Šta znači sanjati ugalj?

Sanjati da ložite ugalj
Ako u snu ložite ugalj, to ukazuje da ćete napraviti dobre poslove. Moguće je da ćete imati uspeha u pregovorima sa saradnicima i mušterijama. Izborićete se za ono što se od vas očekuje i šef će biti veoma zadovoljan vašim rezultatima.

Videti ugalj u snu
Ukoliko u snu vidite ugalj, to označava ogovaranje. Može se desiti da će neko o vama pričati neistine koje će se zasnivati na neproverenim tračevima. Suočićete se sa dotičnom osobom i reći ćete joj da prestane da se bavi vašim životom.

Sanjati da ugalj gori
Kada u snu ugalj gori, to je upozorenje da se čuvate zasede. Verovatno će zlonamerna osoba želeti od vas da izvuče poverljive informacije koje bi drugima prenosila. Moraćete da pazite šta pričate i da nađete načina da se od nje/ga zaštitite.

Sanjati da vadite ugalj
Ako u snu vadite ugalj, to simbolizuje blagostanje posle velikog napora. Moguće je da ćete se u narednom periodu mnogo pomučiti da biste završili studije, neki projekt, i sl. Imaćete plan kojeg ćete se pridržavati, a vrlo brzo ćete moći da uživate u plodovima vašeg truda.

Sanjati da kupujete ugalj
Ukoliko u snu kupujete ugalj, to znači da mislite unapred. Vaš moto je: „što možeš danas, ne ostavljaj za sutra“. Odgovorni ste i uvek prvo plaćate račune jer ne volite nikome da dugujete. Važnije vam je da vam je savest mirna, nego da novac potrošite na krpice, putovanja, itd.

Sanjati da utovarate ugalj
Kada u snu utovarate ugalj, to ukazuje da previše radite. Verovatno mnogo vremena provodite na poslu i ne stižete da vidite bliske ljude. Pošto umorni dođete kući, imate snage samo da se okupate, jedete i legnete u krevet. Razmišljaćete da se drugačije organizujete jer ovaj tempo nećete izdržati.

Sanjati da drugi lože ugalj
San u kome vidite kako neko loži ugalj može da znači da ćete pozavideti nekome na profesionalnom uspehu. Shvatićete da je on tj. ona postigao/la sve ono o čemu vi maštate. Umesto što se trujete negativnim emocijama trebalo bi da se ugledate na njega tj. nju, odnosno da radite više na sebi kako biste ostvarili svoje ciljeve.

Sanjati da drugi vade ugalj
Ovakav san je znak da ste zabrinuti za voljenu osobu. Verovatno neko od članova porodice ili partner tj. partnerka mnogo radi, a nije zadovoljan/a rezultatima. Plašite se da bi to moglo negativno da se odrazi na njegovo tj. njeno mentalno i fizičko zdravlje, a ne znate kako da mu/joj pomognete. Nemojte da zanemarujete značaj ljubavi i podrške koju mu/joj pružate.

Sanjati da drugi utovaraju ugalj
Videti u snu kako neko utovara ugalj ukazuje na to da ste lenji. U poslednje vreme vas mrzi i da ustanete iz kreveta, a kamoli da se posvetite nekom poslu. Sve to počinje negativno da se odražava na vašu produktivnost i rezultate, tako da možete očekivati kritike od strane poslodavca. Uzmite pauzu kako biste „napunili baterije“ i spremnije se suočili s izazovima koji vam predstoje.

Sanjati da prodajete ugalj
Prodavati ugalj u snu može da bude upozorenje na teške trenutke koji vam predstoje. Moguće je da ćete u bližoj budućnosti da se suočite s izazovima i problemima koje niste mogli da predvidite. Važno je da ostanete fokusirani i da ne odsupate od ostvarenja svojih ciljeva uprkos preprekama koje morate da savladate.

Krasti ugalj u snu
Krasti ugalj u snu znači da ne bi trebalo da se upuštate u rizične projekte, čak ni onda kada obećavaju dobru zaradu. Vi, jednostavno, niste tip osobe koja može dobro da se snađe u takvim situacijama i mogli biste se zbog toga naći u nevolji. Ponekad je umesto prečice bolje odabrati duži, ali stabilniji put.

Videti da drugi kradu ugalj u snu
San u kome vidite kako neko krade ugalj je znak da ćete pomagati drugima da se izvuku iz nevolje. Verovatno će se član porodice ili neko od prijatelja suočiti sa finansijskom ili nekom drugom krizom. Nećete ga/je „ostaviti na cedilu“, nego ćete uložiti mnogo truda da ga/je spasite. Biće vam zahvalan/a na svemu, a posebno na činjenici da ste uz njega tj. nju u tim teškim trenucima.

Sanjati da prenosite vreće s ugljem
Prenositi vreće s ugljem u snu ukazuje na to da ste odabrali teži put ka uspehu. Niste osoba koja se služi sitnim varkama kako bi postigla ono što želi. Kroz život se vodite devizom „ne čini drugima ono što ne bi želeo/la sam/a da doživiš“. Zato vam je draže da vam obraz ostane čist nego da ostvarite sve svoje želje.

Sanjati da drugi prenose vreće s ugljem
Ukoliko ste u snu videli kako neko prenosi vreće s ugljem moguće je da ćete se sažaliti nad nečijom sudbinom. Poželećete da možete da pomognete toj osobi, premda će vas uveravati da nema potrebe za time. Ako se on tj. ona ne žali, zašto ga/je sažaljevate? Dozvolite da svako živi svoj život onako kako želi, a ne onako kako vi mislite da treba.

Sanjati da bacate ugalj
Bacati ugalj u snu ukazuje na to da bi trebalo da povedete računa o finansijama. U poslednje vreme trošite više nego što zarađujete i to bi vam se u nekom momentu moglo odbiti o glavu. Ako već sada revidirate troškove, nećete morati da se plašite bankrota.

Sanjati da drugi bacaju ugalj
Ako ste u snu videli kako neko baca ugalj to implicira da ćete ući u raspravu sa vrlo tvrdoglavom osobom. S ozbirom na to da ste i sami takvi, diskusija bi lako mogla da preraste u svađu ukoliko ne ocenite kada treba da „pritisnete kočnicu“. Ako pustite da vas vode osećaji, a ne razum, moguće je da će sve to dovesti do potpunog prekida komunikacije.

Sanjati da jedete ugalj
Jesti ugalj u snu ukazuje na to da će neke vaše odluke izazvati polemike među ljudima koji vas poznaju. Verovatno se nikad nisu našli u vašoj situaciji, pa ne mogu ni da ocene da li ste postupili ispravno ili ne. Ako vi smatrate da ste uradili pravu stvar nema potrebe da se pravdate drugima.

Sanjati da drugi jedu ugalj
Videti u snu kako neko jede ugalj znači da ne bi trebalo da komentarišete tuđe postupke ukoliko se nikad niste našli u situaciji u kojoj se oni nalaze. Lako je reći „ja to nikad ne bih uradio/la“, ali ne znate na šta vas život u nekom momentu može naterati, zato je bolje da ćutite.

Sanjati da ležite na gomili uglja
Ležati na gomili uglja u snu ukazuje na to da niste u stanju da prepoznate šansu koja vam je „pred nosom“. Posle ćete se žaliti na svoju sudbinu i pitati se čime ste to zaslužili. Zato bi bolje bilo da otvorite oči i da se pokrenete kako biste sami sebi obezbedili bolju i kvalitetniju budućnost.

Sanjati da drugi leže na gomili uglja
Ako ste u snu videli kako neko leži na gomili uglja to implicira da će vam zasmetati nečija lenjost. Verovatno se radi o partneru tj. partnerki, članu porodice ili kolegi tj. kolegici. Dosadilo vam je da radite i svoj i njegov tj. njen posao, pa ćete mu/joj te kritike „sasuti u lice“.

Sanjati da nekoga gađate ugljem
Gađati nekoga komadima uglja ukazuje na to da u narednom periodu ne bi trebalo da ulazite u verbalne rasprave. Nećete umeti da prepoznate da li ste u pravu ili ne, pa bi ste mogli da ugrozite odnos sa nekim ljudima samo zbog sujete.

Sanjati da vas neko gađa ugljem
Kada sanjate da vas neko gađa ugljem to implicira da će neko pokušati da vas uvredi. Moguće je da će vam upućivati „otrovne strelice“ i to tako što će minimalizovati vaš trud, rad ili uspehe. Najgore što možete da uradite jeste da reagujete na to. U idealnom biste slučaju na takve opaske trebali da odgovorite osmehom.

Sanjati da ste se namazali ugljem
Namazati se ugljem po licu ili telu ukazuje na to da se kajete zbog postupaka iz prošlosti. Verovatno ste nekoga uvredili ili povredili, a niste ga/je zamolili da vam oprosti. Još uvek nije kasno da mu/joj uputite izvinjenje.

Sanjati da se neko drugi namazao ugljem
San u kome vidite kako se neko namazao ugljem po licu ili telu znači da će vam neko „pružiti ruku pomirenja“. Moguće je da sa nekom osobom duže vreme niste u najboljim odnosima, ali će on tj. ona prvi/a pokušati da to promeni.

Sanjati da radite u rudniku uglja
Ako ste sanjali da radite u rudniku uglja to, u najkraćem smislu, znači da niste zadovoljni svojim profesionalnim ili privatnim životom i da je vreme da nešto menjate. Izađite iz svoje zone komfora ako želite da napredujete.

Sanjati da ste nasledili rudnik uglja
Kada sanjate da ste nasledili rudnik uglja to simbolizuje prevelike ambicije zbog kojih prečesto „palite mostove za sobom“. Zapitajte se sa kime ćete da proslavite uspeh kada ga jednog dana postignete ukoliko oterate sve dobre ljude od sebe.

Sanjati napušten rudnik uglja
Napušten rudnik uglja u snu znači da se ponašate neodgovorno prema svojoj budućnosti. Ne možete očekivati velike životne promene, ukoliko nastavite da živite „od danas do sutra“.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, ložili, vadili, kupili ili utovarili ugalj, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija uglja

Ugalj (ćumur) je gorivi sediment.