Lice – šta znači sanjati svoje lice?

Sanjati lice
Ako u snu vidite normalno lice, to označava bolest. Moguće je da se pretvarate da je u vašem životu sve u najboljem redu kako ne biste opterećivali članove porodice kojima ne treba mnogo da se zabrinu za vas. Iako odajete utisak zadovoljne osobe, samo vi znate koliki teret nosite na duši i da vam ponestaje snage da sa tim nastavite.

Sanjati bledo lice
Sanjati bledo lice je upozorenje da ste izloženi velikoj opasnosti. Može se desiti da se nekome na poslu neće dopasti načela kojih se pridržavate, a to su transparentnost i odgovornost. Nećete hteti da rizikujete dobar posao i reputaciju zbog brze zarade koja bi vam nanela mnogo više štete nego koristi. Takav stav će vam doneti sukobe sa ljudima koji imaju drugačije planove i namere.

Sanjati ružno ili staro lice
Kada u snu vidite ružno ili ostarelo lice, to ukazuje da ste zabrinuti. Verovatno ste navikli članove vaše porodice da mogu uvek da se oslone na vas, ali kako vreme prolazi, shvatate da ste im učinili magareću uslugu. Pošto vi više ne možete da im pomognete kao pre, biće primorani da sami obezbede ono što im je potrebno.

Sanjati lepo lice
Ukoliko u snu vidite lepo lice, to simbolizuje srećan brak. Za vas se može reći da vam bračni život veoma prija što je i više nego očigledno. Mnoge stvari drugačije posmatrate i zračite pozitivnom energijom koja je u stanju svakoga da oraspoloži.

Sanjati nasmejano lice
Sanjati nasmejano lice označava ljubavnu sreću. Vi se vodite izrekom da se najslađe smeje onaj koji se poslednji smeje. Moguće je da ste imali mnogo strpljenja i da ste čekali pravi trenutak da priđete osobi koja vam se dopada. Iako ste to mogli da učinite i ranije, želeli ste da u potpunosti budete uvereni da nećete biti odbijeni.

Sanjati da krijete lice
Ako u snu krijete lice, to označava loš glas. Može se desiti da će vas oklevetati osoba kojoj ste se zamerili pa šta god da kažete ili uradite biće dovedeno u pitanje. Veoma teško ćete podneti ovu situaciju i samo ćete želeti da se sklonite i da pustite da vreme izleči sve vaše rane.

Sanjati da ogledate lice u vodi
Sanjati da ogledate lice u vodi simbolizuje dug život i ugled. Vi ste osoba koja se oduvek pridržavala pravila da treba tri puta meriti, a samo jednom seći. Ne govorite mnogo, ali kada to činite, trudite se da vaše reči imaju smisla. Ponosni ste jer ne postoji ništa što biste u životu promenili ili drugačije uradili, već čvrsto stojite iza vaših postupaka.

Sanjati tužno lice
Ukoliko ste u snu videli svoje tužno lice to implicira da biste trebali da prestanete da radite ono što vam nije po volji. Verovatno ste dopustili drugima da preuzmu brigu i kontrolu nad vašim životom i niste zadovoljni zbog toga. Samo vi možete da utičete na tu situaciju i da je promenite.
San u kome vidite tuđe tužno lice ukazuje na to da osoba iz vašeg sna treba vašu pomoć i podršku. Trenutno prolazi kroz težak period i potrudite se da mu/joj se nađete pri ruci. Ako ste u snu videli tužno lice nepoznate osobe moguće je da ćete uskoro biti u prilici da pomognete nekome koga ne poznajete.

Sanjati besno ili namršteno lice
San u kome vidite svoje namršteno ili besno lice znači da ćete sresti osobu sa kojom već neko vreme niste u dobrim odnosima. Prisetićete se nekih ružnih trenutaka iz prošlosti i poželeti da ga/je nikad niste ni upoznali.

Ukoliko ste u snu videli besno ili namršteno lice osobe koju na javi poznajete to implicira da će vas neko kritikovati zbog grešaka koje ste napravili. Stalno će vas podsećati na to i neće vam dozvoljavati da zaboravite.

Ako ste u snu videli besno lice nepoznate osobe moguće je da ćete ispaštati zbog tuđeg nemara ili lenjosti. Verovatno ćete morati da odrađujete nečiji posao ili da ispravljate tuđe greške.

Sanjati krvavo lice
Ako ste u snu videli kako vam je lice krvavo to znači da ćete morati da se žrtvujete kako biste dobili ono što želite. Druga mogućnost jeste da ćete pretrpeti gubitak i da će se to negativno odraziti na vašu psihu.

Ukoliko ste u snu videli krvavo lice nekoga koga poznajete to implicira da će u bližoj budućnosti tražiti vaš savet ili pomoć u vezi sa nekim problemom. Ako je krvavo lice iz vašeg sna pripadalo nepoznatoj osobi moguće je da ćete na javi svedočiti nečijoj sramoti.

Sanjati bubuljičavo lice
San u kome vidite kako vam je lice prekriveno bubuljicama ukazuje na problem sa samopouzdanjem. Nešto vas je izbacilo iz ravnoteže i teško se od toga oporavljate.

Kada u snu vidite poznatu osobu čije je lice prekriveno bubuljicama moguće je da on tj. ona prolazi kroz težak period u životu. Ukoliko je bubuljičavo lice iz vašeg sna pripadalo nepoznatoj osobi to implicira da ste previše fokusirani na potpuno nebitne stvari u životu.

Sanjati natečeno lice
Ako ste sanjali kako vam je lice natečeno to implicira da ćete uspešno prevladati krizu u kojoj se trenutno nalazite. Pred vama je bolje vreme, zato je važno da budete strpljivi. San u kome vidite poznatu osobu natečenog lica ukazuje na to da će on tj. ona poslušati vašu sugestiju u vezi sa problemom koji ima.

Ukoliko ste u snu videli natečeno lice nepoznate osobe to znači da će vas komplikovana situacija zbližiti sa nekim. U njemu tj. njoj ćete pronaći utehu koja vam je potrebna.

Sanjati lice prekriveno modricama
Kada sanjate da vam je lice prekriveno moricama to može da simbolizuje potencijalnu opasnost. Klonite se lukavih i licemernih ljudi, a pogotovo onih čije vam namere nisu potpuno jasne. Ako ste u snu videli pretučeno lice osobe koju poznajete moguće je da ćete stati u njegovu tj. njenu zaštitu, u momentu kada ga je svi „napadnu“.

San u kome vidite lice nepoznate osobe prekriveno modricama ukazuje na to da ćete odlučiti da se ne mešate u tuđi život, premda ste svesni da ta osoba tj. te osobe rade nešto pogrešno.

Sanjati pegavo lice
Ako vam je lice u snu bilo prekriveno pegama to implicira da ćete se morati suočiti sa malim preprekama koju su pred vama. Ovog puta ćete sve morati da uradite sami i niko neće moći da vam pomogne. Ukoliko ste u snu videli lice poznate osobe prekriveno pegama to implicira da će vam se on tj. ona požaliti na svoj privatni život.

Sanjati lice nepoznate osobe prekriveno pegama znači da će vam se uskoro pružiti odlična poslovna prilika i da je ne biste trebali propustiti.

Sanjati rumeno lice
Rumeno lice u snovima može imati više značenja. Ako je vaše lice u snu bilo rumeno od sreće, radosti i zdravlja to može da znači da će naredni period biti vrlo povoljan za vas. Ukoliko vam je lice u snu bilo rumeno od srama moguće je da ne umete da primite kompliment. Vrlo ste skromna osoba, pa ne znate kako da reagujete kada vas neko pohvali.

Sanjati uplakano lice
San u kome vidite svoje uplakano lice može da ukazuje na probleme na poslu ili u porodici. Nešto vas u poslednje vreme toliko muči da ste počeli da zaboravljate važne obaveze. Uzmite par dana da to rešite jednom za sva vremena, jer ćete početi da pravite velike greške zbog nepažnje.

Ukoliko ste u snu videli uplakano lice osobe koju poznajete moguće je da će vam otkriti svoju tajnu i da će tražiti da se zakunete da ga/je nikad nećete izdati. Vi ste osoba koja ne voli tajne, ali ćete ispoštovati njegovu tj. njenu molbu.

Sanjati da umivate lice
San u kome umivate svoje lice ukazuje na to da su pred vama problemi sa kakvim se do sada niste imali priliku susresti. Verovatno ćete morati da izađete iz svoje zone komfora i da dobro razmislite o budućim potezima.

Ako ste u snu umivali nekog drugog to znači da ćete biti zabrinuti za voljenu osobu. Suočavaće se sa velikim brigama, a vi ćete se truditi da u svakom momentu budete uz njega tj. nju.

Sanjati da brišete lice
Kada sanjate da brišete svoje lice to implicira da ćete se potruditi da se nekome dopadnete. To može biti simpatija ili poslodavac ili poslovni partner koji vam može pomoći u karijeri. U svakom slučaju, učinićete sve da vas primeti i da mu/joj se svidite.

San u kome nekome brišete lice simboliše manje zdravstvene probleme u porodici. Neko od bliskih ljudi će osetiti simptome zbog kojih će odlučiti da poseti lekara. Na sreću, njegov tj. njen problem neće biti ozbiljan.

Sanjati da šminkate lice
Šminkati vlasitito lice u snu ukazuje na to da biste trebali biti iskreni prema dragim osobama. Možda želite lažima da ih zaštitite, ali verujte, to je pogrešan način. Ako ste u snu šminkali nekog drugog možda ćete biti saučesnik u manipulaciji. Verovatno ćete pomoći prijatelju da na lukav način ostvari svoj cilj.

Sanjati masku na licu
Ukoliko ste u snu nosili masku na licu to implicira da arogantnim ponašanjem želite da sakrijete manjak samopouzdanja. Ako ste u snu videli masku na licu druge osobe to znači da će vas razljutiti nečije česte promene raspoloženja. Vi jednostavno ne volite ljude sa kojima nikada ne znate na čemu ste.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli normalno, bledo, ružno ili lepo lice, to je sigurno ostavilo utisak na vas.