Tamnica – šta znači sanjati tamnicu?

Sanjati da vidite tamnicu
Ako u snu vidite tamnicu, to znači da ćete imati loš predosećaj. Moguće je da ćete u narednom periodu biti uznemireni i da će vam se činiti da je ceo svet protiv vas. Ništa vam neće biti po volji pa ćete biti ubeđeni da su se kolege, ukućani ili prijatelji dogovorili da pričaju ili rade ono što vam smeta.

Sanjati da ste u tamnici
Ukoliko ste u snu u tamnici, to simbolizuje čast. Može se desiti da nećete otkriti nešto što bi vama pomoglo, a druge oštetilo. Ne biste se dobro osećali kada biste uzrokovali nečiju patnju zbog čega ćete odlučiti da se žrtvujete i da pustite neprijatelje da likuju i da veruju u ono što žele.

Sanjati da izlazite iz tamnice
Kada u snu izlazite iz tamnice, to implicira da ćete se oporaviti. Verovatno će vam se desiti nešto što ćete teško podneti i što će vam zadati bol. U početku ćete očajavati i sažaljevati sebe, ali vremenom ćete shvatiti da od toga nemate ništa i da morate uzdignute glave da nastavite napred.

Sanjati da ulazite u tamnicu
Ako u snu ulazite u tamnicu, to ukazuje da samog/samu sebe kažnjavate. Moguće je da smatrate da ste krivi za nešto što se dogodilo protiv vaše volje. Iako vas svi ubeđuju da je to apsurdno, nastavljate da radite ono što vam škodi. Ne dozvoljavate nikome da vam pomogne jer smatrate da to ne zaslužujete.

Sanjati da neko drugi ulazi u tamnicu
Kada u snu neko drugi ulazi u tamnicu, to znači da ćete oprostiti dotičnoj osobi. Verovatno će biti nepravedan/nepravedna prema vama, ali uvidećete da se iskreno kaje. Želećete mnogo toga da mu/joj kažete, ali ugrišćete se za jezik i procenićete da je za vas najbolje da prećutite.

Sanjati da pokušavate da pobegnete iz tamnice
San u kome pokušavate da pobegnete iz tamnice ukazuje na to da ste konačno spremni da se uhvatite u koštac sa problemima koji vas dugo muče. Shvatili ste da vam vreme nije saveznik, nego neprijatelj i nećete više čekati da se neke kockice slože same od sebe, nego ćete da krenete u akciju.

Sanjati da pomažete nekome da pobegne iz tamnice
Pomagati drugima da pobegnu iz tamnice znači da ne bi trebalo da se upuštate u rizične poslove na javi. Naime, neko će vam obećati veliku zaradu, ali vam neće reći kakva vas opasnost čeka. S obzirom na to da nemate iskustva u takvim poslovima, trebalo bi da odbijete tu ponudu.

Sanjati da vam neko pomaže da pobegnete iz tamnice
Ako ste sanjali da vam neko pomaže da pobegnete iz tamnice to implicira da imate osećaj da su vam prijatelji okrenuli leđa. Međutim, to što ne podržavaju neke vaše sulude ideje nije znak da ste ih zauvek izgubili, nego da treba da razmislite o svojim odlukama i postupcima.

Sanjati da jedete u tamnici
Jesti u tamnici u snu može da znači da ste se pomirili sa svojom sudbinom. Verovatno ste shvatili da ne vredi da se borite protiv vetrenjača, nego treba da prihvatite stvari onakvim kakve jesu. Možda je to u ovim okolnostima najbolja moguća odluka.

Sanjati da drugi jedu u tamnici
Ovakav san ukazuje na to da će vas neko oduševiti svojom mentalnom snagom. Srešćete osobu koja prolazi veoma težak period u životu, ali nije izgubio/la nadu u bolju budućnost. Kada poslušate njegovu tj. njenu priču shvatićete da vi zapravo nemate razloga da budete nezadovoljni vlastitim životom.

Sanjati da vršite nuždu u tamnici
Ukoliko ste sanjali da vršite nuždu u tamnici to implicira da se sada sramite neke odluke ili poteza iz prošlosti. Naravno da je trebalo da prođe izvesno vreme da shvatite da ste pogrešili. Zato ne treba da budete previše strogi prema sebi, nego da iz svega toga izvučete pouku koja će vam pomoći da u budućnosti ne pravite iste greške.

Sanjati da vodite ljubav u tamnici
Kada sanjate da vodite ljubav u tamnici sa partnerom tj. partnerkom to znači da je vaša veza jaka i da će moći da izdrži sva iskušenja koja vas čekaju u budućnosti. Ako ste sanjali da vodite ljubav u tamnici sa prijateljem tj. prijateljicom ili poznanikom tj. poznanicom to implicira da bi vam ta osoba mogla mnogo pomoći u teškim trenucima. Ukoliko ste sanjali da vodite ljubav sa nepoznatom osobom u tamnici to znači da se na javi osećate usamljeno.

Sanjati da se udajete u tamnici
Ako neudata žena sanja da se udaje u tamnici to implicira da se kaje zbog nekih životnih izbora. Ukoliko isti san sanja udata žena to znači da nije zadovoljna svojim odnosom sa partnerom. Verovatno ste mislili da će vaš brak iz godine u godinu biti sve jači, ali je realnost potpuno drugačija.

Sanjati da se ženite u tamnici
Ukoliko neoženjen muškarac sanja da se ženi u tamnici to znači da bi mogao upoznati vrlo zanimljivu ženu. Privući će vas svojom harizmom i spontanošću. Međutim, ta veza neće opstati jer imate različite poglede na budućnost.

Kada isti san sanja oženjen muškarac to implicira da se u braku oseća kao u kavezu. Najčešće ovakve snove sanjaju oni ljudi čiji su partneri previše ljubomorni.

Sanjati da ste obili tamnicu
Obiti tamnicu u snu ukazuje na to da posedujete ogroman potencijal, ali ga ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Moguće je da je reč o nedostatku ambicije ili samopouzdanja. Ako biste poradili na duboko ukorenjenim kompleksima i izbacili opciju neuspeha iz glave, stvari bi se upotpunosti promenile u vašu korist.

Sanjati da je neko obio tamnicu
San u kome vidite kako je neko obio tamnicu znači da biste mogli postati žrtva nečije manipulacije. Dozvolićete da vas slatkorečiva osoba ubedi da uradite nešto što mu/joj ide na korist, a vama na štetu. Tek ćete posle shvatiti da ste bili obmanuti, ali će biti prekasno da bilo šta uradite.

Sanjati da rušite tamnicu
Rušiti tamnicu u snu ukazuje na to da bi vaš buntovan duh konačno mogao da ispliva na površinu. Vi se ne protivite zakonima, nego načinu na koji se sprovode tj. ne sprovode. Zato ćete u nekom momentu okupiti istomišljenike i pobuniti se protiv onoga što se dešava u vašoj zajednici.

Sanjati da drugi ruše tamnicu
Videti u snu kako neko ruši tamnicu znači da ste konformista. Uvek ćete se radije prikloniti nečijem mišljenju, nego izneti vlastiti stav. To radite kako biste stekli poverenje nekih ljudi, a potom ostvarili svoje interese. Ovo je siguran put ka potpunom gubitku identiteta.

Sanjati da ste zapalili tamnicu
Zapaliti tamnicu u snu može da znači da ste svoje nezadovoljstvo ili frustraciju usmerili na pogrešnu osobu. Verujete da se ceo svet urotio protiv vas i da zbog toga ne možete da napredujete. Istina je mnogo jednostavnija – kada prihvatite činjenicu da ste u prošlosti mnogo grešili i preuzmete odgovornost za to, moći ćete nešto da naučite kako iste greške ne biste i dalje ponavljali.

Sanjati da drugi pale tamnicu
Ako ste u snu videli kako neko pali tamnicu to implicira da ćete dobiti informaciju koja će vas zabrinuti ili razočarati, a odnosi si se na nekoga koga poznajete. Verovatno ćete se zapitati šta mu/joj se dogodilo i kako se pretvorio/la u to što je danas.

Sanjati da ste u tamnici koja gori
Ukoliko ste sanjali da ste u tamnici koja gori to znači da ćete se pokajati zbog odluke koju ste doneli ili poteza koji ste nedavno povukli. Naime, shvatićete da ste pogrešili i počećete da tražite načine da to ispravite. Ne libite se da potražite savet osobe kojoj verujete kako biste minimalizovali štetu svojih nepromišljenih postupaka.

Sanjati da ste u poplavljenoj tamnici
Kada sanjate da ste u tamnici u kojoj nivo vode raste iz minuta u minut to, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi simbolizuju opasnost, nevolju, bolest ili gubitke. Vi ne možete da uradite ništa kako biste to sprečili, ali je važno da se psihički pripremite za ono što dolazi. Naoružajte se strpljenjem, jer će vam biti preko potrebno.

Za tumačenje je važno da pokušate da se setite sa kime ste boravili u tamnici.

Sanjati da ste sami u tamnici
Ako ste sanjali da ste sami u tamnici to simbolizuje usamljenost ili osećaj odbačenosti. Možda ste nedavno prekinuli emotivnu ili prijateljsku vezu i još uvek se niste od toga oporavili. Ako ste u vezi ili braku ne bi trebalo tako da se osećate. U tom slučaju morate što pre da razgovarate sa voljenom osobom o onome što vas muči.

Sanjati da ste u tamnici sa neprijateljima
Ukoliko ste sanjali da ste u tamnici sa neprijateljima to znači da žudite za osvetom. Verovatno vas je neko u prošlosti uvredio ili ponizio i nećete odustati dok mu/joj „ne vratite milo za drago“.

Sanjati da ste u tamnici sa zverima
Ovakav san ukazuje na to da morate da pripazite kome se poveravate. O svojim tajnama, strahovima i planovima pričajte isključivo sa ljudima koji su vam dokazano verni, a nikako s onima koji su odnedavno deo vašeg života.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, bili, ušli ili izašli iz tamnice, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija tamnice

Tamnica je zatvorski objekat koji sprečava kontakt zatvorenika sa spoljašnjim svetom.