Šta znači sanjati ukor (grdnju)?

Sanjati da ste vi nekoga ukorili
Ako u snu vi nekoga ukorite, to implicira da želite da bude sve po vašem. Vi često niste spremni za kompromis i od drugih tražite nemoguće. Ne zapitate se da li biste kod sebe mogli nešto da promenite, već smatrate da je problem u drugima. Zbog takvog stava ste nepopularni u društvu i mnogi prevrću očima kada vas neko spomene.

Sanjati da je vas neko ukorio
Kada vas u snu neko ukori, to znači da ćete napraviti grešku. Moguće je da šef neće biti zadovoljan vašim trudom i da će vam skrenuti pažnju da ozbiljnije shvatite vaše obaveze. Od vas će zavisiti da li ćete napredovati ili nazadovati u daljoj karijeri.

Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i od detalja koji su ih pratili.

Sanjati da vas je učitelj, nastavnik ili profesor ukorio
Ukoliko ste sanjali da vas je učitelj, nastavnik ili profesor tj. profesorka ukorio/la to implicira da ste često previše samokritični. Dobro je da sve što radite želite da bude odlično, međutim, ponekad je breme koje nosite zaista preteško. Dajte sebi prostora za grešku jer ćete smanjiti tenziju koju konstantno osećate i bićete mnogo produktivniji i bolji u onome čime se bavite.

Sanjati da vas je poslodavac ukorio
Ako ste sanjali da vas je poslodavac ili neko od nadređenih ukorio to znači da ćete na javi morati da „progutate“ sujetu. Naime, neko od koga zavisi vaša budućnost ili neko na koga morate da se oslonite u određenom momentu će vas javno uvrediti ili poniziti. Moraćete da prećutite kako biste ostvarili svoj cilj, jer u suprotnom od svega toga neće biti ništa.

Sanjati da ste ukorili dete
Ukoriti svoje dete u snu ne mora da ima posebno značenje, s obzirom na to da svaki roditelj to skoro svakodnevno radi. Ukoliko su vam deca odrasla, a sanjate da ste ih ukorili to implicira da ne bi trebalo da im se mešate u život. Savete delite samo onda kada ih neko od vas traži.

Kad sanjate da ste ukorili tuđe dete to implicira da bi na javi trebalo da pokažete više razumevanja za druge ljude. Nemate prava da ih kritikujete ukoliko se nikad niste našli u situaciji koja je njih zadesila.

Sanjati da vas je dete ukorilo
Ovakav san znači da ste svesni grešaka koje pravite, ali se ne trudite dovoljno da prestanete da to radite. Jednostavno, u poslednje ste vreme prilično destruktivni i svaku svoju ideju osudite na propast čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Prestanite sami sebi da podmećete klipove u točkove!

Sanjati da su vas ukorili roditelji
Ukoliko ste sanjali da su vas roditelji ukorili to implicira da bi trebalo više da radite na sebi kako biste bili uspešniji. Znanje i veštine koje posedujete nisu dovoljni, zato što tržište, tj. poslodavac od radnika traži mnogo više. Ukoliko ne možete ili ne želite da odgovorite tom izazovu promenite zanimanje.

Sanjati da ste ukorili majku ili oca
Ukoriti majku ili oca u snu znači da ćete na javi preuzeti vrlo odgovoran posao. Moguće je da će od vaših postupaka da zavisi sudbina drugih ljudi, zbog čega ćete trpeti ogroman stres.

Sanjati da vas je ukorio/la baka ili deda
Ako ste sanjali da vas je deda ili baka ukorio/la to znači da vam je potrebno mnogo više mudrosti i iskustva kako biste prevazišli problem u kome se nalazite. Sada nije trenutak za brze i ishitrene odluke. O svakom svom narednom potezu treba dobro da razmislite. Potražite savet osobe koja ima mnogo više životnog iskustva od vas.

Sanjati da vas je ukorio/la brat ili sestra
Kada sanjate da vas je brat ili sestra ukorio/la moguće je da ćete se na javi porečkati oko određenih stvari. Verovatno će on tj. ona imati drugačiji pristup zajedničkom problemu. Ne smete da dozvolite da takve sitnice ugroze vaš odnos. Zato morate da pokažete razumevanje i spremnost na kompromis.

Sanjati da vas je ukorio/la partner tj. partnerka
Ukoliko ste sanjali da vas je partner tj. partnerka ukorio/la to može da znači da nešto krijete od njega tj. nje jer se plašite da bi ga/je istina mogla povrediti. Imajte u vidu da će biti mnogo gore ukoliko to sazna od nekog drugog, a ne od vas. Krajnje je vreme da skupite hrabrost i da mu/joj priznate o čemu se radi.

Sanjati da su vas ukorili prijatelji
Ako ste sanjali da vas je ukorio/la prijatelj tj. prijateljica to implicira da ste naivni. Dozvolili ste da vas osoba koja je od nedavno deo vašeg života ubedi u nešto što nije realno. Moguće je da vam obećava kule i gradove, a da su šanse da će održati datu reč minimalne. Možda ste i sami toga svesni, ali ne želite da pogledate istini u oči.

Sanjati da vas je ukorila nepoznata osoba
San u kome vas ukori nepoznata osoba obično znači da na javi želite da izgrdite sami sebe. Verovatno ste uradili nešto čime se ne ponosite i kajete se zbog toga. Možda još uvek nije kasno da to promenite. Ukoliko smatrate da je tako nešto nemoguće, ostavite to iza sebe i posvetite se budućnosti.

Sanjati da ste ukorili nepoznatu osobu
Ukoriti nepoznatu osobu u snu ukazuje na to da ćete na javi nehotice privući nečiju pažnju. Verovatno će vas primetiti osoba koja može da utiče na vašu budućnost. Nije isključeno da će vam ponuditi poslovnu saradnju koja će podrazumevati velike promene u vašem životu. Pitanje je da li ste spremni na takvu žrtvu.

Značenje može da se razlikuje i u zavisnosti od vaše reakcije na ukor.

Sanjati da vas je ukor rasplakao
Kada sanjate da vas je nečiji ukor rasplakao to implicira da ste preosetljivi. U stanju ste da veoma burno reagujete ne samo na kritike, nego i na konstruktivne savete. Ako tako nastavite oteraćete od sebe sve ljude do kojih vam je stalo. Što pre shvatite da je problem u vama, a ne u njima, biće vam lakše.

Sanjati da ste ukorom nekoga rasplakali
Ukoliko ste sanjali da ste nekoga ukorom rasplakali to znači da bi trebalo da budete blaži prema dragim ljudima. Normalno je da im želite dobro, ali ste u poslednje vreme prestrogi i kritikujete ih i kad treba i kad ne treba. Pokažite razumevanje za njih i nemojte konstantno da im namećete svoje ideje i odluke.

Sanjati da vas je ukor uvredio
Ako ste sanjali da vas je ukor uvredio to implicira da teško podnosite kritiku. Svesni ste da niste nepogrešivi, ali vam smeta kada vam neko ukaže na to. Stvarate sliku egomanijaka od sebe, premda ste zaista daleko od toga. Menjajte se pre nego što bude prekasno.

Sanjati da ste ukorom nekoga uvredili
Kada sanjate da ste nekoga uvredili ukorom to znači da ćete imati posla sa vrlo komplikovanim ljudima. Verovatno ćete na nekom projektu sarađivati sa perfekcionistom. I vi volite da sve što radite bude dobro, ali ne možete da podnesete preterivanje. Usporavaće vas u radu, pa ćete poželeti da vas sudbina više nikad ne spoji sa njim tj. njom.

Sanjati da vas je ukor razbesneo
Ukoliko ste sanjali da vas je nečiji ukor razbesneo to implicira da je krajnje vreme da pronađete način da kanališete negativnu energiju koju osećate. Prečesto svoju frustraciju „lečite“ na ljudima koji to ničim nisu zaslužili. Ako tako nastavite ostaće vrlo malo osoba na koje ćete moći da se oslonite.

Sanjati da ste ukorom nekoga razbesneli
Razbesneti nekoga ukorom u snu znači da ćete se ni krivi ni dužni naći na meti nečijeg nezadovoljstva. To se može dogoditi na vašem radnom mestu, u prevozu, u prodavnici ili na ulici. U svakom slučaju, najgore što možete da uradite u takvom trenutku jeste da se svađate. Sačekajte da kaže šta ima, pa mu/joj argumentovano objasnite da niste adresa na koju je trebalo da se obrati.

Sanjati da vas je ukor obradovao
Premda neobični, ovakve snove sanjaju ljudi koji nemaju problem da priznaju svoje greške, tj. oni koji u životu uvek traže vođu, autoritet koga će da slede. To su u mladosti bili vaši roditelji, a danas su to nadređeni, prijatelji ili kolege, tj. partner, odnosno partnerka. Bez njihovih saveta, sugestija i predloga verujete da biste bili potpuno izgubljeni.

Sanjati da ste ukorom nekoga obradovali
Ako ste sanjali da ste ukorom nekoga obradovali to implicira da na javi imate snažan uticaj nad nekim. Možda su to vaša deca, prijatelj tj. prijateljica ili partner tj. partnerka. Vi ste mu/joj uzor, „zvezda vodilja“ i sve što vi kažete ima veliku težinu. Možda ni sami niste svesni bremena koje nosite, ali ukoliko rado zloupotrebljavate tu situaciju u nekom momentu će vam se to sigurno odbiti o glavu.

Sanjati da ste ostali ravnodušni zbog ukora
Kada sanjate da vas ukor koji ste dobili nije naročito potresao to znači da vaš stav prema životu i budućnosti ne odgovara voljenoj osobi. Dok vi živite od danas do sutra, on tj. ona razmišlja o tome kako će vam život izgledati za nekoliko godina. Ta nekompatibilnost će u nekom momentu sasvim sigurno dovesti do raskida.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro ukorili nekoga ili je neko vas ukorio, to je sigurno ostavilo utisak.

Definicija ukora

Ukor je usmena disciplinska kazna.