Šta znači sanjati taljige (kočiju ili konjska kola)?

Sanjati da vidite taljige
Ako u snu vidite taljige, to znači da će vam neko ukazati čast. Moguće je da će vas nadređeni hvaliti i da će imati velike planove za vas. To će vam biti motivacija da nastavite da vredno radite i da opravdate njihovo poverenje.

Sanjati da vozite taljige
Ukoliko u snu vozite taljige, to označava veliki napor. Verovatno ćete u narednom periodu imati mnogo posla i kući ćete dolaziti kasno. Nekome od članova porodice se to neće dopasti pa ćete se često raspravljati. Umesto odmora koji će vam biti potreban, čekaće vas propitivanja koja će vas više iscrpeti od fizičkog rada.

Sanjati da neko drugi vozi taljige
Kada u snu neko vozi taljige, to upozorava na bolest. Moguće je da ste hipohondar zbog čega vas više niko ne shvata ozbiljno kada se na nešto žalite. Međutim, ovaj put će situacija biti ozbiljnija pa ćete mnogo vremena izgubiti pokušavajući da objasnite da se zaista ne osećate dobro.

Sanjati da vas neko vozi u taljigama
Ako vas neko vozi u taljigama, to ukazuje da vas dotična osoba čuva kao malo vode na dlanu. Verovatno se radi o partneru/partnerki koji/a se trudi da vam ispuni svaku želju. Pošto vas je razmazio/razmazila, dešava se da preterate i da tražite hleba preko pogače.

Sanjati da vi nekoga vozite u taljigama
Ukoliko u snu nekoga vozite u taljigama, to implicira da će vam neko naređivati. Može se desiti da će šef/ica biti veoma neraspoložen/a i da će bes iskaliti na vama i drugim radnicima. U firmi će vam biti nepodnošljivo pa ćete početi da tražite novi posao.

Sanjati da prodajete taljige
Kada u snu prodajete taljige, to znači da ćete promeniti profesiju. Moguće je da više nećete hteti da radite nešto što vas ne zanima i da ćete se posvetiti onome što volite. Mnogi će vas upozoriti da to nije perspektivno zanimanje, ali vama će biti važnije da se budite nasmejani i da uživate u svom poslu.

Sanjati da kupujete taljige
Ako u snu kupujete taljige, to ukazuje da će vam posao krenuti nabolje. Verovatno će trebati malo vremena i mnogo strpljenja da bi se videli rezultati koje očekujete. Nerviraćete se zbog svake sitnice pa vam neće ostati mnogo energije da uživate u uspesima.

Sanjati da ste dobili taljige
Kada sanjate da vam je neko poklonio taljige to simbolizuje skorije putovanje. Moguće je da ćete napokon posetiti mesto o kome dugo maštate i kome ste se do sada divili samo na slikama. Nije isključeno da ćete u tu avanturu krenuti s osobom koju volite, a vratićete se prepuni divnih utisaka i uspomena za ceo život.

Sanjati da ste nekome poklonili taljige
Pokloniti taljige nekome u snu znači da bi vam se u skorijoj budućnosti mogla dogoditi velika i sjajna promena. Možda će se vaša porodica proširiti ili ćete doživeti ono o čemu dugo maštate. Nije isključeno da ćete rešiti problem ili odagnati crne misli koje vas dugo muče, pa ćete konačno moći da odahnete.

Sanjati da ste nekome pozajmili taljige
Pozajmiti nekome fijaker u snu može da bude znak da će vaša tolerancija i dobra volja biti na testu. Nekome ćete pomoći, ali će od vas tražiti sve više i više, pa ćete se zapitati da li je uopšte bilo pametno da mu/joj i prvi put izađete u susret.

Sanjati da ste od nekoga pozajmili taljige
Ukoliko ste sanjali da ste od nekoga pozajmili taljige to implicira da ste previše oslonjeni na druge ljude. Nadate se da će članovi porodice ili partner tj. partnerka da rešava vaše probleme. Krajnje je vreme da se osamostalite i da vlastiti život uzmete u svoje ruke.

Sanjati da ste ukrali taljige
Ukrasti taljige u snu od nekoga ukazuje na to da bi vas nepromišljeno ponašanje moglo dovesti u ozbiljnu opasnost. Nemojte da prihvatate rizične poslove ukoliko postoji i najmanja šansa da ćete zbog toga snositi krivičnu ili moralnu odgovornost. Ma šta vam drugi obećali ne uzimajte to „zdravo za gotovo“, nego prvo proverite kakvu i koliku korist tj. štetu može da vam donese to što vam se nudi.

Sanjati da vam je neko ukrao taljige
Ovakav san simbolizuje nenadane troškove. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki drugi kućanski aparat, te ćete morati da izdvojite određenu sumu novca za popravku ili zamenu. Druga mogućnost jeste da ćete biti pozvani na svadbu, krštenje ili neku drugu proslavu te ćete početi da razmišljate o poklonu koji vas neće obrukati. Ako već sada počnete da štedite takvi rashodi vam neće teško pasti, a ukoliko to ne uradite nije isključeno da ćete morati da se zadužite.

Sanjati da pravite taljige
Praviti taljige u snu znači dobre poslovne odluke. Moguće je da ćete prihvatiti posao koji vam je na raspolaganju, a koji podrazumeva odlazak u drugi grad ili zemlju. Druga mogućnost jeste da ćete investirati novac u nešto isplativo. Ukoliko neko vreme razmišljate o pokretanju vlastitog biznisa, sada je pravi trenutak da krenete u tu životnu avanturu.

Sanjati da drugi prave taljige
Videti u snu kako neko pravi taljige simbolizuje zavist. Verovatno ste ljubomorni na uspeh koji je postigao kolega tj. kolegica ili neko od vaših prijatelja ili poznanika. Možda on tj. ona zarađuje više od vas ili je pronašao/la „srodnu dušu“. Vaš urođeni takmičarski duh vam ne dozvoljava da na sve to gledate kao podsticaj da i vi budete bolji, nego tuđi uspeh doživljavate kao svoj poraz. Takvo razmišljanje je nezdravo i morali bi da se menjate.

Sanjati da popravljate taljige
Popravljati taljige u snu znači da će poslodavac odlučiti da vas nagradi stimulacijom ili povišicom, ali ne u iznosu kome ste se nadali. Naime, uložili ste mnogo truda i vremena da budete najbolji u svom poslu i normalno je da očekujete da vam se to isplati. Međutim, tu simboličnu nadoknadu nećete doživeti kao podsticaj, nego kao uvredu.

Sanjati da drugi popravljaju taljige
Ukoliko ste sanjali kako neko popravlja taljige to implicira da će vam se bliska osoba požaliti na lošu finansijsku situaciju ili na poslodavca tj. posao kojim se bavi. Slušaćete ga/je kako kuka i poželećete da mu/joj kažete da jednostavno počne da traži drugo radno mesto. Međutim, bićete svesni da bi ga/je takve reči mogle naljutiti, pa ćete odustati od takve sugestije.

Sanjati da uništavate taljige
Uništavati taljige u snu može da bude znak da ste spremni da raskrstite sa starim načinom života. Ovo može da podrazumeva otkaz, raskid ili razvod braka ili promenu životnih navika. U svakom slučaju, sledi vam buran period, a samo ukoliko budete strpljivi i nepokolebljivi nikad se nećete pokajati zbog radikalnih rezova koje ste napravili.

Sanjati da drugi uništavaju taljige
San u kome vidite kako neko uništava taljige ukazuje na to da se nećete složiti s odlukom koju je nedavno donela bliska osoba. Moguće je da je partner tj. partnerka ili član porodice krenuo u nešto neizvesno i da ga/je niste u tome podržali. Sad je kasno da se bilo šta promeni, pa ne bi bilo loše kada biste bili uz njega tj. nju, bez obzira na ishod svega toga.

Sanjati da palite taljige
Paliti taljige u snu simbolizuje loše raspoloženje. Verovatno ste u poslednje vreme frustrirani nekim stvarima koje se vama ili oko vas dešavaju. Možda ste se pomirili sa činjenicom da ništa ne možete da promenite, pa ste zapali u apatiju. Moraćete da se trgnete i da počnete da živite, jer se ovo što sebi trenutno radite nikako ne može nazvati životom.

Sanjati da drugi pale taljige
Kada u snu vidite kako neko pali taljige to implicira da ćete se naći na meti nečijeg nezadovoljstva i besa. Ni krivi ni dužni ćete da stradate zato što neko ima loš dan. Nemojte da se oštro suprotstavljate istog momenta kada krene da vas napada, nego sačekajte da završi, pa tek onda argumentovano iznesite zašto je odabrao/la pogrešan način i pogrešnu osobu za „lečenje“ sopstvenih frustracija.

Sanjati da bežite na taljigama
Bežati na taljigama od nekoga u snu ukazuje na to da ste vrlo kreativna osoba, ali da taj svoj talenat ne koristite u dovoljnoj meri. Moguće je da vaš posao ne zahteva inovativnost, međutim, to ne znači da svoj dar ne možete da usmerite na neku drugu stranu. Pokušajte da pronađete hobi u kome možete da pokažete šta umete, ali i koji će vam u nekom momentu doneti pristojnu zaradu.

Sanjati da drugi beže na taljigama
Ovakav san znači da ste vrlo ambiciozna osoba, te da je vaš glavni životni pokretač inat. Naime, kad god vam neko kaže da nešto ne možete da uradite ili da je vaša ideja neostvariva, vi dobijete nalet energije i adrenalina i uspevate da mu/joj dokažete da nije bio/la u pravu.

Sanjati da umesto konja vučete taljige
Ako ste sanjali da umesto konja vi vučete taljige to simbolizuje umor. Moguće je da ste u prethodnom periodu mnogo radili i da niste stizali da se posvetite sebi. Vreme je da uzmete nekoliko dana pauze i da ih provedete onako kako vi želite – lenčareći kod kuće ili u prirodi sa prijateljima i dragim ljudima. Druženje sa decom može da bude blagotvorno za vaše telo i duh.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, vozili, kupili ili prodali taljige, to je sigurno istavilo utisak na vas.

Definicija taljiga (konjskih kola ili taljige)

Taljige, kočija ili u narodu poznata kao i konjska kola su vrsta zaprežnog vozila.