Tkati u snu – šta znači sanjati tkanje?

Sanjati da vi tkate
Kada u snu vi tkate, to implicira da morate biti marljivi ako hoćete nešto da steknete. Vi biste voleli da budete uspešni, ali niste sigurni da li ste spremni da se odreknete izlazaka, druženja, itd. Navikli ste da od roditelja dobijate sve na gotovo pa ne umete sami da se izborite za ono što želite.

Sanjati da neko drugi tka
Ako u snu neko drugi tka, to simbolizuje sreću u ljubavi. Vi ste pravi/a srećnik/ca jer ste u vezi/braku sa osobom koja bi sve za vas učinila. Spokojni ste jer znate da možete da mu/joj verujete. Svesni ste da ste jedna od retkih osoba koja je u partneru/partnerki pronašao/pronašla sve što mu/joj je potrebno.

Sanjati da tkate ćilim
Ukoliko u snu tkate ćilim, to znači da imate posebnu veštinu. Moguće je da ste jedan/jedna od najboljih u svom poslu zbog čega možete da birate poslodavca i da sami određujete uslove za rad. Takođe ste svesni da stalno morate da učite, da se usavršavate i da ne smete da se opustite jer je konkurencija nemilosrdna.

Sanjati da tkate na razboju
Ako u snu tkate na razboju, to ukazuje da traćite vreme i talenat. Verovatno vam mnoge stvari idu od ruke, ali se nijednom ozbiljnije ne bavite. Znate od svega po malo, ali to nije dovoljno da postanete stručnjak u nekoj oblasti.

Sanjati da tkate šal
Kada u snu tkate šal, to znači da ćete nekome dati vredan poklon. Moguće je da se radi o voljenoj osobi, prijatelju ili rođaku sa kim ste bliski. Saznaćete šta voli i šta mu/joj je potrebno pa ćete ga/je prijatno iznenaditi.

Sanjati da neko drugi tka na razboju
San u kome vidite kako neko tka na razboju može da znači da ste zabrinuti jer verujete da bliska osoba ne iskorištava sav svoj potencijal u dovoljnoj meri. Zadovoljava se nekim sitnicama, a vi mislite da može da postigne mnogo više. Manjak ambicije, lenjost ili izbegavanje da se preuzme odgovornost za vlastiti život mogu biti razlozi za takvo ponašanje.

Sanjati da neko drugi tka šal
Ovakav san ukazuje na to da će vas draga osoba obradovati. Verovatno će vam član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja pokloniti nešto o čemu dugo maštate, a niste bili u prilici da sami sebi to priuštite. Druga mogućnost jeste da će vam voljena osoba saopštiti radosnu vest.

Sanjati da neko drugi tka ćilim
Videti u snu kako neko tka ćilim može da znači da ćete u bližoj budućnosti upoznati vrlo interesantnu osobu. Reč je o nekome ko poseduje brojna znanja i veštine, ali i karakteristike pravog profesionalca. Potrudićete se da što više vremena provedete zajedno, jer verujete da od njega tj. nje možete mnogo toga da naučite.

Sanjati da tkate košulju
Tkati košulju u snu ukazuje na to da ste počeli uveliko da se pripremate za neke veće promene u svom životu. Za mlađe ljude ovakvi snovi mogu da najave ženidbu, udaju ili rođenje deteta, dok za starije ukazuju na promenu posla, odlazak u penziju ili promenu životne sredine. U narednom periodu je važno da donosite mudre odluke kako biste izgradili budućnost kakvu želite.

Sanjati da neko drugi tka košulju
Ako ste u snu videli kako neko tka košulju moguće je da ćete izgubiti dragu osobu. Verovatno će član porodice ili blizak prijatelj tj. prijateljica odlučiti da se preseli u drugi grad ili državu zbog školovanja ili posla. Premda ćete biti svesni da je to prava odluka koja može da mu/joj donese lepšu budućnost, bićete tužni zato što će vas fizička udaljenost razdvojiti i na drugim nivoima.

Sanjati da tkate haljinu
Tkati haljinu u snu može da ima više značenja u zavisnosti od toga da li takav san sanja žena ili muškarac. Ukoliko žena sanja da tka suknju verovatno želi da se nekome dopadne. Duže vreme osećate simpatije prema nekome, ali mu to još uvek niste priznali i pokazali. Ako muškarac sanja da tka haljinu to implicira da će njegovim životom dominirati ženska osoba.

Sanjati da neko drugi tka haljinu
San u kome vidite kako neko tka haljinu ukazuje na to da ćete biti pozvani na venčanje, krštenje ili neku drugu proslavu. Nećete biti raspoloženi za takvu vrstu druženja, ali ćete ipak odlučiti da ispoštujete domaćina. Pored odlične hrane i pića, atmosfera će biti takva da ćete taj događaj dugo prepričavati.

Sanjati da tkate suknju
Kada žena sanja da tka suknju to implicira da joj je potreban dodatni trud da se dokaže u onome čime se bavi. Na radnom mestu ste uglavnom okruženi muškarcima i svesni ste da među njima vlada skepticizam o vašoj stručnosti. Premda ste vi sami svesni svojih kompetencija, moraćete biti čvršći u branjenju stavova i ideja kako biste i njima stavili do znanja da ste potpuno ravnopravni.

Ako muškarac sanja da tka suknju to bi moglo da znači da će uploviti u vezu ili da je već u vezi sa ženom koja često vodi glavnu reč.

Sanjati da neko drugi tka suknju
Ukoliko ste u snu videli kako neko tka suknju to ukazuje na činjenicu da niste spremni da prihvatite ideje koje vam je ponudio/la mlađi kolega. Možda one imaju mane, ali ono što vas sprečava da ih uzmete u razmatranje je isključivo vaša sujeta. Setite se samo vlastitih početaka pa ćete shvatiti da pravite veliku grešku.

Sanjati da tkate narodnu nošnju
Tkati narodnu nošnju u snu znači da ste tradicionalna osoba. U vašem domu se poštuju običaji i tačno se zna koji posao i koje zaduženje kome pripada. Ovo bi moglo da izazove probleme ukoliko stupite u emotivnu vezu ili započnete poslovnu komunikaciju sa nekim čiji su stavovi mnogo liberalniji od vaših.

Sanjati da neko drugi tka narodnu nošnju
San u kome vidite kako neko tka narodnu nošnju može da znači da će neko pokušati da vam nametne svoju ideju ili mišljenje. Prilično ste tolerantni prema svima i imate široke poglede, ali ne dozvoljavate da vas drugi bez valjane argumentacije nagovaraju da prihvatite nešto sa čime ne možete da se složite.

Sanjati da tkate posteljinu
Tkati posteljinu u snu najavljuje selidbu. Možda ćete se preseliti u drugi stan ili kuću, a moguće je i da ćete promeniti grad ili zemlju u kojoj živite. U svakom slučaju, uprkos burnom periodu koji ćete preživeti, nikad se nećete pokajati zbog svoje odluke o trajnoj promeni životne sredine.

Sanjati da neko drugi tka posteljinu
Videti u snu kako neko tka posteljinu znači da ćete pomagati prijatelju tj. prijateljici u nekom poslu. Rado ćete mu/joj izaći u susret jer se radi o osobi koja je bila uz vas kada vam je bilo najteže.

Sanjati da prodajete tkanje
Prodavati tkanje u snu simbolizuje nezadovoljstvo finansijskom situacijom. Verovatno mnogo radite, ali se ne možete pohvaliti pristojnom zaradom. Ako mislite da na trenutnom radnom mestu ne možete da napredujete, počnite da tražite drugi posao ili razmislite o pokretanju vlastitog biznisa.

Sanjati da kupujete tkanje
Kupovati tkanje u snu znači da bi trebalo da smanjite troškove ukoliko ne želite da se suočite sa bankrotom. Možda mislite da ne možete da dođete u situaciju da se vaši prihodi smanje, ali ste u krivu.

Sanjati da poklanjate tkanje
Poklanjati nekome tkanje u snu ukazuje na to da ćete biti pozvani na proslavu, a nećete znati šta da poklonite domaćinu. Dugo ćete razmišljati o tome, pa ćete doneti zaključak da je novac najbolja opcija, jer je svima uvek preko potreban.

Sanjati da ste dobili tkanje na poklon
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio tkanje to implicira da biste u bližoj budućnosti mogli shvatiti da vas partner tj. partnerka ili neko od prijatelja uopšte ne poznaje. Razočaraće vas ta činjenica, pa ćete se zapitati da li vaš odnos uopšte ima budućnost.

Sanjati da ste pocepali tkanje
Pocepati tkanje u snu simbolizuje potisnutu frustraciju. Moguće je da niste ostvarili neke svoje želje i ciljeve, ali da ste odgovornost za to prebacili na druge. Što pre prihvatite da ste grešili i naučite nešto iz toga, manje ćete grešaka praviti u budućnosti.

Sanjati da neko drugi cepa tkanje
Kada vidite kako neko cepa tkanje to implicira da ćete se naći na meti nečijeg lošeg raspoloženja. Neko će svoj bes usmeriti prema vama, premda nemate nikakve veze sa njegovim tj. njenim problemom.

Sanjati da ste zapalili tkanje
Zapaliti tkanje u snu znači da ćete prekinuti komunikaciju sa članom porodice, prijateljem tj. prijateljicom ili kolegom tj. kolegicom.

Sanjati da neko drugi pali tkanje
Ovakav san ukazuje na to da ćete pokušati da pomirite dve zavađene strane, ali vam to neće poći za rukom.

Sanjati da ste bacili tkanje
Baciti tkanje u snu znači da želite da se rešite „repova“ koje vučete iz prošlosti. Smatrate da se predugo bavili time i da je krajnje vreme da nastavite dalje. Biće to najbolja odluka koju ste u poslednje vreme doneli.

Sanjati da drugi bacaju tknanje
San u kome vidite kako neko baca tkanje ukazuje na to da će se prijatelj tj. prijateljica distancirati od vas, a da vi nećete moći da odgovorite na pitanje zašto je to uradio/la.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro tkali ili videli nekoga kako tka, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija tkanja

Tkanje je izrada tekstilnih materijala kružnim preklapanjem uzdužnih i poprečnih niti.