Tambura – šta znači sanjati tamburu?

Sanjati da vidite tamburu
Ako u snu vidite tamburu, to ukazuje da vam predstoji putovanje. Moguće je da ćete otići na odmor u drugi grad ili zemlju. Isključićete telefon i ni za koga nećete biti dostupni. Samo ćete želeti da se naspavate i da se psihički i fizički pripremite za nove izazove.

Sanjati da svirate tamburu
Ukoliko u snu svirate tamburu, to je upozorenje da vam neko iz okruženja zavidi. Verovatno se radi o ljudima koji su nezadovoljni svojim životom. Smetate im jer ste uvek nasmejani i podsećate ih na to kakvi su nekada bili. Lakše im je da vas obeshrabre i da vas nateraju da odustanete od svojih ciljeva jer će se tešiti da nisu samo oni nesrećni i neuspešni.

Sanjati da neko svira tamburu
Kada u snu neko svira tamburu, to označava udvaranje. Može se desiti da će neko biti veoma pažljiv prema vama i da će vam prirediti lepa iznenađenja. Cenićete njegov/njen trud i rešićete da mu/joj pružite šansu. Nećete imati velika očekivanja već ćete pustiti da stvari idu svojim tokom.

Sanjati da kupujete tamburu
Ako u snu kupujete tamburu, to znači da imate neobična interesovanja. Vi ste osoba koja voli da se razlikuje od drugih i da bude jedinstvena. Rođeni ste da budete vođa i zaštitnički ste nastrojeni prema onima do kojih vam je stalo.

Sanjati da prodajete tamburu
Kada u snu prodajete tamburu, to implicira da ćete napustiti brod koji tone. Moguće je da ćete dati otkaz ili da ćete raskinuti vezu koja, po vašem mišljenju, nema budućnost. Nećete hteti da gubite dragoceno vreme, već ćete tražiti bolju priliku.

Sanjati da ste nekome poklonili tamburu
Ukoliko ste sanjali da ste nekome poklonili tamburu to može da znači da od te osobe očekujete mnogo više nego što može da vam dâ. Konkretno, ako ste sanjali da ste tamburu poklonili voljenoj osobi, partneru tj. partnerki to simbolizuje vašu podsvesnu želju da ga/je promenite. Ako ste sanjali da ste tamburu poklonili nekom drugom to implicira da se plašite da tu osobu ne izgubite.

Sanjati da vam je neko poklonio tamburu
Ovakav san simbolizuje vašu potrebu da uvek budete u centru pažnje. Osoba ste koja uživa kada je drugi slušaju i gledaju. Posedujete izuzetnu harizmu koja vam često pomaže da ostvarite svoje ciljeve, međutim, ponekad vam nedostaje inspiracije, pa oni koji od vas očekuju neverovatno priče dobiju samo dosadno prepričavanje nekih samo vama interesantnih doživljaja iz prošlosti.

Sanjati da ste ukrali tamburu
Ukrasti tamburu iz prodavnice ili muzičkog studija u snu simbolizuje upozorenje da počnete da se ponašate u skladu sa svojim godinama. Previše ste detinjasti i neozbiljni s obzirom na životnu dob, a to bi moglo da zasmeta vašem poslodavcu, ukućanima ili partneru tj. partnerki.

Ako ste sanjali da ste tamburu ukrali od druge osobe moguće je da će vas nesmotren potez dovesti u nevolju. Kazaćete ili uraditi nešto što će izazvati velike kritike ljudi iz vašeg okruženja, a to će se negativno odraziti ne samo na vašu reputaciju nego i na karijeru, tj. budućnost kakvu priželjkujete.

Sanjati da vam je neko ukrao tamburu
Kada sanjate da vam je neko ukrao tamburu to može da nagovesti izvesne finansijske probleme. Moguće je da će troškovi uveliko prevazići prihode, pa ćete morati da počnete da razmišljate o dodatnom poslu ili, pak, zaduženju. Ako zaključite da je kredit tj. zajam najbolja opcija potrudite se da obezbedite najbolje moguće uslove otplate.

Sanjati da ste nasledili tamburu
Ukoliko ste sanjali da vam je neko u nasledstvo ostavio tamburu to implicira da u bližem okruženju imate osobu koja pokušava da vam nametne svoje ideje, stavove i mišljenje. Naime, on tj. ona se trudi  da vodi glavnu reč i da donosi odluke u vaše ime. U nekom momentu ćete to i sami shvatiti, pa se postavlja pitanje šta ćete tada da uradite.

Sanjati da ste pronašli tamburu
Ako ste sanjali da ste pronašli tamburu moguće je da će vam se posrećiti. Možda ćete osvojiti premiju u igrama na sreću ili ćete položiti ispit ili proći na nekom konkursu, premda se niste dobro pripremili za to. Ovog puta će vam se božica Fortuna osmehnuti, ali nemojte da očekujete da će isto da se dogodi i svaki sledeći put.

Sanjati da pravite tamburu
Praviti tamburu u snu znači da ste vrlo kreativna osoba, ali da svoj potencijal ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Posedujete brojne vrline i sposobnosti, međutim, vaš trenutni posao ne zahteva inovativnost i snalažljivost. Zato bi trebalo da razmislite o promeni zanimanja ili o tome da se malo više posvetite nekom hobiju koji može u nekom momentu da donese zaradu.

Sanjati da drugi prave tamburu
San u kome vidite kako neko pravi tamburu ukazuje na to da bi vas neko od bližnjih u skorijoj budućnosti mogao upoznati sa svojim planom za buduće delovanje. Poslušaćete ga/je i doći do zaključka da to ne može da donese rezultate. Međutim, nećete želeti da ga/je obeshrabrite, nego ćete mu/joj pružiti podršku. Na kraju krajeva, nije bitno šta vi mislite, nego da li on tj. ona veruje u svoj uspeh.

Sanjati da popravljate tamburu
Popravljati tamburu u snu može da znači da ćete se baviti tuđim poslom. Naime, poslodavac će vam poveriti da ispravite greške koje je kolega tj. kolegica napravio/la i to će vam jako teško pasti. Druga mogućnost jeste da će neko od članova porodice ili prijatelja napraviti neku glupost, pa ćete morati da ga/je „išćupate“ iz te nevolje.

Sanjati da drugi popravljaju tamburu
Ukoliko ste u snu videli kako neko popravlja tamburu to implicira da ćete pokušati da sakrijete grešku koju ste napravili. Moguće je da ćete se potruditi da je ispravite pre nego što drugi saznaju za to. Vrlo ste odgovorna osoba i ne volite kritiku, pa ćete na taj način želeti da je izbegnete.

Sanjati da ste razbili tamburu
Razbiti tamburu u snu može da simbolizuje prekid komunikacije sa nekim. Verovatno ćete se posvađati sa kolegom tj. kolegicom, prijateljem tj. prijateljicom ili poznanikom tj. poznanicom oko neke banalne stvari. Međutim, uputićete jedno drugome teške reči, pa ćete potpuno prekinuti kontakt sa njim tj. njom.

Sanjati da je neko drugi razbio tamburu
San u kome vidite kako je neko razbio tamburu znači da će na javi neko pokušati da vas posvađa sa partnerom tj. partnerkom, prijateljem tj. prijateljicom ili kolegom tj. kolegicom. Razlog je bolesna ljubomora i zavist. Zato, ukoliko čujete da vas je bliska osoba tračala ili vam učinila nešto loše, nemojte da izvlačite neke zaključke nego istražite o čemu se tačno radi.

Sanjati da ste zapalili tamburu
Zapaliti tamburu u snu ukazuje na potisnutu frustraciju. Niste zadovoljni određenim segmentom vašeg života, ali ne radite ništa kako biste to promenili. Volite da verujete da se ceo kosmos urotio protiv vas, a to nema nikakve veze s istinom. Tajna je u tome što ste za mnoge neuspehe sami krivi, međutim, još uvek niste spremni da to priznate i da naučite nešto na greškama koje ste pravili.

Sanjati da je neko drugi zapalio tamburu
Kada u snu vidite kako neko pali tamburu to implicira da ne bi trebalo da ulazite u rasprave sa starijim članovima porodice, kolegama, profesorima, poslodavcima ili poznanicima. Jaz među vama je prevelik i imate različita shvatanja o mnogim temama. Ako biste se oko svega svađali drugi bi vas mogli početi doživljavati kao nezrelu i prepotentnu osobu.

Sanjati da ste bacili tamburu
Baciti tamburu u snu može da znači da ćete se na javi odreći nečega što vam je bitno. To može biti neka stvar ili važna uspomena, ali i osoba. Moguće je da će partner tj. partnerka odlučiti da vas ostavi jer smatra da vaša veza tj. brak nema svetlu budućnost. Druga mogućnost jeste da će prijatelj tj. prijateljica preseliti u drugi grad ili državu, pa ćete shvatiti da ste ga/je zauvek izgubili.

Sanjati da je neko drugi bacio tamburu
Ako ste sanjali da je neko bacio tamburu to implicira da biste mogli izneveriti nečija očekivanja. Naime, kazaćete ili uraditi nešto što se bliskoj osobi neće dopasti ili će poslodavac ili nadređeni shvatiti da su vas precenili. Možete sprečiti da postanete nečije razočarenje ako budete radili na sebi i trudili se da bude najbolji u poslu kojim se bavite.

Sanjati da učite da svirate tamburu
Ukoliko ste sanjali da nekoga učite da svira tamburu to simbolizuje manjak inspiracije. Moguće je ste se suočili sa problemom koji podrazumeva kreativan pristup. Trenutno ne možete sami da pronađete rešenje i zato ne bi bilo loše kada biste se o tome posavetovali s osobom kojoj verujete. Svež pogled na stvari mogao bi da iznedri najbolje moguće rešenje.

Sanjati da nekoga učite da svira tamburu
Učiti drugoga da svira tamburu u snu može da ukazuje na to da vam nedostaje strasti u životu. Osobe koje su dugo bez emotivnog partnera tj. partnerke jako dobro poznaju taj osećaj. Međutim, ukoliko ste u vezi ili braku stvari ne bi trebalo tako da izgledaju. Moguće je da voljena osoba ne ispunjava vaše želje u postelji, a ako biste poradili na komunikaciji mogli biste da to promenite nabolje.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, svirali, kupili ili prodali tamburu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija tambure

Tambura je žičani instrument koji se izrađuje od drveta.