Udica – šta znači sanjati udicu?

Sanjati da vidite udicu
Ako u snu vidite udicu, to znači da će vam neko podvaliti na javi. Može se desiti da će vam neko namerno dati pogrešne informacije kako bi vas sprečio/la da uradite ono što ste planirali. Kada budete shvatili šta se dogodilo, donećete odluku da se više ne oslanjate na druge, već da sve radite sami, iako će vam za to trebati mnogo više vremena.

Sanjati da ste postavili udicu za pecanje
Ukoliko u snu postavite udicu za pecanje, to označava svađu sa članom porodice. Moguće je da dotičnoj osobi mnogo toga zamerate i nikako ne uspevate da mu/joj oprostite i da krenete dalje. Vrtite se u začaranom krugu i uzalud trošite energiju na stvari iz prošlosti koje se ne mogu izmeniti.

Sanjati da ste se uboli na udicu
Kada se u snu ubodete na udicu, to je upozorenje da ćete se povrediti. Verovatno ćete sami nešto pokušati da popravite u kući, ali ispostaviće se da je teže nego što ste zamišljali. Bićete tvrdoglavi i nećete hteti da pozovete majstora koji se u to mnogo bolje razume.

Sanjati da ste zamahnuli udicu
Ako u snu zamahnete udicu, to ukazuje da nećete lako odustati. Moguće je da će vam se neko dopasti i da ćete mu/joj to dati do znanja. Vi ćete napraviti prvi korak i, na osnovu njegove/njene reakcije, moći ćete da zaključite da li imate šanse i da li je vredno boriti se za njega/nju.

Sanjati da drugi koriste udicu
Kada u snu drugi koriste udicu, to implicira da ćete dobiti poklon. Može se desiti da će vas dragi ljudi iznenaditi i da će vam kupiti nešto o čemu duže vreme razmišljate. Bićete im neizmerno zahvalni i potrudićete se da im, čim budete u mogućnosti, uzvratite istom merom.

Sanjati da kupujete udice
Kupovati udice u snu znači da biste u narednom periodu trebali biti veoma oprezni ukoliko planirate da potpišete bilo kakvu vrstu ugovora. Potrudite se da pročitate sve što se u tom dokumentu nalazi i, što je još važnije, da shvatite na šta vas obavezuje kako u budućnosti ne biste doživeli razne neprijatnosti.

Sanjati da prodajete udice
Prodavati udice u snu ukazuje na to da bi trebalo da počnete da razmišljate o prekvalifikaciji ili promeni zanimanja. Moguće je da kroz neko vreme neće biti potrebe za radnikom vašeg obrazovnog profila. Još uvek imate priliku da radite na sebi, da se specijalizujete kako bi vam budućnost bila svetla.

Sanjati da ste dobili udicu
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio udicu to implicira da u vašem bližem okruženju postoji osoba kojoj ne bi trebalo da verujete. Reč je o nekome ko je tek nedavno postao deo vašeg života. Dok se ne uverite u njegove tj. njene iskrene namere nemojte da mu/joj pričate o svojim tajnama, strahovima i planovima, jer bi mogao/la da zloupotrebi vaše poverenje.

Sanjati da ste nekome poklonili udicu
Pokloniti nekome udicu u snu ukazuje na to da ste previše ambiciozni. Lepo je što znate šta želite i što se trudite da to i ostvarite. Međutim, na putu ka uspehu ne bi trebalo da rušite sve mostove za sobom. Zapitajte se sa kime ćete jednog dana da proslavite uspeh ukoliko od sebe oterate sve dobre i iskrene ljude.

Sanjati da ste ukrali udicu
Ukrasti udicu u snu znači da ćete lagati kako biste zaštitili dragu osobu. Saznaćete neku bolnu istinu i odlučićete da ćutite o tome, jer ne želite da povredite člana porodice, prijatelja tj. prijateljicu ili nekog drugog. Trebalo bi da sebi postavite pitanje da li biste vi želeli da vam neko taji tako važnu i veliku stvar.

Sanjati da vam je neko ukrao udicu
Kada sanjate da vam je neko ukrao udicu to implicira da ste naivni. Dozvolili ste da druga osoba manipuliše vama, vašim odlukama i životom u celini. Nametnuo/la vam je svoje ciljeve i želje, a vaš jedini zadatak jeste da ih ostvarujete ne postavljajući nikakva pitanja. Otvorite oči pre nego što bude prekasno!

Sanjati da ste izgubili udicu
Izgubiti udicu u snu može da znači da ste propustili životnu šansu jer ste se plašili promene. Verovatno vam je neko ponudio posao koji podrazumeva izlazak iz vaše zone komfora. Odbili ste ga/je jer ste se bojali da se nećete najbolje snaći. Međutim, uskoro ćete se gorko pokajati zbog takve odluke.

Sanjati da ste pronašli udicu
Pronaći udicu u snu ukazuje na to da će vam se posrećiti. Možda se nećete najbolje spremiti za neki ispit, ali ćete ga položiti. Druga mogućnost jeste da ćete na konkursu dobiti posao, premda ste svesni da niste najbolji kandidat za tu funkciju. Nije isključeno da ćete osvojiti manji iznos u igrama na sreću.

Sanjati da ste bacili udicu
Baciti udicu u snu znači da ćete nekome konačno saopštiti istinu. Verovatno dugo ćutite o tome jer se plašite da biste time mogli da povredite nekoga koga volite. Međutim, shvatićete da vam savest ne da mira, te ćete konačno smoći hrabrosti i snage da mu/joj priznate o čemu se radi. Budite spremni na mogući prekid komunikacije.

Sanjati da drugi bacaju udicu
San u kome vidite kako je neko bacio udicu ukazuje na to da ćete nehotice saznati nečiju tajnu. Možda ćete se samo naći u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Informaciju koja do vas slučajno dođe ne bi trebalo da delite ni sa kim. Na kraju krajeva, znate koliko takve stvari mogu negativno da se odraze na  nečiji život, jer ste i sami prošli tu golgotu.

Sanjati da crtate udicu
Crtati udicu u snu znači da ćete pokušati lakšim putem da dođete do cilja. Verovatno ćete se koristiti prečicama, premda to do sada nije bio vaš manir. Nije isključeno da će vaš plan uroditi plodom, ali da više nikad tako nešto nećete ponoviti zato što ne želite da živite sa tolikom količinom stresa.

Sanjati da drugi crtaju udicu
Videti u snu kako neko crta udicu ukazuje na to da se nećete složiti s idejom nekoga od ukućana, članova porodice ili partnera tj. partnerke. Moguće je da će vam saopštiti svoj plan ili odluku, ali ćete je smatrati lošom. Bilo kako bilo, on tj. ona će postupiti onako kako smatra da je najbolje za njegovu tj. njenu budućnost.

Sanjati da pišete o udicama
Pisati o udicama u snu znači da vam je na javi dosadno. Moguće je da ste upali u kolotečinu i da vam je svaki dan isti. Budite sigurni da se ništa značajno neće dogoditi ukoliko nastavite da svako veče provodite pored televizora.

Sanjati da čitate o udicama
Čitati o udicama u snu ukazuje na to da ćete poželeti da proširite svoje znanje o nekoj temi koja vas oduvek zanima. To može biti oblast vašeg poslovnog delovanja, a može da se odnosi i na hobi. Nije isključeno da ćete konačno da otkrijete svoje skrivene talente.

Sanjati da ste se zakačili na udicu
Ukoliko ste sanjali da ste se zakačili na udicu, tj. da vas je neko „upecao“ to simbolizuje narcizam i strah od emocionalnog vezivanja. Verovatno ste u nekoj vrsti neformalnog odnosa s osobom suprotnog pola i da ne razmišljate o tome da tu vezu podignete na viši nivo. Možda je to posledica loših iskustava iz prošlosti, a možda ste samo previše sebični da biste se žrtvovali radi višeg cilja.

Sanjati da vam se riba uhvatila na udicu
Ako ste sanjali da ste upecali ribu pomoću udice to simbolizuje uspeh. Moguće je da ćete rešiti problem koji vas dugo muči ili da ćete napredovati u karijeri. U svakom slučaju pred vama je jedan vrlo povoljan period i trebalo bi da ga iskoristite na najbolji mogući način.

Sanjati da vam se cipela uhvatila na udicu
Kada sanjate da vam se umesto ribe na udicu „upecala“ stara cipela to implicira da ćete se naći u situaciji da neko omalovažava vaš trud, rad, znanje ili uspehe. Pokušaće svojim opaskama da isprovocira vašu burnu reakciju, a to ne smete da mu/joj dozvolite. Najbolje bi bilo kada biste na to uzvratili osmehom, jer bi ga/je to najviše zabolelo.

Sanjati da vam se trava uhvatila na udicu
Ukoliko ste sanjali da ste umesto ribe na udicu „upecali“ samo rečnu ili morsku travu to, na žalost, simbolizuje razočaranje. Moguće je da se nadate da će vam poslodavac povećati platu ili ponuditi unapređenje. Ulažete mnogo vremena, truda i rada u posao kojim se bavite i logično bi bilo da za to budete nagrađeni. Međutim, još uvek se tako nešto neće dogoditi, pa bi trebalo da počnete da razmišljate o promeni radnog mesta.

Sanjati staru (rđavu) udicu
Rđava udica u snovima je znak da je vreme da unapredite svoje znanje i veštine. Na staroj slavi se ne živi, tako da ćete morati da se potrudite kako biste osetili i neke benefite. Radite na sebi, ne samo zbog profesionalnog napretka, nego i zbog ličnog zadovoljstva.

Sanjati polomljenu udicu
Polomljena udica u snovima simbolizuje izazove sa kojima ćete se susresti u bližoj budućnosti. Sačuvajte motivaciju i budite strpljivi, pa ćete se lakše izboriti sa brojnim preprekama koje vam predstoje.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, postavili, uboli se ili zamanuli udicu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija udice

Udica je predmet kojim se lovi riba.