Trka – šta znači sanjati trku (trčanje)?

Sanjati da sami trčite
Ako u snu sami trčite, to ukazuje da ćete sve teškoće uspešno savladati. Vi ste borac koji ni po koju cenu ne odustaje od onoga što je zamislio. Ne upoređujete se sa drugima, već se trudite da odete korak dalje u odnosu na to gde ste bili ranije. Ponekad vam dođu žute minute, ali ne skrećete sa pravog puta.

Sanjati da trčite u društvu
Ukoliko u snu trčite u društvu, to znači da vam ništa ne pada teško. Vi ne volite da se žalite i pokušavate da pronađete zadovoljstvo u svemu što radite. Ne opterećujete druge svojim problemima zbog čega se rado druže sa vama. Smatrate da je o nekim stvarima uzalud pričati i pre ih zaboravite kada se fokusirate na ono što se oko vas dešava.

Sanjati da vidite trku
Kada u snu vidite trku, to savetuje da ne zanemarujete svakodnevne obaveze. Moguće je da ćete se u narednom periodu previše opustiti i da mnogo toga nećete stići da završite. Problem će nastati kada se sve nagomila pa nećete znati odakle da počnete.

Sanjati da hoćete, ali da ne možete da trčite
Ako u snu hoćete, ali ne možete da trčite, to implicira da ćete imati mnogo smetnji do konačnog uspeha. Može se desiti da se stvari na poslovnom ili privatnom planu neće odvijati onako kako želite. Moraćete sa tim da se pomirite i da tražite druge načine pomoću kojih ćete ostvariti ono što ste zamislili.

Sanjati da ste pobedili u trci
Kada u snu pobedite u trci, to znači da ste željni dokazivanja. Verovatno hoćete svima da pokažete da ste odrasli i da ste odgovorni za svoje postupke. Često vam govore da usporite i da dobro razmislite, ali vi to smatrate gubljenjem dragocenog vremena.

Sanjati da ste osvojili drugo ili treće mesto u trci
Ukoliko ste sanjali da ste osvojili drugo ili treće mesto u trci to implicira da bi trebalo da budete strpljivi. Imate ideju kako da nešto ostvarite, napravili ste i dobar plan, međutim, realizacija ne ide onom brzinom koju ste očekivali. Ostvarićete svoje ciljeve samo ukoliko budete verovali u sebe, budete bili uporni i strpljivi.

Sanjati da ste osvojili poslednje mesto u trci
Osvojiti poslednje mesto u trci u snu znači da nećete ispuniti vlastita očekivanja. Verovatno ono što ste zamislili ne ide u dobrom smeru. Po prirodi ste perfekcionista pa vam mnogo smetaju situacije koje se dešavaju, a koje ne možete da rešavate na najbolji mogući način. Lestvicu vlastitih očekivanja postavili ste previsoko i zato vam je jako teško da je preskočite.

Sanjati da trčite maraton
Trčati maraton u snu ukazuje na to da je pred vama turbulentan period. Suočićete se sa brojnim izazovima i problemima. Neke se stvari neće odvijati onako kako ste zamislili. Međutim, ne smete da odustanete od svog cilja. Na tom putu ćete steći dragocena iskustva koja će vam pomoći da izgradite budućnost kakvu želite.

Sanjati da trčite sa preponama
Ako ste sanjali da trčite sa preponama to implicira da ste odabrali težak put ka ostvarenju cilja. Retko pristajete na kompromise koji se kose sa vašim moralnim načelima. Gnušate se nepoštenih i lenjih ljudi, pa situacije koje zahtevaju takvo ponašanje zaobilazite u širokom luku. Neće vam biti lako da postignete ono što želite, ali će time i vaša pobeda, kada je jednog dana ostvarite, biti veća i vrednija.

Sanjati da ste pali na startu trke
Kada sanjate da ste već na početku trke pali to znači da patite od manjka samopouzdanja. Verovatno je reč o duboko ukorenjenim kompleksima potpomognutim lošim iskustvima iz prošlosti. Počnite da radite na sebi i da menjate ono što smatrate svojim manama. Samo na taj način možete da steknete više samopouzdanja, a time i da usmerite neke stvari u svoju korist.

Sanjati da ste pali u finišu trke
Pasti u finišu trke u snu ukazuje na to da neki posao nećete moći da završite do kraja ili da ćete određeni problem tek delimično rešiti. U svakom slučaju moraćete na kratko da odustanete od toga. Kada se ponovo vratite tom poslu ili problemu, bićete mnogo mudriji, pa ćete lakše dolaziti do pravih rešenja.

Sanjati da ste diskvalifikovani tokom trke
Ako ste sanjali da vas je sudija diskvalifikovao tokom trke to implicira da ste preterano ambiciozni. Lepo je što imate jasan cilj i želite da ga ostvarite. Međutim, ne birajući sredstva rušite sve više mostova za sobom. Ukoliko tako nastavite nećete imati sa kime da proslavite uspeh kada ga jednog dana postignete.

Sanjati da ste otkrazali učešće u trci
Otkazati učešće u trci u snu znači da vam za rešavanje nekog problema nedostaje hrabrosti. Došao je trenutak kada morate da donesete radikalnu odluku ili povučete smeo potez. Međutim, niste spremni na to i želeli biste da takvu odgovornost prebacite na druge. Ovog puta nemate na koga da se oslonite osim na samog/samu sebe.

Sanjati da se pripremate za trku
Pripremati se za trku u snu ukazuje na to da ćete nekom poslu pristupiti odgovorno i profesionalno. Nećete dozvoliti da vas neke situacije iznenade toliko da ne znate šta dalje da radite. Zahvaljujući ozbiljnoj pripremi za to uspećete da posao uradite na najbolji mogući način i dobićete brojne pohvale od ljudi koji su vam nadređeni.

Sanjati da ste nespremni ušli u trku
Ovakav san znači da ćete shvatiti da su se rokovi za završavanje nekih poslova približili, a vi ste još uvek na početku. Verovatno ste mislili da ćete uspeti da ih obavite bez mnogo muke, međutim, ispostavilo se da je situacija mnogo ozbiljnija. Neka vam ovo posluži kao lekcija kako u budućnosti ne bi trebalo da se ponašate.

Sanjati da ste zakasnili na početak trke
Zakasniti na početak trke u snu ukazuje na to da biste na javi mogli da doživite neki peh. Možda ćete pasti na sred ulice, obrukati se u većem društvu ili nešto treće. Ne bi trebalo da budete prestrogi prema sebi jer se takve situacije dešavaju svima, skoro na dnevnoj bazi.

Sanjati da ste propustili trku
Propustiti trku u snu znači da vam je potreban odmor i mir. Naime, u poslednje vreme ste mnogo radili i suočavali se sa raznim preprekama, izazovima i problemima. Maštate o tome da nekoliko dana ne radite ništa i ne razmišljate ni o čemu. Pokušajte da uzmete godišnji odmor i da otputujete na nekoliko dana kako biste „napunili baterije“ za sve ono što vam predstoji.

Sanjati da ste se povredili tokom trke
Ako ste sanjali da ste se povredili tokom trke to, na žalost, znači da ćete morati da odustajete od neke ideje. Napravili ste plan i krenuli u realizaciju, međutim, dogodiće se neke nepredviđene okolnosti zbog kojih ćete morati da dignete ruke od toga. Ne očajavajte jer će nova prilika doći i pre nego što se možda nadate.

Sanjati da organizujete trku
Organizovati trku u snu ukazuje na to da ćete na javi preuzeti tuđi posao ili obaveze. Možda će kolega tj. kolegica otići na godišnji odmor, a vi ćete se baviti njegovim tj. njenim zadacima. Druga mogućnost jeste da će neko od članova porodice biti bolestan ili otputovati u drugi grad, pa ćete ono što je on tj. ona do sada radio/la vi preuzeti na sebe.

Sanjati da ste otkazali trku zbog lošeg vremena
Otkazati trku zbog lošeg vremena u snu znači da ćete svojom odlukom razočarati nekoga. Možda ste nekome nešto obećali, a niste u stanju da to ispoštujete. U svakom slučaju, biće vam žao što ste rastužili neke ljude, ali nećete imati drugog izbora.

Sanjati da prozivate učesnike trke
Prozivati učesnike trke u snu ukazuje na to da ćete morati da savladate strah od javnog nastupa. Naime, vi ste osoba koja poseduje veliko znanje, iskustvo i sposobnosti. Međutim, izbegavate da rezultate svog rada prezentujete pred drugima. Ako želite da napredujete moraćete da se pozabavite tim problemom.

Sanjati da dodeljujete medalje učesnicima trke
Dodeljivati medalje učesnicima trke u snu znači da će vam neko na javi ukazati veliku čast. Možda ste to zaslužili svojim delovanjem ili nekim određenim gestom. U svakom slučaju, dobićete priznanje i veliki aplauz, a time će i vaš rejting u društvu u kome živite da skoči. Potrudite se da održite ugled jer vam može doneti mnogo benefita.

Sanjati trku pasa
Trka pasa u snovima ukazuje na to da bi trebalo da povedete više računa o sebi, svojim potrebama i željama. Naime, u poslednje vreme ste svima na raspolaganju. Zovu vas za svaku sitnicu i često im činite usluge i rešavate njihove probleme. Međutim, zbog toga zanemarujete vlastite obaveze i potrebe. Morate konačno da naučite da kažete „ne mogu“, „ne želim“ ili „neću“.

Sanjati trku konja
San u kome gledate trku konja  znači da ćete se uskoro takmičiti u nečemu. To može biti neki sport ili hobi ili pak, konkurs za posao. Potrudićete se da se pokažete u najboljem svetlu kako biste ostvarili što bolji rezultat tj. pobedu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro trčali sami ili u društvu, videli ili pobedili u trci, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Defiicija trčanja

Trčanje je kretanje čoveka prebacivanjem težišta sa jedne noge na drugu pri čemu se u jednom trenutku obe noge nađu u vazduhu.