Šta znači sanjati učitelja (nastavnika, profesora)?

Sanjati da vidite učitelja
Ako u snu vidite učitelja, to je upozorenje da ćete stradati zbog lakomislenosti. Moguće je da ćete biti previše iskreni pa će vas šef ili neko od kolega pogrešno shvatiti. Iako nećete misliti ništa loše, oni će proceniti da se mešate u ono što vas se ne tiče.

Sanjati da razgovarate sa učiteljem
Ukoliko u snu razgovarate sa učiteljem, to ukazuje da će vam se prilike normalizovati. Može se desiti da ćete u narednom periodu imati predstavu o tome šta želite da radite u životu. Napravićete plan kojeg ćete se pridržavati i bićete uporni da ga sprovedete u delo.

Sanjati da ste vi učitelj/ica
Kada ste u snu vi učitelj/ica, to znači da ćete imati veliku odgovornost. Verovatno će vas šef unaprediti ili će vas zadužiti da nadgledate ostale kolege. Bićete se u nezgodnoj situaciji pa ćete morati da pronađete način kako da sa svima ostanete u korektnim odnosima.

Sanjati da se svađate sa učiteljem
Ako se u snu svađate sa učiteljem, to implicira da ne podnosite autoritete. Vi ste neprijatni prema ljudima koji umišljaju da sve znaju i da su najpametniji. Nikoga ne trpite zbog čega često menjate poslove i ostajete u lošem odnosu sa bivšim šefovima.

Sanjati da tražite učitelja
Ukoliko u snu tražite učitelja, to ukazuje da vam je potreban savet. Moguće je da ćete hteti da porazgovarate sa osobom u koju imate poverenja. Reći ćete mu/joj šta vas muči i bićete spremni da uradite ono što vam on/a predloži.

Sanjati da vodite ljubav sa učiteljem/učiteljicom
Kada u snu vodite ljubav sa učiteljem/učiteljicom, to implicira da vam se neko dopada iz pogrešnih razloga. Verovatno ste idealizovali partnera/partnerku i očekujete da se ponaša onako kako ste vi zamislili. Razočaraćete se kada shvatite da ono što ste uobrazili nema nikakve veze sa stvarnošću.

Sanjati da flertujete s učiteljem tj. učiteljicom
Flertovati s učiteljem tj. učiteljicom u snu može da znači da nastojite da kraćim i lakšim putem dođete do cilja. Ne pada vam na pamet da u nešto ulažete previše vremena, truda i rada, nego ćete se koristiti prečicama za koje verujete da će vam doneti određene rezultate, a nakon toga dovesti i do ostvarenja vašeg cilja.

Sanjati da plešete s učiteljem tj. učiteljicom
Plesati s učiteljem tj. učiteljicom u snu ukazuje na to da biste se u nečijem društvu mogli opustiti „preko mere“. Moguće je da ćete na poslovnom sastanku ili neformalnom druženju s uticajnim ljudima kazati ili uraditi nešto neprimereno. Tek ćete kasnije shvatiti da ste se obrukali, pa će vas biti sramota da se ponovo sastanete sa tim ljudima.

Sanjati da pijete s učiteljem tj. učiteljicom
Piti s učiteljem tj. učiteljicom u snu znači da ste nečije reči ili postupke protumačili na pogrešan način. Verovatno je neko prema vama bio pristojan i ljubazan, a vi ste to doživeli kao pokušaj flerta. Druga mogućnost jeste da ste nečiji dobronameran komentar shvatili kao oštru i neosnovanu kritiku.

Sanjati da se ljubite s učiteljem tj. učiteljicom
Ljubiti se s učiteljem tj. učiteljicom u snu ne mora da znači da vas ta osoba seksualno privlači. Moguće je da ste u poslednje vreme usamljeni ili da vam nedostaje pažnje. Osobe koje su dugo bez emotivnog partnera tj. partnerke jako dobro poznaju taj osećaj. Međutim, ukoliko ste u vezi ili braku san je znak da je došlo vreme za iskren razgovor sa voljenom osobom.

Sanjati da se udajete za učitelja
Kada neudata žena sanja da se udaje za učitelja to implicira da mašta o muškarcu „iz visokog društva“. Čeznete za osobom koja poseduje moć, uticaj i poštovanje među ljudima. Razlog za to leži u činjenici da i sami volite da budete u centru pažnje, pa smatrate da je veza sa takvim muškarcem dobar način da to i postignete.

Ukoliko udata žena sanja da se udaje za učitelja to znači da joj smeta manjak ambicije i entuzijazma kod trenutnog emotivnog partnera.

Sanjati da ženite učiteljicu
Ako neoženjen muškarac sanja da ženi učiteljicu to može da ukazuje na neuzvraćene emocije. Verovatno vam se dopada neko ko vam iz bilo kog razloga nije dostupan. Druga mogućnost jeste da još uvek patite za bivšom partnerkom.

Kada oženjen muškarac sanja da ženi učiteljicu to najčešće ukazuje na seksualnu frustraciju. Moguće je da vaša partnerka ne pokazuje volju da obogati vaš intimni život ili se plašite da joj predložite neke novine koje joj se možda neće dopasti.

Sanjati da ste uvredili učitelja tj. učiteljicu
Uvrediti učitelja tj. učiteljicu u snu može da simbolizuje manjak samopouzdanja. Osoba ste koja poseduje mnogo znanja i veština, a to prati i lep fizički izgled. Međutim, sve svoje prednosti ne stavljate u prvi plan, nego prečesto razmišljate o onome što smatrate svojim manama. Kada biste se pozabavili tim problemom vaš život bi postao mnogo jednostavniji, lepši i kvalitetniji.

Sanjati da vas je učitelj tj. učiteljica uvredio/la
Ovakav san ukazuje na to da ste sujetni. Teško podnosite kritike i komentare, čak i onda kada ste sigurni da su dobronamerni. Štaviše, ne umete ni da sakrijete svoj bes kada se nađete u takvoj vrsti situacije. Mudrost dolazi s godinama, a toleranciji moramo da se učimo dok smo živi.

Sanjati da učitelj tj. učiteljica plače
Videti u snu učitelja kako plače ukazuje na to da ćete shvatiti da ste pogrešno procenili neku osobu. Naime, kolega tj. kolegica ili poznanik tj. poznanica će vam pokazati lice koje do sada niste imali priliku da vidite. Shvatićete da ispod grube površine „čuči“ jedna nežna i osećajna osoba koja vam se zapravo mnogo dopada.

Sanjati da se učitelj tj. učiteljica smeje
San u kome vidite učitelja tj. učiteljicu kako se smeje znači da ćete uspeti da rešite neki veliki problem ili da se izborite sa teškim izazovom. Kada se ta agonija okonča osetićete i olakšanje, ali i veliki ponos. Zahvaljujući porodici i prijateljima, tj. njihovoj podršci sve će ići mnogo lakše.

Sanjati da bežite od učitelja tj. učiteljice
Bežati od učitelja tj. učiteljice u snu ukazuje na to da se ne osećate doraslim zadatku koji je život pred vas stavio. Smatrate da nemate dovoljno iskustva i mudrosti da se sa time izborite. Međutim, jači ste i hrabriji nego što ste mogli da zamislite, zato ne smete da sumnjate u sebe.

Sanjati da jurite učitelja tj. učiteljicu
Juriti učitelja tj. učiteljicu u snu može da znači da ste skloni da odgovornost za vlastite greške prebacujete na druge ljude. Verujete da se ceo kosmos urotio protiv vas i da zbog toga ne možete da napredujete. Istina je mnogo jednostavnija – kada počnete da uviđate svoje greške i krenete da ih ispravljate sve će krenuti na bolje.

Sanjati da ste udarili učitelja tj. učiteljicu
Udariti učitelja tj. učiteljicu u snu ukazuje na to da ste odabrali pogrešan pristup nekom problemu. Reč je o vrlo delikatnoj situaciji koju ne bi trebalo da „lomite preko kolena“. Umesto brzih, trebalo bi da donosite pametne odluke. Ako je potrebno, posavetujte se s osobom kojoj verujete.

Sanjati da vas je učitelj tj. učiteljica udario/la
Ako ste sanjali da vas je učitelj tj. učiteljica udario/la to implicira da ćete se osramotiti u većem društvu. Bićete u prilici da sa grupom ljudi pričate o temi koja vam nije poznata. U želji da budete ravnopravan učesnik tog razgovora kazaćete nešto što će izazvati podsmeh prisutnih. Tek ćete tada shvatiti da je trebalo da „držite jezik za zubima“.

Sanjati da ste ubili učitelja tj. učiteljicu
Ubiti učitelja tj. učiteljicu u snu znači da se plašite da bi vaša tajna mogla da ugleda svetlost dana. Verovatno je reč o nečemu što bi moglo da promeni vaš odnos sa dragim ljudima. Umesto da čekate da istinu saznaju od drugih, bolje bi bilo da budete iskreni prema njima.

Sanjati mrtvog učitelja tj. učiteljicu
Videti mrtvog učitelja tj. učiteljicu u snu ukazuje na to da biste ga/je na javi mogli sresti. Moguće je da tu osobu dugo niste videli, a svesni ste da je obeležio/la dobar deo vašeg života, pa će vam biti drago kada ga/je napokon sretnete. Druga mogućnost jeste da ćete čuti lepe vesti vezane za njega tj. nju.

Sanjati pokojnog učitelja tj. učiteljicu
San u kome vidite pokojnog učitelja tj. učiteljicu je znak da bi trebalo da poslušate savet koji ste nedavno dobili, a tiče se problema sa kojim se duže vreme borite. Možda trenutno mislite da to nije dobra ideja, međutim, vreme će pokazati da je on tj. ona bio/la u pravu.

Sanjati golog učitelja tj. učiteljicu
Ukoliko ste sanjali golog učitelja tj. učiteljicu to takođe ne mora da ima ikakve veze sa njim tj. njom, tj. vašim seksualnim fantazijama. Stari sanovnici ovakve snove tumače kao novo otkriće u vašem životu. Moguće je da ćete konačno otkriti svoj skriveni talenat ili da ćete shvatiti da posedujete neku osobinu koja vam se mnogo dopada.

Značenje sna može biti jednoszavnije. Ukoliko ste skoro videli, razgovarali ili se raspravljali sa učiteljem, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija učitelja

Učitelj je osoba visokih obrazovnih i etičkih kvaliteta koja je edukovana da radi u vrtiću, školi ili na fakultetu.