prekriva senku to implicira da bi trebalo više da se zalažete za svoje ideje. Stalno popuštate drugima i vaš glas skoro da se i ne čuje. Dozvolili ste da vam drugi nameću odluke, pa ćete s vremenom shvatiti da ste nezadovoljni svojim životom. Možete to da sprečite, samo ukoliko promenite svoj odnos prema ljudima i stvarima koje vam se događaju.

Sanjati svetlost iznad nečije glave
Kada u snu vidite nepoznatu osobu koja ima oreol svetlosti iznad glave to znači da će vas razgovor sa nekim potpuno promeniti. Shvatićete da ste predugo jurili za novcem, poslom ili materijalnim stvarima, a da ste upotpunosti zanemarili svoj privatni tj. ljubavni život. U budućnosti ćete doći do zaključka da je vaš pristup bio pogrešan i počećete da se menjate.

Sanjati da vam oči suze zbog svetlosti
Ako ste sanjali da vam oči suze zbog prejake svetlosti to implicira da ste zbunjeni situacijom u kojoj se trenutno nalazite. Važno je da sami sebi date dovoljno vremena da razmislite o svemu, pa tek onda da donesete bitne odluke.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakvo ste svetlo u snu videli.

Sanjati crveno svetlo
Crveno svetlo u snovima može da znači da vas neko opstruiše. Moguće je da imate konkurenciju u poslu ili privatnom životu. Možda kolega tj. kolegica želi da preuzme vaše radno mesto ili postoji osoba koja ima nameru da vam preotme partnera tj. partnerku. Ukoliko obratite pažnju sigurno ćete brzo shvatiti o kome se radi, pa ćete moći da preduzmete neke poteze kako biste ga/je sprečili u njegovim tj. njenim namerama.

Sanjati plavo svetlo
Plavo svetlo u snovima, na žalost, ima loše značenje. Često ovakvi snovi najavljuju zdravstvene probleme. Moguće je da ćete vi ili neko ko vam je blizak suočiti se s izvesnim izazovima. Verovatno ćete zbog toga morati da promenite životne navike, tj. stil života, ali i životne prioritete.

Sanjati zeleno svetlo
Zeleno svetlo u snovima ima pozitivno značenje. Ovakvi snovi najavljuju progres, u svakom smislu te reči. Možda ćete uspeti da položite važan ispit, da nađete posao ili napredujete u karijeri.

Sanjati narandžasto svetlo
Narandžasto svetlo u snovima ukazuje na to da bi trebalo da budete oprezni ukoliko planirate da potpišete bilo kakvu vrstu ugovora. Potrudite se da pročitate baš svaku stavku koja se u njemu nalazi, ali i da razumete na šta vas taj dokument obavezuje. Ako to ne učinite u budućnosti biste se mogli pokajati zbog manjka opreza ili aljkavosti.

Sanjati ljubičasto svetlo
Kada u snu vidite ljubičasto svetlo to implicira da biste u bližoj budućnosti mogli doživeti lepe trenutke s osobom suprotnog pola. To može biti vaš partner tj. partnerka ili poznanik tj. poznanica. Verovatno ćete romantičnu veče završiti na najbolji mogući način.

Sanjati roza tj. ružičasto svetlo
Ako ste u snu videli roza ili ružičasto svetlo to znači da ćete nekome pozavideti. Moguće je da prijatelj tj. prijateljica ima sve ono o čemu vi maštate – dobar posao, lepu zaradu ili divan odnos sa voljenom osobom. Umesto što se trujete negativnim emocijama, trebalo bi barem da pokušate da ostvarite svoje snove.

Sanjati svetlo na semaforu
Ako ste u snu videli svetlo na semaforu to može da ima više različitih značenje. Crveno svetlo na semaforu je najčešće znak da će vas neko ili nešto sprečiti u ostvarenju vaših želja ili ciljeva. Ukoliko ste u snu videli žuto svetlo to implicira da ćete morati da se strpite, jer vaše vreme tek dolazi. Zeleno svetlo na semaforu ukazuje na to da je vreme da „krenete u akciju“, ako želite da postignete ono što ste sebi zacrtali.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, palili ili gasili svetlo, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija svetla

Svetlo je elektromagnetno zračenje koje je vidljivo golim okom.