Tumač – šta znači sanjati tumača?

Sanjati da vidite tumača
Ako u snu vidite tumača, to označava raskid veze ili razvod braka. Moguće je da više nećete razumeti partnera/partnerku i da ćete hteti da ga/je ostavite. O tome ćete dugo razmišljati i neće vam biti lako da donesete takvu odluku.

 

Sanjati da upoznajete tumača
Sva vaša postignuća za koja niste bili svesni da ste postigli, će snom u kojem upoznajete tumača, isplivati na površinu. Odjednom će vam slika samog/same sebe kao ličnosti biti puno jasnija, te ćete shvatiti da ste se uvelike podcenjivali i omaložavali.

Sanjati da slušate tumača
Ako u snu slušate tumača, to ukazuje da će se situacija, koja vam je zadavala brige u narednih par dana razbistriti i rešiti. Vrlo je moguće da je sva vaša briga bila nepotrebna i uzaludna. Pobrinite se da budete svesni svih činjenica i događaja koji su uslovili da se dovedete u to stanje, jer je prisutna velika mogućnost da niste potpuno upoznati sa svim šta se događa oko vas.

Sanjati da unajmljujete tumača
Unajmljujete li tumača u snu, ukazuje vam da ste svesni pomoći u vašem predstojećem problemu. To znači da ste otvoreni za sugestije i pomoć vaših bliskih osoba od poverenja. Težina vašeg problema vam više neće visiti nad glavom i stvari će se brzo početi rešavati na bolje.

Sanjati da pokušavate tumačiti
Ako pokušavate tumačiti, to ukazuje na probleme ili kritične situacije koje su nedavno prohujale kroz vaš život. Pokušavate sve rezimirati i napraviti lični zaključak o tome šta vam se dogodilo i konačno nastaviti sa svojim životom.

Sanjati da ste vi tumač
Kada ste u snu vi tumač, to ukazuje da ćete imati posetu iz daleka. Verovatno ćete videti prijatelja sa kojim se sporazumevate na stranom jeziku. Bićete veoma uzbuđeni zbog toga i želećete da ga/je ugostite najbolje što možete.

Sanjati da pomažete tumaču
Pomagati tumaču u snu znači da će vam poslodavac poveriti važan zadatak. Posumnjaćete da niste dorasli tolikoj odgovornosti, međutim, ako uzmete u obzir kvalitete i veštine koje posedujete shvatićete da nema bolje osobe za taj posao od vas. Druga mogućnost jeste da ćete nekome morati da saopštite lošu vest.

Sanjati da zovete tumača
Zvati tumača u snu simbolizuje probleme u komunikaciji sa ljudima koji vas okružuju. U poslednje vreme se mnogo svađate sa članovima porodice, prijateljima, pa čak i kolegama na radnom mestu. Verujete da niko ne može da vas razume, a u stvari ne vidite gde i koliko vi grešite.

Sanjati da plaćate tumaču
Plaćati tumaču za njegove tj. njene usluge u snu znači da ćete uložiti svoj novac u nešto vrlo isplativo. Možda ćete kupiti kućanski aparat koji upotrebnom vrednošću opravdava svoju cenu. Druga mogućnost jeste da ćete pokrenuti privatni posao i da će vam to s vremenom doneti pristojnu zaradu.

Sanjati da kradete od tumača
Krasti od tumača u snu ukazuje na to da ste u zabludi. Vi ste osoba koja veruje da je trava u tuđem dvorištu uvek zelenija i lepša nego u vašem. Potpuno ste zaslepljeni ljubomorom i zavišću da ne možete da vidite da imate mnogo razloga da budete zadovoljni vlastitim životom. Zato prestanite da „tražite dlaku u jajetu“ i trudite se da menjate ono što vam se kod vas ne dopada.

Sanjati da vas je tumač pokrao
Ako ste sanjali da vas je tumač pokrao to implicira da ste naivni. Dozvolili ste da vas neko ubedi u nešto sasvim pogrešno. Prijatelji vas uzalud upozoravaju na to da ste žrtva manipulacije i nečijih lažnih obećanja, jer vi sami niste u stanju da to vidite. Postoji bojazan da ćete se probuditi prekasno.

Sanjati da se udajete za tumača
Ukoliko neudata žena sanja da se udaje za tumača to znači da je razočarana u muškarce. Moguće je da ste nekoliko puta povređeni i da zbog toga više ne verujete osobama suprotnog pola. Sigurno će u budućnosti naići neko zbog koga ćete promeniti mišljenje.

Kada udata žena sanja da se udaje za tumača to implicira da svom partneru nešto zamera, ali mu to još uvek nije priznala.

Sanjati da ženite tumača
Ako neoženjen muškarac sanja da ženi devojku koja je po profesiji tumač to može da bude znak da mašta o ženi koja ima mnogo samopouzdanja i koja se ne plaši da ostvaruje svoje snove. Ukoliko oženjen muškarac sanja takav san to implicira da mu se partnerka više ne dopada kao ranije, ali da se plaši da joj to prizna.

Sanjati da se svađate sa tumačem
Svađati se sa tumačem u snu znači da je krajnje vreme da prestanete da se drugima mešate u posao. Imate naviku da dajete savete kolegama, čak i kada ih od vas ne traže. Previše su pristojni da bi vam ukazali na to da im vaše ponašanje smeta, ali bi trebalo do sada da i sami shvatite da je pogrešno i bespotrebno.

Sanjati da ste napali tumača
Napasti tumača u snu, verbalno ili fizički, može da bude znak da ćete doživeti nepravdu. Moguće je da će poslodavac odlučiti da nagradi tj. da unapredi kolegu tj. kolegicu koji/a nema toliko radnog staža, iskustva i znanja kao vi. Na žalost, ne možete to da promenite. Ako ne možete to da prihvatite počnite da tražite drugi posao.

Sanjati da vas je tumač napao
Kada sanjate da vas je tumač verbalno ili fizički napao to implicira da ćete svojim ponašanjem podstaći nečiju vrlo burnu reakciju. Možda ćete kazati ili uraditi nešto što mu/joj se neće dopasti i odlučiće da vam se oštro suprotstavi. Spremite se na vrlo afektivnu reakciju, ali nemojte da mu/joj uzvraćate na isti način. Sačekajte da mu/joj se utisci slegnu, pa tek onda kažite šta mislite.

Sanjati da se bijete sa tumačem
Tući se tumačem u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakav san je upozorenje da odustanete od neke ideje koja ne donosi rezultate. Moguće je da ste mnogo vremena i truda uložili u to i da vam je teško da dignete ruke od svega, ali, jednostavno, nemate drugog izbora.

Sanjati da jurite tumača
Juriti tumača u snu ukazuje na to da previše energije trošite na potpuno nebitne stvari. Toliko je toga što možete da promenite, a vi ste se „zakačili“ baš za ono što vam je izvan dometa. Prestanite da gubite dragoceno vreme i energiju na to i posvetite se konstruktivnijm stvarima u svom životu.

Sanjati da bežite od tumača
Bežati od tumača u snu znači da ste nekome dali lažno obećanje. Moguće je da ste obećali da ćete rešiti neki problem, ali ste za to zaboravili ili ne možete da ispunite datu reč. U svakom slučaju, najgore što možete da uradite kada ga /je sledeći put sretnete na ulici jeste da lažete. Kažite iskreno o čemu se radi jer je to jedini način da ne izgubite njegovo tj. njeno poverenje.

Sanjati da ste ubili tumača
Ubiti tumača u snu ukazuje na to da ste odabrali pogrešan pristup rešavanju nekog problema. Možda ste zbunjeni situacijom u kojoj se nalazite, pa zbog toga stvari ne možete da vidite onakvim kakve jesu. Ne libite se da potražite savet od osobe kojoj verujete. On tj. ona će vam dati svoju viziju na temelju koje možete lakše doći do konačnog rešenja.

Sanjati mrtvog tumača
Mrtav tumač u snovima je znak da će vam se izjaloviti neki plan. Moguće je da će vas objektivne okolnosti sprečiti u tome da odete na putovanje o kome dugo maštate. Ipak, nemojte da očajavate jer će nova prilika doći i pre nego što mislite.

Značenje ovakvih snova može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakvog ste tumača videli.

Sanjati sudskog tumača
Sudski tumač u snovima, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi mogu da najave probleme pravne prirode. Moguće je da neki spor nećete moći da rešite na drugačiji način, pa ćete se naći na sudu. Spremite se za borbu zato što proces neće teći ni brzo ni lako, a trebaće vam mnogo energije i strpljenja da to privedete kraju.

Sanjati medicinskog tumača
Medicinski tumač u snovima ukazuje na to da ste zabrinuti za nečije zdravlje. Možda član porodice ili neko od prijatelja ima problem, a vi ne znate kako da mu/joj pomognete. Nemojte da zanemarujete značaj ljubavi i podrške koju mu/joj pružate, jer je to veoma važno za dalji opravak.

Sanjati jezičkog tumača
Ako ste sanjali jezičkog tumača to, u najkraćem, simbolizuje probleme u komunikaciji. Verovatno ste frustrirani nečijim odlukama ili ponašanjem, pa ste to preneli na san. Jedino rešenje takvih probema su iskreni i otvoreni razgovori, ali bez međusobnih optuživanja. Ako pokažete razumevanje i spremnost na kompromis i druga strana će možda korigovati neke svoje stavove.

Sanjati tumača snova
Kada sanjate tumača snova to implicira da tražite alternativne načine za rešavanje problema koji vas muče. Možda ste iscrpeli sve druge, konvencionalne puteve, pa ste se okrenuli nečemu drugom. Verovatno članovi porodice ili prijatelji tu ideju smatraju lošom, ali ako vi verujete u nju, nema potrebe da odustajete od puta kojim ste krenuli.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili bili tumač, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija tumača

Tumač je osoba koja pokušava detaljno objasniti problem ili nekakav nejasan oblik prblema, te ga pokušava logičnim sledom rezimiranja rešiti, evaluirati, objasniti.