Trska – šta znači sanjati trsku?

Sanjati da vidite trsku
Ako u snu vidite trsku, to implicira da ćete se posvađati sa prijateljem. Moguće je da ćete imati drugačije prioritete i da više nećete razumeti jedan/jedna drugog/drugu. Biće vam krivo što ste se udaljili, ali umesto da o tome porazgovarate, tražićete krivca i samo ćete se udaljavati od rešenja.

Sanjati da sečete trsku
Ukoliko u snu sečete trsku, to ukazuje da ćete se sa nekim takmičiti. Verovatno u okruženju imate osobu od koje ste uvek želeli da budete bolji. Možda smatrate da vam je oteo/la nečiju ljubav pa se trudite da na inferiornost koju osećate odgovorite poslovnim i privatnim uspesima koji će vama, a i drugima, pokazati da zaslužujete više od nje/ga.

Sanjati da kupujete trsku
Kada u snu kupujete trsku, to znači ćete renovirati prostorije u kući. Može se desiti da ćete želeti nešto da promenite pa će vam najlakše biti da krenete od životnog prostora. To mogu biti sitnice poput pomeranja nameštaja, krečenja, i sl. Radije ćete se baviti spoljašnjim stvarima jer razmišljanjem o onome što osećate biste mogli da otkrijete nešto o sebi što vam se ne bi dopalo.

Sanjati da prodajete trsku
Ako u snu prodajete trsku, to ukazuje da ćete nazadovati na poslu. Moguće je da nešto nećete uraditi kako treba zbog čega će vam šef smanjiti platu ili vas opomenuti. Iako to nije vaš posao iz snova, moraćete da se potrudite da ga zadržite, makar dok ne pronađete nešto bolje.

Sanjati šećernu trsku
Ukoliko u snu vidite šećernu trsku, to označava vitalnost. Vi ste osoba koja pazi na ishranu i vaš moto je: „u zdravom telu, zdrav duh“. Disciplinovani ste i retko vam se dešava da prekršite pravila koja ste sami postavili. Nekada poželite nešto što vam je zabranjeno, ali odustanete kada shvatite da ćete se zbog toga kajati.

Sanjati da jedete šećernu trsku
Kada u snu jedete šećernu trsku, to znači da uživate u životu. Vi sebi ne uskraćujete zadovoljstva koja vas čine srećnim/om. Smatrate da ste zaslužili da se opustite jer, ako sami sebe ne nagradite, niko drugi to neće uraditi.

Sanjati da drugi jedu šećernu trsku
San u kome vidite kako neko jede šećernu trsku ukazuje na to da ćete pozavideti nekome na životu kakav živi. Shvatićete da je uspeo/la da sebe i svoje potrebe stavi ispred svega drugog, što vama nikad nije pošlo za rukom.

Sanjati da drugi seku trsku
Ovakav san ukazuje na to da imate konkurenciju, a da toga niste ni svesni. Naime, u bližem okruženju postoji osoba koja se konstantno upoređuje sa vama. Trudi se da u svemu bude bolji/a od vas. Verovatno ste i sami primetili neke njegove tj. njene zajedljive komentare, ali tome niste pridavali veliki značaj. Nastavite u istom smeru i nemojte da se uključujete u njegovu tj. njenu detinjastu igru.

Sanjati da prenosite snopove trske
Prenositi snopove trske u snu znači da je pred vama buran period, prepun izazova i problema. Mnogo toga će vam se izdešavati, pa će vam trebati neko vreme da o tome dobro razmislite. Važno je da velike odluke ne donosite u afektu, te da poteze vučete promišljeno. Ova teška faza neće potrajati dugo, pa je bitno da ostanete strpljivi.

Sanjati da drugi prenose snopove trske
Ukoliko ste u snu videli kako neko prenosi snopove trske to implicira da će vam prijatelj tj. prijateljica ili neko od poznanika poveriti problem sa kojim se suočava. Pružićete mu/joj podršku i jasno dati do znanja da može da računa na vas. Moguće je da ćete zajedničkim snagama prevladati tu prepreku.

Sanjati da prevozite snopove trske
Prevoziti snopove trske u snu znači da ishod neke situacije koga se plašite neće biti tako težak i stresan kao što ste mislili. Verovatno ste povukli rizičan potez i sada vas je strah kako će sve to da se manifestuje na vaš privatni ili profesionalni život. Međutim, moguće je da ćete imati više sreće nego pameti i da će se ta situacija okončati vama u prilog.

Sanjati da drugi prevoze snopove od trske
Ovakav san ukazuje na to da ćete odlučiti da se ne bavite problemom nekog od članova dalje porodice. Naime, već neko vreme živite njegov tj. njen život, trudite se da mu/joj pomognete, a on tj. ona donosi jednu lošu odluku za drugom. Shvatićete da ne možete promeniti njegov tj. njen način razmišljanja i uticati na to da se promeni, pa ćete odustati od toga.

Sanjati da palite trsku
Paliti trsku u snu znači da biste se u bližoj budućnosti mogli upustiti u rizičan posao. Verovatno će vam neko obećati dobru zaradu u momentu kad vam novac bude bio najpotrebniji. Međutim, pre nego što prihvatite tu ponudu trebalo bi da razmislite o mogućim posledicama svog delovanja.

Sanjati da drugi pale trsku
Ako ste u snu videli kako neko pali trsku to simbolizuje probleme pravne prirode. Moguće je da neki spor sa članom porodice, poslodavcem, komšijom ili poznanikom tj. poznanicom nećete moći da rešite, pa ćete se naći na sudu. Taj proces će trajati dugo, a ishod je potpuno neizvestan. Možda ćete na kraju imati više troškova nego dobiti.

Sanjati da pravite korpu od trske
Praviti korpu od trske u snu znači da ste vrlo kreativna osoba, ali da svoj potencijal ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Verovatno vaš posao ne zahteva maštovitost, međutim, to ne znači da svoj talenat ne možete da usmerite na bavljenje nekim hobijem. Ako budete uporni moguće je da će to postati dobar izvor prihoda.

Sanjati da drugi prave korpu od trske
San u kome vidite kako neko pravi korpu od trske ukazuje na to da biste u bližoj budućnosti mogli upoznati vrlo zanimljivu osobu. Reč je o nekome od koga možete mnogo toga da naučite, pa ćete se potruditi da što više vremena provedete zajedno. Ako je reč o osobi suprotnog pola nije isključeno da ćete se zaljubiti.

Sanjati da pravite nameštaj od trske
Praviti nameštaj od trske u snu može da znači da ćete uskoro da uplovite u vrlo zanimljiv i dinamičan poslovni poduhvat. Moguće je da ćete dati otkaz na radnom mestu i da ćete se potpuno posvetiti privatnom biznisu. Ako budete donosili mudre odluke i vukli promišljene poteze verovatno ćete ostvariti svoje ciljeve.

Sanjati da drugi prave nameštaj od trske
Ovakav san ukazuje na to da će vas bliska osoba nagovarati da promenite zanimanje ili da mu/joj se pridružite u nekoj poslovnoj avanturi. Trenutno niste zadovoljni poslom kojim se bavite, tj. primanjima koja imate, pa nije isključeno da ćete prihvatiti njegov tj. njen predlog.

Sanjati da pravite suncobran od trske
Praviti suncobran od trske u snu znači da će u plodovima vašeg truda i rada uživati drugi. Verovatno ulažete mnogo vremena i energije kako biste na najbolji način završili neki posao. Međutim, poslodavac će „pokupiti kajmak“, a vama će dati tek mali deo svoje zarade. Druga mogućnost jeste da će neko drugi preuzeti zasluge za posao koji ste vi uspešno završili.

Sanjati da drugi prave suncobran od trske
Ako ste u snu videli kako neko pravi suncobran od trske to implicira da ćete prihvatiti neki honorarni posao. Doživećete to kao priliku za zaradu „sa strane“ i nećete je odbiti. Zahvaljujući dobro urađenom poslu, s vremenom ćete steći solidnu reputaciju, pa će vaše usluge početi da traže i drugi.

Sanjati da pokrivate kuću trskom
Pokrivati kuću trskom u snu ukazuje na to da bi trebalo više da razmišljate o budućnosti. Vi živite iz dana u dan. Trošite novac kada ga imate, a ne ostavljate ništa za „crne dane“. Takav način razmišljanja bi vam mogao doneti više štete nego koristi, pa bi trebalo da počnete odgovornije da se odnosite sami prema sebi i prema onima koji od vas zavise.

Sanjati da drugi pokrivaju kuću trskom
Ukoliko ste u snu videli kako neko pokriva kuću trskom to implicira da ste zabrinuti za blisku osobu. Neko od članova porodice se, prema vašem sudu, neodgovorno ponaša prema svojoj budućnosti. Ranije ste to mogli da pripišete mladosti, međutim, sada ste svesni da je dovoljno star/a da se uhvati u koštac sa time. Međutim, šta god mu/joj vi kazali to ne može da promeni stvari sve dok ne počne da shvata o čemu govorite.

Sanjati da pravite ogradu od trske
Praviti ogradu od trske u snu znači da vam se neko meša u život. To može biti neko od starijih članova porodice ko je navikao da ga/je svi slušaju. Konstantno vam nameće svoje ideje, odluke i mišljenje i očekuje da ćete uvek postupati onako kako vam kaže. U stanju je da se naljuti kada ga/je odbijete, ali ne i da odustane od toga da upravlja vašim životom.

Sanjati da drugi prave ogradu od trske
Kada sanjate kako neko pravi ogradu od trske to implicira da ne bi trebalo da delite savete drugim ljudima ako ih nisu od vas tražili. Volite svoja iskustva i mišljenje da prenosite mladima. Lepo je što to činite iz najbolje namere, ali oni to doživljavaju kao direktno zadiranje u svoju privatnost.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, sekli, kupili ili prodali trsku, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija trske

Trska je višegodišnja zeljasta biljka iz familije trava.